Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#18861 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 23 August 2010 - 04:39 PM

QUOTE(Braunkopf @ 23. 8. 2010 - 15:06) View Post

Kako ve operete japanke, oz. sandale, po tem, ko vam začnejo ostajat temni fleki od njih? Jih fliknete kar v pralni stroj, al na roke?
Imam pa navadne gumijaste japanke.

Js na roke s krtačko in milom za roke.. Ko pa res grdi ratajo jih pa enostavno fliknem v ssmeti in kupim nove.

QUOTE(Kalypso @ 23. 8. 2010 - 17:31) View Post

Enako.
Nobena ne ve? Jaz sem zdaj sušila 70 minut na 60 stopinj in so majice še rahlo vlažne.

PR NS MAMO TAK SUŠILC, DA SE SAM ČASOVNO REGULIRA IN DAMO SSUŠIT NA 90 MIN. DRUZGA PA NE VEM.
  • 0

#18862 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33967 posts

Posted 23 August 2010 - 05:11 PM

Nobenih japonk še nisem prala, hehe... Jih niti tolk ne umažem??

• 0

#18863 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28770 posts

Posted 23 August 2010 - 05:18 PM

Jaz jih z gobico in čistilom za kopalnice smile.gif
  • 0

#18864 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 August 2010 - 05:18 PM

No, no, če se hočeš ven metat, piši v drugo temo. tongue.gif

Mah, bo treba na roke. SPET.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#18865 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 23 August 2010 - 05:25 PM

QUOTE(Kalypso @ 23. 8. 2010 - 17:31) View Post

Nobena ne ve? Jaz sem zdaj sušila 70 minut na 60 stopinj in so majice še rahlo vlažne.

Jaz dam poln boben sušit na višjo temperaturo (imam samo opcijo za višjo in nižjo T) za 150 minut, oziroma polovico bobna za 90 minut.

Občutljivo sušim na nižji temperaturi enak čas

• 0

#18866 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 24 August 2010 - 08:26 AM

Ok, hvala za odgovore. Bom poskusla z višjo temperaturo pa še kakšnih 10-20 min dalje.
  • 0

#18867 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 24 August 2010 - 09:15 AM

poglej na oznake na oblačilih - če je krog v kvadratu, potem se lahko suši v sušilcu - če sta v krogu 2 piki, ptoem lahko sušiš na višji temperaturi, če pa samo ena pika, potem sušiš na nižji temperaturi.

aja btw - volna se skrči v sušilcu, če slučajno ne veš biggrin.gif
  • 0

#18868 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 24 August 2010 - 09:19 AM

Tu pa imam en velik problem. Jaz imam namreč navado, da oblačilom režem te listke dol, tako da zdaj recimo 90% oblačil v omari nima listkov. oops.gif Samo saj, če so navadne bombažne majice se ne bi smele skrčit... ali pač? hmm.gif

Za volnene stvari vem, da se skrčijo. Jih ne dajem v sušilec. biggrin.gif

• 0

#18869 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 24 August 2010 - 09:24 AM

ja če ti izgleda "občutljivo" perilo, potem ga suši pri nižji temperaturi. smile.gif Bombaž je ponavadi OK.

kar se pa tiče raznih srajčk in moških srajc pa naredi tako, da daj za 15 minut na visoko temperaturo, potem pa obesi na obešalnik. Potem skoraj ni treba več likat.
  • 0

#18870 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 24 August 2010 - 09:32 AM

Ok, kul. Hvala za nasvet in vse info.
  • 0

#18871 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 August 2010 - 11:37 AM

Jaz japonke vržem v pralni stroj na 30 minut.

Kalypso, jaz skoraj vse (volnenih stvari tak nimam, kakšne občutljive kose posušim na zraku) sušim tak
dolgo, dokler ni suho, LOL. Mi nimamo nastavitve višine temperatur (ali pa sem jaz čorava), samo čas trajanja.
Skos dam na eno uro, potem pa podaljšujem, če vidim, da ni suho. Vedno pa po eni uri dam perilo ven in
ponovno notri, da ga malo predrmam. Včasih tudi kaj posušim samo do polovice, potem pa obesim na obešalnik.
Treba biti malo ekološko naravnan. ˘-˘

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#18872 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 24 August 2010 - 11:46 AM

