Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1921 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23279 posts

Posted 12 March 2014 - 06:02 PM

Danes sem šla prvič v Loving hut, v Celju. Sem vzela vege kebab s sejtanom. Mi ga je priporočila prodajalka, ker je to baje njihova najbolj priljubljena jed. Stane pa 3,90 €. Moram reči, da mi je bil zelo všeč. Običajnega kebaba imam recimo polovico že dovolj, tega pa sem uspela celega zmazat in se mi niti ni zdelo preveč. Pomoje bom ta mesec še šla, ker sem glih dobila kupon za 10 % popust. Naslednjič bom pomoje falafel vzela, da poskusim še kaj drugega.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1922 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85889 posts

Posted 12 March 2014 - 06:11 PM

Je kdo že jedel v restavraciji Nebotičnik? S fantom greva v kratkem pa me zanima, kaj lahko pričakujem, glede na to, da je slaščičarna tako super.  

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1923 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85889 posts

Posted 17 April 2014 - 07:31 PM

Močno priporočam azijsko restavracijo Zmajev paviljon na Kvedrovi v Ljubljani. Sploh ne vem, kdaj sem nazadnje tako dobro jedla zunaj. Midva sva imela japonski vegetarijanski meni, ki je obsegal 3 predjedi (božanska miso juha, spomladanski zavitki, solata s kalčki in korenjem), za glavno jed so bile tri vrste sušijev (pripravljeni z algami, ne ribo), mangova omaka :wub:, neka pekoča kolerabi podobna zelenjava in pekoča omaka, za sladico pa ocvrte banane. Na koncu dobiš še slivovo žganje (precej nedolžna zadeva) in fortune cookie.  :)

Za ceno ne vem, količine so pa za dva konkretno lačna (nama so zavili za domov, nisva mogla vsega). Aja, glavno jed dobiš postreženo na leseni ladji. :thumbup:

dhUmN63l.jpg

• 1

― V. Van Gogh

#1924 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 April 2014 - 06:52 AM

Zanimivo. Kot vidim na FB je tudi vegetarijansko/veganska restavracija. Super. :) Ker drugače imam kar en manjši odpor jesti v kitajskih. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1925 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85889 posts

Posted 18 April 2014 - 02:22 PM

Jaz tudi, ponavadi mi sploh ni všeč. Tukaj imaš pa res ogromno izbire, pa vse je ful okusno. Bom sigurno še šla.

• 0

― V. Van Gogh

#1926 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 April 2014 - 10:30 PM

Sem videla, da je Kinky čas nazaj že pisala o turški restavraciji Yildiz Han.

Je bila še katera morda? Na spletni strani imajo jedilni list in mi izgleda obetavno, ampak ni nobenih cen napisanih.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1927 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85889 posts

Posted 19 April 2014 - 10:56 PM

Cene

Ocene

• 0

― V. Van Gogh

#1928 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 April 2014 - 06:16 AM

Jaz sem bila tam letos januarja, ampak upoštevaj, da nisem najbolj merodajna, saj se zame na meniju najdejo mogoče 3 stvari. Pa še za te sem morala spraševati in preverjati, ali so veganske.

Porcije so velike, pa juha mi je bila všeč, mesne stvari so pa delovale precej mastne. Ampak so pa ljudje precej pohvalili vse skupaj. :)

Jina, sem pa včeraj bila v tem Zmajevem Paviljonu. :) Za predjed sva s fantom naročila makije (z avokadom in sezamom) - res super stvar. 6 komadov, pa sojina omaka + wasabi. :)

Nato je bila na vrsti gyoza, kot neki dumplingi, super, ampak pocvrto, bi mi bilo full boljše kuhano.

Fant je pojedel še en spomladanski zavitek, ki je bil super, saj je deloval svež. :) Kot bi bil takrat narejen.

Z glavno sem jaz imela riževe rezance z zelenjavo, super, ampak pač nekaj, kar lahko pripravim tudi sama doma.

Fant pa tudi neke korejske rezance.

Skupaj: 22 evrov, se mi sploh ni zdela pretirana cena, nekaj normalnega. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1929 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 April 2014 - 08:57 AM

Sarah, to je ista restavracija, kot je bila vcasih na trznici nad sladoledom Kekec, tisti lokal levo od Mobitela, ce si bila pred leti tam.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1930 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 April 2014 - 11:25 AM

^^ a ni bila tam neka ribja? Hmm, pojma nimam, veš :)

Jina in Kinky hvala, morda greva poskusit.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1931 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 April 2014 - 01:15 PM

Pred ribjo je bil YH, sej ribja je se vedno tam, a ni? :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1932 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 April 2014 - 01:29 PM

Ne vem, tam gor pa res nikoli ne hodim..

