Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1941 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 October 2008 - 11:21 PM

Kolikor se spoznam na to (iz lastnih izkušenj, pa tudi iz stalnega in dolgotrajnega opazovanja bolnika, ki res mora pokonzumirati ogromno tablet), res lahko rečem, da je pri tabletah tako - vsako dobro je tudi skoraj vedno za nekaj slabo.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1942 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 12 October 2008 - 09:50 AM

Jaz sem kot že rečeno odločno proti njim, čeprav vem koliko si s tem kompliciram življenje. Ampak preprosto temu ne zaupam, pa tudi vem da spadam v bolj rizićčno kategorijo.

Brez kondoma bi me pa nenormalno skrbelo že zaradi predsemenske tekočine (poleg drugih rizikov, da npr ne umakne pravočasno). Poznam eno deklico ki je 2x zanosila samo zaradi tega (pri predigri sta se malo "zafrkafala" z not in ven, nato pa pred "akcijo" dala gor kondom, ki bojda ni bil počen). Mislim pa da tudi ženski kondomi niso toliko drugačni, kar se občutka tiče. Pač so globje in je filing verjetno ipak boljši, peč bi pomoje znalo še vedno (tiste ki ste občutljive na to), pa ni tako komot za vstavljat kot kondom.

Dilema, jaz sem tudi od nekoga "verodostojnega, oz. več njih" slišala da so KT strup, kot praviš ti. A po drugi strani, ginekologi trdijo da so tabletke zdaj ipak malo bolj "nedolžne" oz vsebujejo manjše odmerke hormonov (ti so včasih bili res visoki). Kakorkoli že, jaz temu še vedno ne zaupam, oz. ne vidim bistvene razlike med sterilizacijo in KT, le to, da so KT pač začasna sterilizacija.

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1943 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 October 2008 - 02:12 PM

Ena prijateljica mi je ravno včeraj govorila enako zgodbo kot Dilema. Da se ji še leto in pol po prenehanju KT niso uredili hormoni in ima strašne probleme z M (neredna), izpadajo ji lasje, obliva jo zona (kot bi bila v meni), pa še kaj bi se našlo.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1944 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 12 October 2008 - 05:00 PM

Js tud ne zaupam tabletam.KT nisem nikoli jemala in jih tudi ne bom že zaradi tega, ker tablete ne spravim dlje kot v usta in iz ust.

Oz. če mi je enkrat v življenju uspelo tableto pogoltnit sem dobra-jih ponavadi vedno izbruham(tud tiste vitamine, ki so obloženi s čokolado rolleyes.gif )
  • 0

#1945 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 12 October 2008 - 11:13 PM

QUOTE(crna @ 12. 10. 2008 - 10:50) View Post

Dilema, jaz sem tudi od nekoga "verodostojnega, oz. več njih" slišala da so KT strup, kot praviš ti. A po drugi strani, ginekologi trdijo da so tabletke zdaj ipak malo bolj "nedolžne" oz vsebujejo manjše odmerke hormonov (ti so včasih bili res visoki). Kakorkoli že, jaz temu še vedno ne zaupam, oz. ne vidim bistvene razlike med sterilizacijo in KT, le to, da so KT pač začasna sterilizacija.

Hja, kaj je v resnici s temi tabletkami, pa uporabniki itak nikol ne bomo točno zvedli, ker se nas itak dan danes povsod zavaja. Ginekologom se pa tudi pomoje ne sanja najbolj, zelo veliko zdravnikov se itak nič samoiniciativno ne izobražuje in trejblajo samo tisto, kar so jih naučili 20 let nazaj na faxu in kar poberejo na kakšnem obveznem predavanju (kar je za moje pojme sramota, ampak tole spada v drugo temo). Veliko jih samo recepte piše in vejo ravno tolko, kolikor piše na škatlici. Konec koncev niso neki hudo dobri kemiki in se tudi v to ne poglabljajo v prostem času (razen izjem). Res imajo KT zdej manj hormonov, ampak še vedno jih je dovolj, da ti preuredijo hormonsko ravnovesje v telesu in te naredijo začasno neplodno. Ti samo zaupaj svoji ženski intuiciji in če tabletkam ne zaupaš, potem stran od njih. wink.gif

QUOTE(sonchika @ 12. 10. 2008 - 15:12) View Post

Ena prijateljica mi je ravno včeraj govorila enako zgodbo kot Dilema. Da se ji še leto in pol po prenehanju KT niso uredili hormoni in ima strašne probleme z M (neredna), izpadajo ji lasje, obliva jo zona (kot bi bila v meni), pa še kaj bi se našlo.

