Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1881 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 16 January 2014 - 02:47 PM

Iscem restavracijo v LJ, kamor bi sli z druzino po podelitvi diplome. Iscem srednji cenovni rang, ne zdaj ene obicajne picerije, predrage pa tudi ne. Razmisljala sem o kakem Kaval Clubu, Castello, imate se kak predlog?

Poglej na internet, ali bi restavracija na ljubljanskem Gradu ustrezala.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1882 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 January 2014 - 02:08 PM

Včeraj sem večerjala v turški restavraciji Yildiz Han (tja sem bila povabljena).

Sam ambient je preprosto opremljen v turškem slogu (se mi zdi :D), na stenah so pisane preproge, sediš pa lahko na majhnih stolih (zelo neudobnih za hrbet, če tam ostaneš nekaj ur), ali pa normalno velikih,

kjer se lahko nasloniš, ampak mi smo pač imeli rezervirano mizo z majhnimi stoli.

Za predjed so prinesli nekaj namazov, zelenjave, neke zvitke, ter čičerikino solato. Jaz sem jedla samo to čičerikino zadevščino, ki je bila precej okusna. Zraven spada tudi kruh, ampak ga tudi nisem poskusila.

Za juho so nam ponudili 3 opcije: lečino (veganska), paradižnikovo s koščki kruha in sirom, ter mesno. Jedla sem lečino, ki je bila dobra, po drugi strani pa nič posebnega.

Za glavno jed so prinesli hrane za 45 ljudi (bilo nas je 9). Ogromno mesa ter prilog, sama sem izbrala mešano solato (zelena solata + paradižnik), bulgur, riž, ter zelenjavne zavitke (zeljne) ter polnjene kolute (bučke polnjene z rižem).

Vse je bilo okusno.

Sladice nisem jedla, ker sem bila prenažrta do te faze, so pa ponudili hruške oblite s čokolado, baklavo, fige in marelice polnjene z orehi.

Če potegnem črto:

----------------------

okusna hrana, manjši minus, ker jim ni ravno jasna razlika med vegansko in vegetarijansko prehrano, ampak vseeno obstaja nekaj opcij tudi za vegane. :)

Presenetila nas je tudi trebušna plesalka, ki se je zapeljivo motala okoli naših miz.

Glede cen ne vem, saj nisem plačala, pretirano impresionirana tudi nisem, zato ajde 3/5.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1883 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 19 January 2014 - 06:20 PM

Kratko in jedrnato o piceriji Etna v Divači: picerija je v čisto okej lokalu. Poleg običajnih pic ponujajo še fokačo, pa tudi drugo hrano. Naročil sem kraško pico, se pravi, da je bil na njej pršut. Pica je bila okusna, lahko bi jo ocenil s petico, pivo Flensburger je tudi dobro. Ponujajo tudi žitno pivo. Če je človek v bližini, je to ziher kul varianta, ziher da se nisi zeznil. Ljubljanska Garaža ponuja enako dobre pice, pa še tu je. Cena je za nekaj centov nižja kot v Graži.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1884 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 21 January 2014 - 09:36 PM

Errol priporoča Garažo. Katera je pa drugim najboljša picerija v Lj. (v centru bolj)? 

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1885 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 22 January 2014 - 05:42 PM

Trta! Njaaam, toskanska pica je un-fucking-believable!

Ali pa Favola ( to je pa ze bolj ven, Dunajska, pri AMZS).

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1886 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 22 January 2014 - 06:04 PM

Trta se je ful pokvarila. Jaz jo ne priporočam.

Za center v bistvu nobene ne priporočam.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1887 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85880 posts

Posted 22 January 2014 - 08:53 PM

Meni so v Fokulusu super.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1888 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 22 January 2014 - 10:08 PM

Trta se je ful pokvarila. Jaz jo ne priporočam.

Za center v bistvu nobene ne priporočam.

I second that. -_-

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1889 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 23 January 2014 - 09:15 AM

Aja, pa Parma ima zanimive male pice. V Maximarket podhodu.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1890 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24523 posts

Posted 23 January 2014 - 09:22 AM

Ali pa Favola ( to je pa ze bolj ven, Dunajska, pri AMZS).

