Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 08 October 2014 - 01:44 PM
Posted 08 October 2014 - 01:47 PM
Google pa najde svasta, to najbrz ze vemo...
Posted 08 October 2014 - 01:49 PM
Govora je bilo o jajčki, kar je manjsalnica.
Google pa najde svasta, to najbrz ze vemo...
Ja, ker ko prebereš "z jajčko", je prvo, kar opaziš, pomanjševalnica - če si štajerc.
Posted 08 October 2014 - 01:58 PM

Jajčko pač ne rečem, jajco pa

Posted 08 October 2014 - 02:54 PM
Posted 08 October 2014 - 06:29 PM
A sploh obstaja pravilna pomanjševalnica za jajce? Štajerci rečemo jajčka, ostali pa jajček? Jajček se meni še bolj čudno sliši
Posted 08 October 2014 - 06:36 PM
Ja, jajček. Saj ni ženskega spola.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 October 2014 - 06:41 PM
Moškega pa tud ne
Posted 08 October 2014 - 06:44 PM

Posted 08 October 2014 - 06:48 PM
Zna bit
Posted 08 October 2014 - 07:12 PM
Okno - okence, jajce - jajčece?
Seme - semenčece.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 October 2014 - 08:02 PM
Ne
mi ne govorimo tako? Za mene je jajce jajce, fizol pa fizol?
Sem tako v MB kot tudi na celjskem koncu velikokrat prebrala z jajčko, z jajcom, s fižolo, fižola. Očitno si ti ena od izjem.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 14 October 2014 - 07:41 AM
Konoba Kolinasi v Roču pri Buzetu. Konoba se ne nahaja v vasi Roč, temveč je pod njo, kar je na cesti dobro označeno. Samo ime konoba pove, da je predmet lokala domača istrska hrana in to celinska, torej ne nudijo ribjih jedi. Za predjed smo imeli pršut s sirom. Oboje je bilo odlično. Nato je na mizo prišla mineštra z bobiči. Ocena odlično. Za glavno jed smo imeli istrske klobaske s kapusom in krompirjem; teletino s krompirjem; fuže z divjačino in fuže s tartufi. Klobaske so bile nadvse okusne, zelje in krompir sta bila pripravljena čisto "naravno" brez dodane maščobe oliti zabele. Želodec je to znal ceniti. Teletina je bila že na pogled lepa, tudi pečena je bila ravno prav. Njoki so bili bodisi v divjačinski omaki bodisi s tarufi. Divjačinska omaka je bila zelo substancialna, mesnata in polnega okusa. Njoki so bili posuti z nadvse generozno količino sveže naribanega črnega tartufa. Sladica je bila v obliki kroštul in kar je še teh domorodskih slaščic. Nadve okusno. Vino je bilo za nianso manj okusno od tistega, ki smo ga vajeni ob obali, vendar sprejemljive kvalitete. Cena je bila 100 kun per capita, kar je zeloooo zmerno v primerjavi z obalo, kjer bi to zneslo kakih 200 do 250 kun. Resnično, cene v notranjosti Istre so precej nižje od obale in njenega bližnjega zaledja (recimo v pasu 10 km). Priporočam.
PS: konoba je na internetu, kjer so vsi kontakti. Imajo tudi sobe za prespati.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 24 October 2014 - 08:05 PM
Totalno sem razočarana nad dvema lokaloma v LJ. Najprej kritika na Sobo 102. Že, ko sem prišla notri, je obupno smrdelo po dimu/zasmojenem.
Jaz sem izbrala (glej sliko spodaj) drugi meni (riba, itd.), oseba zraven mene tretjega (tofu). VSE je imelo priokus dimljenega! Tik pred tem sva bila,
da vrneva, a pač nisva, saj mi je žal. Tudi sicer je bilo precej neokusno, nezačinjeno, moja riba je bila bolj kuhana kot pečena. Pila sva tudi koktejla –
gora ledu, povsem precenjeni, moje prve izbire niso imeli. Ambient mi tudi ni všeč, ni pridiha domačnosti, deluje hladno in narejeno ''na hitro'',
kelnarji pa tako – prisiljeno prijazni, ni mi všeč to, čeprav načeloma ne polagam prevelike pažnje na obnašanje in me boli k., a cenim nek korekten odnos, seveda.
Nato sva šla na sladico v Lolito – katastrofa št. 2?!? Jaz sem imela eno vrsto tiramisuja, ki si ga lahko daš 2X v usta glede na velikost, ampak majhno porcijo
bi povsem mirno preživela – okus pa tako ogabno sladek in nikakvi, fuj, sploh ga nisem mogla do konca pojesti. Oseba zraven mene si je naročila presno
eko torto (pomaranča, čokolada) in je bila malodane neužitna – grenka, totalno funky okusa. Za to sva plačala 10€. Ambient mi je polom. Osebje robotsko prijazno.
Mega NE za oboje.
Mislim, da bom mogla ostat kar pri mojih preverjenih lokalih …
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 24 October 2014 - 08:28 PM
Hvala, Fluffy, soba 102 ne bom šla sprobat, sem jo imela namen ob priliki.
V Loliti sem bila pa red nekaj leti, me tudi slučajno ni prepričala.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 October 2014 - 08:39 PM
Kaj jaz vem, Sobo 102 načeloma zelo hvalijo, tako da sem bila kar šokirana, pa zelo polna je bila. Ampak saj pravim - vse zadimljeno, tega si res ne bi smeli privoščiti!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 25 October 2014 - 08:09 AM
Meni je tudi Lolita totalni fail, Sobi 102 pa bom dala šanso.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 October 2014 - 08:44 AM
Tudi jaz bom dal sobi 102 šanso.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 25 October 2014 - 09:42 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users