Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#18741 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 01:05 PM

QUOTE(luci @ 15. 8. 2010 - 23:47) View Post

A pa ti si svojo diplomo dala lektorirat al ne? Js moje pomoje, ne bom dala, ker se mi zdi, da tud nikjer ne piše, da jo je treba dat. Plus to, da ne mislm celga premoženja za to dajat, in uni ki se prov z lektoriranjem ukvarjajo so ponavad prov dragi. Bi prej enmu k ma dokaj dobro znanje iz slo jezika dala. Zato sprašujem, če je kje kdo ki to počne in da ni prav drag?

Aja pa še to, kam si ti nesla vezat, a dol v uno fotokopirnico pod FDV-jem, al kam drugam?? Pa kok to kej stane? Zihr ke okol 80 EUR

Jaz sem jo dala v hiter ogled prijateljici, ki je slavistka. Sem imela zgolj par mini popravkov, ampak je
vseeno bil občutek boljši.
Vezat in printat sem nesla v Foro, ja, a se zdaj pri najboljši volji ne spomnim, koliko me je vse prišlo
(sem dala ene 5 izvodov), je pa res, da ni bilo drago (zdaj ni več onih trdih platnic), pa neki popust so dali.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#18742 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 16 August 2010 - 01:54 PM

QUOTE(Kalypso @ 16. 8. 2010 - 14:03) View Post

ok, če je eno leto potem tako ali tako ni problema. smile.gif

Sade, za podaljšanje statusa potrebuješ tud nek utemeljen razlog ali zdravniško potrdilo, česar pa jaz nimam...

Hvala vsem.

Jaz bi nujno rabla podaljšanje statusa za (vsaj) pol leta pa nimam nobenega razloga cry.gif . Sploh ne vem, kaj naj naredim... Naj grem k zdravnci in jo prosim, da mi nekaj napiše za podaljšanje absolventa al kaj ermm.gif Razmišljala sem že, da bi se vpisala na kar en fax (samo zaradi statusa, da bi lahko delala) in si pač plačala še tote 4 izpite, samo to je po mojem brezveze.
Saj po mojem ne bi smelo bit problema s padaljšanjem statusa, če nisem ponavljala/pavzirala/prepisala. Ali pač? Ful se mo to ne zdi ferza nas, ki smo vse redno delali. Bi si vsaj absolventa lahko brez problema podaljšali. Sem že stokrat rekla, da mi je prekleto žal, da nisem enkrat ponavljala verymad.gif .
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#18743 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14563 posts

Posted 16 August 2010 - 02:02 PM

JAz jih polno poznam ki so jim podaljšali status če niso padli/pavzirali,....res pa je da gre za FF v Lj, kako je v MB pa ne vem.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#18744 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 16 August 2010 - 02:13 PM

Sade, jeba je ja. Meni iskreno rečeno status tak ne pomeni nič, razen tega pač, da si ne rabim plačevat zavarovanja, razloga za podaljšanje nimam nobenega. Malo mi je noro hodit k moji osebni zdravnici po zdravniško potrdilo, ko odkar sem jo izbrala za osebno zdravnico nisem potrebovala njenih uslug... v bistvu je še sploh nisem vidla, tako da niti ne vem kako zgleda... Kak drug razlog pa tud ne pride v poštev...

Saj mi pridni vedno najebemo, ko gre za take stvari. Pa baje na našem faksu zdaj glede teh podaljšanj kar nekaj komplicirajo. rolleyes.gif No, vsaj lani baje so in niso kar vsakemu podaljšali. Vem da eni znanki niso...
  • 0

#18745 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 16 August 2010 - 02:54 PM

Fluffy, hvala za odgovor. A 5 izvodov si dala po lastni želji (probablly), ker kolikor je meni znano je potrebno dati samo 2 izvoda vezat oz. 3, enega za mentorja, knjižnico in sebe.. No jaz jih imam namen toliko narest:)

Kar se tiče zagovora diplomske naloge po preteku statusa je pa od faksa do faksa različno. Pri nas je tako, da je zagovor brezplačen, če diplomiraš pred iztekom (2 leti) od zadnjega vpisa. V kolikor je minilo več kot 2 leti, se plača okoli 500 EUR.