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1933 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85889 posts

Posted 20 April 2014 - 01:46 PM

Kinky :thumbup: A so vama tufi prinesli na ladji? Jaz sem bila kot majhen otrok. :D

• 0

― V. Van Gogh

#1934 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 April 2014 - 04:31 PM

Ne, ni bilo ladje. :( :)

• 0

#1935 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 22 April 2014 - 05:56 PM

Močno priporočam azijsko restavracijo Zmajev paviljon na Kvedrovi v Ljubljani. 

Je na bone? :D

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1936 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 April 2014 - 06:03 PM

Ja.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1937 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85889 posts

Posted 01 May 2014 - 04:02 PM

Včeraj sva šla s fantom na večerjo v Restavracijo Nebotičnik in sva odšla precej zadovoljna. Jedla sva špargljevo juho s croutoni, za glavno jed sem jaz naročila s špinačo polnjene raviole z lososom, češnjevimi paradižniki in šparglji ter parmezanom. Fant je naročil podobno, samo z mešano zelenjavo. Jed je bila malenkost preslana, ampak meni nemoteče, imam rada bolj slano, porcije pa so srednje. Za sladico sva imela čokoladni soufflé z domačim sladoledom iz bourbonske vanilije. Tudi testenine imajo domače, PZ in izredno okusne. Pila sva sivi pinot, imajo pestro ponudbo vin.

Edini fail je bil, da je meni natakar za glavno jed namesto naročenega prinesel neke testenine z ragu omako, to me je kar malo šokiralo, sploh ker sva bila v tistem času v restavraciji praktično edina in mislim, da si tega ne bi smeli privoščiti.

Osebje je zelo ustrežljivo, postrežba hitra, ambient pa res lep, eleganten in ogromno prostora tudi za večje družbe.

5f308de64bb7fed39304f6eb6dbb14d6.jpg

To je bil drugače a'la Carte meni, ki je precej ugoden za tako restavracijo, dnevni meni s tremi hodi pa je samo 8 €. Imajo pa pijače precej zasoljene cene, 0,75 l vode je npr. 3,5 €, tako da priporočam, da naročite neustekleničeno. :)

• 0

― V. Van Gogh

#1938 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 24 June 2014 - 07:53 PM

Pohvalila bi gostilno Kmečki hram v Tomačevem. Hrana je bila super, pa tudi osebje je znalo dobro svetovati in bili so zelo prijazni.

Pili smo njihovo domače vino, Beli Pinot, ki je bilo zelo okusno in zelo pitno.

Juho sem jaz naročila čebulno, ostali pa sirovo. Vse zeloo dobre. Gobovo ti postrežejo v kruhovi posodici. Ostali so dobili na vrhu popečene kruhove kocke, jaz pa še rezino sira.

Nimajo kosil, tako da cenovno pride malo dražje.

Jaz sem jedla postrv v smetanovi omaki, zraven pa špinačne štruklje. Fant je npr. telečji zrezek z brusnično omako in svaljki itd. ... vse zelo dobro, le moja omaka je bila malo preveč slana.

Za sladico pa smo skoraj vsi naročili današnji sladici, ki sta bili ena: marinirane breskve v jagodnem pireju, zraven pa njihov domači vanilijev sladoled, mislim, da je bila še meta v njem.. Druga pa je bila čokoladni mousse iz bele čokolade na karpaču iz ananasa in povrhu mislim da jagodni preliv/pire, ki je imel malo popra.

Jaz sem slednjo naročila, pa mi je bilo na koncu celo malo žal, ker so bile tiste marinirane breskve res odlične in osvežilne, čokoladni mousse dosti manj, pa še vseeno izredno dober.

Vglavnem, priporočam. Imajo tudi zelo lepo urejeno parkirišče in mize zunaj.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1939 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 12 July 2014 - 05:35 PM

Gostilna Privošnik, Šempeter v Savinjski dolini: za predjed sem naročil savinjski želodec. Servirajo ga lepo narezanega s par rezinami sira in kislimi kumaricami. Okusno. Za glavno jed sem naročil polovico pohanega piščanca in fižolovo solato z jajci in črno redkvijo (začinjena z bučnim oljem). Spil sem velik krigl Laškega piva. Nadvse okusno je bilo. Plačal sem 20 EUR. Gostilna je na internetu, kjer najdete jedilni list opremljen s cenami.

Gostilna se nahaja tik ob stari cesti Ljubljana - Celje. AC zapustite pri izvozu Šempeter. Gostilna ima lastni parking. Približno pol ure iz Ljubljane dobiš za solidno ceno dobro domačo savinjsko hrano. Sicer pa je to stara gostilna še izpred druge svetovne vojne. Domačo kulinariko je treba podpirati. Smer proti Štajerski je kaj inovativna v primerjavi z gostilnami v smeri proti Brezovici.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1940 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 07 August 2014 - 08:19 AM

Privosnik je zakon!
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users