Spovednica
Posted 27 August 2012 - 08:25 AM
Čisto vsak dan, ko pridem mačke nahranit ali na vrt, pride na okno in začne: kako imata lepe paradajze/solato/baziliko... kako rastejo pa kok veliko jih je, je fajn da ni treba kupovat in veš kaj poješ,....to ponovi še enkrat in jutri jovo na novo. Pa sprašuje katere rože imam, pa kako zelenjava dela fantovi mami, pa njo sprašuje, če bo kaj bučk prodajala(pa točno ve, da to ne počne). Ji potem podari nekaj bučk, pa pol skoz sprašuje kje hodi in ko jo vidi jo takoj vpraša, če ji bučke lepo delajo,.... Ob posebnih dnevih pride pa še druga soseda. Naju mineva na vrt hodit, ker se mi res ne da ukvarjat z njo pa še dosti manj naredim. Če sem sama se itak ne pogovarja z mano kaj dosti, fant je pa res too much prijazen. Ni slaba ženska, samo ima res preveč časa in prevsiljiva je.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 August 2012 - 06:07 PM
[Napoleon]
Posted 31 August 2012 - 11:05 AM
Posted 31 August 2012 - 11:17 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 August 2012 - 01:58 PM
Posted 04 September 2012 - 07:49 PM

[Napoleon]
Posted 06 September 2012 - 10:23 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 September 2012 - 09:13 AM
Očala bodo definitivno, imam že uro pri okulistu za predpis očal, pri parfumu bom naredila kakšen kompromis med omiljenim dražjim in cenejšim, ki tudi lepo diši, ura bo pa morala počakati.
Posted 13 September 2012 - 12:05 PM
[Napoleon]
Posted 14 September 2012 - 04:39 PM

Brezvezna sem do lune in nazaj.
Rada bi enkrat preklopila svoje možgane na to jebiga-flegma-moško-logiko razmišljanja. Kako jim to uspeva, res?!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 September 2012 - 05:02 PM

Še 2000 besed. Vseeno mi je že, samo da se rešim tega sranja...
Pa prehlad me še vedno muči. Sedaj še kašljam. Crap. Res ni pravi čas za bolezen.
Posted 14 September 2012 - 05:44 PM
1. nisi brezvezna, tko pač čutiš. sej bo šlo mimo. probi se sam od-vadit/od-učit, da ti grejo take stvari na živce. čeprav je tut to, da se trudiš vse razumet, lahko jeba.Rada bi enkrat preklopila svoje možgane na to jebiga-flegma-moško-logiko razmišljanja. Kako jim to uspeva, res?!
2. kakšni tipčki so pa še hujši kot babe, folk ne zna najt ravnotežja, jbg.

3. lepo se mej na severu!

ravno se ukvarjam z nekom, ki mi deli dobronamerne nasvete, zakamuflirane v obče poglede na situacijo. ok, jaz razumem, da ne odobrava mojih dejanj, ni se pa treba obnašat, kot da vse ve in mu je jasno, kako se bodo zadeve končale - js v joku, seveda. ne razume pa temeljne razlike med nama: on je ziheraš, js pa človek momentov. in valda sva pol na različnih bregovih.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 14 September 2012 - 06:56 PM

After all this time?
Always.
Posted 17 September 2012 - 01:42 PM
1. nisi brezvezna, tko pač čutiš. sej bo šlo mimo. probi se sam od-vadit/od-učit, da ti grejo take stvari na živce. čeprav je tut to, da se trudiš vse razumet, lahko jeba.
2. kakšni tipčki so pa še hujši kot babe, folk ne zna najt ravnotežja, jbg.
3. lepo se mej na severu!

Čeprav jaz sem včasih tudi vse premlevala in se ubadala, potem me je pa lepega dne minilo. Leta? : )
Posted 17 September 2012 - 01:44 PM

Posted 18 September 2012 - 08:54 AM
Posted 04 October 2012 - 01:16 PM
[Napoleon]
Posted 19 October 2012 - 02:57 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 20 October 2012 - 09:10 AM

[Napoleon]
Posted 21 October 2012 - 09:04 AM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users