Koncerti
Posted 14 July 2012 - 07:28 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 July 2012 - 10:13 AM
No, včeraj sem gledala Duran Duran.

Koncert je bil meni osebno zakon, sem se nažurala, bili so full na volji, in igrali so same uspešnice (Hungry like a wolf, Rio,
Ordinary world, Come undone, Save a prayer ...).
Edina kozlarija so seveda ljudje, ki mi grenijo življenje na koncertih, saj se ne znajo obnašati. Če prideš 3 minute pred začetkom
koncerta se pač NE MOREŠ vrinit pred mene, ki stojim tam že debelo uro in trpim ob poslušanju Leeloojamais, pismo. Kaj
ljudem ni jasno. Sem povzročila nekaj hude krvi s tem, ko se nisem želela umaknit, ampak mi čisto dol visi. Nekateri pač
pirčkajo cel čas predskupine, potem pa mislijo, da se bodo tik pred zdajci pririnili spredaj. Žal naletijo name in potem
doživijo pridigo. Na koncertu mora biti neka kultura obnašanja, ki je pa Slovenci ne poznamo. Direkt za v Planico s(m)o.
Minus tudi premnogim telefonom in ljudem, ki vse snemajo, faaaak, no, 20 metrov si od odra, tema je????????
Izredno moteče. Isto ljudje, ki se pridejo kazat na koncert, in ne poznajo niti enega komada.

Pa še en velik minus za Križanke - GOLDEN RING!!!!! Očitno se bomo sedaj tako šli, da bodo nekaj metrov pred ograjo
postavili še ring, ki seveda več stane (mislim, da sem zasledila, da so bile karte 60 evrov). Vse v redu in prav, če ne bi bil
ta golden ring na pol prazen - ne izpade ravno OK. Malo manjšega bi morali narediti, pa bi bilo OK.

Še enkrat pa - kar se venda tiče vse najboljše, kar lahko rečem, sploh Simon Le Bon je res faca, zelo razigran, se je
zelo trudil, da bi se koncert sprevrgel v vsesplošno žurko. Vsaj kar se mene tiče - mu je uspelo. Če vprašate ostale,
ki so na koncert prišli pokazat svoj nov dopičnjak, ali pa nov Samsung touch telefon .... vam bodo povedali drugače.
Očitno glasba že nekaj časa ni več v ospredju na koncertih.
Vsekakor mi ni žal, da sem jih videla. Prav zakon večer je bil.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 15 July 2012 - 04:46 PM
Kinky,

v nedeljo 13.5. sem bila na koncertu Tiziano Ferro (verjetno vas večina sliši 1ič.
). Ital.pevec. ( http://www.tizianoferro.com )
Zakon je bilo, čudovito, pa še lokacija dobra - arena v Veroni

Na Il Divo sem bila pred leti v Hali Tivoli, navdusena, so mi pa s casom postali malo prevec pocukrani.
Posted 15 July 2012 - 05:24 PM
od vhoda - najboljša opcija je desno od odra. Tam sem bila jaz včeraj, in je bilo super, vse sem videla, in plesala sem tudi lahko.

Če pa prideš 10 minut pred začetkom koncerta, se pa vse zabaše že tam na vhodu, potem ti pa tudi folk ne pusti, da bi se prerinil v ospredje,
in imajo prav in razumem jih, saj ti prideš toliko prej, da dobiš en normalen plac.

KLIK
Ravno berem, da je bilo razprodano, in da je nekaj ljudi celo ostalo na dvorišču Križank.

Tako da sem imela srečo, oziroma je bila več kot pravilna odločitev priti toliko prej, si poiskati in varovati LOL moj plac.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ya1MrGxiBrE
Edited by Kinky, 15 July 2012 - 05:44 PM.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 04 August 2012 - 02:51 PM
Komaj čakam. Vstopnice sem že kupila. Link: http://www.val202.si/dan202/
Jaz grem pa sama na Silence v Kino Šiška.
http://youtu.be/FfUHkPf9D9k
Posted 23 September 2012 - 05:50 PM
To, da sem res njihov velik fan seveda ni nikakršna skrivnost. Da sem bila vsaj že 15x na njihovem koncertu, tudi ne.
Ko smo vstopli v Križanke, je bila že sama postavitev odra drugačna, kot na katerem koli dosedanjem koncertu:

Začeli so s parimi znanimi pesmimi (še iz časa Bez struje), nadaljevali s parimi manj znanimi (vsaj meni, ker žal ne spremljam več njihovih novejših albumov), vključili so tudi eno ali dve pesmi, ki imajo starejšo letnico jih še nikoli nisem slišala v živo.
Nadaljevali so spet s starimi dobrimi. Ljudje v Križankah so bili res dobro razpoloženi, klicali so jih nazaj in prvič se je zgodilo, da so se vrnili še tretjič in ponovili že odpeto pesem.
Kar nekaj pesmi so "preoblekli" : Jesen u meni sem prepoznala šele ob besedilu - kot bi jo napisal Santana in je bila fantastična sprememba.
Tudi marsikatera druga pesem je doživela preobleko, le ne tako očitno. Vesela sem bila, da se še vedno trudijo in spreminjajo že dobro znane pesmi, da je ljudem še vedno zanimivo.
Poleg standardne zasedbe (manjkal je le njihov prvotni bobnar, ampak je tudi ta odlično opravil svojo nalogo), sta bili tokrat kar dve back vokalistki (poleg več ali manj stalne Tine Rupčić, še dodatna); inšrtumentalni kvartet (ki je nekaterim pesmim res dal "češnjo na vrh kupe" in tolkala (ko sem jih zagledala na odru, se mi je kar srce zastalo, ampak žal Hrvoja ni bilo)

Aki je spet imel svojo neverjetno energijo. Ali je res tako dober performer ali res tako uživa v glasbi in nastopih. Tokrat so imeli prvič medsebojno komunikacijo in vse skupaj je res delovalo intimno. Hus, predvsem pa Prexi sta kar sodelovala v showu.
Lahko zaključim da je bil meni to njihov drugi najboljši koncert. Prvi še vedno ostaja koncert v diskoteki LIFE, ko je bil manjši, intimnejši koncert, z isto kolegico sva bili v prvi vrsti, poznala takrat VSE njihove komade in na koncu sem dobila stik in nasmeh Akija in Hrvoja.
Amapk kakor sem se ob nakupu spraševala ali so res vredni 35EUR, sem na koncu koncerta zaključila, da so!
Post sem prestavila v ustrezno temo.
Jinadaze
Hvala Jina
Dodajam še moje slike ... niso ravno kvalitetne

Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 24 October 2012 - 07:41 AM
Čeprav Ljubljane žal ni med postojankami, pa si boste koncert priljubljene skupine lahko ogledali pri naših sosedah - 21. maja bodo nastopili v Budimpešti, dva dni pozneje, 23. maja, pa že četrtič prihajajo v Zagreb.
Posted 24 October 2012 - 07:56 AM

Posted 24 October 2012 - 07:57 AM
Jaz poznam samo eventim in ticketone.it.
na eventimu so že karte, drago

saj tukaj ni popustov verjetno, taka cena ostane do konca, ne?
Posted 24 October 2012 - 07:57 AM
koncerti.net
Posted 24 October 2012 - 04:25 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 October 2012 - 06:41 PM
Za katere koncerte pa govoriš? Pri metalskih koncertih se mi to ne zdi nič neobičajnega. Jaz priznam, da se včasih prerinem v ospredje (prav v prvo vrsto ne, ker ne maram bit na udaru), ampak ni bilo nikoli nobenega kreganja zaradi tega. Če vidim kje bolj spredaj kakšen plac, se spravim do tja.Edina kozlarija so seveda ljudje, ki mi grenijo življenje na koncertih, saj se ne znajo obnašati. Če prideš 3 minute pred začetkom
koncerta se pač NE MOREŠ vrinit pred mene, ki stojim tam že debelo uro in trpim ob poslušanju Leeloojamais, pismo.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 24 October 2012 - 07:28 PM
Na metalu je pa OK, ja, se strinjam.

Posted 24 October 2012 - 07:29 PM

After all this time?
Always.
Posted 24 October 2012 - 07:37 PM
Aja, potem pa razumem. V takem primeru se jaz ne bi silila rinit nekam spredaj, če bi videla, da pač ni prostora in so vsi natlačeni. Na Motorhead koncertu na Metal campu je bila tudi velika gužva in smo bili stisnjeni kot sardine, pa čeprav je na prostem in v takem primeru se niti nimaš kaj dosti vrivat naprej, ker se niti ne da.Konkretno za Duran Duran, kjer se ni dalo niti premikati, niti 1 cm placa ni bilo, pa so se vseeno rinili mimo. Pač jih nisem pustila, če ne gre, pač ne gre.
Na metalu je pa OK, ja, se strinjam.

Zato, ker na metal koncertih ponavadi občinstvo itak ne stoji pri miru, je intenzivno gibanje, sploh spredaj.^^Zakaj pa je na metalu to sprejemljivo, ne štekam?

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 24 October 2012 - 07:40 PM

Posted 24 October 2012 - 07:46 PM
Ker tam itak vlada anarhija
? a ne plešejo oni tako,da se odrivajo med sabo? Če lahko to,potem ni problem "odrinit" se do placa,kamor hočeš
OMG. NE. Se najdejo včasih idioti s tremi možganskimi celicami, ki začnejo mosh pit (ta 'ples' ki ga opisuješ, oziroma še hujša stvar je
'circle of death', ko ti imbecili v krogu laufajo. Kar je full nevarno, ker te lahko komot s komolcem kam. Jaz osebno to preziram na metal koncertih,
ker sem prišla tja poslušat band, ne pa se bati za lastno življenje.

Nincha - na metal koncertih je ponavadi huda gužva tistih prvih nekaj vrst, potem je pa OK. Tako da četudi nisi spredaj, si relativno blizu.
Ampak to na Duran Duran je bilo pa povsod tako nabito, da si skoraj moral na eni nogi stati.

Ali pa na kakšnem večjem koncertu, recimo Metallica, nekateri hudi feni so spredaj ure in ure pred koncertom in držijo svoj plac.
In meni na kraj pameti ne pride, da bi se rinila med njih. Iz spoštovanja do njih. Je nekakšno nenapisano pravilo.
Posted 24 October 2012 - 08:15 PM

After all this time?
Always.
Posted 24 October 2012 - 10:10 PM

Aja, potem pa razumem. V takem primeru se jaz ne bi silila rinit nekam spredaj, če bi videla, da pač ni prostora in so vsi natlačeni. Na Motorhead koncertu na Metal campu je bila tudi velika gužva in smo bili stisnjeni kot sardine, pa čeprav je na prostem in v takem primeru se niti nimaš kaj dosti vrivat naprej, ker se niti ne da.
Točno to je bilo, ni se dalo naprej sploh. In to bi vsak človek moral vedeti. Jaz poznam stanje v Križankah, sem že naletela na nabite na koncertu Gibonnija,
kjer sem bila zelo zadaj, nič videla, ampak OK, sem vzela v zakup. Napaka je bila tudi moja, ker sem tja prišla tik pred zdajci. Mi pa na kraj pameti
ni prišlo, da bi se na vso silo prerivala naprej.
Kar pa so ljudje na Duran Duran počeli, in sem kmali znorela. Pač tam sem bila debelo uro prej, si našla en prostor, in ga pač nisem želela
prepustiti. Četudi se zdaj to zdi smešno, ampak tako je na koncertih, kot sem rekla, neke vrste nenapisano pravilo.
Posted 02 November 2012 - 10:03 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users