Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#1921 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 12 August 2009 - 10:41 AM

meni je vlasih tudi zasmrdelo ko sem likala lase,oziroma saj jih likam še zdaj ampak takrat ko sem full stisnila je vedno zasmredlo po golažu(prisežem)
  • 0

#1922 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 August 2009 - 11:45 AM

jz mam sicer gaminga samo ne laserskega ampak enga pred tem, pomoje lah vsaj to začneš delat, da jih po pranju počešeš da se že tko mal zgladijo pa mal nategneš, počakaš da se posušijo pol pa vsj od sredine dol začneš peglat, sj ne rabš že pr prečki če nimaš res hard core kodrov
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1923 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 12 August 2009 - 01:25 PM

QUOTE(DiLeMa @ 12. 8. 2009 - 11:32) View Post

ne vem zakaj bi človek ravnal naravne kodre in si s tem totalno kuril lase. Dobr, maybe za kako posebno priložnost, ko hočeš bit malo drugačen, za vsak dan pa to pomoje res ni. Sploh pa pri tebi, ko imaš ful lepe naravne kodre in ti lepo pašejo.

Podpis! sleep.gif Zakaj se tako vneto borimo proti kodrom? confused.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1924 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 12 August 2009 - 01:30 PM

Mah, to so obdobja, k si mal zelen. Jst sm si jih kakšni 2 leti bl konc osnovne skooz likala, niti enkrat nisem mela naravnih, pa mi sploh niso ravni pasali, prov grozna sem z njimi, k ena krogla wacko.gif laugh.gif.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1925 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 12 August 2009 - 02:05 PM

rea, sej delam točno to .. s fenom ko ma nastavek za ravnanje si prvo posušim .. nea si jih ful ono likam po tankih pramenčkih.. ampak vseeno ful smrdijo in se uničujejo.

Dilema, planet...

Meni so izjemno všeč kodri in bi jih stokrat raje nosla, cela blažena bi bla ko si več nebi rabla likat pa bi bli končno zdravi ...

ampak fora je v tem da mam tolk suhe da mam ful grde kodre oz prvi dan so še nekak, kakor hitro pa prespim pa je fertik in sem ko strašilo .. čakala sem da mi zrastejo ker potem je lažje s kodri in sej so mi kr zrasli ampak zdaj mam spet zadnje tri centi skrepane in ta del ostane čisto raven zgoraj pa se kodrajo - zdaj pa si predstavljajte?!

Evo jutri bom si posušila na lufto in dobite sliko !!

P.S. ful sem vam hvaležna za vse odgovore res sem vesela da ste tu gor vedno pripravljene pomagat
  • 0
Memento mori.

#1926 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 12 August 2009 - 02:20 PM

moji pa niso ne ravni in ne kodrasti,temveč valoviti in prvi dan sicer lahko naredim full lepo frizuro z krtačami,
takoj naslednji dan pa ko se zbudim so lasje kriza, kot da bi petardo dobla not, eni stojijo levo in desno,ven,not ...vse poležano, od odzadaj imam kar cel povšter not cry.gif in tako mi ne preostane drugega kot da pač vse skupaj rešim z likalnikom rolleyes.gif
  • 0

#1927 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 12 August 2009 - 02:24 PM

Jst mam pa lase precej ravne, samo malenkost valovite, če si jih pa sušim s fenom in krtačo so pa čist ravni, ampak vseen mi je fuul razlika če si potem še konice polikam, ker so lepše, nekak bolj špičaste, al sej nevem kako bi to razložila, uglavnem takoj se vidi če so konice polikane al niso biggrin.gif Drugač pa men lasje nikol ne smrdijo, včasih se pa mal pokadi iz njih ohmy.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1928 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 August 2009 - 04:04 PM

Jaz imam prošnjo za pomoč. biggrin.gif

Nikoli v življenju sem še nisem barvala, zdaj pa me je nekaj prijelo da bi rada bila svetlejša. A je sploh kaka možnost brez razbarvanja ali peroksida (a je to dvoje enako? in če ni, kje je razlika? oops.gif ) iz moje barve pridet na blond? Ali pa temno blond, ali pa zelo svetlo / medeno rjavo blond?

Ful bi bla hvaležna o kakem nasvetu, predlogu, itd, ker priznam da čisto nič ne vem o tem.

