Restavracija in pizzeria Bufalaf, Medno
Prejšnji teden sem pri mami prebrala odlično kritiko Boštjana Napotnika: http://www.mladina.s...peljski-carter/
Njegovim ocenam zaupam, zato smo se hitro odločili da sprobamo.
Sam ambient ne obeta, tudi rahlo umazan prt za enkratno uporabo ne, še manj natakar, ki je komaj pozdravil.
Ob naročanju pice mi je bilo že precej sumljivo, ker ni vedel kakšna ja napolitanska salama in kaj je ena sestavina. Je rekel, da je nek sir in da jih imajo italijani veliko. No shit, Sherlock 
Sedela sem tako da sem direktno videla k picopeku. Ene 5 mandelcev se je precej počasi klatilo okoli, po ene 10 minutah je den od njih le zavil k peči. Ko sem videla, da je topljeni sir pri njih pomenil sir za toast(tisti, ki je vsak posebej zavit) me je vse minilo. Pizzeria, ki oglašuje, da hodi po sestavine v neapeljsko pristanišče si kaj takega ne sme dovoliti. Na pizze smo čakali skoraj pol ure, bili smo edini gosti.
Moja pizza je bila sicer dobra, naročila sem klasiko: češnjevi paradižniki, olivno olje, bazilika, pecorino, buffala mozarella.
Sestrin fant si je nato zaželel sladico. No, tu mi je pa prekipelo. Najprej natakar, razen pannacotte pa upam tiramisuja, ni poznal sladic. Tako je naročil pannacotto s čokolado. Skeptična sem bila že tu, ker se načeloma streže s sadjem (popravite me, če se motim). ampak, ker iščejo bližnjice so ubrali kar najkrajšo možno - sladki greh!!! Zaradi sladkobe je bilo pannacotto povsem nemogoče oceniti.
Vse napisano sem natakarju povedala- V svoje opravičilo je navedel da dela tu šele 3 dni. To ga delno opravičuje, ampak njegov splošen flagmatičen odnos pa ne. Na njegovem mestu bi se gostom opravičila in šla v kuhinjo vprašat, predvsem pa bi probala vse kar ponujajo.
Cena za 5 pic, eno sladico in pijačo: 52€
Moja ocena: 5/10
Jedilnik sicer obsega obetajoče testenine, rižote in mesne jedi. Ocena Napotnika je dobra, tako da bi oceno morda morala popraviti. Ne verjamem pa, da jih bomkaj kmalu obiskala, če sploh še kdaj.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)