Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1861 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 29 September 2009 - 03:36 PM

Jst sm si tud pogledala The ugly truth in mi je fajn. Sicer tipična holivudska romantična komedija, pri kateri že veš, kako se bo končala, ampak meni je bil kul. K temu je pripomogla tud igralska zasedba, obožujem Katherine, Gerard je pa itak hud. biggrin.gif Za sprostitev.

Danes grem pa gledat (če ne pride kaj vmes) Public enemies. Baje je dober.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1862 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 29 September 2009 - 03:54 PM

QUOTE(tašika @ 26. 9. 2009 - 14:20) View Post

The Ugly Truth

Simpatična romantična komedija, za popestritev popoldneva. Ima nekaj dobrih scen, tipičen happy end. Gerard Butler je takoooooo pofukljiv da dol padeš. Videz bad boya, z nekaj dni staro brado, pa scena ko plešeta salso twisted.gif wub.gif

Oh, ja, še kako drži. smile.gif

jaz sem v zadnjem času videla ogromno filmov, ker imava vsak torek kino večer (razen danes).
IPB Image
Paris
Zgodba o kopici ljudi, ki se med sabo ne poznajo, se pa njihove zgodbe stikajo. Mislila sem, da bo čudovita zgodba, kjer se bo na koncu vse lepo prepletlo, da bo ustvarilo neko gledljivo zgodbo, pa je žal veliko tega ostalo nedorečenega. Pri nekaterih sploh ne zveš, kako se je zadeva razrešila, zgodbe se ne povežejo.
Škoda.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1863 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 02 October 2009 - 03:59 PM

Wild Hogs
IPB Image
Zgodba govori o štirh moških srednjih let, ki se odpravijo na road trip z motorji, na svoji poti pa doživijo kup dogodivščin. Meni je bil film fajn. Zabavna preprosta komedija, ki te nasmeji in razvedri. Igralci so bili pojave, sploh William H. Macy mi je bil faca.
Priporočam ogled, če želite pogledat sproščujoč film ob katerem se želite nasmejat.
7/10
  • 0

#1864 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 04 October 2009 - 08:22 PM

Soba z razgledom (Room with a view)

IPB Image

Zgodba je posneta na podlagi istoimenske uspešnice E.M. Forsterja in je bila nominirana za osem oskarjev, med drugim tudi za najboljši film. Dogajanje je postavljeno na začetek dvajsetega stoletja, ko mlada Angležinja Lucy Honeychurch v spremstvu tete Charlotte odpotuje v Italijo. Tam spozna postavnega Georgea Emersona in med njima nepričakovano zagori strast. Ogenj ljubezni je tako močan, da prekršita staromodna viktorijanska pravila obnašanja in iskreno pokažeta svoja čustva.

Lušna romantična zgodba na klasičen način. smile.gif
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1865 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 05 October 2009 - 06:49 PM

Employee of the Month
IPB Image
Zack Bradley (Cook) se že nekaj let trudi, da bi kar najmanj delal v domači veleblagovnici. Njegove navade spremeni prihod nove privlačne sodelavke Amy, ki ima sloves, da pada na uslužbence meseca. Da bi jo lažje osvojil, Zack plune v roke in se odloči postati uslužbenec meseca, kar pa mu otežuje sodelavec, večkratni uslužbenec meseca Vince, ki je tudi sam vrgel oko na Amy...
Od filma v katerem glavno žensko vlogo igra Jessica Simpson nisem pričakovala veliko. Pričakovala sem na komedijo ob kateri se nasmehneš, nato jo trenutek za tem pozabiš. Moja pričakovanja so bila upravičena, čeprav sem morda pričakovala več kot sem dobila. Smešnih trenutkov je bilo vseeno manj kot sem pričakovala, situacije bi, ob katerih bi se lahko smejala bi ob boljših dialogih in igri lahko bile celo smešne. Zgodba je predvidljiva, nič kaj posebnega. Zdaj film ni tako hudo slab, da ga ne bi mogel pogledati. Obstajajo še veliko slabši, veliko bolj butasti. Employee of the month je res tak medel film, da ga takoj po ogledu pozabiš. Če ga spustite boste zamudili le simpatičnega Dana Cooka, ki z nekaj dni staro bradico presenetljivo dobro zgleda.
5/10