Nekaj takega imam, srednje rjavo.
IPB Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1929 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 12 August 2009 - 04:21 PM

Sarah. barva tretje stopnje bi ti kvečjemu za en odtenek posvetlila lase kaj več ne ker barva ne svetli barve.
Btw, ful mi imaš lepo farbo las, ampak te razumem pač naveličala si se biggrin.gif

Veš kaj bi jaz na tvojem mestu, dala bi si nekaj zelo zelo tankih umesnih pramenčkov za dva odtenka svetlejše kot tvoje lase(bakreno rjava bi te fajn poživila smile.gif ).

Za blond pa takole, peroksid sam ne učinkuje ker ni nikakršne reakcije.Moraš nujno imet barvo, sam peroksid ali sama barva ne naredita nič. Če si res 100x preštudirala(ker ta postopek na blond zna fajn uničit lase) da resnično želiš svetlejše i would say go for it, drugače pa če si nisi prepričana raje še malo premisli.
Zdajle maš fajn zdrave lase.
No z najmanj škode bi čez prišla z zelo tankim in zelo gostim pramenanjem, ta posotpek tudi traja nekaj časa.Enkrat na mesec bi ti frizerka(sami ti ne priporočam tega početi ker če se še nisi barvala bi nastala po mojm katastrofa biggrin.gif) naredila goste pramene po mojem pri tebi bi rabla dva meseca ker nimaš nekaj ful gostih las.
Potem pa odvisno od pigmenta.Meni sezdi da imaš ti bolj oranžnega kot rdečega pigmenta zato ti bo pomoje barva vlekla malo na oranžno.To pa lahko izničiš potem z kakšno temnejšo ledeno blond.

(moje mnenje samo biggrin.gif Pomoje bi te res pramenanje z bakreno rjavim odtenkom ful poživilo, blond ne tako)
V smislu bakrenih pramenov sem mislila takole:
Izgleda naravno, ne izstopajo preveč ampak še vedno je opazna neka razlika
IPB Image

Za barvo sem imela kaj takega v mislih
IPB Image
IPB Image
  • 0

#1930 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 August 2009 - 04:30 PM

QUOTE(november.rain @ 12. 8. 2009 - 17:21) View Post

Za blond pa takole, peroksid sam ne učinkuje ker ni nikakršne reakcije.Moraš nujno imet barvo, sam peroksid ali sama barva ne naredita nič.

Joj ful ne razumem kaj si hotela s tem povedati biggrin.gif

Barve na prvi sliki /jennifer/ so mi ful lepe, sem si jo shranila, ostali dve pa grozno grd odtenek biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1931 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 12 August 2009 - 04:43 PM

Ja, lej.Ko ti dobiš barvo v škatlici npr. v drogeriji sta notri dve flaški in balzam.V enemu je razvijalec(to je ta ki vsebuje poleg drugih sestvin še peroksid) v drugem pa barva.In ko ti todvoje pomešaš skupaj nastane reakcija in to ti potem dejansko obarva lase.
Bom še takole povedla biggrin.gif LOL.Imaš gozdni sirup(sok za z vodo zmešat ane biggrin.gif) in če hočeš sok nemoreš pit sirupa samega in vode same ker to ni sok.Moraš zmešat skupaj in potem spit.Potem je sok biggrin.gif
Rzumljivo? tongue.gif
  • 0

#1932 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 August 2009 - 04:47 PM

Ja ja ja! tongue.gif Thank you! A razbeljenje in perkosid je isto? biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1933 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 12 August 2009 - 04:51 PM

LOL laugh.gif vse kemične spremembe morajo! nujno vsebovati peroksid čene je tako kot z sirupom brez vode-ni sok biggrin.gif
Razbeljenje je pa tisto belilo( no vsaj zdi se mi, jaz las nikoli nisem belila ampak svetlila.) ki precej poškoduje lase.Je potem boljš posvetlit.
  • 0

#1934 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 August 2009 - 04:53 PM

Aha aha, no potem bom verjetno si res zgolj goste tanke svetlejše pramenčke naredila.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1935 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 13 August 2009 - 12:17 AM

Sarah, ti je november.rain vredu vse povedla .. jaz bi še samo par stavkov dodala..

Res, res dobro premisli če bi rada šla na svetlejše (sploh blond) ker jaz ti povem ko si boš enkrat uničla lase se boš znašla v začaranem krogu. Iz slike razberem da maš ful ful delikatne laske in če boš preveč agresivna z njimi bodo postali nikakvi. Zdaj maš ful lepe lase, štekam da si se navolila ampak jaz bi na tvojem mestu res probala nekaj drugega kot pa blond..
meni sicer pramenčki niso všeč, no zdaj odvisno kaki na kake ampak men se ne dopadejo svetli pramenčki na temne lase, ful lepše mi je da je enotna barva maker se preliva več oddtenkov.

