Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1921 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86917 posts

Posted 19 November 2009 - 10:17 PM

Ja, huda je, kot večina filmov po Kingovih romanih. Jaz sem ga prvič gledala pri ene 12ih letih, in sem bla že takrat čist navdušena. cool.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1922 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 November 2009 - 10:19 PM

Očitno se ti je zelo zgodaj izpilil okus za kvaliteto.˘-˘

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1923 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86917 posts

Posted 19 November 2009 - 10:20 PM

Nego. sleep.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1924 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 November 2009 - 10:22 PM

IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

• Guests

Posted 19 November 2009 - 10:28 PM

Absolutno. Eni pač mate raje splatter/gore scene v filmih drugi pa bolj nepojasnjene psihične prizore. smile.gif

Se pa strinjam z horror veteranom Christopherjem Leejem, ki je pred nedavnim izjavil, da so glih Žaga in podobni novodobni shock horrorji čist brez okusa in stila. Bistvo horrorja bi naj bilo glih nekaj nepojasnjenega kot so to radi počeli v prejšnjem stoletju konc šestedestih oz. sedemdesetih. Npr. njemu je Rosemaryin Baby film eden najboljših horrorjev. Žal se skoraj moram strinjat. biggrin.gif
Veš, da je film v bistvu drama z morbidnimi in grozljivimi nakazi. Dandanes je vse samo direktno..kri, lobanja, črevesje, kosti. Samo ga ti kolji....
Zato pa je že ogromno folka naveličanega teh horrorjev. Spomnim se leta 1996 in prvega dela Screama. Jaoo srednja šola. To je še bilo na meji okusa ampak potlej naprej grozljivke so pa še samo tonile.

Evo lep primer si navedla The Shining. Super film. Sedaj sicer nevem katerega misliš Kubrickovega ali pa od Stephena Kinga v dveh delih. Meni je ta zadnji še boljši. No kakorkoli že...temu se reče prava grozljivka v dobesednem pomenu. smile.gif

Gledal sem med drugim tudi en dober angleški muvi Donkey Punch. Evropski film. Angleške punce ga žurajo pa naletijo na svoje vrstnike iz Anglije pravtako. Jih povabijo na svojo jahto te se pa začnejo pizdarije. Kar napet film bil. Priporočam smile.gif
  • 0

#1926 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 November 2009 - 10:53 PM

Meni butcher scene ne palijo. So mi zgolj mestoma nagravžne. Je pa res, da znam ceniti tudi klavniške umetnije, v kolikor je v njih izvirnost. -)

Mislila sem na Kubricka (The Shining). Pri meni ga noben film ne izrine s prestola najboljše grozljivke vseh časov. Čista perfekcija v mnogih ozirih.

• 0

#1927 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28106 posts

Posted 19 November 2009 - 11:05 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 19. 11. 2009 - 22:53) View Post

Mislila sem na Kubricka (The Shining). Pri meni ga noben film ne izrine s prestola najboljše grozljivke vseh časov. Čista perfekcija v mnogih ozirih.

yes.gif Tudi meni se je ze v zgodnjih letih vtisnil v spomin. Huda rec.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1928 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26080 posts

Posted 19 November 2009 - 11:17 PM

The Brothers Bloom - meni je bil super smile.gif simpatičen miks žanrov, igralcev, vsebine, ne pretežek. priporočam smile.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1929 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 20 November 2009 - 09:47 AM

The Shining je thumbup.gif Edini film tega žanra, ki sem ga gledala.

The Brothers Bloom mi je pa tak-tak.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1930 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 20 November 2009 - 10:50 AM

QUOTE(Oakland Raider @ 19. 11. 2009 - 22:28) View Post

Bistvo horrorja bi naj bilo glih nekaj nepojasnjenega kot so to radi počeli v prejšnjem stoletju konc šestedestih oz. sedemdesetih. Npr. njemu je Rosemaryin Baby film eden najboljših horrorjev. Žal se skoraj moram strinjat. biggrin.gif

wink.gif Podpis tudi od moje malenkosti.

Sem zadnjič gledala The Exorcist po dolgem času, in čeprav sem ga gledala že predhodno, me je znova navdušil. Pogledam rada tudi novejše zadeve, ampak ostanem več ali manj hladna, Saw mi je pa bil prvi del fenomenalen, to pa moram priznati tudi sama. Je bil zame nekaj novega, pa vsa skrivnostnost, in uganke, odlično; gledala sem vse sledeče dele, do 5. ki je bila - vsaj zame - PORAZNA!!!!

The Shining pa nadodličen, S.King in pa Kubrick - a marriage made in heaven!!! smile.gif smile.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1931 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28106 posts

Posted 20 November 2009 - 11:15 PM

Kinky, ti je bil vsec Eyes wide shut?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1932 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 20 November 2009 - 11:25 PM

QUOTE(nika @ 19. 11. 2009 - 23:17) View Post

The Brothers Bloom - meni je bil super smile.gif simpatičen miks žanrov, igralcev, vsebine, ne pretežek. priporočam smile.gif

A res al kaj, men je pa to pomoje najbolj bedno zapravljena kino karta. Res, no sicer pa tud to dost pove, da nas je bilo v dvorani samo 5. laugh.gif
  • 0

#1933 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 November 2009 - 07:38 PM

IPB Image

Pogledala 2012. Sicer je film itak prav po H'wood butast, ampak je pravi spektakel efektov. In jaz sem efekt sucker, tako da so moje potrebe bile več kot zadovoljene.