He's Just Not That Into You

IPB Image
Prepoznavanje ljubezenskih znakov je vse prej kot lahka naloga, kar ugotovi tudi romantična Gigi, ko skuša omrežiti čednega Connorja, a pristane pri njegovem prijatelju Alexu. Connorja bolj zanima fatalna pevka Anna, a ta se spogleduje z Benom, ki že dolgo ni več srečen v zakonu z Janine. Težave s poroko ima tudi Neil, ki se ustraši snubitve dolgoletne partnerke Beth, zato se razideta, prav nasprotno pa po novi zvezi hrepeni urednica Mary, kar prekriža poti vseh vpletenih v kaotičnem vrtincu romantičnih nesporazumov.
Po ogledu tega filma imam mešane občutke. Po eni strani mi je bil ok, po drugi strani ne. Zgodba spremlja kar precej likov, ki se med seboj poznajo in so na tak ali drugačen način povezani. Meni tovrstni filmi z tisoč osebami niso najbolj pri srcu in tudi ta He's Just Not That Into You spada med tiste filme, kjer je oseb in dogajanja preprosto preveč. Če izluščim posamezne zgodbe, same po sebi niso tako slabe. So sicer pocukrane, ampak so kar zanimive in bi iz njihlahko nastal prav luškan pocukran film, vendar so zaradi svoje umeščenosti v eno veliko zgodbo precej površne in klišejske. Igralci so mi bili še kar ok, vendar so bili liki ki so jih upodabljali preveč klišejski in že skoraj nevejretno zoprni s svojim cincanjem bi/nebi.
5/10
  • 0

#1866 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 06 October 2009 - 10:00 PM

Young Victoria
IPB Image
Luškan film, ki pripoveduje zgodbo o mladih letih kraljice Viktorije, britanske monarhinje z najdaljšim kraljevskim stažem na prestolu do današnjih dni. V ospredju zgodbe je njen prihod na prestol in romanca s princem Albertom, njenim možem in ljubeznijo njenega življenja.
Film mi je bil zelo všeč. Ima vse kar tovrsten film potrebuje. Zanimivo romantično zgodbo in prepričljive igralce. Emily Blunt je po mojem mnenju zelo dobro upodobila mlado kraljico, prav tako je svojo vlogo princa Alberta odigral tudi Rupert Friend. Kot par sta me prepričala. Je neka kemija na filmskem platnu med njima. Kostumografija mi je bila prav tako všeč. Je pa res, da je film predvsem ljubezenska zgodba, intige in spletke s katerimi se je morala mlada kraljica srečevati so tako porinjene nekam v ozadje. Meni je bil film kljub temu zelo všeč, saj je izpolnil moja pričakovanja.
9/10
  • 0

#1867 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30013 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 October 2009 - 03:11 PM

COCO AVANT CHANEL

Če na film pogledam kot zbir posameznih scen, me navduši že prva (punčka iz cunj na prsnem košu male Gabrielle, ki se na vozu pelje v sirotišnico), ki se nadaljuje z zanimivo tehniko pripenjanja imen sodelujočih pri filmu, nekaj scen mi je bilo preprosto čudovitih. Zgodba me ni navdušila, niti pretresla, nič posebnega nisem čutila do glavne junakinje, film me ni potegnil noter, preveč stvari se mi je zdelo nedovršenih in površnih, kar me je motilo. Nenehno odhajanje in vračanje k Etiennu, patetičnost izgube tistega, ki ga je resnično (?) ljubila, dopadla se mi je samo v zaključni sceni med prvo modno revijo, ko je nekam apatična in brezizrazna sedela na stopnicah in se počasi nasmehnila, češ, pozabim staro, začenjam z novim, kar se mi je zdel tudi dober moment za zaključek filma, sploh glede na sam naslov. Pritegnilo me je kar nekaj njenih outfitov in scene s škarjami v rokah, ostalo mi je bilo brezveze - mislim, lahko je biti ekscentričen in svojeglav, če bivaš v luksuzu (pa tudi lažje je to v nič dajat, da kok si boga pa ujeta, pa jada jada jada) in da dobiš keš za ustanovitev firme.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1868 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 14 October 2009 - 04:28 PM