Jaz ti znam povedat ker sem sama blond, če bi se odločala še enkrat se nikol nebi farbala na blond.. zakaj?
po 3 tednih zgleda kot da mam črni narastek, barva postane grda, potene na oranžkasto (sploh pr etebi se dejansko vidi da maš dost oranžnega pigmenta)
lahko pozabiš na toplotne oblikovalce las še hočeš lase ohranit zdrave

in moja naravna barva je taka!
IPB Image

Če pa se že boš.. vedno vedno vedno pepelnato blond.. ker če ne boš res oranžna!

• 0
Memento mori.

#1936 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 13 August 2009 - 07:43 AM

Nutella kok maš lepo naravno barvo aaa! smile.gif

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1937 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 August 2009 - 10:34 AM

Nutella, tvoja natur barva las je bila res božanska. Drugače pa jaz mislim, da tebi lase veliko bolj uničuje likalnik, kot pa barvanje (barvaš itak samo narastek). Na porozne svetljene lase dat likalnik pa je smrt.

Blond je res najbolj tricky in zahteva OGROMNO vzdrževanja, zato pa jaz kar ne morem in ne morem it nazaj na blond, me je preveč 'strah' oziroma se mi ne da več tolk ukvarjat z lasmi. Meni se sicer zdijo prameni enkratna izbira, ampak morajo bit zelo tanki in zelo gosti, kot jih ima recimo Kim Kardashian in izgleda kul, čeprav je imela osnovo praktično črno.

IPB Image

Če nočeš bit ogabno rumena, rabiš res dobro frizerko, ki ima dosti izkušenj z barvanjem oziroma svetlenjem na blond, pa nekaj must-have izdelkov je tudi treba kupit, začenjši z nečim, kar ima v sebi vijoličast pigment, pa naj bo to šampon, balzam ali sprej. To ne pomeni, da mora bit vsaka blond barva pepelnata, lahko si zlato blond, samo še vseeno rabiš te zadeve, da preprečujejo, da bi tvoja barva sčasoma izgledala oranžkasta ali pa kot rumena barvica. Namreč, če ne skrbiš dobro za blond lase, se lahko barva (sploh v poletnih mesecih) zelo hitro spremeni v tole:

IPB Image

To zdej ne pomeni, da bjonde od jutra do večera samo ujčkajo svoje lase, ampak enostavno pa ni več principa wash and go. Je treba uvest prave izdelke (kar ne pomeni, da jih rabiš za celo polico) in redno skrbet za eliminacijo narastka, kar pomeni približno vsakih 4 do 6 tednov. Ni mi gršega, kot ogabno blond barva z velikim temnim narastkom, džizus. Poznam eno punco, ki bi bila drgač čist luštna, ampak ima tako blond barvo, da dol padeš - rumeno/oranžno, čisto matasto, res kot slamo. Pa še fant jo sam doma barva, ker hoče da je ona na vsak način blond, izpade pa božjastno grdo. Res so njeni lasje čisto mat in slamnati, ko bi jih pobarvala z barvo za fasade, nimajo niti pikice leska, obupni so. Jaz jo skos sam v lase gledam, prav ne morem nehat. biggrin.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1938 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 August 2009 - 10:51 AM

Hehe, hvala vsem za nasvete. No pobarvala v blond se res ne bom. O pramenih bom pa še malo razmislila. Si jih pa želim, vsaj enkrat.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1939 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 August 2009 - 11:03 AM

Tanki prameni po celi glavi naredijo veliko manj škode, kot pa če čisto cele lase potopiš v peroksid. Tak da kar pogumno! wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1940 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46111 posts

Posted 13 August 2009 - 12:26 PM

QUOTE(DiLeMa @ 13. 8. 2009 - 11:34) View Post

Pa še fant jo sam doma barva, ker hoče da je ona na vsak način blond, izpade pa božjastno grdo.

Ena moja prijateljica isto. Blond barva ji sploh ne paše. Ko je bila čokoladno rjava je bila neprimerno boljša, ampak ker ima njen fant zgleda fetiš na blondinke, še kar vztraja pri blond barvi. Na srečo se barva pri frizerki, tako da pride ven lepa blond barva, ampak za to tud zmeče ven ufff denarja. Njeni lasje so pa tudi od vsega barvanja kar precej slabi, čeprav vem da skrbi za njih, ampak kaj ko hoče na vsak način imet blond in dolge, ker je taka čupa pač najbolj všeč njenemu fantu. down.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users