Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1861 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 June 2008 - 09:09 AM

Jaz se še vedno sprašujem glede aspergerjevega sindroma - to ni enako kot avtizem, ane? Nekje na netu sem našla tole:

Predvidevam, da ste starš otroka z avtizmom/Aspergerjevim sindromom-kot veste spada Aspergerjev sindrom prav tako med spekter avtističnih motenj. Znakov, kateri so pokazatelji tega stanja je kar precej, ter se pojavljajo pri različnih otrocih v različnih oblikah, kar pomeni, da si 2 otroka nista enaka in je vsak otrok individum zase.

Kakor razumem (tudi ob branju drugih virov) je aspergerjev sindrom precej blažja oblika avtizma, čeprav vseeno spada pod avtistično motnjo, ni pa čisto avtizem, zato ima tudi posebno ime.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1862 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 20 June 2008 - 09:10 AM

avtizem je širše. Aspergerjev sindrom je samo oblika avtizma - za katero je značilno, da otroci niso tok prikrajšani ... ponavadi so ful sposobno na kšnih področjih celo.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1863 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 20 June 2008 - 09:13 AM

slovenska reklama o avtizmu: http://www.genspot.c...0...id=1412&p=2

Dilema, imaš prav. Aspergerjev sindrom je blažja oblika avtizma.

• 0

#1864 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 June 2008 - 11:03 AM

Pri angleščini lahko tudi menjaš listek, ane? Ker jaz če dobim Look Back In Anger, bom menjala ... enostavno sovražim to knjigo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 20 June 2008 - 11:21 AM

Jaz imam jutri nemščino cry1.gif

Je že imela katera nemščino, da mi približno pove kako poteka?
  • 0

#1866 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 20 June 2008 - 11:24 AM

Lahko menjaš, ja.
Meni je pa žou, da nisem dobila LBIA-jaz obožujem to knjigo. biggrin.gif
Rajši nisem menjala, ker sem se bala pesmic.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1867 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 20 June 2008 - 12:29 PM

QUOTE(Huda Nina @ 20. 6. 2008 - 12:21) View Post

Jaz imam jutri nemščino cry1.gif

Je že imela katera nemščino, da mi približno pove kako poteka?

1. dobiš neko sliko in si potem sestavi mal monologa, da boš govorila, pol te pa itak še kej vprašajo.
2. dobiš eno temo in govoriš vse živo o njej
3. dobiš članek, ti si VR, kokr vem, tako da dobiš književnost wink.gif

In ni tok hudo, sam čimveč govori, karkoli ti pade na misel.

OMG, kok se jst ne morm spravt učit zgodovine jezika pri slovi. Pa kok je teh vprašanj?? Aja, pa če dobim Trubarja, menjam, jst ne znam tistga brat biggrin.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1868 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 20 June 2008 - 12:55 PM

Princess, veš kaj si ti:

IPB Image

(mal heca, sam v vsakem hecu je nekaj resnice)

• 0

#1869 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 20 June 2008 - 01:12 PM

Jst sm konec. Vesela sem ful.

Šlo je v redu, živčna sem bla ful, ampak samo, da je mimo. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

• Guests

Posted 20 June 2008 - 01:47 PM

Hvala biggrin.gif biggrin.gif

Kaj veš mogoče kakšne so slike?
  • 0

#1871 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 20 June 2008 - 01:53 PM

js sm bla ob ENIH že fertik biggrin.gif ful so bli hitri danes ... sami višjenivojci in smo kr letel not.

dobila sem pa:

- sliko fotoreporterjev - mogla govorit o medijih, njihovem vplivu, novinarjih ...
- relationships - opisat odnose z družino, prijatelji, povedat katere lastnosti iščem pri prijateljih, kaj menim o porokah (haha biggrin.gif), plusi & minusi
- LBIA odlomek, ko se helena pa alison pogovarjata o prvem srečanju a. in j.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1872 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 20 June 2008 - 01:55 PM

Huda Nina, pri nas so ble pri nemščini slikce Supermena, jst sm dobila sliko iz časopisa, gor je bil pa Vlado Kreslin (kao njegov koncert),... Za to se spomnm.
Slikce so pomojem najlažje od vsega. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1873 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 20 June 2008 - 01:55 PM

