Recepti - SLADICE
Posted 29 November 2011 - 09:14 PM
Te italijanske piškote velikokrat ena moja sorodnica peče, meni so zelo dobri in dolgo zdržijo.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 29 November 2011 - 09:15 PM

Pablo Picasso
Posted 29 November 2011 - 09:27 PM
LINŠKA OČESA
500 g mehke bele moke
400 g masla ali margarine za peko
200 g sladkorja v prahu
2,5 (50 g) rumenjaka
Limonina lupina
Sladkor v prahu za posip
Marelična marmelada
Vse sestavine zmešamo in zgnetemo v testo – maslo ali margarina morata imeti sobno temperaturo. Ko jo zgnetemo, ga pustimo na hladnem počivati pol ure.
Testo zvaljamo na debelino 3. milimetrov in polovico testa izrežemo z okroglimi modelčki za spodnje dele linških piškotov, drugo polovico testa pa za zgornje dele, obroče (okrogle ploščice iste velikosti kot spodnji deli piškotov, le da jim izrežemo sredino) ter spečemo.
Preden jih zložimo enega na drugega, spodnje dele piškotov namažemo z vročo marelično marmelado, nanje položimo zgornje dele – obroče, ki smo jih posuli s sladkorjem v prahu.
Čas pečenja: približno 7 minut
Klasična pečica: 210°C; ventilacijska pečica: 180°C
Meni najljubši domači keksi, ful dobri in enostavni za naredit...
HOSTIJA KEKSI
28 dag zmletih orehov ali mandljev ali lešnikov
28 dag sladkorja v prahu
4 beljake
Sladkor in beljake skupaj premešamo, da dobimo sneg. Nato primešamo zmlete orehe (mandlje oz. lešnike). Na oblate nabrizgamo kupčke in spečemo.
Klasična pečica: 150°C

Ti dvojni so ful fajni za igranje z modelčki:
Jaz sem danes pekla tele in so dobri...
KOKOSOVI POLJUBČKI
POTREBUJEŠ:
-35 dkg ostre moke
-20 dkg sladkorja
-10 dkg kokosove moke
-12 dkg margarine
- 2 celi jajci
- ½ pecilnega praška
Vse sestavine zmešaš, testo razvaljaš, nato se igraš z modelčki. Okrasiš po želji. Pečeš na 180stopinj.
DIŠAVNI PIŠKOTI
POTREBUJEŠ:
-75gsurovega masla ali margarine
- 1 majhno jajce
-257g moke
-50g medu
-100g rjavega sladkorja
-1 čajno žličko pecilnega praška
-1jedilno žlico cimeta
1. Moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, cimet presejemo v skledo za mešanje.
2. Dodamo surovo maslo v majhnih koščkih. Moko in maslo drobimo s konci prstov, dokler ni mešanica podobna velikim drobtinam.
3. Jajce razbijemo v kozarec in ga zmešamo z vilicami .Dodamo med in ga stepemo z jajcem.
4. V skledo dodamo sladkor ter mešanico jajca in medu, nato mešanico nekoliko pregnetemo, da dobimo veliko kroglo.
5 .Kroglo damo v vrečko za 30 minut v hladilnik. Ohlajenega lahko bolje razvaljamo.
6. Nastavimo pečico na 170 C. Mizo in valjar pomokamo,testo razvaljamo,da je debelo približno pol centimetra. Z modelčki izrežemo različne oblike. Piškote okrasimo npr. z sezamom,rozinami, orehi,mrvicami, pisanimi bonbončki…
slikovni material sledi drugič.
Fotografski material:
Kokosovi poljubčki:

Te lahko namočiš tudi v čokolado namesto da jih krasiš, samo meni se ni več dalo pacat še s čokolado. So pa namočeni v čokolado meni boljši kot samo tako.
Dišavni piškoti:

Zgleda, da imamo vsi mrzlico predpraznične peke.

Z mamo in fotrom smo v preteklih dneh na veliko pekli kekse... no tukaj je en recept za ooooodlične piškote.
BANANINO - ČOKOLADNI MEHKI PIŠKOTI
Sestavine:
- 100g masla
- 150g rjavega sladkorja
- 2 vanili sladkorja
- 1 srednje velika banana
- 1 jajce
- 320g moke (pol bele, pol polnozrnate)
- pol vrečice pecilnega praška
- ščepec soli
- 200g na koščke narezane jedilne čokolade
- 160g mletih orehov
Postopek:
Na štedilniku stopimo maslo in ga v posodi stepemo skupaj z rjavim in vanilijevim sladkorjem. Dodamo jajce in banano, ki smo jo zmečkali z vilico in še enkrat stepemo. Dodamo moko s pecilnim praškom in soljo ter čokolado in mlete orehe. Vse skupaj zelo dobro premešamo (ne se ustrašit, masa mora bit taka pacasta in lepljiva) in oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Med piškoti pustimo malo prostora, ker se razlezejo. Pečemo jih 10-12 minut pri 180 stopinjah, da so še lepo mehki - ne pecite jih preveč.
Slikovni material še sledi.
edit: slikovni material:

Posted 29 November 2011 - 10:00 PM

Posted 29 November 2011 - 10:07 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 29 November 2011 - 10:17 PM
Jaz sem pekla tele piškote in jih je zmanjkalo v dveh dneh - pa jih pride kar dosti, tri runde.
Pojutrišnjem jih bom spet pekla, mala sestrična jih obožuje.
Recept -> KLIK KLIK!
Ne delujejo nič posebnega, celo sama sem bila skeptična in sem se jih lotila bolj ali manj iz dolgčasa, ampak so resnično dobri.

Zakon, komaj čakam, da jih spet naredim.

Pablo Picasso
Posted 29 November 2011 - 10:26 PM
Posted 30 November 2011 - 08:48 AM

Posted 30 November 2011 - 08:54 AM
Fluffy, njami pita.

Jst vsako leto pečem linške, pa ene take s kosi čokolade in lešniki. Jst vsako leto to podarim, ko gremo na obiske.
Posted 30 November 2011 - 11:36 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 November 2011 - 11:41 AM
Posted 30 November 2011 - 12:51 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 November 2011 - 12:57 PM

Posted 30 November 2011 - 01:08 PM
Coco, hvala za recept, res deluje hud!
Pa te cimetove zvezdice tudi delujejo dobre. Mogoče bi danes delala. Ampak kaj je češnjevec? A ni to paradižnik drugače? A je tukaj mišljen kak liker ?
Posted 30 November 2011 - 04:13 PM
Vir recepta: KLIK, jaz sem malo preuredila.
500 g skute
100 g zdrobljenih lešnikov
100 g polnozrnate pšenične moke
3 jajca
200 g jogurta
5 žlic sladila v posipu
polovica vrečke pecilnega praška
aroma vanilje
Skuto premešamo z jogurtom, jajci in aromo. Posebej premešamo suhe sestavine, ki jih nato dodamo skutini mešanici.
Z žličko zajemamo majhne kupčke ter jih polagamo v pekač za mini muffine. Pečemo cca. 20 do 25 minut pri 175 stopinjah Celzija.
Jaz sem na vrh posipala malo kakava in mandljev, ampak to je optional, čisto v redu so tudi brez nič.
Zaradi kakava so črni, niso zažgani!

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 December 2011 - 11:06 AM
Dišavni piškoti (my fav)

Sestavine:
50g kandirane pomarančne lupinice
50g rozin
4 žlice pomarančnega soka
250g moke
1 žlička sode bikarbone
1 žlička cimeta
1 žlička ingverja
1 žlička pimenta
malo limonine lupinice
1 žlička vanilijeve arome
pol žličke muškatnega oreščka
2 žlici kakava
100g sesekljane čokolade
150g masla
100g sladkorja
1 vanilijev sladkor
ščepec soli
2 jajci
Kandirano pomarančnon lupinico in rozine zmešamo s pomarančnim sokom, dodamo začimbe, limonino lupinico, sodo, kakav in jedilno čokolado.
Maslo, sladkor, vanilijev sladkor in sol penasto zmešamo. Dodamo jajci (eno po eno), vanilijevo aromo, vmešamo rozine in pomarančno lupinici z začimbami in na koncu še presejano moko. Iz mase s pomokanimi rokami oblikujemo kroglice, položimo v pekač obložen s peki papirjem nekaj cm narazen (ker malenkost narastejo) in pečemo približno 14 minut na 180 stopinjah.

Jaz bi pri teh samo opozorila, da jih nikar ne pecite na ventilaciji, če pa že, pa potem par minut manj. Ko so piškoti pravilno pečeni, morajo bit na otip še mehki, ker se potem še na zraku do konca "posušijo".
Posted 01 December 2011 - 02:38 PM
- 2 jajci
- 150g sladkorja v prahu
- 150 g medu
- 150g masla
- 500 g moke
- žlička cimeta
- žlička sode bikarbone
Vse skupaj zmešaš, zgneteš in daš v hladilnik vsaj za 1 uro. Nato oblikuješ kroglice, jih daš na peki papir in pečeš na 160-180 stopinj cca 15-20 minut
To je to

Posted 01 December 2011 - 02:55 PM
Jaz pa danes pečem cheesecake, tokrat s svežim ananasom.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users