IPB Image

A couple who is expecting their first child travel around the U.S. in order to find a perfect place to start their family. Along the way, they have misadventures and find fresh connections with an assortment of relatives and old friends who just might help them discover "home" on their own terms for the first time.

Zelo, zelo všečno + odlična glasba v filmu. Priporočam.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1869 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 14 October 2009 - 07:55 PM

Nekaj filmov, ki sem jih v zadnjem času pogledala...

Blood Diamond
IPB Image
Odličen film. Je vse kar od tovrstnega filma pričakujem: dobro in napeto zgodbo, akcijo in glavne junake, ki niso heroji a la superman ampak ljudje z odlikami in napakami. Djimon Hounsou in Leonardo DiCaprio sta mi v svojih vlogah všeč. Enako Jennifer Connelly, ki jo veliko raje gledam v tovrstnih vlogah kot v romantičnih vlogah. Fajn film v stilu Edwarda Zwicka.
10/10

The Reader
IPB Image
Film mi je bil kar precej všeč, čeprav sem bila pred ogledom malce skepična kako bo izpadla zgodba o ženski srednjih let, ki ima razmerje z mladoletnikom in za katero se kasneje izkaže, da je bila tudi paznica v nacističnem taborišču. Zgodba izpade bolje kot sem pričakovala. No bolj kot sama zgodba mi je bila všeč Kate Winslet, ki me je v svoji vlogi prepričala. Ralph moram priznat, mi je bil bil v drugih vlogah veliko bolj všeč, čeprav tudi v tej ni slab. All in all film je dober.
8,5/10

The Rocker
IPB Image
Meni osebno precej posrečena komedija o tipu, ki ne more in ne more prebolet, da so ga pred leti vrgli iz glasbene skupine, ki se je kmalu zatem povzpela in postala svetovno znana. No, zaradi te zamere zgleda, da dečko ne more odrast in sprejet odgovornosti... Meni je bila komedija všeč, čeprav ne odkriva tople vode in je razvoj dogodkov predvidljiv. Se pa kljub temu nasmejiš, v filmu je pa tudi kar precej meni všečne glasbe. Je fajn film.
7,5/10

My Best Friend's Girl
IPB Image
Hja, ta film sicer ima nekaj smešnih trenutkov, ampak kot celota mi ni kaj prida všeč. Pričakovala sem več, predvsem pa bolj smešne in izvirne dialoge.
4,5/10
  • 0

#1870 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 14 October 2009 - 07:59 PM

The Rocker je fajn! thumbup.gif

IPB Image

A team of investigative reporters work alongside a police detective to try to solve the murder of a congressman's mistress.

Kr napeto in zanimivo.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1871 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 22 October 2009 - 05:56 PM

Mr. Magorium's Wonder Emporium
IPB Image
Luškan družinski domišljijski film, ki pa mislim, da bi lahko bil boljši kot se izkaže da je. Zgodba govori o gospodu Magoriumu, ki je lastnik čarobne trgovine z igračami. Ker se bliža čas, da oddide s sveta se odloči predati trgovino svoji naslednici v podobi Natalie Portman... Film pogledaš, se nasmejiš vendar ga kmalu pozabiš, čeprav je zgodba zanimiva in so igralci svoje delo dobro opravili.
7/10
  • 0

#1872 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 23 October 2009 - 10:16 PM

