Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#1901 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 April 2011 - 08:19 PM

Očitno sem imela (žal) prav. Danes mi je ena v lekarni potrdila, da izdelek ni več dobavljiv.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1902 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 April 2011 - 10:16 PM

Škoda. :/ No, čeprav meni je Aroma Perfection še boljša, pa glede na količino ugodnejša.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1903 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 April 2011 - 10:35 PM

Ja, bom kar to kupila. Če je torej boljša in ugodnejša, pa itak ni take tragedije,
če je šla ova iz prodaje.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1904 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 08 April 2011 - 03:28 PM

QUOTE(_Planet_ @ 16. 3. 2011 - 22:10) View Post

Aha, makes sense. : ) Bomo videli, kaj bo pri meni, lahko torej se vedno poskusim Aqua serum, ce se SOS urea serum izkaze za premastnega. Trenutno je moja koža po uporabi SOS urea seruma ravno na meji, da se se ne sveti, zacuda se nic ne masti, pore pa tudi niso povecane. Zaenkrat. Sumim, da bo v toplejsih mesecih tale serum prevec. We'll see. ;)

QUOTE(morettina @ 16. 3. 2011 - 22:21) View Post

meni je ta balea aqua serum superkot podlaga za kremo bioeconatura čistilna kremo. imam mešano kožo (zdaj bolj normalno pozimi) in mi čisto nič ne maši. če bi samo serum uporabljala, bi mi bilo absolutno premalo. zvečer uprabljam pa od hauschka olje za normalizing skin (al ne vem kako je že) in imam res lepo kožo. mogoče je naključje in imam ''dobro obdobje'', ampak mi ta kombinacija zelo ustreza.
medtem ko mi urea serum ne, sem imela težek filing na koži, čeprav sem ga dala malo na obraz.

QUOTE(Marmelada @ 17. 3. 2011 - 19:47) View Post

Jaz sem Aqua serum uporabljala poleti in mi je bil dovolj. Kar mi ga je ostalo pa zdaj uporabljam za vrat.

Urea Sos serum ima sicer 2 komedogeni sestavini notri - Stearic acid in Caprylic/capric triglyceride, ampak sta precej pozno na seznamu, tako da verjetno nimata vpliva.

SOS urea se pri meni na dolgi rok za vsakodnevno uporabo ni obnesel, sicer mi por res ni siril, tudi pretiranega mastnega leska ni bilo (ceprav mi je nekoliko zmastil T predel) je pa postal po kaksnem tednu pretezek za mojo kozo. Morda dodal tudi kaksno nepravilnost (zamaseno poro).
Vceraj zacela uporabljati Aqua serum, sicer je lazji kot SOS urea, vendar ne vem, ce se bo odrzal. Imam tudi pri Aqua serumu tezek obcutek na koži. O.o NI MI JASNO, kaj bi moja koža rada, je ocitno dehidrirana (ce jo stisnem skupaj vidim "gubice", znacilne za dehidrirano kožo), ampak karkoli vlazilnega ji ponudim, kar nekako oblezi na povrhnjici.
Ponovno ugotavljam, da se je od vseh vlazilcev doslej se najbolje obnesel alojin gel (ceprav spet - povzrocal manjse nepravilnosti, se je pa vsaj vpil, ni oblezal na koži).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1905 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 April 2011 - 10:36 AM

Jst NUJNO rabim kremo, dele niti ne vem, kaj naj si namažem gor za od puder, brez česarkoli mi pa kožo skupaj vleče. Nekaj dost mastnega, ta aqua serum mi je full premalo, se mi luskice vidijo potem, ker mam kr suho kožo, pa da ni K? Pa tko, da ne bo lih kšnih mozoljev povzročal, ker dele trkam na les, mam ok kožo.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1906 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 09 April 2011 - 10:59 AM

Mastne kreme niso za problematično kožo, period. Tudi suhe kože nimaš, če imaš probleme z mozolji, ampak izsušeno povrhnjico, zato rabiš dobro vlažilno kremo.

Nekaj predlogov smo ti pa že dale, česa v rangu Balee pa ne poznam.

• 0

― V. Van Gogh

#1907 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 April 2011 - 11:01 AM

Kej pametnega za kožo z izsušeno povrhnjico/ suho kožo, da ni komedogena, pa da ma fajn SPF?

To zaj zase sprašujem....Avene?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1908 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 April 2011 - 11:03 AM

Mah, nazadnje mi je ena, h kateri sem šla na mini hauschka nego rekla, da imam le zelo občutljivo in tanko kožo, da to ni problematična, kot ji sama pravim. Je rekla, da mora bit krema čimnežnejša, mal mastna, mislim dele mam še ful suho kožo, čeprav je zunaj že bolj toplo in poleti ne rabim tolko, pač nekomedogeno pa itak tud sama želim.

Nekaj takega... dala bi pa ene 10€ zanjo. Lahko bi šla po tisto vichyjevo vrtnica za suho kožo, ampak se mi zdi, da sem imela morda malo zamašeno čelo po njej hmm.gif
  • 0

#1909 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 09 April 2011 - 11:19 AM

Jaz pa moram pohvalit Green People kreme. Prej sem imela Day solution kremo, ki je namenjena vsem tipm kože, zdaj pa sem naročila Vita min fix 24 urno vlažilno kremo, ki je sicer za normalno, suho in utrujeno kožo.