Je pa še ena frka in sicer z veljavnostjo rezervacije (če lahko temu tako rečemo) teme diplomske naloge. To moraš pa pri nas, če od prijave mine več kot leto dni in še kar nisi diplomiral podaljšati, čene vse skupaj propade.
  • 0

#18746 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 16 August 2010 - 02:58 PM

Joj, sam lektoriranje je pa fajn. Mislim, ne bi niti verjela kake napake se pojavljajo pri ljudeh, ki kao "ful obvladajo" pravopis in slovnico (itak to vsak zase misli, pa ni res). Pa seveda nočeš, da ti potem diplomo zaradi teh napak zavrnejo?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#18747 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12196 posts

Posted 16 August 2010 - 03:03 PM

Jaz bom dala sigurno lektorirat, me pobere od groze in sramu če imam v diplomski slovnične napake.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#18748 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 03:53 PM

QUOTE(luci @ 16. 8. 2010 - 15:54) View Post
Fluffy, hvala za odgovor. A 5 izvodov si dala po lastni želji (probablly), ker kolikor je meni znano je potrebno dati samo 2 izvoda vezat oz. 3, enega za mentorja, knjižnico in sebe.. No jaz jih imam namen toliko narest:)

Jaz sem imela mentorico in somentorja, pa potem je tu še predsednik komisije, tak da so že to bili trije
izvodi. Pa še en za referat. In en zame. Pa jih je pet. Se hitro nabere.

Kar se pa tiče lektoriranja, naj še enkrat omenim, da je fajn, če vsaj nekdo malo preleti. Prijateljica zna
povedati, da ji eni dostavijo dobesedno napol pismene zadeve! Ene par jih je že prav zavrnila, ker je rekla,
da je to nemogoče popravljati in bi skoraj mogla ona sama diplomo na novo napisati. Pri meni je imela
seveda samo kakšne malenkosti. cool1.gif IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#18749 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 August 2010 - 04:34 PM

Sem slišala od znanke, da si ji nekateri oddajali diplomske z napačno navedenimi viri in je imela ogromno dela s tem, pa je rekla, da take tudi ona takoj zavrne.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#18750 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 04:42 PM

Eni najbrž pričakujejo, da jim bodo slavisti diplomske popravljali še v tem oziru (po pravilih pisanja
diplomskih nalog), ja.

• 0

#18751 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 16 August 2010 - 04:46 PM

Ne vem no, a to je tudi popravljala? Saj pa ima vsaka veda svoj način citiranja virov... hmm.gif Ne vem no, jaz bi popizdla, da bi mi lektor moje po moji stroki pravilno navedene vire "popravil" v različico po kateri vire navajajo npr. ekonomisti.

Jaz se definitivno strinjam, da nekdo ti nalogo mora slovnično pregledati, saj svojih napak, ko tekst ponovno bereš, včasih preprosto ne vidiš. Moti me pa to, ko ti ta oseba, ki ti tekst preglejuje prične obračat popolnoma pravilne stavke, ker se njej njen vrstni red besed pač lepše sliši.
  • 0

#18752 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 August 2010 - 05:52 PM

QUOTE(Kalypso @ 16. 8. 2010 - 17:46) View Post

Ne vem no, a to je tudi popravljala? Saj pa ima vsaka veda svoj način citiranja virov... hmm.gif Ne vem no, jaz bi popizdla, da bi mi lektor moje po moji stroki pravilno navedene vire "popravil" v različico po kateri vire navajajo npr. ekonomisti.

Ne, ne, ni šlo za to. Prav napačno navedeno je bilo, manjkale so točne strani itd. In je šla najprej sama iskat po netu (Cobbiss), potem je pa obupala, ko je videla, da ponekod, kot rečeno manjkajo strani, drugod letnica izida, pa tako. ermm.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#18753 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 16 August 2010 - 06:22 PM

jaz je nisem dala lektorirat(diplome) sem jo pa dala v pregled eni slavistki...izvodov pa sem imela hm...4 ali 5
ravno ugotovila, da doma pa nimam nobenega izvoda ermm.gif
  • 0

#18754 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2010 - 07:02 PM

Jaz sem najprej dala 4 izvode delat in na koncu ugotovila, da sem sebi pozabla enega. butl.gif
Sem potem šla še posebej enega.

