Včeraj sem večerjala v turški restavraciji Yildiz Han (tja sem bila povabljena).
Sam ambient je preprosto opremljen v turškem slogu (se mi zdi
), na stenah so pisane preproge, sediš pa lahko na majhnih stolih (zelo neudobnih za hrbet, če tam ostaneš nekaj ur), ali pa normalno velikih,
kjer se lahko nasloniš, ampak mi smo pač imeli rezervirano mizo z majhnimi stoli.
Za predjed so prinesli nekaj namazov, zelenjave, neke zvitke, ter čičerikino solato. Jaz sem jedla samo to čičerikino zadevščino, ki je bila precej okusna. Zraven spada tudi kruh, ampak ga tudi nisem poskusila.
Za juho so nam ponudili 3 opcije: lečino (veganska), paradižnikovo s koščki kruha in sirom, ter mesno. Jedla sem lečino, ki je bila dobra, po drugi strani pa nič posebnega.
Za glavno jed so prinesli hrane za 45 ljudi (bilo nas je 9). Ogromno mesa ter prilog, sama sem izbrala mešano solato (zelena solata + paradižnik), bulgur, riž, ter zelenjavne zavitke (zeljne) ter polnjene kolute (bučke polnjene z rižem).
Vse je bilo okusno.
Sladice nisem jedla, ker sem bila prenažrta do te faze, so pa ponudili hruške oblite s čokolado, baklavo, fige in marelice polnjene z orehi.
Če potegnem črto:
----------------------
okusna hrana, manjši minus, ker jim ni ravno jasna razlika med vegansko in vegetarijansko prehrano, ampak vseeno obstaja nekaj opcij tudi za vegane. 
Presenetila nas je tudi trebušna plesalka, ki se je zapeljivo motala okoli naših miz.
Glede cen ne vem, saj nisem plačala, pretirano impresionirana tudi nisem, zato ajde 3/5.