Meni ima PizzaPub (takoj zraven) boljše ... pa niti ne vem zakaj.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1891 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 23 January 2014 - 12:34 PM

Parma je prva picerija v Ljubljani. Dolga leta tudi edina, naslednja je bila, če se ne motim, Korabar, nasproti Kozolca. Od študentskih let nisem bil v Parmi. Bi moral jet spet enkrat...

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1892 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 23 January 2014 - 01:19 PM

V Azurju imajo baje zelo dobre pice. 

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1893 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 23 January 2014 - 01:20 PM

Res je. Pa solate tudi. :eat:

• 0

#1894 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24523 posts

Posted 23 January 2014 - 01:22 PM

V Azurju imajo baje zelo dobre pice. 

Res je. Pa solate tudi. :eat:

Midva greva ponavadi v Azurja, predvsem zaradi solate.

Pa otroško imajo, ko na pizzo vržejo še malo pomfrija - ne moreš verjet, ampak otroci res s takim veseljem jejo, da je kaj!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1895 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 23 January 2014 - 01:28 PM

Sva bila včeraj v Azurju pa ni bila dobra pica. Sploh ne. Pa še napačno so mi prinesli + kos papirja sem našla v pici, lol. Hvala vsem za ideje, bova še ostale sprobala :)

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1896 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 23 January 2014 - 01:30 PM

Jaz pa še nikoli nisem bila tam, pa sem soseda :D

Anči, če boš kaj okrog hodila lahko greva kdaj na kosilo ;)

• 0

#1897 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85880 posts

Posted 23 January 2014 - 03:37 PM

V Azurju imajo nenormalno slane pice in nasploh vso hrano. In to pravim jaz, ki imam rada (pre)slano, ampak to je pa res tumač. Če ješ pico zvečer, si lahko kar steklenico vode neseš ob posteljo.

Meni so drugače pice v Dobri Vili božanske (pa ne pravim tega zato, ker je lastnik fantov brat :P), take prave italijanske - tanke, ne preveč obložene in okusne. Ampak ambient ni nič posebnega, ni več kot treh miz, ker imajo predvsem dostavo. 

Danes smo bili v Da Bu Di in sem prvič jedla cel meni, mi je bilo ful dobro. Naročila sem juho z bučkami, zeleno solato z ocvrtimi lignji s pekočim prelivom in lunchtime ledeni čaj. Boljših lignjev še nisem jedla, čisto nič gumijasti, ravno prav mehki in ustrezno začinjeni. Tudi ostali so bili zelo zadovoljni, fant s pad tai rezanci s piščancem, mami s kitajskimi z zelenjavo in foter s piščancem v pekoči sezamovi omaki z rižem.

Meni imajo drugače ful dobre sladice, sploh mangova je odlična. Porcije so ravno pravšnje.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1898 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11853 posts

Posted 23 January 2014 - 05:42 PM

A je bil kdo v tisti piceriji v hotelu Medno? Ful sem že enih dobrih stvari slišala o njih, naj bi imeli kao prave neapeljske pizze. Moram it enkrat sprobat.

Parma je men fajn, ampak so pice tako male, da je joj. Ampak grem vsake tolko tja, pa borovničev sok je treba pit zraven, je še tisti oldskul.

• 0

#1899 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 23 January 2014 - 06:19 PM

Uuu zdaj sem se spomnila na Buf (Brdo) pri Lesnini. Zelo okusna hrana! Jedla sem testenine s piščancem v smetanovi omaki s curryjem. Božansko! Porcija pa taka, da se najejo trije. Jedla sem tudi cezarjevo solato, ki je bila tudi zelo dobra! Domač popečen kruhek oziroma kocke, prelite z olivnim oljem, rukola, zelena solata, piščanec, koruza, mozarella... vse je bilo notri :) Nisem mogla pojest vsega, pa sem jedla na bon. :)

Imajo pa svašta. Od testenin, rižot, pic, mehiške hrane, lazanje, do hišnih specialitet in sladic.

Restavracija je v mediteranskem stilu, iz lesa in kamna. Prijetno :)

• 0

#1900 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 23 January 2014 - 07:55 PM

Frida, eno stran nazaj sem jo ocenila.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users