Ojej , ups, nisem gledala nazaj.

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 23 January 2014 - 08:15 PM
Posted 24 January 2014 - 08:27 AM
Ja, v piceriji Parma se je pil borovničev sok. Si predstavljate, da jeste pico napolitano z inčuni, zraven pa pijete borovničev sok. V Kolumbiji sem dobesedno vzljubil hawaiano. Na njej je veliko ananasa. Sploh nisem jedel drugih. Zadnjič sem se o tem pogovarjal v Garaži, pa so mi rekli, da je ne bi mogli prodati. To me res čudi.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 24 January 2014 - 09:13 AM
Anči, če boš kaj okrog hodila lahko greva kdaj na kosilo
Pice v Azurju res nisem jedla velikokrat...se niti ne spomnim, kakšna je bila.
Sva pa bili lani s Špelo na solati in je nisva mogli prehvaliti. Res je bila dobra.
Zoey: nimam tam več kaj iskat Moji študentski dnevi so mimo, Lj pa vidim cca 5x letno
Posted 30 January 2014 - 02:34 PM
Full priporočam Piknik na Trubarjevi (v istem prostoru, kjer je bila včasih Papiga). Danes sem jedla vegi kebab in se oni iz Loving huta mirno skrije. Boljši in večji kruh, ful nafilan in res dober kebab izpade. Sicer z manj omake, ampak sploh ni suh. Cena: 3.80€, v LH je 4€. Pustila sem 4€ in obljubila, da se ziher kmalu še vrnem. Edini minus je, da je plac miniaturen, z eno samo mizo. Danes sem imela srečo.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 30 January 2014 - 02:37 PM
Jaz tam vedno jem sendvič s tofujem ali sirom, in je isto - ZELO okusno. Mogoče so enkrat dali malo preveč 'majoneze' v sendvič, ampak jim oprostim.
Prijazno osebje. Škoda, ker je tako majhen prostor, zato se jaz vedno samo ustavim in vzamem za s sabo.
Naslednjič vzamem ta kebab.
----------------------
Včeraj sem jedla kosilo v Da Bu Di, spet sem vzela veganski pad thai. Fant je pa jedel govedino v koriandrovi omaki. Je precej pohvalil, ampak porcija pa ni bila ne vem kako velika.
Glede na to, da stane ta krožnik 7 evrov (ali še malo več).
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 30 January 2014 - 02:41 PM
Jaz obožujem koriander in mi je njihova zelenjava v koriandrovi omaki zakon. Sem že jedla ta goveji zrezek pa je res mala porcija, od zelenjave se bolj najem, ker je je več. Zrezek je 7.50, zelenjava je pa 6€.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 30 January 2014 - 02:42 PM
Aha, hvala za popravek glede cene.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 02 February 2014 - 08:36 AM
Včeraj sem po mnogih letih jedla v Joe Penas.
Nehala sem hodit tja, ker so bili zadnjič, ko sem bila tam, do mene precej nesramni, in me niso hoteli postreči, saj sem 'prišla' prepozno. Čeprav je kuhinja še delala, se jim ni dalo niti
pogreti enega nacho sira. Ampak to je bilo pred leti.
Včeraj so popravili vtis. Natakar, kateremu sem takoj povedala, da sem veganka, mi je na meniju pokazal nekaj jedi, ki se lahko naredijo veganske. Večino stvari itak pripravljajo sproti,
tako da se pač samo odvzame sir ali kisla smetana. Noro je bil prijazen (visok, zelo simpatičen fant) in razumevajoč. Posebej zame je šel v kuhinjo preveriti, če je ena jed veganska.
No, žal potem ni bila. Na koncu sem jedla neke vrste tortiljo z zelenjavo (gobe, paprika, itd.), poleg sem pa dobila riž, solato in pa koruzni storž.
Me veseli, da so popravili vtis, ter da so veganom prijazna restavracija.
Posted 02 February 2014 - 12:12 PM
^ Meni so pa izjemno nesramni tam!
Najprej je bil natakar zelo prijazen, nasmejan in nama ponudil jedilnik. S cimro gledava kje je meni za na študentski bon... Natakar pride pobrat naročilo, pa sva vprašali, če nama lahko da meni za študente. On pa skoraj ogorčeno: A študentski sta? o.O
No, potem se odločiva in čakava ene 15 min, da naročiva. Med tem je postregel vse sosednje mize (pa niti ni bila taka gužva).
Ko naročiva, je rekel: zraven bosta pa vodo ane?
Jaz pa NE! Vino bova. Katerega imate?
Cabernet sauvignon...utihne
Ja? še kaj?
In začne naštevat...Potem je cimra rekla da sva se odločili kar za prvega.
Kot da nimava za burek, da si ne bi mogli privoščit katerega dražjega, ker sva pač študentki.
No postregel naju je šele čez 15 min.
Torej, sva vse skupaj na hrano čakali 45 min, preden sva lahko jedli.
Ves čas se je smukal okoli nekih tujcev, če jim lahko še s čim postreže, če so zadovoljni... Zajec!
Na koncu sva mu pustile nekaj tringelta, pa je bil spet nenormalno prijazen
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 02 February 2014 - 09:17 PM
Še vedno se ne morem načuditi temu zaničevalskemu odnosu do študentov s strani faking natakarjev. Idioti.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 February 2014 - 02:07 PM
Argentino
Včeraj sva s fantom bila tam na kosilu, ker je fant ljubitelj zrezkov in greva na vsake toliko časa tja, na njegovo zadovoljstvo.
