Jump to content

Photo

Dobri vici...

• Please log in to reply
2691 replies to this topic

#1961 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 29 August 2009 - 05:16 PM

Nekega dne se je 7 palčkov odločilo, da si privoščijo počitnice in so odšli v Vatikan. Po ogledu vatikanskih znamenitosti se odpravijo na obisk k papežu.
Papež je bil zelo navdušen nad njihovim obiskom ter jih vprašal, če imajo kakšna vprašanja v zvezi s tem, kar so videli.
Naprej je stopil Grumpy in vprašal "Ali so v Vatikanu kakšne pritlikave nune?"...Papež je za sekundo pomislil in mu odgovoril, da jih ni. Ostali palčki v ozadju so se začeli hihitati, ampak jim je Grumpy namenil tako grd pogled, da so se hitro nehali.
Potem se je obrnil nazaj k papežu in vprašal, če so kakšne pritlikave nune v Italiji in papež mu je po kratkem premisleku odgovoril, da jih ni. Palčki so se začeli smejati in Grumpy jih je spet utišal z grdim pogledom.
Grumpy se je ponovno obrnil nazaj k papežu in ga vprašal, če obstajajo kakšne pritlikave nune v Evropi in zopet je dobil odgovor, da v Evropi ni pritlikavih nun. Tokrat so se ostali palčki začeli nekontrolirano smejat in jih Grumpy ni več mogel utišat, zato je še zadnjič vprašal papeža, če obstajajo kakšne pritlikave nune na svetu. Papež je razmišljal in razmišljal in mu na koncu odgovoril, da tudi na svetu ne obstajajo pritlikave nune.
Tokrat so se palčki že zvijali po tleh od smeha in začeli vpiti "Grumpy je fuku pingvina, Grumpy je fuku pingvinaaa!!!"

lol1.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1962 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 August 2009 - 05:21 PM

^^Loooool! lol1.gif laugh.gif laugh.gif
  • 0

#1963 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 September 2009 - 10:50 PM

Majkl Džekson neće biti kremiran, posto je 86% njegovog tela sada od
plastike.
Umesto toga, biće recikliran u fabrici LEGO, tako da i dalje može da se
igra s decom...

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1964 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 September 2009 - 04:19 PM

Zanimiva imena slovenskih krajev

Svinjsko. Motovilci. Novokračine. Goveji dol. Fokovci . Ne, nisem si jih izmislil. Čeprav imam hudo bujno domišljijo. Navedeni primeri so imena slovenskih krajev. Človek skoraj ne more verjet, kako neverjetno veliko število krajev z brutalnim imenom je v tako majhni deželi kot je Slovenija. Vsekakor preveč.

Verjamem, da ima vsak kraj pri nas ime z nekim razlogom. Da je z nečim povezano. Da ima neko zgodovino. Vseeno pa bi nekatere zlovešče ekscentričnosti skozi leta morali spremeniti. Nujno. Za narodov blagor. Pa jih niso. Kar je grozljivo.

Fokovci na mojo žalost in na žalost marsikoga drugega niso največ, kar zmoremo.
Seveda obstajajo tudi Fukovci. Kako pestro mora biti živeti pri njih. Tam ziher ni devic.
Obstaja tudi kraj, ki se imenuje Ritomeče. Tukaj pa se perverzna imena krajev še ne končajo: obstaja tudi travnik Pizdina pri Barkovljah. Domačini pravijo, da se tako imenuje zaradi tega, ker iz terena puhti smrad. V bistvu je ta izjava izjemno žaljiva za ženske. Kurčina na srečo ne obstaja.

Obstaja tudi kraj, ki se imenuje Cesta.

Markovščina. Tam najbrž pobirajo kake posebne prispevke za Markote.

Mater po moje smrdi po švicu v kraju z imenom Znojile.

Stari Slovenci so imeli veliko smisla za ironijo, ko so nekemu potoku dali ime Požar.

Kot da ni vse skupaj že dovolj groteskno, se nek slovenski gozd imenuje Oćenaš. Da, z mehkim ć. Zakaj, ne ve nihče.

Obstajajo kraji, pri omembi katerih dobim močan občutek, da se je nekdo delal norca, ko je iskal ime. Ali pa je bil nepopisno pijan. Denimo Ritoznoj. Pa Hudajužna, Podpulfrca, Ravbarkomanda, Radegunda.

