Ja, huda je, kot večina filmov po Kingovih romanih. Jaz sem ga prvič gledala pri ene 12ih letih, in sem bla že takrat čist navdušena.
Komentarji / naše recenzije FILMOV

Posted 19 November 2009 - 10:17 PM
Ja, huda je, kot večina filmov po Kingovih romanih. Jaz sem ga prvič gledala pri ene 12ih letih, in sem bla že takrat čist navdušena.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh

Posted 19 November 2009 - 10:19 PM
Očitno se ti je zelo zgodaj izpilil okus za kvaliteto.˘-˘
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

Posted 19 November 2009 - 10:20 PM
Nego.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh

Posted 19 November 2009 - 10:22 PM
 <p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

Posted 19 November 2009 - 10:28 PM
Se pa strinjam z horror veteranom Christopherjem Leejem, ki je pred nedavnim izjavil, da so glih Žaga in podobni novodobni shock horrorji čist brez okusa in stila. Bistvo horrorja bi naj bilo glih nekaj nepojasnjenega kot so to radi počeli v prejšnjem stoletju konc šestedestih oz. sedemdesetih. Npr. njemu je Rosemaryin Baby film eden najboljših horrorjev. Žal se skoraj moram strinjat.
Veš, da je film v bistvu drama z morbidnimi in grozljivimi nakazi. Dandanes je vse samo direktno..kri, lobanja, črevesje, kosti. Samo ga ti kolji....
Zato pa je že ogromno folka naveličanega teh horrorjev. Spomnim se leta 1996 in prvega dela Screama. Jaoo srednja šola. To je še bilo na meji okusa ampak potlej naprej grozljivke so pa še samo tonile.
Evo lep primer si navedla The Shining. Super film. Sedaj sicer nevem katerega misliš Kubrickovega ali pa od Stephena Kinga v dveh delih. Meni je ta zadnji še boljši. No kakorkoli že...temu se reče prava grozljivka v dobesednem pomenu.
Gledal sem med drugim tudi en dober angleški muvi Donkey Punch. Evropski film. Angleške punce ga žurajo pa naletijo na svoje vrstnike iz Anglije pravtako. Jih povabijo na svojo jahto te se pa začnejo pizdarije. Kar napet film bil. Priporočam

Posted 19 November 2009 - 10:53 PM
Meni butcher scene ne palijo. So mi zgolj mestoma nagravžne. Je pa res, da znam ceniti tudi klavniške umetnije, v kolikor je v njih izvirnost. -)
Mislila sem na Kubricka (The Shining). Pri meni ga noben film ne izrine s prestola najboljše grozljivke vseh časov. Čista perfekcija v mnogih ozirih.

Posted 19 November 2009 - 11:05 PM
Mislila sem na Kubricka (The Shining). Pri meni ga noben film ne izrine s prestola najboljše grozljivke vseh časov. Čista perfekcija v mnogih ozirih.

Posted 19 November 2009 - 11:17 PM

Posted 20 November 2009 - 09:47 AM
The Shining je
The Brothers Bloom mi je pa tak-tak.

Posted 20 November 2009 - 10:50 AM
Bistvo horrorja bi naj bilo glih nekaj nepojasnjenega kot so to radi počeli v prejšnjem stoletju konc šestedestih oz. sedemdesetih. Npr. njemu je Rosemaryin Baby film eden najboljših horrorjev. Žal se skoraj moram strinjat.
Sem zadnjič gledala The Exorcist po dolgem času, in čeprav sem ga gledala že predhodno, me je znova navdušil. Pogledam rada tudi novejše zadeve, ampak ostanem več ali manj hladna, Saw mi je pa bil prvi del fenomenalen, to pa moram priznati tudi sama. Je bil zame nekaj novega, pa vsa skrivnostnost, in uganke, odlično; gledala sem vse sledeče dele, do 5. ki je bila - vsaj zame - PORAZNA!!!!
The Shining pa nadodličen, S.King in pa Kubrick - a marriage made in heaven!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

Posted 20 November 2009 - 11:15 PM

Posted 20 November 2009 - 11:25 PM
The Brothers Bloom - meni je bil super
A res al kaj, men je pa to pomoje najbolj bedno zapravljena kino karta. Res, no sicer pa tud to dost pove, da nas je bilo v dvorani samo 5.

