Sladoledi
Posted 19 June 2025 - 11:20 AM
Posted 19 June 2025 - 11:28 AM

Pablo Picasso
Posted 19 June 2025 - 11:29 AM
Se pa strinjam glede cen ter kvalitete in imam doma na zalogi Tom lučke. : D
_M_, drži za Central, nisem še bila. Kakšen je pa v KGZ? Je v stilu McD sladoleda ali je res ta pravi točen?
Posted 19 June 2025 - 11:56 AM
Mojemu ni jasno, zakaj kdorkoli hodi na sladoled na kepice, če pa za ceno ene kepice dobiš 6 lučk v Lidlu, ki so dejansko dobre
Iz istega razloga, kot greš v lokal na pijačo in tam posediš, se pogovarjaš ...
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 June 2025 - 11:57 AM
Hmm, jst pa ne vem, kakšen je iz McD. Tale v KGZ (iz lokalnega mleka, z dodatkom medu) mi ni bil nič posebnega, otroci ga imajo pa radi, ker si lahko izbirajo razne posipe in prelive.
Posted 19 June 2025 - 12:00 PM
Podobno kot Grefino v LJ, samo da je verjetno pri nas cena x3.
― V. Van Gogh
Posted 19 June 2025 - 12:11 PM
Posted 19 June 2025 - 12:15 PM
Jaz se spomnim, da je v Velenju včasih ena slaščičarka poleti prodajala sladoled, takooo okusen, gozdni sadeži so bili zmiksani in so bili koščki tega not, pa bil je temnno roza barve.
http://martinamanti....rutti-di-bosco/
morda poskusim doma naredit, ta recept mi je zdaj vrglo ven.
Meni se ga občasno zalušta, ko smo zunnaj, da se pač posladkamo in uživamo v trenutku, nazadnje, ko smo šli v Celje.
Kepica maline v sladkem kornetu je bila 2,50 eur.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 June 2025 - 01:58 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 June 2025 - 03:16 PM
Posted 19 June 2025 - 07:58 PM
Ko se malo segreje (za 20 min ga pustim v hladilniku) je spet kremast in mehek. Najboljjši je itak sveže narejen. Moj oče se je na vrh tega še specializiral za domače vaflje (tipa sladek kornet, ima pekač za take tanke vaflje) in še to zraven hrustamo.
Se strinjam s Podgano - ampak bi lahko rekla, da večkrat jem čisto povprečen sladoled pri nas. Ita je pa druga zgodba. Ena fajna sladoledarna je v prvi vasi, ko se iz Kobarida pelješ proti Čedadu. San Pietro je naselje, če se prav spomnim. Gianduja (al pa Ferrero, zdaj pa ne vem več) tam je njaaaaam, piškote imajo tudi same neke dobre.
Coco, ma kaka škoda za Sladoledarno. Tudi jaz sem bila navdušena nad njimi še 3 leta nazaj, se spomnim, kako mi je bilo dobro.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 June 2025 - 08:13 PM
Matilda, kaj priporočaš v Trstu?
Zampolli ali Gelato Marco.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 June 2025 - 09:31 AM
Hvala, bom vedela za naslednjič. Jaz sem šla nekam precej blizu Assaje in je bil precej voden.
Posted 21 June 2025 - 12:33 PM
Mi gremo vedno v Gelato Marco. Je tudi na poti do garazne hise.
― V. Van Gogh
Posted 23 June 2025 - 11:38 AM
Posted 02 July 2025 - 04:30 PM
Posted 02 July 2025 - 07:01 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 July 2025 - 08:26 PM

Posted 23 July 2025 - 06:50 AM
Vzela sva marelico z meto, limono z baziliko in jagodo s sivko in ultimativni test-pistacija.
Probala sem se vanilijo s hruško in se nečem.
Pri vseh sadnih okus disavnice ni bil uravnotežen s sadjem. Vem, da ni bil, ker sem podobne jedla 15 let nazaj na Siciliji. Much to learn.
Pistacija je imela premalo okusa po pistaciji in posledično mnogo presladka. Pa midva nisva občutljiva na presladko.
Za naju, izjemno precenjeno.
3,80 za pol pol kepico.
M.pa tudi ne preboli cen sladic, ki jih je videl. Od 6 do 8€. Res bolane cene.
Ne preboli tudi kvazi higiene😂
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 July 2025 - 08:54 AM
Hah. Kaj pa je bilo kvazi higieničnega? Cene so pa res podivjale.
Doma smo imeli polno kosmulijj in jih je oče spasiral, mami pa nredila sladoled (doda mleko in sladko smetano, malo posladka, doda limonin sok).
Kak dober okus! Kot huba buba čigumiji, tak saden, sladek, noro dobro.
Domača straciatella je bila pa tako-tako, samo z mlekom in smetano je prevodena. Za v kavo je pa super - pride ven taka čokoladna ledena kava.
Enkrat jo bom naredila s kremnim sirom (in limoninega, ta kombinacija je meni božanska).
Ven sem šla dvakrat na sladoled in sta bila oba tako sladka - malina - doma smo se navadili na zelo zmerno oslajene in je vse ostalo čisto presladko.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users