Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1901 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 June 2008 - 01:11 PM

Jaz se samo tukaj pofočkam, da vsem čestitam za dobro opravljene skušnje in seveda želim obilico znanja/poguma/sreče še za tiste skušnje, ki vas še čakajo!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1902 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 02:56 PM

js morem prit še čez cel 4. letnik in jezik. hahaha. šut mi. sploh mam občutek, da se nikamor ne premaknem rolleyes.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1903 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 23 June 2008 - 03:00 PM

Js se še zdej nism šla učit. Naj me en ubije, prosim.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1904 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 03:06 PM

globoko sočustvujem :/

pomoje se ful splača obdobja naučit pa kdo kam paše, ane? ker lahko pri več delih uporabiš. o pisateljih/pesnikih ne znam pa nč kej povedat, preveč jih je.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1905 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 June 2008 - 03:11 PM

Jaz se bom naučila tist jezik, pa obnove zadev oz. o čem govori kakšno delo in tista obdobja v slovenski in svetovni literaturi, kot si že sama omenila.

Raznih podatkov o pesnikih in pisateljih si sploh ne nameravam pogledat.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1906 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 23 June 2008 - 03:20 PM

Sej o pisateljih ni treba kej velik znat, mogoče samo za kakšne res pomembne, kot so Prešeren, Cankar... Moja sošolka je dobila Puškina.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1907 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 03:26 PM

QUOTE(DiLeMa @ 23. 6. 2008 - 16:11) View Post

Jaz se bom naučila tist jezik, pa obnove zadev oz. o čem govori kakšno delo in tista obdobja v slovenski in svetovni literaturi, kot si že sama omenila.

Raznih podatkov o pesnikih in pisateljih si sploh ne nameravam pogledat.

že to je ubitačno. ej, sam da bo konec. mi je pa slovenščina po enem letu celo spet všeč postala ohmy.gif (v zadnjem letniku dobil 2. profesorico, ker je 1. umrla za rakom).
  • 0

#1908 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 June 2008 - 05:54 PM

Sanies je nekaj strani nazaj pripela datoteko kombinacije del, torej kaj lahko dobiš, mislim da je 37 različnih kombinacij. Pa me nekaj zanima ... od kombinacij si potem vprašan samo eno, ali obe? So to vse kombinacije, ali obstajajo še druge? Recimo ena kombinacija je Gospa Bovary ali Zločin in kazen - vprašana sem samo eno, torej se je nesmiselno učit obe?

Dobiš tri vprašanja, ane? Eno je torej kombinacija (literatura), kaj pa sta ostali dve?
  • 0

#1909 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 06:37 PM

meni se zdi, da maš nekak tkole:

1. bereš
2. o tem delu moreš nekej povedat (al pa si zbereš eno izmed dveh tam kjer je možnost ali)
3. dobiš kšno bedastočo kot "razvoj romana" al pa jezik

ful, FUL je od sreče odvisno.

mene pa zanima, a se listki izločajo in kako to zgleda?
  • 0

#1910 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 June 2008 - 06:40 PM

A samo bereš karkoli, da vidijo, če tekoče bereš al kaj? laugh.gif
  • 0

#1911 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 06:53 PM

en odlomek dobiš iz tistega dela/pesmico. moreš kao pazit na to, kaj je hotel pesnik/pisatelj poudarit, kako približat sporočilo poslušalcem, yada yada. bereš pač.

čeprav mi ni čist jasno - recimo da dobiš odlomek iz tantadruja, ko si momlja svojo pesmico - kaj s tistim nardip, bereš po zlogih (tko k je napisano) al ???
  • 0

#1912 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 June 2008 - 07:13 PM

MEN SE NE DA VEČ!!! wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif
  • 0

#1913 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 07:17 PM

laugh.gif word. sam mam vseen občutek, da bo danes še dolga noč. morem vsaj 1x vse prebrat ... pa jutr sam preletim naslove, da vidim, kere listke bom menjala, če jih dobim (klinc, probat ni greh). kaj se pa lahko hujšga zgodi, k da se avgusta isto učim? ništa.
  • 0

#1914 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 June 2008 - 07:36 PM

DiLema : Gospa Bovary definitivno. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#1915 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 June 2008 - 07:38 PM

Nika, sej tud če ustnega zajebeš, ne boš padla slovenščine, nikakor. Če si imela pisno pozitivno (pa si zagotovo imela še dost več), ti ustni nikakor ne bo zajebal ničesar. Jaz se učim sam zato, da ne bom jutri izpadla totalni idiot, čeprav verjetno bom. laugh.gif
  • 0

#1916 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 07:41 PM

joj, ne. k slovenščino lahko RES ruknem.

esej na poskusni sem pisala 50%, slovnico pa mal čez 60 ... s tem da sem tazaresno 2. polo pomoje ful zafrknila (sploh zadnjo nalogo itd) ... in me ful skrbi tole biggrin.gif čeprav mi je ful banalno, sam ... it could happen.
  • 0

#1917 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 June 2008 - 07:46 PM

QUOTE(nika @ 23. 6. 2008 - 15:56) View Post

js morem prit še čez cel 4. letnik in jezik. hahaha. šut mi. sploh mam občutek, da se nikamor ne premaknem rolleyes.gif

ne rabiš. tega skoraj ni... ni skoraj možnosti, da dobiš. no, jst sicer sm slovnico, kar itak mal zbluziš...

QUOTE(eve @ 23. 6. 2008 - 16:20) View Post

Sej o pisateljih ni treba kej velik znat, mogoče samo za kakšne res pomembne, kot so Prešeren, Cankar... Moja sošolka je dobila Puškina.

mi smo mogl kao za vse vedet pa o grumu me je res detajle sprašvala hmm.gif pomoje odvisno od prof.

FERTIIIIIIIIIK SM! yahoo.gif

sicer sem mela že ob 7.15, ampak sm se valda do zdej potikala po LJ. je treba smile.gif in mata je bla najmanj grozna do zdej, pa sm misnla, da bo najhujš. tok so bli sproščeni prof., svaka jim čast.
dobila sm zelo izi vprašanja racionalna št. in vsa pravila, 2 ulomka za računat, racionalno funkcijo mal definicij pa risat in vektorje huh.gif haha, če jih na maturi že nism fasala, sm jih pa zdej. ah, jebeš, fuuul mi je pomagala pri vektorjih in sm potem celo nekaj izumila. no ja, sm zelo zadovoljna biggrin.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1918 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 07:48 PM

oh, fino smile.gif mal spodbude. zdejle sem spet na pavzi (nej me en sklofta!), pol si preberem do konca književnost na maturi in grem sanjarit o hudih tipih iz amerike.
  • 0

#1919 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 June 2008 - 07:51 PM

Uf, ti kar smile.gif

Ej sej bo, še dons potrpi, pol pa žurka biggrin.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1920 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 23 June 2008 - 07:55 PM

jaaaaa laugh.gif kok me bo šele pol metal laugh.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users