Hvala tudi tebi za odgovor. smile.gif Bom že skapirala kombinacijo, ki do konca posuši stvari. biggrin.gif
  • 0

#18873 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 August 2010 - 11:48 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 24. 8. 2010 - 12:37) View Post

Treba biti malo ekološko naravnan. ˘-˘

Hja, potem bi pa lahko vse zunaj sušila. tongue.gif

Kalypso - po feelingu, če še ni suho, podaljšuješ za 10 ali 20 minut. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#18874 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 24 August 2010 - 12:52 PM

QUOTE(Kinky @ 24. 8. 2010 - 12:48) View Post

Hja, potem bi pa lahko vse zunaj sušila. tongue.gif

Mi vse sušimo zunaj, oz. v kopalnici pa po hodniku na ograji. Nimamo sušilca in ga tudi ne pogrešamo. Edino pozimi malo dlje traja, to je pa tudi vse.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#18875 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 August 2010 - 12:55 PM

Jaz pa imam sušilec, pa vse sušim na hodniku. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#18876 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 24 August 2010 - 12:56 PM

doma doma mamo sušilc in tko redko uporabljamo da res ni. Men se zdi škoda elektrike res. Pa še slabe izkušnje, po eni uri še kr vlažne stvari... stvari s plastično zadrgo bolš da ne daš notr, termo štunfi so se skrčl za 3 številke,..fajn je edin če kdaj kej res na hitr rabiš dat, sam še vseen se mi zdi brezveze.
  • 0

#18877 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 24 August 2010 - 01:01 PM

QUOTE(Braunkopf @ 24. 8. 2010 - 13:52) View Post

Mi vse sušimo zunaj, oz. v kopalnici pa po hodniku na ograji. Nimamo sušilca in ga tudi ne pogrešamo. Edino pozimi malo dlje traja, to je pa tudi vse.

Enako. Sušimo na stojalih, sušilca sploh ne pogrešamo. Tudi tako so cunje čist hitro suhe, nam jih že stroj tako ožame, da so nekatere že napol suhe, ko pridejo iz stroja.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#18878 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15672 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 August 2010 - 05:26 PM

Eno bolj tehnično vprašanje: a se mi splača gledat za telefoni z wlanom ali 3G če imam orto v nulo paket in je prenos podatkov do določene velikosti zastonj?

Kakšna je razlika med surfanjem po fonu prek gprs/umts/vatever ali pa wlan? Pri obeh lahko dostopam do mejla, mesinđerja, facebooka itd, post-am v čudovito wink.gif etc..

In kaka je razlika med 3.2 in 5mp fotoaparatom na mobiču, je 5mp toliko boljš, da se splača kak evo zraven navrečt?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#18879 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19004 posts

Posted 24 August 2010 - 05:40 PM

Jst wlana nikoli ne uporabljam, pa sem skos na netu na mobitelu. Pa največ kar sem do zdaj porabila je bilo okrog 30 MB, ti maš pa 1 giga msz da zastonj.. Sanja se mi ne, kako bi to lahko porabil. Sem pač na forumu pa fbju no, itak, kok druge strani žrejo ne vem.

Razlike v surfanju ni, razen če ti mogoče simobil ne lovi, na net se pa lahko zastonj povežeš (na hrvaškem mogoče?). Do vseh strani enako dostopaš in prek umtsa in prek wlana.

Pri fotoaparatu pa tko no, kaj pa vem. Jst ma 5mp, pa se mi slike sploh ne zdijo neki ful posebne. Str mobitel ma 2mp, pa so slike na računalniku potem normalne, samo povečevat se jih ne da nekaj ful. Kakšen evro ali dva se mogoče splača dat več, da bi pa zdej dala 50€ več samo zarad fotoaparata.. Rajš ne smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#18880 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 24 August 2010 - 06:10 PM

olivija, splača se ti, če si v tujini recimo - se connectaš na wlan in se ti brskanje po netu ne zaračuna (v nasprotju s prenosom podatkov). Pri obeh seveda lahko dosotopaš do vsega - prek GPRSa maš na SiMobilu 1GB podatkov zastonj, WLAN je pa itak zastonj biggrin.gif

Po moje je 3,2 mpx čist dost....če ti ni škoda tistih par € pa nabavi 5. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users