Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1961 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17146 posts

Posted 14 August 2020 - 06:07 AM

Moram rečt, da so mi Hrvati pravi fenomen oz bi rekla da v njihovem stilu. Pol Evrope jih grdo gleda in opozarja, na porast okužb zaradi nočnega življenja a oni gladko ignorirajo, malo omejijo odpiralni čas gostiln, ostalo pa se predvsem hvalilo z dobro turistično sezono. Če bi bili mi v takšni situaciji bi nas naši papeki že najbrž spet med občine zaprli. 

Smo pa pri nas rahlo zaskrbljeni, sploh določene šole, kaj bo, ko se bodo vrnili Albanci in Bosanci in bodo šli njihovi otroci v šolo. Mislim, da jih veliko ne bo spoštovalo karantenskih odločb oz bodo kaj mučkali, da se jim bodo izognili, v šolah/vrtcih pa jih tudi ne morejo zavrnit,

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1962 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted 14 August 2020 - 06:08 AM

Saj Kacin se je ocitno nadopustoval zdaj caka se ostale da pridejo potem bodo pa zaprli :D
  • 0

#1963 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17729 posts

Posted 14 August 2020 - 06:17 AM

Mah, saj ni več smešno :D
Za šole imajo baje 4 različne scenarije pripravljene na nijz.. ne me vprašat, ker je to vse, kar sem slišala.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1964 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32741 posts

Posted 14 August 2020 - 06:22 AM

Ja, saj to se ve že od prejsnjega meseca. In da odlocali se bodo pa čisto konec avgusta. Ampak jaz še vedno verjamem, da bodo otroci šli v šolo.
  • 0

#1965 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86856 posts

Posted 14 August 2020 - 06:30 AM

Kaj pa ima Kacin s tem? Saj on nima nobene funkcije.
Ko sem pred enim tednom rezervirala dopust, je bila slika se popolnoma drugacna, zdaj pa mislim, da se lahko poslovimo od njega.
Pa ne vem kje sem prebrala, da je vecina okuzenih mojih let. Res groza in strah!
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1966 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17567 posts

Posted 14 August 2020 - 06:33 AM

Kaj pa Italija, Jina? Mi bomo sli najbrz tja. Imajo 300 okuzenih na 60 mio.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1967 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86856 posts

Posted 14 August 2020 - 06:57 AM

Predalec je njihovo morje pa sama sva ze toliko obdelala, da ne bi sla letos spet. V bistvu se mi sploh ne da ukvarjat z nobenimi novimi rezervacijami, se razmisljat ne o tem.
  • 0

― V. Van Gogh

#1968 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19484 posts

Posted 14 August 2020 - 07:00 AM

Jaz samo čakam, da mi danes sporočijo iz službe, da je po prihodu s Hrvaške obvezna samoizolacija.
  • 0

#1969 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17729 posts

Posted 14 August 2020 - 07:01 AM

Ja, Italija je trenutno bolj ziher varianta. Glede na to, kako si želite morja, bi bilo sicer škoda to pustit mimo
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1970 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32741 posts

Posted 14 August 2020 - 07:02 AM

Nam so delo od doma po dopustu odredili že konec julija, tako da jaz grem v pisarno šele 2.9., naslednji teden imam pa še čisto pravi dopust :)
  • 0

#1971 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17146 posts

Posted 14 August 2020 - 07:05 AM

Zadnjič smo debatirale kako je v primeru da dobiš karanteno kot preventivo, a to lahko imaš bolniško ali moreš svoj dopust koristit? 

• 0

[Napoleon]

#1972 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17567 posts

Posted 14 August 2020 - 07:07 AM

Pa saj morje je takoj :D Do toskanskih plaz je minimalno dlje kot do Omisa pa cudovite so. Sem prepricana, da se kaj najde se blizje. No, mogoce se razmislis o tem :)
Kje imate pa vi, Matilda?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1973 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26187 posts

Posted 14 August 2020 - 07:34 AM

Tasika, če greš v zeleno/rumeno državo in ti je ob vrnitvi odločena karantena, dobiš 80% plače. Ne daš dopusta, ali bolniške.
Če greš v rdečo zavestno, rabiš pa bolniško.
  • 0

#1974 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17146 posts

Posted 14 August 2020 - 07:46 AM

Hvala za info. Ni mi pa jasno, da v primeru da greš v rdečo državo, zavestno, torej si poznal tveganja in posledice, da si potem tekom karantene upravičen do bolniške. Bi rekla, da če greš zavestno tja, potem pač moraš sprejet, da boš tekom karantene moral dat dopust/neplačano prisotnost...

• 0

[Napoleon]

#1975 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17729 posts

Posted 14 August 2020 - 07:51 AM

V Sesljanu, zraven Portopiccola. Plaža je bolj v k, ni to za 14 dnevni dopust, ampak se ne pritožujem :D
Če nama septembra uspe še kam it za nekaj dni, mi je ravno jug Ita. privlačen. Je rekel kolega, da je Toskana napol prazna in je trenutno res dober timing za obisk.
  • 0

Bill Bullard

#1976 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28092 posts

Posted 14 August 2020 - 09:05 AM

Jina, kaj pa Gardsko jezero?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1977 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26187 posts

Posted 14 August 2020 - 09:29 AM

Tasika, narobe sem napisala. Če greš v rdečo, daš dopust .
  • 0

#1978 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 14 August 2020 - 09:42 AM

Ne bi ravno rekla, da je Toskana prazna, ja pa baje ful ful manj turistov kot običajno. Ravno toliko, da za moj okus ni preveč. Če kaj sovražim je pa gneča.
Pa nastanitve so ful poceni. Mi smo za apartma v vili z bazenom placali za tri noci tolko kot običajno stane ena noc.
Pa tud Italijani v Toskani in Genovi so se ob našem obisku precej striktno držali ukrepov. Maske je marsikdo nosil tudi zunaj, držali so razdaljo, razkuževanje na vsakem koraku itd. Bolj striktno vsekakor kot je pri nas v Švici.
  • 0

#1979 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86856 posts

Posted 14 August 2020 - 11:22 AM

Jaz verjetno ne bom vec tvegala s planiranjem dopusta v tujini, ce nam bo rezervacija odpadla. Situacija se hitro lahko spremeni in se mi ne zdi vredno. Starsa sta se letos odpovedala morju v tujini, gresta sept. v neke mobilne hiske v Ankaranu.
  • 0

― V. Van Gogh

#1980 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32741 posts

Posted 14 August 2020 - 11:25 AM

Jaz sem enkrat vmes tud mislila, da ne bomo šli, pa sva se potem vseeno odločila, ravno je še bilo OK za it. Marsikdo pa si je premislil in so se odpovedali dopustu, moji sestri je ful žal, da konec junija ni upala it.
Zdaj pa tudi za te bone, kar jih še imamo ne bom nič planirala. Bomo sproti videli, kako bomo na času, kaksno bo vreme itd...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users