V isto živalsko sorto imen kot je v uvodu omenjeno Svinjsko sodi tudi Svino, Račje selo, Konj (da, to je ime kraja), Goveji dol, Pesje (le kako pri svetem bogu se imenujejo krajani Pesjega? Pesjanarji? Psi?), Volčja draga, Golobinjek, Govejek, Ščurkovo, Žižki, Miši, Kozji hrbet (eden mojih favoritov), Dolenje medvedje selo, Kobilje, Zakobiljek, Pasja ravan (popizdiš!) , Orle, Kurja vas.

Potem pa so še različni brezvezni doli: Knezdol, Landol, Dolnji Globodol (komot si jezik polomiš) in recimo Jelendol.

Polule. Pising jim ni tuj. Po moje smile.gif

Precej morilsko morajo biti razpoloženi v kraju Zaklanec. Ali pa v Krvavem bregu.

V Sloveniji je tudi kar nekaj precej hudih krajev, denimo Huda lukna, Huda jama in Huda polica.

Imamo tudi zelo cinična imena krajev: Pleša na Nanosu, Pusti vrh, Tolsti vrh, Bruhanja vas, Boga vas, Poštena vas, Paradiž, Mrzla rupa, Prazna miza Topla in Nožice.

Banalna imena za kraje so tudi: Vino, Trnje, Kopriva, Župa, Apno, Tri buče, Sopotnica, Žaga, Polom, Pekel, Laže.

Jasno pa imamo med imeni tudi nekaj neizgovorljivih, ki so hkrati moji favoriti: Kokolajnščak, Kukmaka (kuga?!), Log Čezsoški (What the fuck?), Briše pri Polhovgradu, Šentgotard, Bolehnečici. Pravkar sem si presekal jezik. In grlo.

Gate trga ime Kravjek. Februarja 1999 se je to naselje pri Slovenskih Konjicah razdelilo na dva dela in po strogih zahtevah prebivalcev preimenovalo v Spodnji Jernej in Štajerska vas. Blagor prebivalcem, ki so verjetno do takrat trpeli hude duševne stiske.
Vsekakor moram obiskat vas z imenom Zadniki. Fantastično fukabilno ime. Jaz bi se full fotografiral pri tisti rumeno-oranžni tabli s tem napisom. Le kako se imenujejo prebivalci te vasi? Zadnjičarji? Ali so se odločili, da si zadeve poenostavijo in se kličejo kar Riti? smile.gif V isto kategorijo bi uvrstil tudi vas z imenom Dankovci.

Če se ne bi prepričal, ne bi verjel, da obstaja Stara Nova vas. To pa je res že višek.

Res ne vem, kako to, da še nisem obiskal kraške vasice Pedrovo. V turistični predstavitvi je predstavljena izjemno romantično in slikovito: "S Pedrovega boste imeli čudovit razgled na Vipavsko dolino, Trnovski gozd in Nanos." Buhahahaha! Pedrovo je tudi verjetno uradno edini kraj v Sloveniji, kjer ni homofobov. Ali pa jih je mogoče ravno največ?

Evo še cela zbirka butastih:
Pokojišče, Lačaves, Duh na ostrem vrhu, Središče, Kog, Jastrebci, Babna polica, Borovnica, Črnec, Predgriže, Grm, Horjul, Javorniški rovt, Jerebikovec, Kekec nad Novo Gorico Koštabona, Lijak, Lipoglav, Mahneti, Matavun, Ocizla, Pot na Stol, Preža, Prežganje, Dane, Kačiče, Vnajnarje, Žeje, Žagarjeva glava, Učeja, Tupelče, Svetje, Podhruška, Jeruzalem, Polica, Negastrn, Kapčja dolina, Naborjet, Počivalo, Dokležovje, Puče, Krkavče, Koštabona, Podplat, Mokronog, Dilce, Velovlak, Tišina, Dalnje Njive, Čeče, Kokoriči, Bučečovci, Železne dveri, Plužnje, Budganja vas, Zibika, Dragomer (zraven bi pasal Rožle pri Ajdovščini),(nikoli mi ne bo jasno, ali Drago meri, ali ga kdo Dragotu meri), Nunska graba, Čeplez, Mišače, Bogo, Žvab, Sveto, Cepki, Hotedršica, Poljubinj in Ljubinj, Podsreda in Podčetrtek, Nožed, Arčelca, Strahomer, Bučka, Rožice, Drskovče.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1965 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 September 2009 - 06:06 PM

Meni absoilutno zmaga Pedrovo. lol1.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1966 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 13 September 2009 - 06:59 PM

Veliko naštetih krajev je z našega konca. Se mi zdi čisto normalno, ko se skozi njih peljem laugh.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1967 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27691 posts

Posted 13 September 2009 - 07:35 PM

Tudi meni je veliko nastetih krajev poznanih in so mi imena zanimiva - slikovita. Raje to, kot pa recimo ime ulice - 16. ulica. Cisto brez duse. smile.gif

Na Ritoznoj je pa pozabil. biggrin.gif

Edit: se ene sem se spomnila...kolega zadnjic pravil ima sodelavca po imenu Bor, pise se Smreka, doma je iz vasi Hosta (na Gorenjskem). laugh.gif Mama je pa najbrz Jelka. biggrin.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1968 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 14 September 2009 - 09:18 AM

OMG, Bor Smreka iz hoste!!! LOL laugh.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1969 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 September 2009 - 11:31 AM

Ko sem zmdruje nad imenom Kukmaki - kukmak je neka vrsta gobe.

Pa saj niso samo vasi, ki imajo čudna imena, meni je blo vedno bizarno ime Bežigrad. Like wtf, grad beži? Kam, iz Ljubljane?

Pa zdaj mi je tudi absurd denimo Polje (v Ljubljani) - sej verjetno da so nekoč tam bla polja, sam zdej je pa res povsod samo še betaon, edino nebo je še nebetonirano. Dobro da se ne preimenujejo v Betonažo. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1970 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 September 2009 - 03:20 PM

Meni je Šiška bedasto ime, že od nekdaj. Ko sem bla mala in sem to prvič slišala, sem misla, da gre za kako foro, ne pa za dejansko ime.

Mi rečemo luliki (češpli, ženskemu spolovilu pač) šiška. Fant mi da včasih ko sva v postelji roko v spodnje hlače in me vpraša Je v šiški še kaj odprtega, a v šiški še kdo da? laugh.gif

Samo tista šiška, o kateri je pel Kreslin, se piše z veliko začetnico.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1971 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27691 posts

Posted 14 September 2009 - 03:57 PM

QUOTE(Braunkopf @ 14. 9. 2009 - 12:31) View Post

Ko sem zmdruje nad imenom Kukmaki - kukmak je neka vrsta gobe.

yes.gif Kukmak je divji (negojen) šampinjon.

Sej pravim, meni ni nic od nastetega prav zelo smesno (neumno pa sploh ne), ker sem se navadila, pa vsec mi je, da, ko razisces izvor posameznih imen, zagotovo najdes smisel. smile.gif Recimo: Capodistria (Koper) - Capo d' Istria - gospodar Istre. woot.gif biggrin.gif
  • 0

#1972 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46037 posts

Posted 14 September 2009 - 04:48 PM

Ne, ta izvor glede Istre ne drži. Nas so v 1. letniku Zg. Slovencev učili, da ime Koper izvira iz latinščine - Caput Histria, kar pomeni glava/glavno mesto Istre. wink.gif Čeprav bi se znalo kasneje, ko je bila obalna Istra pod Beneško republiko uveljavit tudi italijanski izvor. Ampak latinski je starejši. wink.gif

Meni imena tud niso neumna. So del naše preteklosti in če bi se človek poglobil v njihov izvor bi verjetno našel zanimive stvari.
  • 0

#1973 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 14 September 2009 - 04:53 PM

Pa sej potem je Caput Histria in Capodistria praktično isto, samo v drugem jeziku, preveden pomen očitno?

Jaz ne bi rekla, da so neumna imena, je pa res, da znajo bit nekatera (npr: Ritoznoj ali pa Pizdina) že malo prehuda, ne glede na zanimiv zgodovinski izvor.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1974 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 September 2009 - 05:01 PM

Koper je bil za časa Rimljanov imenovan Aegida (čeprav tu niso čisto ziher na katerem mestu je ta naselbina točno bila, nedvomno pa na širšem obm. KP), nekoliko kasneje pa Capris.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1975 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27691 posts

Posted 14 September 2009 - 05:52 PM

^^

BK ves, da sem se ravno zadnjic spomnila na Capris, nekje sem poslusala, da ime izhaja iz velkega stevila koz, ki so jih vcasih gojili na tem obmocju. Nimam pojma o zgodovini, ampak bi rekla, da slovensko ime Koper izhaja iz Capris, italijansko Capodistria pa iz Capo d'Istria oz. Caput Histria.

QUOTE(Hevea @ 14. 9. 2009 - 17:53) View Post

Pa sej potem je Caput Histria in Capodistria praktično isto, samo v drugem jeziku, preveden pomen očitno?

Se strinjam. ;)
  • 0

#1976 sammy

sammy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 228 posts

Posted 21 September 2009 - 04:48 PM

Po 30-ih letih življenja v Sloveniji sta Mujo in Haso odšla na upravno enoto po potrdilo o državljanstvu. Tam so jima povedali, da se vsak, ki bi rad postal državljan R Slovenije, mora prej povzpeti na Triglav. In sta šla. Na pol poti proti vrhu Triglava, zmatrani Mujo reče Hasotu:
"Ajde bolan Haso, idi dalje sam, ja ne mogu više, pa ponesi i moju planinsku knjižicu i udari pečat na vrhu Triglava."
Haso gre sam naprej in se čez nekaj ur vrne do Mujota. Toda, žig je pritisnil le v svojo knjižico.
"Zašto bolan Haso i meni nisi udario pečat?"
"Ma htio sam i tebi Mujo, ali čim sam udario sebi pečat osjetih da sam ja sada pravi Slovenac, pa nisam mogo. Jebo ga ti Mujo, takvi smo ti mi Slovenci!"

• 0

#1977 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 23 September 2009 - 07:32 PM

Fata pere perilo pod slapom, ko iz slapa prileti kamen in jo ubije.
Mimo pride Mujo in reče: "Spet ta vodni kamen. Uničil mi je že dva pralna stroja v enem mesecu."
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#1978 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 25 September 2009 - 11:53 PM

Pick-up fraze lol1.gif

2. Ti lahko plačam pijačo, ali hočeš le denar?

3. Ali si verna? [Zakaj?] Ker si odgovor na vse moje molitve!

4. A mi lahko poveš, kako se pride dooo . tvojega srca?

6. Ali imaš zemljevid? [Ne, zakaj?] Ker sem se pravkar izgubil v tvojih
očeh!

7. Ne bodi no tako izbirčna . jaz že nisem bil!

9. [dotakni se njene bradavičke] Ooh, oprosti, mislil sem, da je to ploščica
z imenom v Braillovi pisavi.

10. Se me spomniš? O, saj res, srečala sva se le v mojih sanjah.

11. Živjo, kaj bi rada za zajtrk?

14. Ali imaš v žepu ogledalo? [Ne, zakaj?] Ker se že vidim v tvojih hlačkah.

16. Moja ljubezen do tebe je kot driska. Ne morem jo zadržati v sebi. lol1.gif

25. Ali je pravkar vzšlo sonce ali pa si se mi nasmejala?

26. Lahko dobim tvojo sliko? [Zakaj?] Da lahko pokažem Božičku, kaj si želim
za božič.

27. Uffff . tvoja rit je huda! Hočeš videti mojo?

29. Ali te moti, če si deliva taksi do moje hiše?

31. Verjameš v ljubezen na prvi pogled ali moram še enkrat mimo?

33. Izgubil sem svojega medvedka, ali lahko spim s tabo?

35. Verjetno si utrujena, ker mi že cel dan hodiš po glavi .

36. Ti moraš biti vzrok globalnega segrevanja!

37. Izgubil sem svojo telefonsko številko. Si lahko sposodim tvojo?

38. Lepe hlače. Lahko preizkusim zadrgo?

40. Izgubil sem nedolžnost . lahko vzamem tvojo?

43. Toliko časa si že v mojih mislih, da bi ti moral zaračunati stanarino.

46. O, kako lepa majica ... mi jo posodiš?
  • 0

After all this time?

Always.

#1979 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 26 September 2009 - 01:56 AM

QUOTE(Nincha @ 25. 9. 2009 - 23:53) View Post

7. Ne bodi no tako izbirčna . jaz že nisem bil!

thumbup.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1980 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 26 September 2009 - 10:19 PM

Še nekaj o krajevnih imenih...

tam nekje pri Žalcu je ena vas, ki se imenuje Grmovje. Pa se vedno, ko se mim peljem hecam s fantom, če greva v Grmovje? laugh.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users