Matematika je konc. Zadovoljna, mi je šlo precej dobro. Sem pa menjala listek. Prvo sem dobila obrestno obrestni račun, binomski izrek in še nekaj s potenčno funkcijo ali kaj. Na drugem pa sem dobila ful lahka vprašanja kaj je rešitev enačbe, kdaj sta enačbi ekvivalentni n dve enačbici za rešit. Drugo vprašanje je bilo razložit kaj je višina, simetrala kota in stranice, težišnica in kak bi konstruirala težiščnico. Tretje pa je bila kvadratna funkcija. Povedat kdaj pada in narašča, omejenost.
Profesorji so bili ful fajn, skoz so se nekaj šalili. Nasplošno je bilo dosti bolj sproščeno kot pri slovenščini. thumbup.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1874 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 20 June 2008 - 02:00 PM

QUOTE(tašika @ 20. 6. 2008 - 14:55) View Post

Matematika je konc. Zadovoljna, mi je šlo precej dobro. Sem pa menjala listek. Prvo sem dobila obrestno obrestni račun, binomski izrek in še nekaj s potenčno funkcijo ali kaj. Na drugem pa sem dobila ful lahka vprašanja kaj je rešitev enačbe, kdaj sta enačbi ekvivalentni n dve enačbici za rešit. Drugo vprašanje je bilo razložit kaj je višina, simetrala kota in stranice, težišnica in kak bi konstruirala težiščnico. Tretje pa je bila kvadratna funkcija. Povedat kdaj pada in narašča, omejenost.
Profesorji so bili ful fajn, skoz so se nekaj šalili. Nasplošno je bilo dosti bolj sproščeno kot pri slovenščini. thumbup.gif

tašika, js sm istga dobila (št. 10 biggrin.gif).
  • 0

#1875 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 June 2008 - 02:51 PM

Dobila listek 34:
  • The curious incident of the dog in the night-time, odlomek ko se Christopher in Siobhan pogovarjata o njegovi detektivski knjigi.
  • Sliko neke grozno široke avtoceste, ki je totalno zabita, ful kolon, ene 8 vzporedno, sem pač govorila o traffic jams, vzroki in posledice, itd.
  • Denar, kakšen je njegov vpliv na ljudi, zakaj je tako pomemben, načini plačevanja, itd.
Pri vsaki temi sva se tak zapričali, da sm bla notr 45 minut in na koncu mi je rekla, da ji je bilo v užitek se pogovarjat z mano in da sem ful sposobna in inteligentna. oops.gif

Samo še slovenščino imam v torek, potem pa konec, jeeeeej!!
  • 0

#1876 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 20 June 2008 - 04:48 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 20. 6. 2008 - 13:55) View Post

Princess, veš kaj si ti:

IPB Image

(mal heca, sam v vsakem hecu je nekaj resnice)

tongue.gif tongue.gif tongue.gif
  • 0

#1877 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 20 June 2008 - 05:01 PM

Aja, še nekaj, a pri slovi dobiš sam odlomek ali tudi piše avtor in naslov?
  • 0

#1878 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 20 June 2008 - 05:05 PM

Mislim, da piše. Vsaj pri meni je. hmm.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1879 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 20 June 2008 - 05:29 PM

Avtor, naslov in odlomek ali pesem.
  • 0

#1880 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 20 June 2008 - 05:58 PM

QUOTE(DiLeMa @ 20. 6. 2008 - 15:51) View Post

Pri vsaki temi sva se tak zapričali, da sm bla notr 45 minut in na koncu mi je rekla, da ji je bilo v užitek se pogovarjat z mano in da sem ful sposobna in inteligentna. oops.gif

Eh Dilemca, jaz to vem že, odkar te berem po forumih biggrin.gif Ful imaš lep slog pisanja, brez napak in bogat besednjak. Tvoje poste je prav užitek brati, veš. Če pišeš tako, potem tudi govorna spretnost ne more zaostajati. Jaz sem jezikoslovka in takoj opazim take zadeve. Sem 100 %, da boš za esej dobila vse pike (slo in ang).

Držim pesti za vse še za zadnje ustne, pol pa možgane na off (in s čivavo na plažo).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users