Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 17 August 2014 - 09:54 AM
Kaksen je bil racun nimam pojma, ker smo bili povabljeni. Verjetno ni bilo poceni, vendar pa je bilo vredno.
To restavracijo resnicno priporocam ribjim gurmanom. Cene v jedilnem listu so relativno zmerne (malo visje od instant restavracij ob morju), vendar pa imajo vsak dan svezo jadransko ribo. Prav tako ni nujno, da imajo vse kar je na meniju, ker prilagajajo ponudbo vsakodnevni ponudbi rib.
Slik pa na zalost nimam, ker nisem slikala, ker nas je bilo prevec in se je prevec dogajalo.
Posted 22 August 2014 - 01:01 PM
Včeraj sva bila v Gostilni Špengl v Celju (http://www.spengl.si/sl/spengl/). To je projekt Marka Pavčnika, vendar pa veliko manj kompliciran in cenovno dostopen kot Pavus v Laškem.
Sama gostilna je po ambientu hecna, ker je tako kot bi padel v tipsko gostilno iz 80. let. Tipski stoli, ki jih kupiš v Lesnini. Vendar pa se vidi, da je restavracija na nivoju. Natakar si je vzel čas za klepet. Imajo zelo raznoliko vinsko karto in tudi če piješ hišno (odprto) vino, ti natakar dotaka prazen kozarec iz steklenice, kot se šika. Ker gradijo svojo podobo na tatarskem biftku (več si lahko preberet na linku), sva seveda naročila le tega. Natakar nama je svetoval, da naj vzameva raje biftek za eno osebo (ki ga žal zmešajo že v kuhinji), ker sva nadaljevala z glavno jedjo. Tatarski bistek je bil super, svež in zelo okusen, serviran z domačim kruhom (ala tortilje oz. zelo tanke lepinje, še tople, namesto toasta). Poleg tatarča dobiš lično servirane priloge (olive, kumarice, feferončke, vloženo čebulo, češnjev paradižnik in vloženo paprirko). Za glavno jed pa sva se odločila za gourment burger. Odličen hamburger. Meso je iz rumpasteaka, začinjeno samo s soljo in poprom. V burgerju pa je žar omaka, chedar sir, zelenjava in čebulna marmelada. Zelo okusno in dokaz, da hamburger ni samo mcdonalds ali štant s pleskavico. Za sladico po tako obilnem obroku ni ostalo prostora (no, jaz sem sanjala o jagodnem mousseuju, ki pa ga niso imeli), sva si pa po vsem mesu privoščila še žganjico. Jaz sem pila neko lipovo žganje, ki je bilo super. Malo sladkasto in ne premočno (ne maram, da me zažge do želodca in nazaj).
Za vse to plus pijačo (3 dcl vina in dva piva) sva dala 40€, kar se mi zdi čisto ok cena.
V glavnem, to je gostilna v katero se bova še vrnila in jo priporočam.
Posted 22 August 2014 - 03:37 PM
V jedilnem listu imajo napisano "motovilec z jajčko"..srsly?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 August 2014 - 05:25 PM
Da bi videla meni od ene restavracije z Vrhnike... dobiš napad zarad pomanjševalnic.
Posted 22 August 2014 - 05:33 PM
Ne od pomanjševalnic, te me sploh ne motijo, ampak od napačno uporabljenega spola.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 August 2014 - 06:29 PM
Odličen hamburger. Meso je iz rumpasteaka, začinjeno samo s soljo in poprom. V burgerju pa je žar omaka, chedar sir, zelenjava in čebulna marmelada. Zelo okusno in dokaz, da hamburger ni samo mcdonalds ali štant s pleskavico.
Sliši se nebeško!
Jaz sem danes spet jedla enega izmed trademark burgerjev pri Dobri vili in sem totalno navdušena. Najboljši mi je Hot Amigo, za prilogo pa vzamem ocvrte čebulne obročke. V burgerju je 150 g govedine, paradajz, feferon, pekoča omaka, načo in kečap. Je ravno prav, da kruh ne prevladuje. Top!
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 22 August 2014 - 06:39 PM
Ne od pomanjševalnic, te me sploh ne motijo, ampak od napačno uporabljenega spola.
Aja, ups. Mene pa ful motijo, včasih nekateri govorijo samo še na tak način, čist podebiljeno.
Posted 18 September 2014 - 07:57 PM
Zdaj sem gledla ta jedilni list od Gostilne Špengl in imajo napisano pica z dvemi okusi
Posted 25 September 2014 - 02:33 PM
SG, kaj imaš proti pleskavici. Imaš dobre in zanič, tako kot burgerje oziroma vsako hrano.
