Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#1921 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 11 April 2011 - 06:33 AM

Mislim, da ravno vse niso K, majo pa, se mi zdi, alkohol nekatere. Če se ti da, Podgana, poglej plis ja, se zdele mažem z masko za obraz namesto s kremo laugh.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1922 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 11 April 2011 - 05:42 PM

Katera krema od Vichya Essentielles je boljša, tista za normalno do mešano kožo ali
tista za suho kožo?

Vem, da je ena dobra, druga pa ne.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1923 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 11 April 2011 - 05:59 PM

Za suho je dobra. Tista za mešano je polna alkohola.
  • 0

#1924 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 11 April 2011 - 06:03 PM

^^ Tako je.
  • 0

#1925 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 April 2011 - 06:05 PM

Meni je bila za mešano super, ker ne maram težkih krem. Me pa alkohol ne moti toliko v izdelkih.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1926 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 11 April 2011 - 06:13 PM

A potem veš ali predvidevaš, da je Vichy Ess. za suho kožo težka, flafi?

tenks vsem trem!
  • 0

#1927 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 11 April 2011 - 06:34 PM

Je malo težja ja, ampak ni pa uno mastna. Ampak če imaš suho kožo itak rabiš mal bolj. Meni je kožo fajn nahranla, ne lupi se mi več sploh, je pa res, da jo bom zdej v poletnem času bolj malo rabla, edino za ponoči.
  • 0

#1928 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 April 2011 - 06:55 PM

QUOTE(rea @ 11. 4. 2011 - 19:13)  
A potem veš ali predvidevaš, da je Vichy Ess. za suho kožo težka, flafi?

Predvidevam oz. sem prepričana, da mi bi bila. Ker mi niti za mešano ni bila višek popolnosti, kar se lahkosti tiče.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1929 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 11 April 2011 - 08:29 PM

Meni sta obe dobri. Sem uporabljala najprej za mešano (me alkohol niti ne moti), ni bila mastna, hitro se je vpila, ampak je kljub temu bolj mastna kot npr. Clinique DDMG. Zdaj imam pa različico za suho kožo in mi tudi odgovarja, tudi ni preveč mastna, malce bolj sicer kot tista za mešano, ampak ne pretirano. Za zdaj mi je še ok, ampak poleti mi bo pa vseeno preveč.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1930 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 11 April 2011 - 11:21 PM

Ok, super! Hvala vsem za odgovore!
  • 0

#1931 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 19 April 2011 - 06:21 PM

QUOTE(_Planet_ @ 8. 4. 2011 - 16:28)  

SOS urea se pri meni na dolgi rok za vsakodnevno uporabo ni obnesel, sicer mi por res ni siril, tudi pretiranega mastnega leska ni bilo (ceprav mi je nekoliko zmastil T predel) je pa postal po kaksnem tednu pretezek za mojo kozo. Morda dodal tudi kaksno nepravilnost (zamaseno poro).
Vceraj zacela uporabljati Aqua serum, sicer je lazji kot SOS urea, vendar ne vem, ce se bo odrzal. Imam tudi pri Aqua serumu tezek obcutek na koži. O.o NI MI JASNO, kaj bi moja koža rada, je ocitno dehidrirana (ce jo stisnem skupaj vidim "gubice", znacilne za dehidrirano kožo), ampak karkoli vlazilnega ji ponudim, kar nekako oblezi na povrhnjici.
Ponovno ugotavljam, da se je od vseh vlazilcev doslej se najbolje obnesel alojin gel (ceprav spet - povzrocal manjse nepravilnosti, se je pa vsaj vpil, ni oblezal na koži).

Mami se je cisto navdusila nad SOS ureo, koncno sem jo prepricala, da je zamenjala svojo obicajno kremo za obraz in priznava, da se je splacalo. Je rekla, da je ze obupala, da bo se kdaj kaj navlazilo njeno kožo, well... : )

Jaz sem pa spet na alojinem gelu. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1932 pepelka

pepelka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 157 posts

Posted 22 April 2011 - 06:59 PM

Okej,

js pa ne vem več, kaj naj s svojo kožo cry.gif hmm.gif .

Bom čist na kratko razložila stanje moje kože in kaj se z njo dogaja. Imam mešano7mastno kožo, z velikokrat zelo zelo suho povrhnjico; očitno je, da koža ne prenaša komedogenih sestavin.

Ker se mi že celo življenje pojavljajo ogrci, uni beli podkožni mozoljčki, mozoljčki in mozolji, sem se pred cca. 2 mesecemna odločila, da grem k dermatologinji. Ta mi je svetovala čiščenje kože (''ekspresura komedonov''), kar je sicer bolelo, koža pa se je vendarle ščistila. In sem šla še ene parkrat in nameravam iti še nekajkrat, saj sem s čiščenjem zadovoljna in mislim, da je kožo treba očistit vseh podkožnih/nadkožnih hudobčkov evil.gif . In da je to za kožo skratka ok.