Ja, se mi je zdelo, da nisem edina taka 'srečnica'.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1946 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 October 2008 - 11:19 PM

Mene najbolj nervirajo te neredne M - ker ne vem, kdaj točno bo, kak dolgo bo, blablabla (pri KT mi je bila to idila, ko sem točno na uro vedela, kdaj bo) - potem pa mi skoraj pol škatle tamponov gre v nič, ker si jih vstavljam za vsak slučaj nekaj dni prej, sploh, ko sem zdoma, a ne. Ker ITAK, da bo zdaj tako - je že prej bilo brez KT, zdaj bo pa sploh - nikoli točna M. Me pa že bradavičke 3 dni tako na otip bolijo, da bi se najrajši drla (pa seveda sem še neko vnetje fasala, nekaj dni po prenehanju s KT ... prej NIKOLI imela kakšnih tovrstnih problemov). Kdaj sploh je za pričakovati M po prenehanju KT?
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1947 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 12 October 2008 - 11:26 PM

Flafić, jaz sem po prenehanju jemanja prvo menstro dobila točno, pa drugo menda tudi (ne spomnim se čist točno), pol pa ene tri mesece nič in se mi je skor skegljalo. Zdej jo imam, ampak grozljivo neredno, pa enkrat tak močno, da se dobesedno bojim, da bom izkrvavela, drugič pa takorekoč en špuk.

Meni je prenehanje jemanja VSE zjebalo - menstro, kožo, kile, delno lase, ma vse, no. Edino počutje je zdej za 1560% boljše, več energije, manj tečnobe in nič več glavobolja. Zdej se spravljam na fitnes, pa hrano postopoma konkretno spreminjam, da si prepucam body in bo potem mogoče tudi z menstro kej boljše (I'm a believer, hahaha).
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1948 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 13 October 2008 - 05:53 AM

Potem so te KT po eni strani super in po drugi bedne-ko jh jemlješ je M super redna in vse ko pa nehaš se ti pa vse podre (kot si rekla ti Dilema; Kile, M...).

(Malo debilno vprašanje ampak what the hell, če ne vprašam nebom vedla laugh.gif ..Po čem imajo okus te KT..po navadnih tabletah-torej grenke in bljak al kaj drugega?, to me zanima zarad tega,kot sem že zgoraj napisala da nič ne spravim vase-od tablet oops.gif )?
  • 0

#1949 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 October 2008 - 06:33 AM

To so tako male tablete, da jo ziher pogoltneš. Nisem je pa še nikoli topila v ustih, tako da ne vem.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1950 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 13 October 2008 - 07:33 AM

Jaz jo pogoltnem brez tekočine. Diane35 imajo tak sladek okus, Yarina in Yasminelle pa so brez okusa smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 13 October 2008 - 01:40 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 13. 10. 2008 - 0:19) View Post

Mene najbolj nervirajo te neredne M - ker ne vem, kdaj točno bo, kak dolgo bo, blablabla (pri KT mi je bila to idila, ko sem točno na uro vedela, kdaj bo) - potem pa mi skoraj pol škatle tamponov gre v nič, ker si jih vstavljam za vsak slučaj nekaj dni prej, sploh, ko sem zdoma, a ne. Ker ITAK, da bo zdaj tako - je že prej bilo brez KT, zdaj bo pa sploh - nikoli točna M. Me pa že bradavičke 3 dni tako na otip bolijo, da bi se najrajši drla (pa seveda sem še neko vnetje fasala, nekaj dni po prenehanju s KT ... prej NIKOLI imela kakšnih tovrstnih problemov). Kdaj sploh je za pričakovati M po prenehanju KT?

Tole s tamponi "na suho" pa tako ali tako ni dobro (ti full izsušijo nožnico). hmm.gif
  • 0

#1952 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 October 2008 - 02:01 PM

Jaz nisem nikoli opazila kakšnega izsuševanja.
Sploh pa če sem cel dan zdoma in pričakujem M npr. tisti dan, ne morem vsakih 5 minut nekam letet preverjat, če sem jo slučajno že dobila. Vložkov pa ne uporabljam sploh, se mi gravžajo.

• 0

#1953 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 October 2008 - 02:32 PM

Jaz menstro skoraj vedno dobim zjutraj, ko grem na wc. To je že takorekoč pravilo. Pa imam vseeno vedno s sabo nek vložek, za vsak slučaj.
Pa nimam tiste redne menstruacije, pride sicer vsak mesec in približno vem katerega datuma, a lahko zaniha za kak dan, dva prej ali kasneje. PMS me pa opozarja na prihod ene šest, pet dni prej (sem obvezno cel emo, sitna, napihnjena, bolijo me joške, bolijo me rodila malce tudi križ in mehur).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 13 October 2008 - 02:38 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 13. 10. 2008 - 15:01) View Post

Jaz nisem nikoli opazila kakšnega izsuševanja.
Sploh pa če sem cel dan zdoma in pričakujem M npr. tisti dan, ne morem vsakih 5 minut nekam letet preverjat, če sem jo slučajno že dobila. Vložkov pa ne uporabljam sploh, se mi gravžajo.

