Jump to content

Photo

Eurovision Song Contest

• Please log in to reply
3233 replies to this topic

#1881 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 27 May 2012 - 08:59 AM

Meni je bil najboljški Joksimović.

Vseo stalo krneki, in še dobro da niti nisem gledala, sam iz ozadja rahlo poslušala med pranjem bezgovih cvetov -.-
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1882 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17626 posts

Posted 27 May 2012 - 09:05 AM

Še enkrat - zmagovalna pesem mi je všeč, Loreen mi je lepa (kolikor se vidi :D), res pa je izgledala, kot da ne ve, zakaj je tam.
Dobra alternativa bi bila tudi Makedonija, ful dober komad, Kaliopi je kraljica na odru,
ampak glede nastopa bi bilo pa pomoje boljše, če bi imela kakšno extravagantno dolgo obleko (črno-belo) :P

Glede točk za Slovenijo, ni mi jasno, kaj je šlo tako narobe, nismo si zaslužili pristat tako nizko. Premalo samopromocije?
Mogoče bi z dvojčicama prišli dlje (bolj zanimivi sta za gledat), ampak ne s komadom Konichiwa.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1883 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 May 2012 - 09:12 AM

Dobra alternativa bi bila tudi Makedonija, ful dober komad, Kaliopi je kraljica na odru

Samo res, prav videlo se je kako zna nastopat, pa da poje nam, ljudem. :) Zame je bila zagotovo top3 finalnega večera. ;)

Kaj je šlo narobe? Pač Slovenija smo. :D Bi se dalo izboljšat nastop, se razume, Eva je mlada in neizkušena, se razume,
ampak vseeno - da smo bili tako zelo nizko uvrščeni - mi nikoli ne bo jasno, saj je bilo vsaj pol držav drugega polizbora
slabših od nas - tako glede pesmi, kot vokala.

Bolgarija, lepo prosim, bi skoraj prišla v finale. LOL
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1884 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32332 posts

Posted 27 May 2012 - 10:26 AM

Hahaha, včeraj sva z enim očesom in enim ušesom gledala prenos na TV in ko je bila Švedska na vrsti, me je celo pritegnilo, da sem ogledala cel komad, pa rekla sem fantu, glej, zaomni si, ta komad zna zmagati!!! :o
in zdej preberem nekje drugje, da je res zmagala Švedska, ne morem verjet, no, da sem imela tako dober občutek :w00t2:
  • 0

#1885 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6712 posts

Posted 27 May 2012 - 12:28 PM

Meni je tudi Švedska fajn, sem vesela, da je zmagala. Drugih pesmi pravzaprav niti ne poznam, sem pa prej poslušala Srbijo in mi je fajn. Mislim, da je drugo mesto lep uspeh.
  • 0

#1886 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2012 - 01:12 PM

En komentar z RTV SLO:

Naš nastop bi bil seveda lahko VELIKO boljši (kostumograf in koreograf pa bi morala po mojem mnenju takoj pred strelski vod), ampak bil je vseeno soliden, brez presežkov. ampak problem je ta, da moramo imeti mi, kot ultra majhna in neznana država, že za preboj v finale pesem, ki bi kakšni večji državi lahko prinesla celo prvo mesto (taka pesem je bila npr. energy ali cvet z juga). če pa bi radi prišli med prvih deset, bi morali imeti dejansko nekaj povsem novega, še nikoli slišanega in revolucionarnega (nekaj takega kot loreen letos). tukaj pa se lahko vsak razumen človek takoj vpraša: "a slovenija sploh zmore skupaj spraviti komad, ki bi ustrezal tem kriterijem?" dokler bodo imeli monopol nad pisanjem glasbe razni raayi, vlašiči in klinarji, je odgovor: NE!

Še en:

RtvSlo: Nočem biti nesramen ampak, če si kdo zasluži pohvale potem ste to sigurno vi.

1.Komad ste vzeli od avtorja, ki svojega komada ni mogel prodati lastni državi - Bosni, ki mu je OČITNO pametno rekla NE. Ali res ne premoremo v tej državi avtorja, ki bi napisal dober komad za evrovizijo?

2.Za promocijo ste porabili manj kot stane ena "Brane Rončel izza odra" oddaja.

3. Pomoje smo bili edina država, ki ni imela tud enega efekta na odru + porazno ozadje.

4. In še za piko na I, daste tisto strašilo za objavo rezlutatov, da se nam cela Evropa smeji.

Če je kdo kriv, potem ste v veliki meri to Vi. Ampak kot vedno pri nas, odgovarjal itak ne bo nihče. Cela Evropa je kriva in brez posluha, samo mi ne.

Eva je naredila kar je lahko in za teh 16 let, ji dam samo kapo dol!

