Punce, jaz sem ta teden stestirala pri Letečem krožniku (http://www.letecikroznik.si/ ) obe veganski pici - Samsona in Lolo, obe sta odlični. Prav tako sem poskusila solato Vital s sejtanom, noro dobra. Res toplo priporočam, tudi nasploh imajo kar zanimive pice in solate, ne čisto vsakdanje.

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 18 October 2013 - 11:05 AM
Posted 23 October 2013 - 08:24 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 October 2013 - 09:16 AM
Midva sva včeraj imela prijatelje na obisku, eden je vegetarijanec, ostali mesojedci. Ampak midva zmeraj, ko gostiva narediva vegansko pojedino. Ker že tako dosti mesa pojejo. Pa midva zdej že nekaj časa ne jeva mesa, T. pravi, da ga sploh ne bo več, jaz pa bom videla, kako bo, itak ga jem minimalno. No, u glavnem, T. je naredil BOŽANSKI tahini, pa naan, je dal notri ful zelišč, pa riževo in pirino moko, bilo je za vse prste polizat. Jaz sem pa potem še pečeno zelenjavo s tofujem. Na koncu pa vegansko korenčkovo torto, pa pito, ki pa ni bila veganska. =) Niso mogli prehvalit.
Posted 27 October 2013 - 10:08 AM
Midva sva včeraj imela prijatelje na obisku, eden je vegetarijanec, ostali mesojedci. Ampak midva zmeraj, ko gostiva narediva vegansko pojedino. Ker že tako dosti mesa pojejo. Pa midva zdej že nekaj časa ne jeva mesa, T. pravi, da ga sploh ne bo več, jaz pa bom videla, kako bo, itak ga jem minimalno. No, u glavnem, T. je naredil BOŽANSKI tahini, pa naan, je dal notri ful zelišč, pa riževo in pirino moko, bilo je za vse prste polizat. Jaz sem pa potem še pečeno zelenjavo s tofujem. Na koncu pa vegansko korenčkovo torto, pa pito, ki pa ni bila veganska. =) Niso mogli prehvalit.
Jaz se spomnim, ko sem praznovala 18. rojstni dan in sem hotela narest 'kompromis' in imet vse vegetarijansko in je ocetu kar mrak padel na oci ('saj potem pa nobenega ne bo sploh', 'kr v vabila napisi, da ne bo nobenega mesa, pa naj se odlocijo, ce jim je do tega, da bi prisli', do tega, da menda njega tud ne bo blizu'). Sem rekla, da ce jim je vec do tega, da vsak dan 4x na dan meso vase basejo, kot da se dobimo na praznovanju, potem pa res ne vem ...
Jaz itak nisem hotela, da se meni na cast se kaksno truplo pridela, in smo na koncu z mami (ne vem, a za tisti rojstni dan ali za mojih 20 - se mi zdi, da slednje) pripravili ogromno enih veganskih jedi - VSI so pohvalili, niti eden se ni kaj norca delal ali postrani gledal, mami je pa potem se par dni recepte posiljala na vse konce in kraje. Tako da @Dragica, ful hvala za to - si mislim, da je marsikomu to prvi stik z veganstvom in je super, da je to v taki pozitivni atmosferi!
(Pa moram se dodat, da je oce od takrat obrnil plosco - sicer je meso se vedno precej prisotno na njegovem jedilniku, ampak si brez tezav predstavlja brezmesni obrok kot celostni obrok in ne skace tako v luft, ce ga pac kdaj ni zraven (enkrat sem celo ujela, kako je s sosedi razpravljal o tem, da pa res ne rabi bit povsod meso zraven). Tako da ... pocasi se dalec pride (razen pri stricevi druzini, kjer je strina vsako leto na novo zacudena, da sem veganka in da 'kaj pa potem jem - samo moko?', in kjer 25+ letna sestricna sprasuje, kaj je v goveji juhi takega, da je vegani ne jemo (tu se mami ni mogla zadrzat in je zaprepadeno rekla 'ja, krava, ane?' )).
Posted 27 October 2013 - 05:58 PM
LOL na tvojo sestrično.
Men gre to tudi na živce, mislim, wtf, sej ne pridejo ljudje na obisk samo zaradi mesa, halo!!! A ni glavno druženje? Drugače mava pa midva same kul prijatelje, tudi niso neki težki mesojedci. Doma pa tudi pri nas skoraj ne jejo mesa. Ati je že tak 20 let vegan, sestra pa tudi že dolgo ne je mesa.
Posted 01 November 2013 - 02:51 PM
Bi šel kdo? Da mi dela družbo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 03 November 2013 - 10:18 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 November 2013 - 08:14 AM
Čokoladni mousse
Sestavine:
4 zrela avokada
2 zreli banani
2 skodelici kakava
1 skodelica agavinega sirupa
mandljevi lističi ali kokosovi kosmiči
Priprava:
Vse sestavine zmiksamo v blenderju do gladkega (razen mandljevih lističev). Z veliko jušno žlico počasi vlijemo v kozarčke in na koncu okrasimo z mandljevimi lističi.
Jaz sem dala en avokado in 2 banani, pride manj, ampak še vedno za 3 ali 4 osebe.
Bučna juha z rdečo lečo
Sestavine:
2 čebuli
2-3 stroka česna
2-3 jž olivnega olja
1 kg buče hokaido
300 g rdeče leče
2 jž limoninega soka
malo naribanega ingverja (opcionalno)
morska sol
poper
mleta kumina
Priprava:
Na olju prepražimo drobno nasekljani čebuli in česen, dodamo na kocke narezano bučo in oprano rdečo lečo ter vse zalijemo s toliko vode, da pokrije buče. Kuhamo 20-25 minut, začinimo s soljo, poprom in kumino, kuhamo še kakšno minutko ter pretlačimo s paličnim mešalnikom (če je preveč gosto, dodamo malo vode ali zelenjavne jušne osnove). Na koncu dodamo še limonin sok in nariban ingver. Potresemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.
Posted 06 November 2013 - 05:14 PM
Zelo priporočam obisk mini bistroja Piknik na Trubarjevi 17 v Ljubljani. Ponudba je 100% vegan (bolj take-away), imajo smutije, veganske sendviče (z veganskim sirom, tofujem ali vegansko salamo), solate, nekaj jedi na žlico (testenine, rižote),... Zavitek s falafli in vegi kebab sta božanska!
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 November 2013 - 11:05 AM
@Matilda: Kakšno imajo kaj ponudbo smoothijev? Pa cene? (res se mi velikokrat lušta en konkreten smoothie, ampak mi je škoda dat v Juiceboxu zanj keša za celo kosilo)
Posted 07 November 2013 - 01:57 PM
Smoothie je 3dcl se mi zdi, 2.50€, imajo pa:
vitaminski (banana, pomaranča, ananas, goji jagode), afrodiziak (banana, jagode, vanilija v prahu), potem neke zelene in tropske... Pomoje bi namešali tudi po želji.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 November 2013 - 02:30 PM
Super, to je kar ugodno. Hvala
Posted 11 November 2013 - 07:25 PM
Tam sem jedla sendvič veganček LOL, pa je bil res dober. Me pa veseli, da je sedaj celotna ponudba veganska, prej namreč ni bila.
Ko že govorimo o restavracijah, se jutri v LJ nasproti železniške postaje, odpira The Loving Hut. Veganska restavracija.
Pijana nevesta (spodaj testo za čokoladno torto + puding skuhan s sojinim mlekom + kokosova smetana) Planica style
Slika je obupna, ampak približno se vidi.
In še od včeraj: tenstana repa (na veganski Alnatura zaseki) + kuhan krompir in domača blitva + matevž
Posted 11 November 2013 - 08:35 PM
Ko že govorimo o restavracijah, se jutri v LJ nasproti železniške postaje, odpira The Loving Hut. Veganska restavracija.
![]()
Baje se bo to samo tisti iz tržnice Moste prestavil tja...
Upam, da se bo kvaliteta hrane na novi lokaciji kaj izboljšala.
http://www.cudovita....c=715&p=1107046
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 12 November 2013 - 08:15 AM
Groza, ja. Upam, da bo to na višjem nivoju, če ne bom šla tja samo enkrat: prvič in zadnjič.
Pa bedno je, ker je ogromno cvrtega, saj ne rečem kakšna jed ali dve, ampak imam občutek, da je večina jedi takšnih. Rezanci so recimo izjema. Bomo videli, ko grem vsekakor poročam.
Posted 12 November 2013 - 08:57 AM
Jaz ponavadi vzamem falafel ali vegbab, redko kaj drugega (pa se to sem sla parkrat, ko sem ravno bila v Mb) in nisem nikoli imela pripomb - je pa res, da v Mb vcasih kar cakas, da prides na vrsto v casu kosila (za par ljudi vem, da imajo 'stalno narocilo' odprto, tako da samo pridejo mimo ob doloceni uri in jih hrana ze caka).
Sem pa slisala, da bo menda ena moja bivsa sosolka zdaj delala v LH v LJ nasproti zelezniske, tako da morda bo situacija malo drugacna kot na prejsnji lokaciji? Skoraj bi si upala trdit, da ja, ce bodo menjali osebje in lokacijo za centralno, ker drugace ne bodo dolgo trajali.
Posted 12 November 2013 - 01:00 PM
Jaz sem tudi vzela vedno vegbab, samo ga več ne bom, ker je seitan noter, ki pa je sami gluten. Samo je pa mi ful dober .
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 18 November 2013 - 07:33 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 November 2013 - 03:20 PM
Posted 27 November 2013 - 02:44 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users