Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 14 November 2009 - 07:25 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 November 2009 - 08:33 PM
Les Poupées Russes

Xavierju so se uresničile sanje. Postal je pisatelj, toda zdi se, da je malce izgubljen. Kajti življenje pisatelja sploh ni preprosto. Težave z banko, avanture za eno noč, njegove romantične zveze so čista zmeda in brez prihodnosti. Čas preživlja ob knjigah. Bo postal novinar, bo pisal romane ali pa scenarije za televizijske limonade?
Stvari se ne odvijajo najbolje, težave se kopičijo. Da bi bilo vse še bolj zapleteno, igra varuško sinu svoje nekdanje ljubezni, se ukvarja z mamo in mora nadoknaditi zamujeno, morda pa bo celo izgubil delo scenarista. Prisiljen je nadaljevati z delom, potovati do Londona do Pariza, nova potovanja pa mu bodo omogočila, da bo vzljubil svoj posel in znova našel ljubezen..
Film je pravzaprav nadaljevanje filma Španski apartma, samo js js to dojela šele nekje na sredini filma.
Simpatičen evropski film za lahkotno gledanje.
Z glavo v oblakih (2004)
Head in the Clouds

Romantična drama, postavljena v leto 1930 v Angliji, Španiji in Franciji. Gilda Bessé deli svoje pariško stanovanje z irskim učiteljem Guyem in špansko begunko Mio.
Tik pred vojno Gilda kljubovalno hedonistično uživa svoje življenje in se ukvarja s svojim buržujskim hobijem, fotografiranjem. Guy in Mia pa začutita potrebo, da se upreta fašizmu. Zazdi se, da se bodo prijatelji razšli za vedno. Toda šest let kasneje se Guy vrne v Pariz kot britanski vohun, kjer odkrije, da je Gilda privilegirana ljubica namškega oficirja.
Guy je pred največjo odločitvijo svojega življenja. Naj pusti, da Gilda trpi usodo izdajalke, ali naj reši žensko, ki jo je nekoč ljubil?
Vsebina je bolj težka ampak sam film je zeo dobr in dobro narejen.
Prstan zaobljube (2007)
Closing the Ring

Prstan zaobljube, ki temelji na resničnih dogodkih, je vojna romanca o izgubi, ljubezni in spravi ter o iskanju sreče, ko se ti zdi, da upanja ni več.
Po pogrebu veterana 2. svetovne vojne njegova hčerka Marie od matere Ethel zahteva pojasnilo za njeno čustveno hladnost. Za nekaj odgovorov poskrbi Ethelin stari znanec Jack, ki razloži, kako se je z dvema prijateljema odpravil v vojno, kar je pomenilo začetek tragične zgodbe o usodni ljubezni, obljubi in zvestobi.
Medtem na Severnem Irskem oče in sin raziskujeta razbitine starega bombnika, njuna najdba poročnega prstana pa se usodno naveže prav na Ethel ...
Film se prepleta z preteklostjo in sedanjostnjo, kar da še boljši pogled na stvari ,ki se dogajajo.Zgodba je zanimiva, uglavem dobr film.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 15 November 2009 - 10:12 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 November 2009 - 11:51 PM

Posted 16 November 2009 - 04:15 PM
My life in ruins

Američanka Georgia odide v Grčijo, da bi odkrila nove izzive, a je v službi vodičke nadležnih turistov vse manj zadovoljna s svojim življenjem. Ko ji dodelijo novega voznika avtobusa - neurejenega in čudaškega Poupija, se Georgia znajde tik pred živčnim zlomom. Toda izkušeni popotnik Irv ji s svojim optimizmom znova pokaže svetlo stran življenja, ob številnih zabavnih grških avanturah pa Georga najde tudi ljubezen, kjer jo najmanj pričakuje.
Gre za komedijo, v kateri igra ista igralka kot v filmu Moja obilna grška poroka. Film je ok, ampak spet ni noben presežek. Nekajkrat se nasmeješ, malo je seveda tudi romantično. Je pa krasno prikazana Grčija, vse njihove znamenitosti, morje, jst bi tud šla.

Bi se kar strinjala. Ustvarjalci so se precej osredotočili na razne stereotipe. Avstralce prikazali kot pijance in ljudi, katere govorice ne razumeš, Kanadčane kot zelo vljudne, Američane, pač kot vase zaverovane američane. Turiste nasplošno pa so prikazali kot nergače, ki jih zanima samo zabava in nakupovanje.
Drugače pa prijetna komedija za popestritev nedeljskega popoldneva. Preobrazba glavnega igralca je zelo zanimiva.

Final Destination 4
Film sem gledla mislim da že pred kakimi tremi tedni. Po pravici povedano mi je bil tako bedn, da se sploh ne spomnim več kaj se je prav dogajalo. Isti šmorn kot prejšnji deli, samo smrti in naključnja se bolj neverjetna in na nekaterih mestih že prav bedasta. 3D učinki pa tudi niso vredni omembe.
[Napoleon]
Posted 18 November 2009 - 08:17 PM

Julia Child and Julie Powell - both of whom wrote memoirs - find their lives intertwined. Though separated by time and space, both women are at loose ends... until they discover that with the right combination of passion, fearlessness and butter, anything is possible.
Zelo lušten film. Samo ne ga gledat prepozno zvečer, ker boste zihr morale iskat kej v hladilnik.

Posted 18 November 2009 - 08:44 PM

My Life in Ruins: luškano razvedrilo, Pupi je pa isti k moj zobar!

Young People Fucking: Take kozlarije od filma pa še ne, sem ga pogledala v petih minutah in že tako spala zraven.

Moram še Blackbook pa tole Julio pogledat!

Posted 18 November 2009 - 08:59 PM
Pred kakim tednom je ven prišla kul varjanta. Sem jst tudi mela eno zanič verzijo, pa sem raje počakala. Do danes sem ga gledala že natanko 5krat.

Jaz sem ga do zdaj pogledala le 2x

V glavnem men je bil všeč. Še posebej, ker je en tak netipičen film, pa način kako je posnet (kako teče pripoved zgodbe) mi je tut dober.
Posted 19 November 2009 - 10:21 AM
Men je bil pa Young people fucking ful smešn.

Posted 19 November 2009 - 06:36 PM
2012 je dober, ampak ocene se mi ne da pisati

Hvala za ta izčrpen prispevek, Sarah, hoho.
Jaz ga grem jutri gledat. x)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 19 November 2009 - 07:35 PM

Drugače pa samo dve besedi: Paranormal Activity. Kere majo tu na forumu insomnio ga lahko gledate pred spanjem kere pa ne pa bog varuj. Najjača psihosrhljivka od kar pomnim....cenzuriran film po številnih ameriških kinotekah ta ka da res...toplo priporočam kere imate take žanre filmov rade.
Posted 19 November 2009 - 07:45 PM
Jaz pa sem prebrala po nekaterih internetnih straneh (in na podlagi ene treh mnenj ljudi, ki so ga pogledali in ki imajo podoben okus in kriterije za dobro shrljivko/grozljivko, kot jaz), da je to eden izmed najbolj precenjenih filmov nasploh. -) Da se dejansko praktično tričetrt filma NIČ ne dogaja. Jaz ga bom pogledala ... sem pogledala že nekaj izsekov in nisem glih navdušena. -) Kaj več pa po tem, ko dejansko celega pogledam.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 19 November 2009 - 07:54 PM
Jaz pa sem prebrala po nekaterih internetnih straneh (in na podlagi ene treh mnenj ljudi, ki so ga pogledali in ki imajo podoben okus in kriterije za dobro shrljivko/grozljivko, kot jaz), da je to eden izmed najbolj precenjenih filmov nasploh. -) Da se dejansko praktično tričetrt filma NIČ ne dogaja. Jaz ga bom pogledala ... sem pogledala že nekaj izsekov in nisem glih navdušena. -) Kaj več pa po tem, ko dejansko celega pogledam.
Ti ga lepo samo poglej.
Posted 19 November 2009 - 08:32 PM
a pa je res grozn, se tko ustrašš? ker že doooolg ni blo nč pametnga pa sm tut jz mal skeptična

Posted 19 November 2009 - 09:17 PM
Sem ga že po delih, praktično skoraj celega, lol, če dobro pomislim (če sem vsega skupaj ene 15 minut ven spustila) in se tričetrt filma res ne dogaja nič (zibanje sem in tja ob postelji). Na koncu malo akcije, pa še to zelo bedne. No, okusi so različni in jaz to spoštujem. Upam, da tudi ti. -)
Bom pa še enkrat od začetka do konca celega enega lepega dne.
Posted 19 November 2009 - 09:36 PM
Saj res, Paranormal imam še v planu. Fluffy, si Saw gledala?
― V. Van Gogh
Posted 19 November 2009 - 09:43 PM
Ne (še). Mam tudi to v planu, bom najbrž zelo kmalu.
Posted 19 November 2009 - 09:56 PM
Pa ne pričakuj nevemkakšne groze, so pa meni dobri filmi (glede grozljivk / trilerjev sem ekstra izbirčna). No, 6. še vedno nisem vidla.

― V. Van Gogh
Posted 19 November 2009 - 10:01 PM
Aja, ti misliš Saw nasplošno? -) Jaz sem mislila tega ta novega, VI.
Drugače sem jih že gledala. Meni niso grozni, zgolj ogabni na momente, obenem pa je tudi nekaj prav luštnih domislic. -)
Sicer pa najbrž veš, da je moja all time favorite grozljivka The Shining, ne? -)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users