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1887 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17626 posts

Posted 27 May 2012 - 01:20 PM

Pravzaprav se z večino napisanega strinjam.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1888 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2012 - 01:22 PM

Je nekaj resnice, ja. Ampak ne pozabimo tudi, da smo visoko uvrstitev dosegli razen s komadi Vlašiča: Maja Keuc in Nuša Derenda. :D

Efekta pa res nismo imeli, ampak ga za tak komad skoraj ne rabiš, razen mogoče malo lučk. Pa vsak efekt stane na Evrosongu.
  • 0

#1889 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 27 May 2012 - 01:37 PM

Mene pri Švedski takoooo zelo moti, da nerazločno poje. Studijske verzije še nisem poslušala, a na odru je ful momljala. Komad mi je všeč, a ni bila moja favoritka. Jaz sem bila za Italijo, Srbijo in Islandijo.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1890 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 27 May 2012 - 05:37 PM

Bili smo na predzadnjem mestu.
Sramota :D
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1891 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 27 May 2012 - 05:51 PM

Jaz tega sploh ne gledam več, ker sem vsako leto razočarana nad tem, kaj zmaga in pride naprej. In seveda nad tem, da smo mi tako daleč daleč zadaj. Vedno.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1892 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 27 May 2012 - 06:29 PM

meni je zmagovalna pesem všeč , pa Joksimović mi je bil super
glede naše, pa sem pričakovala, da bo, tako kot je
  • 0

#1893 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2012 - 06:37 PM

Meni se to sploh ne zdi sramota, da smo končali predzadnji. Sramota bi bil nastop razglašenih
in podivjanih sester Prusnik.

In osebno imam raje, da smo slabi z dobro pesmijo, kot relativno dobri z drekom Konichiwa.

Smo pa tipični Slovenci, brez hrbtenice: včeraj sem zasledila en komentar na RTV SLO: je napisal tip,
da če bi bili Srbi tako slabi, bi bilo komentarji v stilu blesava Evropa nima pojma, Srbija do Tokia, Željko car.

Kaj pa mi? Takoj ko je slaba uvrstitev, so vsi pametni, da kao je bil beden komad, da so vedeli, da bo tako.

Jaz vem, da bom še včasih z veseljem poslušala komad Verjemi, in še vedno trdim, da si niti pod razno
nismo zaslužili biti tako nizko.
  • 0

#1894 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 27 May 2012 - 07:40 PM

Evo točno tak Kinky. Koliko komadov, scneskih nastopov in vokalov je pa dejansko bilo boljših od nas? Lahko preštejemo na prste ene roke, pa so vseeno prišli naprej.
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#1895 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 27 May 2012 - 11:59 PM

Meni je žal Britanca, ker je končal na predzadnjem mestu, je pa bil 1000x boljši od kakšne Rusije in Turčije.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1896 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24575 posts

Posted 28 May 2012 - 08:44 AM

Pa kako so babice na drugem mestu mi tudi ni jasno. Ker glasovi so vseeno sestavljeni iz 50% ljudstvo, 50% žirija. Katera žirija jim je dala glasove??

Za tole bi pa jaz našo žirijo tožila. Rusiji smo dali 8 točk ... ok, razumem, da so ljudje glasovali za njih, ker je fora. Ampak strokovna žirija ... kdo je tu nor!!!!!

Škoda, da Italija ne dobiva več točk.

Se strinjam. Zelo všečen komad

Samo res, za kozlat, prav očitno so jim lezli v dupe, skoraj vsi po vrsti.

Pa saj vsako leto vsi hvalijo gostitelja... in konec koncev so res naredili hud šov ... to, da je pa cela država katastrofa, pa kaj češ. Naj zagovarjajo tisti, ki so jih spustili na evrovizijo in the first place.

Jaz sem navijala za Makedonijo, Srbijo, Italijo. Presenetila me je tudi Moldavija, ki mi je bil tak simpatičen komad. Škoda za UK ...dober komad.

In kot sem že rekla: Srbija, Bosna, Albanija, Turčija in podobni - oni bodo vedno v finalu. Mi je pa všeč, da zmagajo tudi države, ki nimajo razseljenih po celi evropi (Švedska, Norveška, ..).
Pa po eni strani se kregamo, kako sosede podarjajo glasove sosedam... a mi smo popolnoma enaki. In hvala bogu, drugače bi imela SLO cele 4 točke.
Jaz sem pričakovala, da bo strokovna žirija naredila kakšen premik v tej smeri, ampak glede na to kje je pristala Rusija se res vprašam kaj je bilo narobe z vsemi strokovnimi žirijami ???
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1897 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46053 posts

Posted 28 May 2012 - 09:06 AM

Jaz sem tud razocarana da je Slovenija pristala tako nizko. Skoda, ker je imo boljsa od marsikatere pesmi ki je bila pred njo.

Med prireditvijo mi je zmagal komentar uk komentatorja naj Lorella pohiti z glasovanjem, ker njena usesa ne bodo zdrzala teze uhanov. :lol:

Se tudi podpisem pod mnenja o voditeljih in njihovi lesenosti.
  • 0

#1898 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25921 posts

Posted 28 May 2012 - 01:54 PM

Delov članek o drugi plati Evrovizije v Azerbajdanu

:(
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1899 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 May 2012 - 01:56 PM

Preklete p****. Nisem pa vedela, vem samo za Ukrajino in nogometno prvenstvo.

Tako lepa je ta država, gnila pa še bolj.
  • 0

#1900 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27458 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 May 2012 - 04:10 PM

V Mladini je tudi en članek o državi.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso