O a maš evico za prijateljico
Tudi jaz.
Ja fajn je Hofer....Res. ja zvse kar se da kupim tam, ostalo pa v šparu in delno v DM..
Edino Sirotko v Mercatorju pa zdaj čokolade. Ne vem če jih ima tudi špar, moram preverit.
Posted 27 November 2013 - 03:41 PM
O a maš evico za prijateljico
Tudi jaz.
Ja fajn je Hofer....Res. ja zvse kar se da kupim tam, ostalo pa v šparu in delno v DM..
Edino Sirotko v Mercatorju pa zdaj čokolade. Ne vem če jih ima tudi špar, moram preverit.
Posted 27 November 2013 - 03:49 PM
Ne, samo na FB sem ujela novico, pa se mi je zdelo, da bi znalo koga zanimat.
Posted 28 November 2013 - 12:18 AM
Super!
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 29 November 2013 - 08:30 PM
Posted 29 November 2013 - 08:41 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 29 November 2013 - 08:44 PM
OMG to bom med prazniki zagotovo naredila. Hvala ti.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 29 November 2013 - 08:47 PM
^ Uf, hvala, že par dni gledam za recepti, ker bi kakšno drugačno torto pa nisem čisto nič pametnega in po mojem okusu našla.
I had no idea peeled hazelnuts looked so much like chickpeas!
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 November 2013 - 08:49 PM
O, super, sem vesela Jaz bom tudi. Pa ta lešnikov liker komot zamenjate za kaj drugega (rum itd.). Je še nekaj takih preprostih receptov na tem blogu.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 30 November 2013 - 11:48 AM
Še nekaj mojih idej:
Juha iz hokaido buče (moja najljubša)
Široki rezanci z gobicami, bučkami, kvasnimi kosmiči, vloženi šparglji kot dekoracija
Fižolove pleskavice z dvema različnima prilogama (sladek krompir in tenstano rdeče zelje)
In še zadnja jed, totalna zmaga, saj združuje dve moji najljubši stvari: krompir in fižol
Je pa to neke vrste čili s krompirjem Full dobro.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 30 November 2013 - 04:23 PM
Aaaaa, še dobro, da je kosilo že za mano
Prosila bi za recept za rezance oz omako, in pa tole zadnjo jed.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 November 2013 - 05:15 PM
Ne morem sodelovat na forumu. Kasneje, upam.
Posted 30 November 2013 - 06:16 PM
Jaz sem včeraj delala curry iz jajčevcev in chapati. Ful je bilo dobro!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 01 December 2013 - 07:49 PM
Evo, Matilda: Chilli Bean Potato Bake For One.
Ampak te opozarjam, da obvezno povečaj dozo, ker je recept dejansko samo za enega.
Posted 01 December 2013 - 07:59 PM
Posted 01 December 2013 - 09:35 PM
Vse zgleda ful dobro, Kinky!
Jaz pa sem delala presno vegansko čokoladno torto.
Spodnji del:
300g mandljev
200g lešnikov/indijskih oreščkov (jaz sem dala slednje)
180g čez noč namočenih datljev
50g kokosovega masla
zvrhana žlica presnega kakava
0,5 dl vode
Krema:
200g datljev
50g kokosovega masla
1,5 dl vode
zvrhana žlica kakava
tri banana
Postopek tukaj: http://www.kulinarik...esna-veganska-/
Posted 01 December 2013 - 09:43 PM
Bere se (in tudi izgleda) slastno!
Posted 01 December 2013 - 09:47 PM
Hvala! Drugi dan je še boljša.
Posted 02 December 2013 - 08:44 PM
Prosila bi za recept za rezance oz omako, in pa tole zadnjo jed.
To je v bistvu enostaven recept za pašto: na čebuli in česnu sem podušila (na hitro) bučke in gobe (sem jih precej na majhno narezala); testenine so čemaževe od Lidla, Premium linija, skuhala sem jih posebej.
Omaki sem še dodala začimbe, svež peteršilj, malo curryja v prahu, kajenskega popra, na hitro premešala s testeninami, dodali 3 kaplice olivnega olja s česnom in potresla s kvasnimi kosmiči.
Hiter recept, pol ure vse skupaj, z rezanjem.
sade, takoj bi jedla torto. Joj. Super, da ti je uspela.
Posted 04 December 2013 - 08:27 PM
V Pikniku na Trubarjevi v Lj imajo jutri 30% popusta na vse jedi.
Posted 04 December 2013 - 10:20 PM
Bring it on Hvala punce za recepte:)
0 members, 0 guests, 0 anonymous users