Posted 19 August 2013 - 08:46 AM
Trilogija Before ... mi je pa itak carska, edino Julie mi gre na živce, še sploh v zadnjem delu v sceni v hotelski sobi - kakšno neumorno teženje in egotripi, bog pomagaj. V Hawka sem pa itak zacopana. 
Včeraj sem pogledala Before midnight. Se strinjam s Špelo, tisto tečnarjenje Celine v sobi je totalno mimo! Najboljši del mi je, ko se vozita v avtu na začetku filma in ko se sprehajata. Dialog v hotelski sobi mi je pa deloval dokaj prisiljen ali pa se jaz ne znam povezat z njenim iracionalnim in neutemeljenim tečnarjenjem. Ker se mi sploh ni zdelo, da ji on kaj slabega hoče. Mogoče bi morala imeti otroka, da bi razumela.
Ga bom še enkrat pogledala, pa bom potem spisala kakšno oceno.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)