Obe sta ful podobni, Vita min fix ja res čisto malenkost bolj hranilna. Obe sta ful lahki, ampak jaz prav čutim, da mi lepo navlaži kožo in je ne obteži. Se hitro vpijeta in ne puščata filma. Npr Balea Aqua serum in Nuxe FP sta mi zdaj premalo.

Meni sta res super, tudi nisem opazila, da bi mi povzročali kakšne dodatne nečistoče. Sta 94% iz kontroliranih organskih sestavin. Pa še delež dobička namenjajo za dobrodelne namene. biggrin.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1910 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 April 2011 - 11:21 AM

kok pa sta? Še pudra mi je zmanjkalo, mam 10 hours sleep effect od bourjois, pa bom zdaj tud enega od bourjoisa, ker majo ful svetle odtenke, sam enga od teh drugih, bolj prekrivnih, ima kakšen, ki je neK, SPF? Ker če ga nima, bi še kremo rabla s tem hmm.gif
  • 0

#1911 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 09 April 2011 - 11:41 AM

QUOTE(Sally @ 9. 4. 2011 - 12:01) View Post

Kej pametnega za kožo z izsušeno povrhnjico/ suho kožo, da ni komedogena, pa da ma fajn SPF?

To zaj zase sprašujem....Avene?

klik

• 0

― V. Van Gogh

#1912 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 April 2011 - 01:01 PM

Jina, hvala. A ti jo uporabljaš tudi? Btw, mogoče veš koliko ima SPF-ja?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1913 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 09 April 2011 - 01:07 PM

Sem jo, kar nekaj časa. Glede SPF-ja ne vem, ne vem, katera sestavina je to.

• 0

― V. Van Gogh

#1914 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 09 April 2011 - 01:21 PM

Butyl Methoxydibenzoylmethane (avobenzone).

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1915 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 April 2011 - 02:03 PM

Jaz sem jo včeraj prvič uporabila in mi je fajn. Je pa NEKOLIKO mastna. Ampak res NEKOLIKO.
Bi bila rajši, če še tlko ne bi bila. Vsaj jaz čutim malo tega. Pričakovala sem tudi prijetnejšo razmazljivost,
pa se ne razmaže glih kot pravljica. Se pa potem popolnoma vpije, kar je super. Upam, da mi spf ne bo
povzročal kakšnih neprijetnosti. Še zdaleč mi pa ni tako všeč kot Clinique DDMG. To mi je res popolnost.

• 0

#1916 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 09 April 2011 - 02:58 PM

QUOTE(Neytiri @ 9. 4. 2011 - 12:21) View Post

kok pa sta? Še pudra mi je zmanjkalo, mam 10 hours sleep effect od bourjois, pa bom zdaj tud enega od bourjoisa, ker majo ful svetle odtenke, sam enga od teh drugih, bolj prekrivnih, ima kakšen, ki je neK, SPF? Ker če ga nima, bi še kremo rabla s tem hmm.gif

Healthy mix puder ni K, nima pa SPF-ja. Je srednje, do dobro prekriven. Pomoje bi ti bil všeč. Edino če se ti ful masti koža ne, ker ni ravno zelo matirajoč.

A za kremi sprašuješ, koliko sta? Jaz sem naročila na feelunique.com. Sta tam od 12 - 15€. Meni je to neka normalna srednja cena za 50 ml. Če imaš res ful suho povrhnjico bi ti bili mogoče prelahki. Jaz imam tudi suho povrhnjico in se mi lušči občasno, pa sta mi ti dve kremi vseeno kar dovolj. Seveda ob redni uporabi pilinga in mask.
  • 0

#1917 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 10 April 2011 - 08:01 AM

Sem šla po healty mix, ja. Sem bla v mullerju to in tam gledam od terra naturi izdelke, k je jina zanč lepila kremo za okoli oči in so mi kreme tudi obetavne delovale, nazadnje sem dala v roke eno kao za vse tipe kože, pa sehr gut je bla, kreten en sem pa edino dnevno OBARVANO vzela cry.gif , pretemna itak. Bi morda eno od teh vzela, samo ne vem, a je kera K. hmm.gif
  • 0

#1918 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 10 April 2011 - 10:03 AM

Sem jih gledala zadnjič pa ne vem... ali so vse K ali pa imajo preveč olj (kar spet lahko deluje K, če ti tudi Vichyjeva dela mozolje pa sploh). Nekaj od tega me je odvrnilo. Lahko drug teden še enkrat pogledam, če ima katera nedolžne sestavine, če želiš.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1919 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 April 2011 - 12:21 AM

Jaz si bom zdaj kupila še od Vichyja Nutrilogie1. Od Nuxe fluida čez dan, ko sem doma in čez noč nočem uporabljati, ker ima spf,
Nutrilogie1 mi pa tak fino navlaži kožo, pa sestavinsko je kvalitetna.

• 0

#1920 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 11 April 2011 - 12:32 AM

Od Terra Naturi se mi zdi, da so vse kreme K, sem jih tudi jaz gledala pred časom in se potem za nobeno nisem odločila. Bom pa mogoče katero za okrog oči, bomo videli.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users