Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1961 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 16 October 2008 - 07:33 PM

Ej punce, ful nimam časa zdele, tko da se opravičujem, ker ne morem pregledat vseh strani za nazaj te teme, me pa fuul nujno zanima, kako bi jst čimprej tabletke dobila?

Nimam še svoje ginekologinje, ampk me je pa usak dan bol strah da ne bi kondom poču, ker se je enkrat to že zgodilo.
Jutr nameravam it v zdravstveni dom za študente, na aškerčevo in me zanima, če mogoče veste kolk časa bi mogla čakat na tabletke?? Je možn, da jih že jutr dobim?

• 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

• Guests

Posted 16 October 2008 - 07:35 PM

Uporablja katera tabletke Harmonet? Meni sta ostali dve celi škatlici tabletk.
  • 0

#1963 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 October 2008 - 07:37 PM

Simonchy tudi če jih jutri dobiš, boš mogla čakat na menstro, sej to veš ane. wink.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1964 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 16 October 2008 - 07:44 PM

Vem ja, sej jo bom zdej kmal dobila... sam gre se za to, da bi res rada jih čimprej mela v rokah, da se pomirim, ker zadnje čase mi je prav zoprno, k kar naprej razmišlam o tem, kaj bi blo če bi kondom poču... Verjetn zaradi tega, ker je kar naenkrat ful enih sošolk nosečih... in me je mal panika zagrabila.. ker jst ne bi rada bla še pr teh letih noseča, vsaj doštudirala bi do konca; ampk še enkrat pa tut ni varno une tabletke vzet, k ti jih dajo če kondom poči... Prevelika hormonska doza naenkrat.

Torej, možno je, da jih jutri dobim? oops.gif Sej ne vem kaj mi je zadnje dni, čist sm panična.. Pa nism mela časa it do zdej, k mam ful predavanj pa vaj in jih ne bi rada glih zamudila že zdej, k predavajo osnovne stvari, k mi bo pol ful mankalo...
  • 0

#1965 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 16 October 2008 - 08:12 PM

A ni tko da si morš najprej eno gin. zrihtat, potem te mora ona naročit (pa se čaka tut po več mescov, po tri, no če jih zamoriš pa rečeš da bi res rada prej potem te naroči v roku parih tednov tko k mene in eno mojo prjatlco) in potem k jih dobiš pač čakaš menstro. V enem dnevu pa dvomim da te bojo kje uzel? Mogoče se motm smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1966 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 16 October 2008 - 08:36 PM

Ma po pravici povedano, tut jst ful dvomm... sam upala sm da se mogoče le mootm, pa da se da to kej hitrej uredit... K u bistvu tut eni tko pravjo, eni drgač..
Ma, bom vidla jutr...
  • 0

#1967 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 16 October 2008 - 09:07 PM

Lahko ti rečem samo to, da sem jaz enkrat tja (na Aškerčevo) htela iti na pregled, ker sem mela ponavljajoča se vnetja mehurja in me je tamkajšnja zdravnica napotila h ginekologinji, a so mi rekli, da je mesečna čakalna vrsta.

Raje si zrihtaj ginekologa kje bližje domu, kjer ni takšne gužve. Saj veš, oni so tam za celo ljubljansko študentarijo.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1968 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 October 2008 - 06:58 AM

Za ponavljajoča vnetja so tudi LAHKO krive KT. Prav tako za glivice... (upam, da jih zdaj ne bo več)
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1969 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 17 October 2008 - 07:03 AM

QUOTE(ananas @ 16. 10. 2008 - 19:27) View Post

Ta zgornji odstavek ne leti na ursolinkico, ker pač ne poznam razloga za prekinitev.

ja js sm jih umes za pol leta nehala jemat, ker mi niso odgovarjale

vsak dan mi je blo slabo, bruhala sm, zredila sm se.... in preden sm pršla na vrsto pri ginekologinji je mal trajal ermm.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1970 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 17 October 2008 - 02:07 PM

Na Aškerčevi pa je res podn od podna ... Mislim saj moja ginekologinja je vredu, ampak sestre .... Na kolenih jih moraš prosit, da te da na pregled ... Pa kar same ti neke recepte pišejo za vnetja, pa sploh ne vejo, za kaj se gre. Enkrat sem se šla tja naročit, ko sem imela sakramenske bolečine zarad nožničnega vnetja, pa me je sestra kar sama spraševala o simptomih in pol na blef napisala recept. In seveda ni pomagalo. Naslednjič sem odločno rekla da hočem prit, ker ne zdržim več. Pa enkrat prej sem hotla it zarad izcedka, pa mi je rekla, naj pridem, ko bom dopolnila 20 let. Mislim kar nekaj.
  • 0

#1971 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 October 2008 - 03:57 PM

No hvala bogu mam vsaj ginekologinjo dobro.
Danes sem klicala,da me splošna zdravnica pošilja na ultrazvok.Na vrsti sem v torek 7.40.
In tako je vedno,če bi blo kaj hujpega (npr ko sem mela glivice),sem prišla na vrstno naslednji dan takoj zjutraj...
In tako je vedno.Zakon!

