Spovednica
Posted 30 June 2012 - 08:48 PM

Posted 30 June 2012 - 10:39 PM
In na depilacijo

Posted 01 July 2012 - 02:52 PM

After all this time?
Always.
Posted 08 July 2012 - 10:11 AM

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 08 July 2012 - 02:17 PM
Včeraj je bila ena situacija in danes druga - obe pa sta povezani s hrano.
Na RD-ju sta bili 2 torti + kremšnite. In kao se je pričakovalo da probam vse. In sem gladko rekla, da upam da zamer ne bo, ampak da bom poskusila samo eno od teh stvari, čeprav ne dvomim, da so vse dobre. Seveda so me vsi gledali čudno.
Nekateri pacienti so pač pojedli 2 kosa torta + kremšnito (iz vljudnosti, čeprav jim je že trebuh po šivih pokal Za nekatere bi bilo celo boljše, če bi sladico kar izpustili, ker že nasplošno njihov odnos do hrane ne dela usluge njihovi postavi).
Skratka, potem mi je celo ena rekla, da kao bo pa kar zamerila če ne probam njene torte in sem rekla, da se resnično ne sekiram, da mi je sicer žal, če to pač jemlje osebno, ampak da tudi sama ljudi s hrano ne silim - naredim, ponudim, vzame si vsak kolikor hoče, ali pa tudi ne, in nimam nobenega slabega občutka, če hrana ostane.
Vse to se mi je blazno zamerilo že pri lastni babici, ki mi je kosntantno tiščala velike porcije in nalagala in silila in sem se naučila razviti svoj NE, ki ga blazno ostro uporabljam, v kolikor ni prvi "ne hvala" razumljen 100%.
Druga zadeva je bla pa zjutraj, ko sta od fanta sorodnika prinesla burek ob devetih, jaz pa sem bila pokonci že prej, peljala ven psa in jedla zajtrk. In potem so hotli da ob 9ih za fruštek jem sirov burek, ki so ga PRINESLI ZAME.
Sem lepo razložila, da meni bureka nihče ni omenil, da sicer hvala, ampak da sem prepričana, da si lahko "moj" delež razdelijo med sabo.
Itak da se jim potem glupo zdi, ker kao se od mene pričakuje da se vsedem dol in mastim s tistim burekom ob 9 zjutr. Sigurno, ja. "Kako si upa rečt da ne bo, če smo pa prinesli" - sem kar videla njihove misli.
a jebat ga, če bi me vprašali bi lepo povedala da ne bom jedla in ne bi bilo treba prinest, če niso vprašali naj pa pač naredij os tem burekom kar čjo.
Posted 08 July 2012 - 05:24 PM
Omili način, razloži, da pač ne moreš/ ne smeš/da ti bo slabo in ljudje to razumejo. Pa če rečeš, da bi če bi lahko ali pa da boš pri fantu le en grižljaj probala, pa mislim, da ti ne bo noben zameril.
Eni ljudje to vzamemjo osebno, se trudijo in potem še probaš ne. Verjamem, da ti nisi taka, ampak če naj oni sprejemjo tega da ti ne boš jedla, pa še sprejmi, da oni, kar se tiče ostajanja hrane, niso taki kot ti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 July 2012 - 10:06 PM
Posted 08 July 2012 - 11:05 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 July 2012 - 08:15 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 July 2012 - 08:27 AM
Sicer se pa jaz strinjam s tabo, da je vse v načinu kako poveš.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 09 July 2012 - 09:07 AM

Pa zdi se mi, da je bil to le primer ene situacije.
Posted 09 July 2012 - 09:16 AM

Peace.
Posted 09 July 2012 - 03:59 PM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 11 July 2012 - 11:25 AM
Posted 11 July 2012 - 05:10 PM
Način mi je res tuj, saj sem svetovni prvak v "prizadevanju ljudi" okrog sebe.
Ah ja. Včasih sem res drama queen (no, dosti časa).
Včasih ko gledam kak film ali srečam ljudi, katerih karma je tako lepa in vesela, si grozno želim, da bi bila tudi sama taka. Ne vem če je to mogoče. A veš, tista karma, ko te ljudje sploh ne vidijo, ko niti ni važno kako izgledaš, ker je tvoja osebnost tako lepa, da vse ostalo izzveni.
Nekako tako, kot ta "moj" dohtar. Prisežem, da sploh ne opazim kako izgleda, samo način kako govori, kako se smeje, kako je pozitiven...Fak, si želim same take ljudi okrog sebe.
Občudujem jih in zdi se mi, da to ni nekaj, kar bi se dalo skoz neko dolgo časovno obdobje naučiti. Kaj misliš?
Posted 11 July 2012 - 05:16 PM
Ja smešno mi je pač kakšne probleme imajo nekateri, preveč hrane.
Ah dej no, to je pa res forum za first world problems (karkoli naj že to pomeni); hahaha....
Meni naprimer kar ni jasno, kaj vse vam gre na živce, ko odprem temo za to...res svašta, no... pa ne grem tega komentirat
Posted 11 July 2012 - 05:24 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 11 July 2012 - 05:31 PM
A potem misliš, da se je tega možno naučiti oziroma se toliko spremeniti v svojem jedru, čeprav si bil celo življenje obkrožen s pesimisti?
Imam še eno spoved, ugotovila sem, da mi je najbolj pomemben vizualni faktor, daleč pred vsemi drugimi, mehka, neporaščena (ali pa zgolj malo),gladka koža. The biggest turn on ever.
Posted 11 July 2012 - 05:33 PM

Posted 11 July 2012 - 05:43 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users