Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#1961 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 April 2011 - 04:25 PM

Je vlažilen, ne vem zakaj bi ga sicer uporabljala, če ne bi bil. Ni pa ful hranilen, men je premalo. Še boljši je pa od Melvite! Samo je tud dražji. biggrin.gif Ampak vreden vsakega centa.
  • 0

#1962 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 24 April 2011 - 04:32 PM

No bi morala vprašati koliko je vlažilen/hranilen. smile.gif
Mogoče bi mi ustrezal čez poletje, če bo pa premalo bo pa romal k sestri. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1963 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 24 April 2011 - 04:34 PM

Tašika, a nisi ti napisala, da si uporabljala Balein Aqua Serum, pa ti ni udgovarjal? hmm.gif

Če imaš suho kožo, ti bo definitivno premalo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1964 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 April 2011 - 04:36 PM

Je zelo lahek, takoj se vpije, ampak lepo navlaži, ni pa nek hard core vlažilec. biggrin.gif Itak je to serum, je mišljeno da se da še neki čez.
Ma pa očitno neki not, da men, če mam kakšne izpuščaje/alergijo, ne paše, me peče. unsure.gif
  • 0

#1965 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 24 April 2011 - 05:02 PM

Ne, jaz sem imela Balea aqua kremo. Ma sej ni bilo nič ekstra narobe, malo mi gre v nos, da ima parfum skoraj takoj na začetku, pa enostavno ni bilo tak prijetno sproščenega in svežega občutka na koži kot po TF naprimer.

Tale serum bi jaz mela samo za na morje, za zjutraj/zvečer, čez dan mam tak nekaj s SPF, pa mi paše nekaj lahkega po tem.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1966 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 01 May 2011 - 06:00 PM

QUOTE(pepelka @ 22. 4. 2011 - 19:59)  

Okej,

js pa ne vem več, kaj naj s svojo kožo cry.gif hmm.gif .

Bom čist na kratko razložila stanje moje kože in kaj se z njo dogaja. Imam mešano7mastno kožo, z velikokrat zelo zelo suho povrhnjico; očitno je, da koža ne prenaša komedogenih sestavin.

Ker se mi že celo življenje pojavljajo ogrci, uni beli podkožni mozoljčki, mozoljčki in mozolji, sem se pred cca. 2 mesecemna odločila, da grem k dermatologinji. Ta mi je svetovala čiščenje kože (''ekspresura komedonov''), kar je sicer bolelo, koža pa se je vendarle ščistila.

Pepelka, kaj to ekspresuro ti je dermatologinja nardila al kak? Ker meni nekaj ni najbolj jasno, meni sicer tega SPLOH ni omenila, vendar na enem izmed mojih izvidov piše kao "ekspresura komedonov", ampak nimam pojma kaj je blo to mišljeno, da mi je svetovano, al je ona zafejkala da mi je to dejansko nardila al kak?
Res upam da mi boš odgovorila! Ker bi mi znalo to zelo koristit.

Aja, Fluffy in Jina, mi lahko ena pove samo bistvo vajine dvostranske debate oziroma kaj sta na koncu ugotovili? biggrin.gif Ker iskreno sem samo preletela, tolko klikov in ugotovitev je blo da sem se čisto izgubila. Zanima me zgolj to katera krema je še zdaj na voljo, kakšna se vama zdi, količina in cena in komedogenost.
Na prehodu v poletje bi rada Vichy Essentielles kremico zamenjala za kaj bolj lahkega.

P.S. kak rok trajanja imajo ponavadi kreme? Jaz imam Clinique DDMG še doma ampak je star dve leti, kaj to je za bek vrečt?
  • 0
Memento mori.

#1967 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 01 May 2011 - 08:04 PM

Rok trajanja mas napisan na kremi - ponavadi narisan loncek, pa not cifro (npr. 12M - to pomen 12 mesecev po odprtju kreme) - vecinoma majo vse navadne kreme okoli leto dni trajanja, organska kozmetika manj, ker nima konzervansov. wink.gif
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1968 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 May 2011 - 09:30 PM

QUOTE(nutella` @ 1. 5. 2011 - 19:00)  

Aja, Fluffy in Jina, mi lahko ena pove samo bistvo vajine dvostranske debate oziroma kaj sta na koncu ugotovili? biggrin.gif Ker iskreno sem samo preletela, tolko klikov in ugotovitev je blo da sem se čisto izgubila. Zanima me zgolj to katera krema je še zdaj na voljo, kakšna se vama zdi, količina in cena in komedogenost.

Fluide Prodigieux je zamenjal Aroma-Perfection Prodigieux Fluide, klik.
Ostalo pa ne vem, ker ga ne uporabljam, sem prejšnjo verzijo, preden sem prešaltala na Murad.