Drugače pa jaz sem bila pri zdravnici,zaradi bolečin v levem spodnjem delu trebuha...Me je pretipala,dala vodo prečekirat in je blo vse BP...Sam vseeno me mehur zaboli med uriniranjem,al pač nekje tam...
In mi je rekla da najprej pregledat rodila da je ziher to,ker sem tabletke nehala jest in od takrat boli...Če pa ne bodo nič našli pa nazaj na UZ trebuha pridem če bo bolečina večja.
Ker je rekla da lahko da se je jajčnik enostavno začel zbujat in to lahko traja taka bolečina tud do pol leta...tko da načeloma čez mesec al pa dva nazaj na UZ. Bomo vidli huh.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1972 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 18 October 2008 - 02:22 PM

Včeraj sem govorila s svojo kolegico, ki je trenutno na erasmus izmenjavi na Nizozemskem. Pred 14 dnevi jo je začela noga bolet in ji je tudi zatekla. Ko je prišla do zdravnika, jo je uregntno sprejel in po nekaj preiskavah je dobila diagnozo: tromboza. Zdaj jo čaka terapija dolga 6 mesecev. Zdravi se z različnimi tabletami in dobila je tudi injekcije, ki si jih mora dnevno vbrizgavat. Zdravnica ji je rekla, da ne morejo zagotovo trdit, da je to posledica zgolj jemanja tabletk. Imajo pa gori posebno kliniko specializirano za trombozo, kjer bo zdaj hodila na preiskave, kako je zdravljenje uspešno.

Aja zdravnica ji je rekla, da če bi jedla tabletke in kadila hkrati, da je to hudo nevarna kombinacija.
  • 0

• Guests

Posted 18 October 2008 - 07:55 PM

Ojoj ... ohmy.gif ermm.gif Upam, da se uspešno pozdravi!

Ne vem, no. Meni se te tabletke (že od nekdaj) ne zdijo prav nič nedolžne. Kar neka kemija ti spreminja hormonalno stanje ... halo? down.gif In to v današnjem času, ko smo vsi pod stresom, s hranili revno in zastrupljeno hrano in v nečistem okolju - vse to skupaj v kombinaciji z umetnimi hormoni se res sliši ubijalsko. blink.gif
  • 0

#1974 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 19 October 2008 - 07:14 PM

Ne vem, kaj mi je bilo, da sem ta šit sploh jemala. Sicer pred mnogimi leti, ko sem bila še mlada in neumna, hmmmmm .... nikoli več. Že tako je strupeno vse okoli nas, da bi si pa še neke umetne hormone filala, ne hvala.
  • 0

#1975 aeylita

aeylita

sramežljivec

• Člani
  • 60 posts

Posted 20 October 2008 - 07:49 PM

Je problem, če tabletke ponavad vzamem popoldne, zdej z naslednjo škatlco bi jih pa začela zjutrej?
  • 0

#1976 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 20 October 2008 - 07:54 PM

Ne, mislim da zaradi teh parih ur ne bi smelo bit nič narobe.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1977 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 22 October 2008 - 02:57 AM

Men je res bed, da sm jemala tablete 6 let, novembra bo 1 leto odkar sm prenehala z njimi, posledice na koži pa so še vedno.
Edina + stvar je, da so se mi vidno nehal glavoboli (prej res vsak dan) pa da sm bl vesela pa ne tok tečna.

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1978 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 October 2008 - 07:42 AM

A ma tuki sploh kera slab bris?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1979 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 22 October 2008 - 07:49 AM

Jaz ne. Samo mi je vsakič rekla, da bo mogoče slab, ker imam močen beli tok. Pa ni bil...
  • 0

#1980 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 22 October 2008 - 08:12 AM

Js sm mela že dvakrat dvojko bris, sam je rekla da ni panike in da morm na pol leta met pregled. kr neki
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users