V nadaljevanju bom opisal neapeljsko restavracijo v Fiorinih pod Brtoniglo v smeri proti morju. Lokal se imenuje Da Bonomo oliti pri dobrem človeku. Bili smo trije. Dva sva hotela pico: eden štiri letne čase, jaz pa margerito s pršutom. Za "meze" smo dobili popečen kruh posut z rahlo ostro papriko in črnogorsko slivovko. Pica je bila dobra (vendar nekoliko drugačna od tiste, ki jo pripravljajo v garaži, kamor običajno hodim). Tudi frend, ki je jedel letne čase, je rekel, da je dobra. Tretji je naročil špagete a la carbonara, s katerimi je bil nadvse zadovoljen. Za sladico smo imeli neko reč iz ajde, na moč okusno, samo ne spomnim se, kako se imenuje. Spili smo ene tri litre malvazije, zapitek je bil 210 kun, recimo 10 € per capita. Osebno sem bil tam prvič in lahko lokal priporočim. Pošteno pa je, da zapišem tudi, da je bil en naš kompanjon tam dvakrat in da ga nikakor ne priporoča. Kar se mene tiče, mi je tu pica približno tako dobra kot v Dolincih v Zadružnem domu, kjer je res dobra in kaj podobna tisti v Garaži. Je pa Da Bonomo v Fiorinih bližje moji hiši.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 29 September 2014 - 11:00 AM
Pohvalila bi Krtino d’Ampezzo.
Zadnjič sva šla z mojim tja na večerjo in mi je bilo zelo všeč.
Moj se je najprej posladkal z enim odličnim rdečim vinom (jaz ga pač ne pijem in ne morem komentirat), moj je pa kar mjaskal zraven.
Potem sva dobila bruskete "on the house" in so bile zelo dobre. Pač toliko, da lažje počakaš na hrano.
Naročila sva peresnike v paradižnikovi omaki s čebulo in pršutom (se mi zdi) in so bili zelo okusni.
Potem pa še goveji zrezek v belem vinu s pršutom in sirom - ki je bil tudi dober.
Za sladico sva jedla jabolčno zloženko in nekaj s hruško (pri čemer sem z ušesi ploskala).
Porcije so majhne in obvadljive (vse), kar me je malo presenetilo, saj sem v SLO navajena, da komaj poješ glavno jed, kaj šele predjed in sladico.
Cene se mi zdijo OK, le sladico so precej zasolejene (glavna jed od 7 - 10 eur, sladica pa 5 - 6 eur).
Skupaj sva plačala 35 eur in se zadovoljna odpeljala.
In res na koncu dobiš vrtnico
Priporočam!!!!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 September 2014 - 07:29 AM
SG, kaj imaš proti pleskavici.
Imaš dobre in zanič, tako kot burgerje oziroma vsako hrano.
V nadaljevanju bom opisal neapeljsko restavracijo v Fiorinih pod Brtoniglo v smeri proti morju. Lokal se imenuje Da Bonomo oliti pri dobrem človeku. Bili smo trije. Dva sva hotela pico: eden štiri letne čase, jaz pa margerito s pršutom. Za "meze" smo dobili popečen kruh posut z rahlo ostro papriko in črnogorsko slivovko. Pica je bila dobra (vendar nekoliko drugačna od tiste, ki jo pripravljajo v garaži, kamor običajno hodim). Tudi frend, ki je jedel letne čase, je rekel, da je dobra. Tretji je naročil špagete a la carbonara, s katerimi je bil nadvse zadovoljen. Za sladico smo imeli neko reč iz ajde, na moč okusno, samo ne spomnim se, kako se imenuje. Spili smo ene tri litre malvazije, zapitek je bil 210 kun, recimo 10 € per capita. Osebno sem bil tam prvič in lahko lokal priporočim. Pošteno pa je, da zapišem tudi, da je bil en naš kompanjon tam dvakrat in da ga nikakor ne priporoča. Kar se mene tiče, mi je tu pica približno tako dobra kot v Dolincih v Zadružnem domu, kjer je res dobra in kaj podobna tisti v Garaži. Je pa Da Bonomo v Fiorinih bližje moji hiši.
Nic nimam proti dobri pleskavici. Ima pac slabo konotacijo, da je to fast food dvomljivega slovesa. Ker pa imam rada hamburgerje, mi je vsec, da so postali del jedilnikov restavracij in ne samo mcdonaldsa in podobnih fast foodov (ali srbskih in podobnih restavrcij v obliki pleskavice).