Sem že takoj začela pisat, da si v takih primerih vstavi lunettko, pa sem se spomnila, da je ne uporabljaš. oops.gif
  • 0

#1955 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 13 October 2008 - 04:32 PM

U joj k tole berem...
Men so pa KT na telo naredle tako največjo pozitivno izkušnjo da kr verjet ne morm. Lasje, koža, nohti vse je res absolutno bolš! tut počutje (na to upliva pr men tud luna pa prehrana).
Teža mi ni šla nič gor, pa tut celulit se mi ni nabral od tabletk. I'm lucky i guess biggrin.gif

• 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1956 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 13 October 2008 - 04:58 PM

Še moje izkušnje:

4 leta sem jemala Femoden in sem zasledila tako pluse kot minuse. Minusi: povečana sitnoba in nervoza (no tukaj ne vem, če lahko glih tabletke krivim za to, ker priznam, že od nekdaj sem nagnjena k slabšim živcem; tablete so mi jih mogoče samo še poslabšale); fuuul suha nožnica (al pa fant ni bil pravi, hehe). Plusi:: izboljšana koža (kot dojenčkova ritka), izboljšani lasje (tako svilnatih las kot takrat, ko sem jemala Femoden, nisem imela nikoli prej in potem ker imam sicer po naravi slamo), do ure točna menstra.

Čeprav o redni menstri težko kaj sodim, ker imam že od nekdaj do ure točno, pa če jemljem KT ali ne.

Po prenehanju jemanja Femodena sem imela par mesecev tako grozno kožo kot še nikoli v življenju in zredila sem se za 7 kg - kljub temu da sem jedla in se gibala enako. Splošno počutje pa se je izboljšalo.

Po 2 letih sem si omislila Yasminelle in so mi boljše zarad tega, ker določenih negativnih učinkov nimam: nimam težav z vlažnostjo sploh, nobenih glavobolov, koža se mi je nekoliko izboljšala, celulita skoraj nimam itd. ... Toda po drugi strani pa se včasih počutim, kot da sploh "nisem jaz", ker sem tako tečna in sitna in nemogoča na cajte, da grem sama sebi na jetra.
Kaj pa vem, če jih bom še naprej jemala ... Še moram razmisliti. Je pa toliko teorij, da ne veš, kateri bi verjel.
  • 0

#1957 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 13 October 2008 - 05:42 PM

Jaz sem po enoletnem jemanju Diane 35 bila brez menstre 2 leti. Najbolj od vsega se je sfuzlalo moji koži, ki je bla pred tem brez kake nepravilnosti sploh, potem pa invazija aken, res iz ene skrajnosti v drugo. Od tega je že ene 5 let, pa se še zaj borim s kožo, menstra pa je nastopila po slabih 2 letih in še to ko sem nekje zasledila, da ti trodnevno pitje čaja iz gozdne praproti očisti ta umetni moški hormon iz telesa, ki zavira nastanek menstre. Od takrat mam dokaj redno, razen v kakih stresnih situacijah mi zna zamudit.
No, zdaj sem ponovno podlegla trendu po zatrevanju ginekologa kako cool so te nizkodozne tabletke, jemala sem yarino mesec dni - in zdaj z grozo pričakujem posledice, kožnih sprememb še zaenkrat ni, me pa hudo zanima kaj bo z menstro.
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#1958 srnica

srnica

sramežljivec

• Člani
  • 75 posts

Posted 13 October 2008 - 07:50 PM

#uršolinkica,
saj to je to... ko jemlješ tablete, ima večina uporabnic dobre izkušnje.
Problem je, ko jih nehajo jemat...

me je kar groza da bi nehala... čeprav pri meni po jemanju tablet ni bilo nekih razlik...ne v pozitivo, ne v negativo.
  • 0
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you anywhere.

#1959 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 16 October 2008 - 01:09 PM

ja js sm jih umes za pol leta nehala jemat, ker mi niso odgovarjale pa posledic ni blo, ampak predvidevam pa da je pol to na dolgoročni rok ja.
sicer pa vsake tablete postijo razdejanje v telesu.

• 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1960 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 16 October 2008 - 06:27 PM

Vsako zdravilo pusti posledice!

Ne vem zakaj nehate z jemanjem tablet za krajše obdobje. To tako zmedete cel organizem, da si sploh ne morte predstavljat. Potem pa ni čudn da so kakšne težave.
Če jemljete tabletke, jih jemljite redno in ko želite čist zares prenehati z njimi, se tega tudi držite.
Telo že ob prvi tabletki doživi šok- prisotne so slabosti itd, telo se navadi. Jih sprejme recimo da brez stranskih učinkov (js jih npr. nism mela). Potem pa si rečete: js bom nehala s tabletkam za določeno obdobje, da se očistim. Nehaš in spet bum. Cel kaos v telesu. Potem se jemlje hormone za vzpostavitev redne menstruacije in ne vem kaj še vse... Telo si opomore in po prvi tabletki spet bum... Nov val hormov in spet cel kaos.

Ta zgornji odstavek ne leti na ursolinkico, ker pač ne poznam razloga za prekinitev. Sam dost punc to tako vse zlahka jemlje, kot da ne bo nič; in sm se po tem postu dejansko spomnila na to neodgovornost in sm mogla še enkrat povedat, kaj menim
Jih poznam dost k jih je prenehal, da bi se očistile. Pa potem so jemale še hormone zraven- v glavnem kokr sm opisala zgoraj. Groza!!!
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users