Njami, ha ha

IPB Image

• 0

#1934 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 23 November 2009 - 05:23 PM

QUOTE(nika @ 19. 11. 2009 - 23:17) View Post

Se strinjam s tem.Za lahkotno gledanje, pa tut za nasmejat se je.Fajn film.

Ljubezen v času kolere (2007)
Love in the Time of Cholera

IPB Image

Filmska priredba romana enega največjih živečih pisateljev Gabriela Garcíe Márqueza. V prvi vrsti pa je to pripoved o ljubezni v vseh njenih obdobjih; o tisti ljubezni, ki je človeku zmeraj primanjkuje in po kateri hrepeni vse življenje.
Zgodba je postavljena na prelom iz devetnajstega v dvajseto stoletje v mestece ob karibski obali v času pustošenja kolere po karibskih državicah. Florentino Ariza je zavrnjeni ljubimec, ki vse življenje, od divjega žara v mladosti do pojemajočega ognja v starosti, goji neomajno zvestobo do svoje nekdanje zaročenke Fermine Daze.
Skozi film se pletejo še številne druge ljubezenske zgodbe zunaj zakonskih vezi, do kamor dopušča nagon, golo mesene in nežno čustvene, zakaj "Srce premore več sob kot bordel."; ob tem pa prikazuje takratno družbeno in zgodovinsko okolje.

Ful dobr film ,fajn zgodba v glavnem priporočam.Sploh za tiste ki imajo radi filme, ki se ne dogajajo v zdejšnem času.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1935 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27612 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 November 2009 - 06:12 PM

^^Ta film je eden slabših filmov, posnetih po knjigi. Res. Bardem nekako še rešuje situacijo, Bratt tudi ni slab, ampak ta Giovanna je pa dno dna, kje so jo pobrali, wtf no. Niti F od Fermine. Knjiga je zilijonkrat boljša, res, ena mojih najljubših. Pa Marquez je itak kralj.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1936 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 23 November 2009 - 06:39 PM

Jst mam lih ta film tud doma za pogledat, ga še nisem, ne najdem cajta. Knjige nisem še brala, jo mam na spisku. Mogoče mi bo lih zato bolj všeč, ker drugače samo primerjam...
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1937 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 November 2009 - 08:02 AM

The Hangover (2009)

IPB Image

NIČ POSEBNEGA, sploh mi ni jasno, kako je ta film lahko nekaterih zelo smešen. Čudaki. laugh.gif

No, bom rekla, da sploh ne izstopa iz povprečja, film o 4 moških, ki gredo v Las Vegas, da proslavijo še zadnji samski dan enega od njih. Tam se začnejo težave, ker se zbudijo naslednje jutro, 'ženin' je pogrešan, in tudi oni se popolnoma nič ne spomnijo. Ostala 2 dni porabijo za odkrivanje kaj se je zgodilo prejšnji večer.

OK igra nastopajočih, predvsem psiho žene enega od teh 4 moških, ampak če potegnem črto: ok film, pogledaš, pozabiš.

Ocena: 7/10, več niti pod razno ne!
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1938 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 24 November 2009 - 05:59 PM

Keinohrhasen (2007) Brezuhi zajec
IPB Image

Romantične komedije sicer ponavadi niso ravno zame, a ker rada gledam nemške flme sem tudi tega.
Moram reči, da mi je super film, tak lahkoten z množico zapletov in razpletov.
Glavna junaka seveda veliko dodata temu, zgodba je zanimiva in ne dolgočasna.
Kot zanimivost: v filmu se pojavijo tudi vsi štirje otroci glavnega igralca. Priporočam.
8/10

P.s. Filmu sledi tudi nadaljevanje (Keinohrküken, v Nemčiji bo izšel decembra)

Up! (2009)
IPB Image

Animirane risanke so v zadnjih letih doživele res velik razmah, med njimi se najdejo tudi kakšne precej originalne.
Up je meni zelo všečen filmček, seveda sem gledala sinhroniziranega twisted.gif
Nastopa nekaj zanimivih likov, sploh mali ''poštar'' oz. skavt je nadvse posrečen, da ne omenjam psa.

8/10
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#1939 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15275 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 November 2009 - 06:53 PM

My Sisters Keeper

IPB Image

Film posnet po knjigi Jodie Picoult _Rojena Iz Tvojega Življenja

IPB Image

Film o deklici, ki se bori proti raku, njenem boju in boju njene sestre proti temu, da jo uporabljajo kot medicinski nadomestek za svojo bolno sestro. Ni tipična cancer movie story. Brala sem knjigo in se mi je vtisnila v spomin. Od filma sem pričakovala samo to, da se bojo držali zgodbe. Well.. Niso se je. Pa bi se mogli. Solidna igra, dobra igralska zasedba (Abigail Breslin, Walter Raney, Cameron Diaz, Joan Cusack (!) ), lepo naret film.. ampak če bi hoteli posneti še boljšega, bi se preprosto mogli držat knjige in pika.

-8/10

ˇ Dragica downthere, itak, indi film je, neholivudski. Men so taki najbolši, enim pa jasno niso kul. To je tak ko vikikrema, eni majo radi belo eni pa temno. Ane. biggrin.gif Je pa film požel res fajne kritike, ka pa muzka, ti je bla kul?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1940 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 24 November 2009 - 07:02 PM

Cveti jaz pogledati 500 days of Summer in mi ne biti kej extra. Mi je pa bil všeč konec, ker ni bil holivudski.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users