Posted 30 September 2014 - 12:59 PM
Kavarna Nebotičnik
Bila sem do sedaj 4x ali 5x, pa sem vedno razočarana. Imajo noro navite cene, postrežba pa je še celo podpovprečna. Vedno jih veliko dela, pa kljub temu izredno dolgo čakaš na neko preprosto naročilo. Poleg tega sem včeraj npr. naročila kapučino, dobila pa sem mleko manj spenjeno kot v večini lokalov, ko naročiš kavo z mlekom. Sem pogledala na račun, če so se zmotili pri naročilu, pa se žal niso. Le gibanica je bilo zelo dobra, a je niso pregreli vse do sredine.
Pa glasba mi je preglasna notri.
Poleg tega me zelo moti zunanjost oz. terasa lokala. Izgleda precej ceneno in neurejeno. Stoli so kot na neki igralni površini v nakupovalnem centru (tisti plastični beli), stekla, ki obdajajo teraso, pa umazana oz. obdrgnjena in zelo grdo izgleda, ko preko njih gledaš nižje na Ljubljano. Tudi stoli na drugi strani terase, pleteni rjavi, so zelo vidno umazani.
Posted 30 September 2014 - 01:36 PM
Zanimivo, midva s fantom pa redno zahajava tja in sva bila do zdaj vedno nadvse zadovoljna. Res pa je, da kave tam še nisem pila, sem pa različna vina, coctaile, čaje itd., pa seveda sladice. Še vedno trdim, da imajo ene najboljših tort v LJ.
Greva pa vedno čisto na vrh, ponavadi v tisti lounge del, ki je zakrit z zaveso.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 September 2014 - 01:39 PM
Je ta lounge samo zvečer odprt? Jaz sem že bila v tem delu, ampak se ne spomnim, a samo zvečer.. Ker včeraj čez dan je bil zaprt.
Posted 30 September 2014 - 02:00 PM
Ne, tudi čez dan je drugače. Mogoče so kaj prenavljali ali čistili.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 October 2014 - 07:58 AM
Restavracija Batelina v Banjolah pri Puli. Batelina ima sloves ene najbolj famoznih gostiln na naši strani Jadrana. Naročali smo mešano, ker smo z barke priši razmeroma polnih želodcev. Naročali smo mešane porcije, torej vsakega malo. Za hladno predjed smo imeli carpaccio neke bele ribe (ne spomnim se, katere, bogami), slane inčune oliti sardone, pa pašteto iz ugorja. Vse je bilo okusno, le da si jaz ne morem pomagati, kajti zame so bili sardoni natanko istega okusa, kakor oni, ki jih dobiš v vsaki samopostrežbi. Vse, kar je bilo na krožniku je bilo naravno in okusno, kakega presežka kulinarične kreativnosti pa nisem beležil. Za glavno jed smo naročili brodet. V veliiiikih globokih krožnikih je bil brodet iz hobotnice z integralno polento. Količina je bila v obratnem sorazmerju z velikostjo krožnika. Zraven ali vmes smo grickali palamido. Pili smo hišno malvazijo, dva litra, trije so naročili še kavico.
Pozorne bralke in iskalke po internetu kakor ste, boste ugotovile, da je to na las enak jedilnik, kakor je popisan na portalu Moja gostilna. Splošna ocena je, da imamo opraviti z znano gostilno. V luči te ocene sem pogrešal kulinarično inovativnost in zlajnano ponudbo vsakdana. Izpostaviti velja, da je bilo vse okusno pripravljeno, to pa je tudi vse. O razmerju med ceno in kvaliteto ne morem pisati, ker sem bil povabljen, sklepam pa, da je bil račun čez sto eurov za štiri osebe.
Na srečo nismo prišli lačni. Za primerjavo naj dodam, da smo prej na barki jedli carpaccio iz domačega ulova tunov. Bil je nadvse okusen. Dokler jem doma tako kakor v dobri restavraciji ali celo še bolje, je menda bolje ostati doma. Res pa je, da mora človek kdaj tudi zdoma.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 08 October 2014 - 08:19 AM
V jedilnem listu imajo napisano "motovilec z jajčko"..srsly?
Sarah, to je po štajersko. Tam npr. tudi fižol ni fižol ampak FIŽOLA.
Sicer pa gre to tudi meni na živce. Pa ne samo pogovorno, tudi v mnogih menijih piše tako.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 October 2014 - 11:40 AM

Posted 08 October 2014 - 01:33 PM
Ne
mi ne govorimo tako? Za mene je jajce jajce, fizol pa fizol?
Ne seri, saj se spomnim, da si enkrat govorila, da boš "eno jajco"
Posted 08 October 2014 - 01:35 PM
Celo iskalnik najde zadetke
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users