Kontracepcijske tablete
Posted 26 September 2008 - 01:10 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 26 September 2008 - 01:39 PM
nisem medicinka, samo tko se mi zdi logično...
sej recimo ženskam, ki so bolj poraščene tudi dajejo kontracepcijske tabletke, da se jim zviša ženski hormon in se potem zmanjša poraščenost, npr...
tako da js čisto verjamem da od tabletk pridejo mood swings ali manjši libido. sploh če se jemljejo take, ki imajo večji delež ženskih hormonov (so močnejše).
trenutno niti jaz niti ta kolegica niti moja mama ne jemljemo KT in vse lepo živimo. ostale metode kontracpecije so čisto Ok. razlog zakaj jaz nisem več želela jemat tabletk je ta, da je moj naravni ciklus med 40-45 dni kar je pa s tabletkami potem še enkrat bolj pogosto. se mi je zdelo kot da imam kar naprej menstruacijo al pa PMS - grozno! sedaj imam spet na te dni in tabletk čisto nič ne pogrešam!
Posted 26 September 2008 - 03:14 PM
Posted 26 September 2008 - 03:53 PM

Edit: Opažam, da se mi je zmanjšal beli tok. Mogče so res krive tabletke. Porčam čez kakšen mesec o vsem skupaj.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 26 September 2008 - 06:55 PM

Midva sva to tudi prakticirala več kot leto dni. Mislim, da bova šla nazaj na to.
Jaz pri KT nisem pobrala niti enega pozitivnega stranskega učinka (kakšno presenečenje ... kožo se mi zdi, da imam zdaj precej bolj zmešano, kot sem jo imela sicer (bila je takorekoč brez napak) ... menstruacije so isto svinjsko boleče, kot prej), same negativne. Tak da: nein, danke .
Frčica,
lahko poročaš, ja.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 26 September 2008 - 10:49 PM
S kožo pa js nisem imela prej nobenih problemov, pa tudi sedaj, ko nisem več na tabletkah je nimam. Kar se glivičnega vnetja tiče, sem pa tudi sama vmes med jemanjem tabletk 2x to staknila, pa na cajte sem imela povečan beli tok.
Libido se mi je pa med jemanjem tabletk še zmanjšal.
Tak, da js na tabletke tudi ne grem več, sej so druge metode zaščite čist ok.
Posted 26 September 2008 - 11:18 PM

Jst jih sicer jemljem šele pol leta(Yasminelle), pa nimam nobenih podobnih težav.. Sexa se mi še vedno ful, haha, pol koža je super, teža mi ne niha, glede razpoloženja pa tečnosti pa nevem.. Prva dva mesca k sem jih začela jemat so mi res VSI govoril kaj sem tok tečna pa nasikana ratala zadnje čase, samo nevem al se je to umiril al se me je pa folk navadu

Sam ko pa berem vse te zgodbe o raznih strdkih itd., dobr, sej vem da tuki tut ful vpliva način življenja pa to, samo me ful zanima kakšni so res vsi stranski učinki filanja s to kemijo- kar bo pa itak pokazu šele čs. Ohja. Bolj k razmišlam o tem bolj me je nekak strah vseh posledic ki bi lahko (bodo?) enkrat ble

After all this time?
Always.
Posted 27 September 2008 - 11:31 AM

Posted 27 September 2008 - 01:10 PM

Posted 27 September 2008 - 03:16 PM
Posted 27 September 2008 - 05:09 PM
Edit: Opažam, da se mi je zmanjšal beli tok.
Jaz sem opazla v tem mesecu dni kar sem jih začela jemat ful povečan beli tok. Prej sem ga tudi mela malo, zdaj pa ga mam ene 3x več kar naenkrat. Ginekolog mi je predpisal te kapsule za v nožnico, ampak zaenkrat še ni spremembe. Potem težave s kožo mam zdaj večje, pa bi se naj po Yarini spucala. Upad libida pa je pri meni nenormalen. Niti mislit se mi ne da o sexu, kaj šele da bi prišlo do dejanj. Pa ni mi lih vseeno za te primere venske tromboze, sploh ker jo imamo v družini.
Pred tem nisem 5 let uporabljala nič, pač pazla sma. Pred letom dni je sestra zanosila na tak način, jaz pa sem se odločla, da je le manjše zlo jemat kemijo kot naret otroka.

Posted 27 September 2008 - 09:30 PM
ne, hodim v radovljico v ZD
A ti v Kr? kako je?

Posted 29 September 2008 - 11:03 AM

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 29 September 2008 - 02:24 PM
Da ne govorim, koliko prijateljic je tarnalo zaradi tabletk - suhost, tečnoba, depresije...
Ginekologi bodo pa valda favorizirali tabletke, sej jih morajo predpisovat, kam bi če ne šla farmacevtska industrija.
Posted 29 September 2008 - 06:08 PM
Posted 29 September 2008 - 07:03 PM

Posted 29 September 2008 - 07:05 PM
No jaz jemljem že 3 mesce Yasminelle in sem pogojno zadovoljna: nobenih negativnih stranskih učinkov, vlažna sem super (za razliko do Femodena), menstro mam samo 2 dni in pol zelo blago(sicer je teklo iz mene kot iz soda cel teden), ni napihnjenosti itd. So me pa razočarale pri čiščenju kože: jaz čiste kože nisem dočakala, še vedno sem enako mozoljasta kot 3 mesce nazaj.
Sama sem se kakšno leto špilala in bila brez zaščite, samo ven ga je dal preden mu je prišlo vame (to sen prakticirala z bivšim in sedanjim - in oba sta bila čisto mirna - ne morem verjet, kako moški to z lahkoto jemljejo, jaz pa vsak mesec nestrpno pričakovala menstro). Kondomi bivšemu in zdajšnjemu niso povšeči - no saj meni tudi ne. Ampak ni vredno - da bi potem delala splav in se celo življenje sekirala? Pomoje ni tako enostavno kot izgleda.
Posted 29 September 2008 - 08:36 PM
Posted 29 September 2008 - 09:10 PM
Posted 29 September 2008 - 11:13 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users