Naročil je govejo pljučno na postelji iz rukole in pa 2 polovici celega pečenega krompirja, gratinirani z nevem čim. Bilo je izredno okusno, ampak zanj verjetno malo premajhna porcija.
Jaz pa sem vzela govejo tagliato (prvič sem se opogumila in naročila govedino, prej sem vedno piščanca ali vegi krožnike), takisto na posteljici iz rukole, špargljev in pršuta, kot prilogo pa pire krompir s tartufi. Sploh ne vem kaj mi je bilo, da sem naročila pire, ker ga ne prenašam, ne maram sploh. Ampak ta je bil OMG, orgazmičen Najboljši pire ever, medtem ko me je govedina pustila hladno - pričakovano. Pa "medium" je premalo zame, morda naslednjič probam "well done".
Poleg sva dobila česnov kruh, ki je fantastičen
Cene so pač srednje-visoke, moj krožnik je bil 15€, fantov pa 20€.
Morda naslednjič poskusiva še katero od njihovih sladic, še nisva nikoli. Včeraj je moje oko na menuju namreč uzrlo robidovo torto z belo čokolado, ampak sem bila presita.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 February 2014 - 02:23 PM
A ta tvoj krožnik je iz kakšne posebne ponudbe? Ker se ne spomnim tega od prejšnjega tedna. Sliši se ful dobro!
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 08 February 2014 - 02:28 PM
Ja, je bilo na tistem listu ki ga prinesejo poleg No saj fantov krožnik tut.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 February 2014 - 10:09 AM
Včeraj sva šla na kosilo v Taj Mahal na Poljansko - kjer je bila prej kitajska. Vzela sva biryani s piščancem (piščanjčja rižota), aloo chana masala (čičerika in krompir z začimbami v paradižnikovi omaki), 2 čili naana in kumarično raito - jogurtova omaka s paradižnikom in kumaricami (ki je že bila priloga rižoti, tako, da sva imela vsak svojo porcijo). Meni rižota ni bila nič posebnega, ker že itak nisem ljubiteljica riža, moj aloo in raita sta mi bila pa full dobra. Ker se nisva odločila za pokušino vina, sva po obedu dobila njihovo sladico burfi iz kokosa in mleka z oreščki, .
Za dve glavni jedi, 2 kruha, 2 mangova sokova in eno prilogo sva plačala malenkost pod 30, pustila sva 32€. Dobila sva še kupona za 10% popust do konca marca.
Midva sva jedla po naročilu, do 16h pa nudijo tudi samopostrežni bife kosil, kjer pripravijo 10 jedi, poleg je tudi solatni bar.
Priporočam, vsaj za probat, če imate radi indijsko hrano. Moja starša sta enkrat zalutala tja, ker nista vedela, da ni več kitajske, pa jima ni bilo všeč, ampak sta podpovprečna jedca, nikoli ni marata česa novega sprobavat in jima je bilo avtomatično vse tuje ne-dobro.
Meni je bil bonus tut to, da so se mi sprožili močni spomini - spomnila sem se, čisto živo, kako sva s Sinnaio enkrat na Lanki jedli daal.
Ambient me je rahlo motil - že tako je ta plac nekam temačen, zdej je pa na hitro 'spreobrnjen' v indijsko restavracijo, ni mi všeč, ne paše mi. Midva sva dobila ful lepe črne krožnike, za študentski meni/samopostrežno kosilo dobiš pa plehnate pladnje s predelčki, kul.
http://www.tajmahal-ljubljana.com/
Posted 24 February 2014 - 07:23 PM
Danes smo sprobali brazilsko restavracijo Rodizio do Brasil za kosilo. Imajo bogat bife prilog (razne solate, sir, hladne testeninske solate, danes je bil še stroganoff, riž in neka juha iz črnega fižola), načeloma pa se za kosilo dobi poleg prilog po želji še 2 vrsti mesa, ki jih sproti pečejo. Dobili smo svinjino in govedino, nekam pogojno užitno, ker sta bila že sama kosa mesa obupna - kar se mesa tiče sem neznansko izbirčna. Meso se dobi tako, da pride kelnar z zajetnim kosom mesa z ražnja za mizo in ti odreže, kolikor želiš. Meni ni bilo všeč, priloge so zelo dobre in si lahko vzameš, kolikor hočeš, tole z mesom mi je pa čist brezveze. Meso s prilogami (kar imenujejo brazilsko kosilo) stane 8€. Ne bom šla več.
Posted 24 February 2014 - 07:53 PM
Samo ob pomisli na rodizio se mi cedijo sline. V Bogoti je bilo to nekaj najboljšega.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 03 March 2014 - 08:36 PM
Teden restavracij bo ponovno marca. Danes so se odprle rezervacije. Jaz sem rezervirala Maxim in Mak v Mariboru. Razmisljam da bi se JB rezervirala.
Posted 03 March 2014 - 09:40 PM
Ana, hvala za opomnik!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 March 2014 - 10:08 PM
Jaz se nisem mogla odločit za nobeno. Nikjer mi menu ni všečen (skoraj povsod so solate ). Je pa super, da bo 2x letos!
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 March 2014 - 11:58 PM
Super, mogoče grem. Prejšnjič, oktobra ali kdaj že, sva s fantom že hotela rezervirat na Gradu Pavus, pa sva se potem spomnila, da sem zamešala datume in sva bila prezgodnja, potem pa se nisva ponovno spravila.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users