No, hkrati moram zvečer uporabljat Differin. Koža je (po moje predvsem zaradi čiščenja) fuuuul boljša, saj mi je gospa ščistila vse skrite/vidne/nastajajoče podkožne mozolje ali kakorkoli se že te nepridipravi imenujejo.

Zdej mam pa dve vprašanji, in sicer:

- glede na to, da uporabljam Differin zvečer, kaj naj uporabčljam čez dan? Krem s kislinami ne upam, če je že Differin?

- glede na to, da imam zaradi čistilnih proizvodov in določenih krem (La roche posay - za mastno kožo), ki jih uporabljam občasno, zelooo suho kožo: katera krema bi bila primerna zame, glede na to, da imam očitno občutljivo na najmanj komedogene sestavine (po mastnih kremah, ki sem jih sprva zmotno uporabljala - saj mam suho kožo, ne tongue.gif)?

Prosim prosim prosim za pomoč cry.gif . Zvečer, ko se umijem, dam Differin gor, je koža ful ok. Pol pa nastane problem podnevi, ko ne vem, kaj za vraga naj ji zdaj dam, da se bo ekstra navlažila??

• 0

#1933 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 22 April 2011 - 07:15 PM

Očitno imaš mešano kožo. Mastno, a hitro suho. Tako imam tudi jaz. Mogoče bi bilo bolje, da bi uporabljala kakšno fejst vlažilno kremo za obraz, ker ti očitno primanjkuje vlage v koži. Mogoče ne bi bilo slabo tudi, če bi si na obraz nanesla kakšno olje... Jaz priporočam jojoba olje. Mogoče bi ti ustrezala. Lahko pa tudi uporabiš kakšno vlažilo masko pred spanjem.
Glede kreme pa ti bo kakšna druga lahko predlagala prav konkretno kremo, saj jih jaz ne poznam toliko, ker sem že pred časom odkrila "svojo" kremo, eksperimentiram pa ne rada še z ostalimi...

• 0

#1934 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 22 April 2011 - 07:21 PM

Olje ne vem, če bi bilo ok. Sploh glede na to, da ima tako zelo občutljivo kožo, ki reagira na vsako mastno sranje.

Vprašanje je ali uporabljaš dovolj nežno čistilno sredstvo (katero mleko, kateri gel/peno?). Ali uporabljaš tonik? Mislim, da bi že en dober vlažilni tonik in nežno čiščenje rešilo marsikater tvoj problem smile.gif

Pa mogoče bi si lahko za čez dan omislila nek spf glede na to, da uporabljaš kisline (ali vsaj puder s spfjem).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1935 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85932 posts

Posted 22 April 2011 - 07:51 PM

Jaz bi ti priporočala Nuxe Reve de Miel gel in Aroma-Perfection Fluid (klik).

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1936 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 April 2011 - 07:58 PM

Za čez dan pa Muradov sunblock ali od Neoderme (dober SPF). Nujno rabiš zaščito, sploh zaradi kislin in čiščenj.
  • 0

#1937 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 24 April 2011 - 10:07 AM

Že v vprašanjih je bila debata o tem da je šla Garnier TF iz prodaje. Meni moje počasi zmanjkuje, in ne vem katero kupiti next. Sem nabavila Baleino aqua, pa mi ne paše najbolj. Malo sem brskala po internetu, in zasledila navdušenje nad Vichyevo Essentiels za suho kožo, tako da bom probala dobiti kak tester te, da vidim kak se bo obnesla.
Dobrodošeli drugi predlog, katera krema se lahko primerja z TF.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1938 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 24 April 2011 - 10:18 AM

Garnier TC je bila edina krema, ki mi je dolg casa ustrezala, predn so jo ukinli, nadomestek sem pa po dolgem iskanju nasla v Essential Care organski vrtnicni kremi. smile.gif Slednja je sicer mal komedogena po sestavinah, ampak men ne povzroca mozoljckov, kvecjemu jih imam manj odkar jo uporabljam. Medtem ko so mi vse druge kreme/geli popolnoma brez K sestavin masil pore. huh.gif
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1939 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 24 April 2011 - 11:58 AM

smile.gif +1 na vrtnično.
Ne menjam za nič na svetu.
Zdaj bom kupila še 100% pure z ZF in čao mare. Mam pa tud jaz mešano kožo.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1940 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 24 April 2011 - 12:28 PM

To je prav znamka Essential care? Koliko pa stane krema, in kje se jo dobi?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users