• 0

#18755 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 16 August 2010 - 08:19 PM

Če se jaz zdaj vpišem na kr en fax samo zaradi statusa, moram izpite na mojem faxu plačevat al kak je s tem? Jih lahko sploh delam? Meni se sanja nene, kak je s tem...
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#18756 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 16 August 2010 - 08:56 PM

Ja sej js bom dala eni za na hitrco za preletet diplomsko nalogo. Kar se citiranja in navajanja virov tiče, pa itak da se je treba ravnati po pravilih faksa. Tak, da s tem tud ne sme bit problemov. Sicer pa sem jo dala že v tehnični pregled na referat in že vem kaj moram popraviti. Nekaj sem že danes, nekaj se bom lotila jutri in to bo to...smile.gif
  • 0

#18757 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 16 August 2010 - 09:50 PM

QUOTE(_M_ @ 16. 8. 2010 - 6:36) View Post

Jst sm to včasih počela, pa sm pol nehala, ker je to tok nehvaležno delo; vsak pričakuje, da bo skor zastonj in da bo TAKOJ, čimpej, po možnosti ti pošljejo 50 strani diplome in pričakujejo, da boš lektoriral v dveh dneh, haloooo... Nihče tud pomisli ne, kolk časa in znanja je treba vložit v eno lekturo, sploh če to dela nekdo, ki se s s tem ne ukvarja profesionalno, lar pomeni, da hodi v službo in počne še kaj drugega in ima pač zato manj časa. wink.gif

My thoughts exactly.
Par let sem se ukvarjala s tem, lani pa se mi je vse skupaj dokončno zamerlo. Neverjetno, kaj vse dobiš v roke in kakšna skropucala nastanejo s strani osebkov, ki naj bi imeli za seboj par let gimnazije + vsaj 4 leta univerzitetnega izobraževanja. Lahko razumem, da jezik in slovnica pač nista vsem "jača strana", ko od take osebe dobiš še zlo nehvaležen odnos, pa se ti kmalu ne zdi več vredno ne časa, ne živcev.

Pri vseh diplomah, ki sem jih lektorirala, sem morala podpisati obrazec, da je izdelek lektoriran.
Pri določenih je potrebna tudi kopija diplome lektorja, je pa to precej odvisno od pravil posamezne fakultete in zahtev mentorja.
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#18758 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 17 August 2010 - 05:32 AM

aja pri nas vire in navajanje virov 2x pregleda knjižničarka - da dodeli potem še UDK in ostale "prčkarije".
  • 0

• Guests

Posted 17 August 2010 - 08:28 AM

QUOTE(Kalypso @ 16. 8. 2010 - 15:46) View Post

Jaz se definitivno strinjam, da nekdo ti nalogo mora slovnično pregledati, saj svojih napak, ko tekst ponovno bereš, včasih preprosto ne vidiš. Moti me pa to, ko ti ta oseba, ki ti tekst preglejuje prične obračat popolnoma pravilne stavke, ker se njej njen vrstni red besed pač lepše sliši.

Podpis.

Js sicer, ko fantu kaj preglejujem, mu tudi tae stvari popravim, ampak mu rece, lej, ta stavk bi bil boljsi obrnjen, ce ga hoces met tk, pol pa tut ok. Nekateri lektorji pa brez pogojnika "ce hoces", vse take stvari popravijo. Js kr kurjo kozo dobim zravn. Pust moj tekst!
  • 0

#18760 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 August 2010 - 08:45 AM

QUOTE(izabela @ 16. 8. 2010 - 10:59) View Post

A ve katera za kak pameten siviljski tecaj v lj? Enostavno sem se vdala v usodo, ker kar se tice cot v trgovinah - ajde, saj ko neki rabim, scasoma najdem in kupim, sam ne najdem pa vec nic, kar bi rada mela. Alpa da bi vidla in rekla uuuaaaaaauuuu!!! In zdaj bi si nekak rada kaj sama zasila, sam se morm naucit in sivat in risat in vse. biggrin.gif A je to sploh izvedljivo?

Ja, jaz vem, ampak ne bom pisala, ker saj veš, potem gredo vsi tja, pa je gužva. huh.gif huh.gif Sounds familiar?

Coco vprašaj, ona nekaj ve o tem. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users