My Life in Ruins
IPB Image
Američanka Georgia odide v Grčijo, da bi odkrila nove izzive, a je v službi vodičke nadležnih turistov vse manj zadovoljna s svojim življenjem. Ko ji dodelijo novega voznika avtobusa - neurejenega in čudaškega Poupija, se Georgia znajde tik pred živčnim zlomom. Toda izkušeni popotnik Irv ji s svojim optimizmom znova pokaže svetlo stran življenja, ob številnih zabavnih grških avanturah pa Georga najde tudi ljubezen, kjer jo najmanj pričakuje.
Verjamem, da marsikomu ta film ne bo všeč saj so osebe prikazane kot stereotipne figure, hkrati pa je reklama za obisk Grčije. Meni je bil kljub temu všeč. Začuda me stereotipno prikazovanje oseb ni motilo. Prav nasprotno, zdelo se mi posrečeno, saj se malce norčuje iz Američanov. laugh.gif Tople vode pa film ne odkriva, je tipična romatična komedija z zapletom in srečnim razpletom. Režiser Donald Petrie je posnel že boljše romantične komedije (npr. How to lose a guy in 10 days) od te. My life in Ruins je posnet v njegovem stilu, ki je meni kar všeč.
7/01
  • 0

#1873 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27612 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 October 2009 - 10:21 PM

A je katera gledala film 21 ali pa Match Point?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1874 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 23 October 2009 - 10:56 PM

Da. Oba sta vredna ogleda.
  • 0

#1875 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 23 October 2009 - 10:57 PM

Tell us more, please.
  • 0

#1876 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 23 October 2009 - 11:03 PM

Saj nekaj ful se niti več ne spomnim, bom mogla še enkrat pogledati oba, vem pa, da sta mi bila oba dobra.

V 21 igra moj omiljeni Kevin Spacey, pa v spominu imam, da je film tak fino dinamičen, nedolgočasen in izredno gledljiv in ima na koncu lep twist (če se prav spomnim).

Match Point je pa mogoče malenkost "težji" za gledat, pa mal bolj kompleksen.

Obljubim, da v kratkem še 1x pogledam oba in napišem podrobnejše poročilo.
  • 0

#1877 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 23 October 2009 - 11:06 PM

Dankeschön. smile.gif
  • 0

#1878 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 October 2009 - 11:15 AM

Uf, ja 21 je zakon! Skos se neki dogaja, skos je napet, dobra igra (pa še poker cool.gif ), konec pa itak zmaga. thumbup.gif
  • 0

#1879 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 24 October 2009 - 11:19 AM

Jst sem gledala oba. Ma, noben ni bogvekej. Meč pojnt je vseen bolš.
  • 0

#1880 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 24 October 2009 - 04:14 PM

Dirty Love
IPB Image
Od tega filma nisem pričakovala veliko, ampak še moja zelo nizka pričakovanja so bila zgleda visoka. Film je tako bedn, da res škoda filmskega traka, ki so ga porabili zanj. Pogledala sem prvih 20 minut, potem sem pa mogla ugasnit. Igra je katastrofalna, dialogi so pod nivojem, liki so debilni. Odsvetujem ogled.
1/10

Deception
IPB Image
Soliden film. Govori o samotarskem in delavnem računovodji Jonathanu (McGregor), brez družabnega življenja. Nekega dne spozna samozavestnega, pri ženskah priljubljenega Wyatta (Jackman), ki ga vpelje v nekakšen seks klub. V skupino high society pripadnikov, ki se za seks brez obveznosti, čustev in imen dogovarjajo prek mobilnih telefonov. Jonathan sprva v novem, razburljivem življenju uživa, a ko se sreča z neznanko v podobi Michelle Williams se vse zaplete. Michelle nenadoma zgine in izkaže se, da Wyatt ni to za kar se je izdajal. Sledi dokaj hiter in predvidljiv zaplet in razplet dogodkov...
Meni osebno film ni bil slab, vendar ga nisem spremljala z takšnim zanimanjem in napetostjo, kot sem nekatere druge filme iste zvrsti. Pravzaprav se mi je film na trenutke precej vlekel. Mislim, da v tem žanru obstajajo boljši filmi, je pa tudi ta za pogledat.
6,5/10

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users