Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#18721 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 August 2010 - 10:48 AM

idea.gif

Hvala Frčica!!!
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#18722 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28772 posts

Posted 15 August 2010 - 10:48 AM

Ampak so te tud v nemščini. Kinky, pa pojdi kaj v Italijo pogledat. Oni majo itak vse v Ita:)
  • 0

#18723 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 August 2010 - 10:52 AM

Najprej bom šla v knjižinico, da vidim, koliko lahko dejansko razberem iz te spakedravščine, če ne pa Italija. Hvala, ker nadomeščate moje možgane. laugh.gif laugh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#18724 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 15 August 2010 - 02:54 PM

Mene pa zanima če je lektoriranje diplome obvezno? Pa če katera koga pozna, ki to počne in da NI preveč drag(a)?
  • 0

#18725 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 15 August 2010 - 06:06 PM

Odvisno od pravil fakultete, mislim pa, da imajo kar vse (ali vsaj velika večina) to obvezno. Ponavadi je potrebno diplomi priložit potrdilo lektorja.
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#18726 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 15 August 2010 - 10:15 PM

nope, pri nas ni treba to nič priložit, sam tm v izjavi morš napisat, da je to tvoje delo, in da ti je ta pa ta lektoriral diplomo.. Sam kakega potrdila ti pa ni treba nosit.
  • 0

#18727 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 August 2010 - 10:25 PM

Pri nas ni obvezno, niti ni treba imeti nobenega potrdila oziroma nič nikjer omenjeno.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#18728 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 15 August 2010 - 10:47 PM

A pa ti si svojo diplomo dala lektorirat al ne? Js moje pomoje, ne bom dala, ker se mi zdi, da tud nikjer ne piše, da jo je treba dat. Plus to, da ne mislm celga premoženja za to dajat, in uni ki se prov z lektoriranjem ukvarjajo so ponavad prov dragi. Bi prej enmu k ma dokaj dobro znanje iz slo jezika dala. Zato sprašujem, če je kje kdo ki to počne in da ni prav drag?

Aja pa še to, kam si ti nesla vezat, a dol v uno fotokopirnico pod FDV-jem, al kam drugam?? Pa kok to kej stane? Zihr ke okol 80 EUR
  • 0

#18729 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33967 posts

Posted 16 August 2010 - 05:36 AM

Jst sm to včasih počela, pa sm pol nehala, ker je to tok nehvaležno delo; vsak pričakuje, da bo skor zastonj in da bo TAKOJ, čimpej, po možnosti ti pošljejo 50 strani diplome in pričakujejo, da boš lektoriral v dveh dneh, haloooo... Nihče tud pomisli ne, kolk časa in znanja je treba vložit v eno lekturo, sploh če to dela nekdo, ki se s s tem ne ukvarja profesionalno, lar pomeni, da hodi v službo in počne še kaj drugega in ima pač zato manj časa. wink.gif

• 0

#18730 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 16 August 2010 - 05:41 AM

pri nas sploh ni nič potrebno lektorirat (posledično se med diplomami znajdejo takšni in drugačni zmazki). Meni je diplomo pregledala kar mami (bivša učiteljica razrednega pouka).

Luci, če nimate nobenih predpisov, predlagam, da daš komu, ki ti je "blizu", zadevo prebrat, da mogoče opozori na nejasne stavke, potem pa še kakšnemu slavistu za preletet... Jaz sem imela 80 strani diplome pa mi je mami pregledala v 1 dnevu.
  • 0

• Guests

Posted 16 August 2010 - 09:59 AM

A ve katera za kak pameten siviljski tecaj v lj? Enostavno sem se vdala v usodo, ker kar se tice cot v trgovinah - ajde, saj ko neki rabim, scasoma najdem in kupim, sam ne najdem pa vec nic, kar bi rada mela. Alpa da bi vidla in rekla uuuaaaaaauuuu!!! In zdaj bi si nekak rada kaj sama zasila, sam se morm naucit in sivat in risat in vse. biggrin.gif A je to sploh izvedljivo?
  • 0

#18732 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 16 August 2010 - 12:30 PM

Mene zanima nekaj glede diplome... če imaš vse formalnosti (potrditev teme) urejene že v času, ko imaš status in jo zagovarjaš po preteku statusa, ali je slučajno za to potrebno kaj plačat ali je zagovor še vedno zastonj?
  • 0

#18733 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4844 posts

Posted 16 August 2010 - 12:36 PM

Mislim, da imaš po končanem statusu nekaj mesecev še čas, da lahko brez doplačila zagovarjaš. Koliko je to pa ne vem.
  • 0

#18734 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14563 posts

Posted 16 August 2010 - 12:45 PM

jp, kot bellini pravi. mislim da od prijave teme imaš dve leti časa da jo zagovarjaš. Po tem času je baje ne moreš več, jo moraš ponovno prijavljati.
Kalypso, a ne boš podaljšala statusa?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#18735 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 16 August 2010 - 12:49 PM

Aha, hvala. Rada bi našla uradno zadevo kjer piše kako je s tem na FF MB, pa je ne najdem. hmm.gif

Frčica, ne vem, preučujem zadeve, če se mi ga sploh splača... hmm.gif
  • 0

#18736 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4844 posts

Posted 16 August 2010 - 12:55 PM

QUOTE(Kalypso @ 16. 8. 2010 - 13:49) View Post

Aha, hvala. Rada bi našla uradno zadevo kjer to piše, pa je ne najdem. hmm.gif

Frčica, ne vem, preučujem zadeve, če se mi ga sploh splača... hmm.gif

Splača se ti zgolj iz tega, da ne rabiš urejat zdravstvenega zavarovanja, oz da ga imaš sklenjenega preko staršev. Kar se ostalih bonitet tiče jih tak ne uporabljaš, ker pač nisi v Slo. Si se pozanimala kako je z borzo in socialno pomočjo, če te sploh ni v Slo?
  • 0

#18737 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 16 August 2010 - 12:58 PM

Bellini, ravno to proučujem. wink.gif
  • 0

#18738 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 16 August 2010 - 12:59 PM

Kalypso, jaz sem na oglasni deski prebrala, da imaš eno leto po preteku statusa čas, da diplomo zagovarjaš brezplačno. Je pa res, da to ni uradna informacija...
Po mojem, se ti tudi splača podaljšat.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#18739 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 16 August 2010 - 01:03 PM

pri nas je dve leti
  • 0

#18740 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46728 posts

Posted 16 August 2010 - 01:03 PM

ok, če je eno leto potem tako ali tako ni problema. smile.gif

Sade, za podaljšanje statusa potrebuješ tud nek utemeljen razlog ali zdravniško potrdilo, česar pa jaz nimam...

Hvala vsem.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users