Posted 21 November 2009 - 07:38 PM

Pogledala 2012. Sicer je film itak prav po H'wood butast, ampak je pravi spektakel efektov. In jaz sem efekt sucker, tako da so moje potrebe bile več kot zadovoljene.
Njami, ha ha

Posted 23 November 2009 - 05:23 PM
The Brothers Bloom - meni je bil super
Se strinjam s tem.Za lahkotno gledanje, pa tut za nasmejat se je.Fajn film.
Ljubezen v času kolere (2007)
Love in the Time of Cholera

Filmska priredba romana enega največjih živečih pisateljev Gabriela Garcíe Márqueza. V prvi vrsti pa je to pripoved o ljubezni v vseh njenih obdobjih; o tisti ljubezni, ki je človeku zmeraj primanjkuje in po kateri hrepeni vse življenje.
Zgodba je postavljena na prelom iz devetnajstega v dvajseto stoletje v mestece ob karibski obali v času pustošenja kolere po karibskih državicah. Florentino Ariza je zavrnjeni ljubimec, ki vse življenje, od divjega žara v mladosti do pojemajočega ognja v starosti, goji neomajno zvestobo do svoje nekdanje zaročenke Fermine Daze.
Skozi film se pletejo še številne druge ljubezenske zgodbe zunaj zakonskih vezi, do kamor dopušča nagon, golo mesene in nežno čustvene, zakaj "Srce premore več sob kot bordel."; ob tem pa prikazuje takratno družbeno in zgodovinsko okolje.
Ful dobr film ,fajn zgodba v glavnem priporočam.Sploh za tiste ki imajo radi filme, ki se ne dogajajo v zdejšnem času.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Posted 23 November 2009 - 06:12 PM
Pablo Picasso

Posted 23 November 2009 - 06:39 PM

Posted 24 November 2009 - 08:02 AM

NIČ POSEBNEGA, sploh mi ni jasno, kako je ta film lahko nekaterih zelo smešen. Čudaki.
No, bom rekla, da sploh ne izstopa iz povprečja, film o 4 moških, ki gredo v Las Vegas, da proslavijo še zadnji samski dan enega od njih. Tam se začnejo težave, ker se zbudijo naslednje jutro, 'ženin' je pogrešan, in tudi oni se popolnoma nič ne spomnijo. Ostala 2 dni porabijo za odkrivanje kaj se je zgodilo prejšnji večer.
OK igra nastopajočih, predvsem psiho žene enega od teh 4 moških, ampak če potegnem črto: ok film, pogledaš, pozabiš.
Ocena: 7/10, več niti pod razno ne!
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

Posted 24 November 2009 - 05:59 PM

Romantične komedije sicer ponavadi niso ravno zame, a ker rada gledam nemške flme sem tudi tega.
Moram reči, da mi je super film, tak lahkoten z množico zapletov in razpletov.
Glavna junaka seveda veliko dodata temu, zgodba je zanimiva in ne dolgočasna.
Kot zanimivost: v filmu se pojavijo tudi vsi štirje otroci glavnega igralca. Priporočam.
8/10
P.s. Filmu sledi tudi nadaljevanje (Keinohrküken, v Nemčiji bo izšel decembra)
Up! (2009)

Animirane risanke so v zadnjih letih doživele res velik razmah, med njimi se najdejo tudi kakšne precej originalne.
Up je meni zelo všečen filmček, seveda sem gledala sinhroniziranega
Nastopa nekaj zanimivih likov, sploh mali ''poštar'' oz. skavt je nadvse posrečen, da ne omenjam psa.
8/10
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

Posted 24 November 2009 - 06:53 PM

Film posnet po knjigi Jodie Picoult _Rojena Iz Tvojega Življenja

Film o deklici, ki se bori proti raku, njenem boju in boju njene sestre proti temu, da jo uporabljajo kot medicinski nadomestek za svojo bolno sestro. Ni tipična cancer movie story. Brala sem knjigo in se mi je vtisnila v spomin. Od filma sem pričakovala samo to, da se bojo držali zgodbe. Well.. Niso se je. Pa bi se mogli. Solidna igra, dobra igralska zasedba (Abigail Breslin, Walter Raney, Cameron Diaz, Joan Cusack (!) ), lepo naret film.. ampak če bi hoteli posneti še boljšega, bi se preprosto mogli držat knjige in pika.
-8/10
ˇ Dragica downthere, itak, indi film je, neholivudski. Men so taki najbolši, enim pa jasno niso kul. To je tak ko vikikrema, eni majo radi belo eni pa temno. Ane.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

Posted 24 November 2009 - 07:02 PM
Cveti jaz pogledati 500 days of Summer in mi ne biti kej extra. Mi je pa bil všeč konec, ker ni bil holivudski.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users