Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#1861 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 11 September 2013 - 07:43 AM

Super, hvala!

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1862 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 September 2013 - 07:46 AM

Jaz kar poguglam: cornbread + vegan, in potem izberem. :) (odvisno če imam sestavine doma, hehe, in katere)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1863 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 11 September 2013 - 08:10 AM

Odkar sem izvedela, da ne smem jesti kvasa in pšenice si sama pečem kruh - pirin z vinskim kamnom. Pečem ga po TEM receptu, vendar ne dodam semen. Sem pa zadnjič zamenjala sestavine - dala sem 350g pirine in 150g koruzne moke in je ven prišel res super koruzni kruh.

Eksperimentirala sem tudi z ajdovimi otrobi - dodala sem jih 20g. Ven je prišel tako dober kruh...za prste obliznit. Svež, okusen...na koncu pa je imel okus po ajdovih žgancih. Mmmmm :eat:

• 0

#1864 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 11 September 2013 - 08:46 AM

O njam! Kje pa dobis ajdove otrobe, na oddelku z zdravo prehrano, poleg ostaih zitaric? Kaj pa ce bi dodala kar ajdovo moko?

Namesto psenicne pa uporabljas verjetno pirino, se kaksno drugo?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1865 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 11 September 2013 - 09:07 AM

Kinky, a si že kje dala recept za Chili? Če ne, daj zdaj :D Vse tako dobro zgleda!

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1866 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 11 September 2013 - 09:10 AM

Otrobe mi je prinesla sodelavka. Ona jih je dobila v bližnjem mlinu. Ja, lahko bi uporabila tudi ajdovo moko, ampak bi verjetno ven prišla drug okus in konsistenca? 

Drugače pa uporabljam navadno pirino moko (ne polnozrnato), kateri lahko primešam katero koli drugo moko - koruzno, rožičevo, ajdovo... Se držim "pravila", da dam cca 2/3 pirine, ostalo pa po navdihu.

Ja, Kinky, lepo prosim za recept za chilli!

• 0

#1867 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 11 September 2013 - 09:52 AM

Zelo mi je všeč tvoj Tumblr, Podgana. Večkrat ga pogledam :)

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1868 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 September 2013 - 01:47 PM

Kinky, a si že kje dala recept za Chili? Če ne, daj zdaj :D Vse tako dobro zgleda!

Mislim, da res še nisem. Jaz ga obožujem, večkrat sem ga delala tudi za prijatelje, in je vedno bil uspeh. Poleg res paše še domač koruzni kruh,

jaz ponavadi spečem kot muffine, dam pol mase, ker sva pač samo 2. ;)

Za čili pa potrebujemo (na internetu je ogromno receptov, lahko priredimo po svojih željah in okusu).

• pol žlice olivnega olja (ali pač neke rastlinske maščobe)
  • 1 skodelico čebule (sesekljane na srednje velike kose)
  • 2 stroka česna
  • 2 skodelici vode
  • 1 žlica sladkorja (jaz dam rjavega)
  • 1 čajna žlica čilija v prahu (ali več, če imate rade pikantno)
  • 1 can paradižnikove mezge/paradižnikove omake/sesekljanega paradižnika na kose (edino jaz bi olupek dala dol: jaz naredim tako):

• 1 pločevinka rdečega fižola (ga odcedimo)
  • 1 majhna pločevinka koruze

Lahko dodamo še kaj, po želji; jaz sem dodala še domač svež čili (zelene barve na sliki). Nekateri dodajajo čičeriko, korenje ... jaz sem enkrat dodala na res majhne koščke narezane gobe. :) (pride podobna konsistenca kot meso).

Na olivnem olju popražimo čebulo, česen, dodamo vse ostalo, in na srednjem ognju kuhamo cca 30 ure, lahko tudi do 45 minut, da se jed zgosti, in se okusi premešajo. :)

Na koncu lahko dodamo kajenski poper, čili ... ponavljam, odvisno kako pikantno imamo radi.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1869 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 14 September 2013 - 04:59 PM

Samo eno opažanje; v Dalmaciji (vsaj za srednjo in J lahko rečem) se ful težko dobi vegetarijanske, kaj šele veganske stvari, v restavracijah IN trgovinah. Pa še to je izbor minimalen in nenormalno drago je, npr. liter riževega/sojinega mleka je, preračunano, 3 €, mleka iz oreščkov so primerno dražja. Pa to v velikih supermarketih, da ne rečem v lokalnih malih trgovinah. En večer sem si zaželela pice na kos in je nikjer nisem dobila brez mesa, pa je bilo to v Šibeniku, ki je kar veliko mesto in center turizma. Se mi zdi to kar malo sramotno, no.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1870 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 September 2013 - 09:48 PM

:shock:

A tudi tako, da bi naročila eno pico pa rekla, da ti pač naj ne dajo mesa gor, se ni dalo? 

Edit: aja, na kos... že narejene misliš. To je pa bedno in čudno, ja... da niti vegi možnosti ni. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1871 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 14 September 2013 - 09:51 PM

Saj v piceriji bi lahko kaksno brez narocila, ampak sem hotela vzeti kos za sabo (kot burek pac), te so pa cisto povsod imeli samo s sunko/suho salamo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1872 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 24 September 2013 - 03:21 PM

Glede mleka za v kavo:

"Kislost kave lahko povzoci sesirjenje sojinega mleka. Temu se lahko izognemo s segretjem mleka in/ali delno ohladitvijo kave preden notri dodamo mleko." 

Menda gre tudi, ce mleko notri vlijes naenkrat, ampak med mesanjem. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1873 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 September 2013 - 03:30 PM

Anouk, ti si že kje napisala svoje mnenje o hamburgerju iz laboratorija? Bi me zanimalo, pa ne vem, če si že kaj pisala o tem. :)

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1874 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 24 September 2013 - 03:50 PM

Ja, je ze bilo govora o tem pred casom nekje na forumu, nekaj malega je tule: klik 

Pa se nekje sem pisala o tem, ampak trenutno ne uspem izbrskat.

Drugaceje bil pa tudi na blogu VI pred kratkim objavljen en prispevek na to temo: klik.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1875 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 25 September 2013 - 06:25 PM

The World’s Easiest Cinnamon Rolls - vegan too! 

http://minimalistbak...cinnamon-rolls/

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1876 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 26 September 2013 - 01:22 PM

kako lep blog. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1877 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 September 2013 - 08:45 AM

Frozen Banana Bites

Komentar:

Oh my goodness, these taste like unicorn tears and angel songs. If I start eating these for breakfast every day and gain 10 kg, it will still be TOTALLY WORTH IT.

:D

• 0

#1878 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 September 2013 - 06:33 PM

:lol:

JA!

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1879 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 September 2013 - 05:04 PM

391133_468243729925619_927577939_n.jpg

• 1
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1880 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 September 2013 - 06:40 PM

:thumbup:

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users