• 0

― V. Van Gogh

#1969 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 May 2011 - 10:28 PM

Ja, Jinadaze je že obrazložila dilemo, jaz lahko za to Aromo povem, da ni glih višek prijetne
razmazljivosti - jaz rabim 2 potiska za celoten obraz (pa še takrat je morda rahlo premalo) ... na začetku
mi deluje kar malo premastna, ampak se potem popolnoma vpije v kožo in ne pušča nobenega filma, tako
da tu opravi meni željeno nalogo ... vonja je prijetnega, sveže citrusnatega. Količina 30ml - če upraviči
skoraj 23€ ceno, hm ... menim, da bi bila cena bolj opravičljiva, če bi bilo kreme 50ml. Komedogena ni.
Ima pa spf, čeprav na embalaži ni tega nikjer napisanega ... no, pa saj to lahko prebereš iz ocene, ki
jo je dala Jinadaze kot link. Če v tem času ne najdem kaj boljšega (razmerje kvaliteta vs cena),
bom menda ponovno kupila kar to.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1970 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 May 2011 - 10:43 PM

Aha, sem mislila, da so spremenili ceno ali količino, pa je ostala ista (za moje pojme predraga, jaz sem jo imela za dober mesec).
Sem sicer imela par testerjev, in se mi zdi identična prejšnjemu Fluidu.
Mi pa ne odgovarja toliko, kot Muradov losjon, ker jo uporabljam samo podnevi, torej kot podlago pod pudrom, kjer se pa ta super obnese.

• 0

― V. Van Gogh

#1971 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 May 2011 - 10:54 PM

Tudi meni se zdi cena malo zasoljena glede na količino. Jaz ta fluid sicer uporabljam samo za podnevi,
ker pač ima spf in nočem kože obremenjevati s tem še ponoči. Za ponoči imam od Vichyja Nutrilogie1,
pa zdaj čakam na en Burt's Bees tonik, bomo videli, če bo dovolj ok za čez noč namesto kreme.

Meni se ne zdi identičen prejšnji verziji, se mi zdi, da je bila prejšnja verzija bolj, hm, lotionasta oz.
gelasta (?) kot ta ... sicer je že dolgo od tega, kar sem jo imela, a vseeno ... tak občutek/spomin imam.
Da je bila v glavnem prejšnja verzija, kar se razmazljivosti in občutka na koži nekoliko meni boljša.

Muradov lotion sem si tudi jaz ogledovala, nazadnje v eni lekarni, kjer so imeli prav predstavitev, a se mi
je mudilo in sem se celo mogla negativno odzvati na vprašanje, katere testerje želim. :s

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1972 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 May 2011 - 10:59 PM

Hm, kaj pa vem, meni se oba zdita taka spermasta. XD

Pomoje bi ti Muradov losjon odgovarjal, maže se krasno (to je v bistvu njegova najboljša lastnost), porabi se ga minimalno (pa sem se navajena obilno mazat) in, kot rečeno, super podlaga za puder je.
So pa spremenili sestavine par mesecev nazaj, in je zdaj zgolj povprečen (sestavinsko), po občutku pa enak.
Jaz ga imam za dva meseca in pol (50 ml). Nima pa SPF-ja, ampak to me ne moti, ker ga imam v pudru.

• 0

― V. Van Gogh

#1973 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 May 2011 - 11:08 PM

Haha, ja, meni je taka bila prejšnja verzija, ta Aroma pa nikakor!!! ohmy.gif
Je res kot bolj tekoča krema ...

Meni spf ni pomemben (ga imam tudi v pudru). Edino višjega uporabljam, če res vem, da bom
neizbežno več na soncu.

Kakšna je cena? Na lekarnarju ga nimajo. :s Če je nad 30€, me sploh ne zanima. dry.gif

• 0

#1974 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 May 2011 - 11:09 PM

32. ph34r.gif Na Asosu je ful znižan zdaj.

• 0

― V. Van Gogh

#1975 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 May 2011 - 11:10 PM

ninja.gif

Če bo naslednji mesec (ali pa še naslednji, (un)lol) na voljo, morda razmislim o nakupu.

• 0

#1976 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 May 2011 - 11:11 PM

Daj. ˆ-ˆ

• 0

― V. Van Gogh

#1977 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 May 2011 - 11:12 PM

Na Asosu ga ni več.

• 0

#1978 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 03 May 2011 - 07:37 AM

Pa res, škoda. :/

• 0

― V. Van Gogh

#1979 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 May 2011 - 10:20 AM

Ma ja, saj si je itak zdaj ne bi kupila, v roku meseca ali dveh pa bi itak tudi pošla ...
  • 0

#1980 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 07 May 2011 - 02:46 PM

A tako, no v glavnem zdaj (ko je že ful topleje) sem že do konca prepričana da mi bo tale Vichy krema ful preveč za poletje, sej se kar hitro vpije ampak imam občutek kot da ostane gor na tak način, da se koža ne "lufta" popolnoma. Malo se odločam med tem Nuxe fluidom, ki si ga ti, Fluffy, zdaj nabavla, med ponovnim nakupom Clinique DDMG ali pa ta Muradov losjon. Pri slednjem me rahlo skrbi, ker je ful punc pisalo da se jim je koža zarad njega zapacala, iz tega kar sem razbrala od tebe, Fluffy, pa sklepam da bi Clinique priporočala bolj kot tega od Nuxe?
  • 0
Memento mori.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users