Jump to content

Photo

Anti-aging nega

• Please log in to reply
2184 replies to this topic

#1841 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 08 January 2022 - 07:37 PM

Vse. Kaj je najboljsi price/performance. Missalice se mi ne zdi drag,zato me je zanimalo ce je to nekaj kar se splaca. Imela sem recimo nekaj izdelkov Corsx,ki so cenejsi pa so mi bili neprimerljivo slabsi od PC recimo. Malo raziskujem,ne bi se rada nasrala. Pisale ste,da so cenejsi nekateri z enakim ucinkom.
  • 0

#1842 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 08 January 2022 - 07:51 PM

Kaj pa začetne doze tretinoina? Pa greš kar direkt na najbolj učinkovitega in postopoma uvajaš?

• 0

#1843 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 08 January 2022 - 08:00 PM

V cem je razlika? Naj ne bi bil najbolj ucinkovit retinol? Za te male gubice mislim. A ni tretinoin za akne?
  • 0

#1844 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 08 January 2022 - 08:06 PM

Ja, je, ampak na dolgi rok pa antiaging, pospesuje ta cell turnover da se koza hitreje obnavlja. Tretinoin je najmocnejsa oblika. Mislim, da ni najbolj pametno zaceti z najmocnejso. Cosmedoc in tixybeauty imata v highlightsih na IG dobro razlozeno, kdaj kateri retinoid in kako jih uvajati.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1845 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 08 January 2022 - 08:10 PM

Ja to sem vse prestudirala, prebrala sem tudi to temo veckrat, pa se vedno ne vem kaj bi 🤪 tudi pri ADP spremljam ravno to ko je imela ene stare objave na to temo prenovljene in sem cisto zmedena. Rada bi kaj vec na tem podrocju naredila zase, dokler imam se cas, ker mi je bilo po obeh porodih muka vnest ze obicajno rutino nazaj, pa tudi koza se mi je cisto spremenila.
  • 0

#1846 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 08 January 2022 - 08:19 PM

Na koncu se za nekaj pač odločiš, glavno je pa da kot začetnica začneš pri milejši obliki v nižjih konc. in postopno. Saj imaš še dovolj časa razmislit :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1847 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 08 January 2022 - 08:21 PM

Ja kako leto se verjetno 😁,da se odlocim. Glede gubic gre pa z otroci pri meni eksponentno se mi zdi,ker imam ze genetsko zelo izrazite smejalne gube in problematicen t predel (ce ni suh se pa sveti) ki je trenutno najbolj svoh videza.
  • 0

#1848 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 08 January 2022 - 08:21 PM

Retinaldehyde je za zacetek, potem pa tretinoin. Retinol gladko lahko spustis. Skoda denarja.
Ti povem, da se v zadnjih 15 letih ni na tem podrocju nic spremenilo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1849 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 08 January 2022 - 08:30 PM

Priporocas kak izdelek?
  • 0

#1850 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 08 January 2022 - 08:36 PM

Bolj kot ne samo Avene to uporablja. A-Oxitive je nov.

Retinol rabi dva koraka v retinojsko kislino, retinaldehyde enega, tretinoin pa pac ze je.
Ce ne to, pa 0.025 tretinoin 1x na teden. Vse to z redno uporabo soncne.
Vse te blogerke isto svetujejo :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1851 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 08 January 2022 - 08:41 PM

Jaz sem iz njihovega pisanja vse kaj drugega pobrala 😁
Hvala!

Geek and gorgeous ni ok?
  • 0

#1852 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 08 January 2022 - 09:16 PM

Potem pa ne vem kaj si brala :D

Sem nasla seznam retinalov pri Gabi (ona vec ve in njeno znanje je starejse).
https://www.parokeet...jo-v-sloveniji/
  • 0

Tumblr

#1853 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 08 January 2022 - 09:17 PM

Torej stopnjevanje ja ampak ni treba zacet ravno z retinolom. Ja tudi Parokeet sm ze pregledala. A ni potem g&g in missalice isto kot avene?
  • 0

#1854 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 08 January 2022 - 09:25 PM

Ta G&G ocitno je, tadrugega pa ne poznam. Avene ima 0.1, toliko da primerjas. Manj jaz sploh ne bi jemala. Meni vec kot 2x na teden niti ta ne pase, tretinoin pa sploh ne. Je ful prevec dela s tem, ker se koza lahko brutalno lupi pa soncno moras skoz uporabljat... Racunaj na kaksno leto za viden efekt. Na tretinoinu je res lep.
  • 0

Tumblr

#1855 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 08 January 2022 - 09:42 PM

Super. Hvala! Mi pa sigurno ne bo problem mazat, na spf sem se ful navadila pa vse ostalo tudi.
  • 0

#1856 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 09 January 2022 - 10:57 AM

V redu je npr retinaldehid oblika, kot so že omenile. Jaz sem imela Avene Triacneal Expert. Namesto tega je zdaj Cleanance women, ki ima enako količino retinaldehida, 0,1%. A-Oxitive nočna ima tudi 0,1 % retinaldehida. PhysioLift pa ima manj.

Jaz zdaj uporabim tretinoin 1x na teden. Se pa skoraj nič ne lupim. Suhe luske se mi poznajo samo, če uporabim kakšno kremo, ki matira. Tako da pri meni je balec od brutalnega lupljenja. Sončno kremo pa pač tudi zdaj pozimi uporabim vsak dan, mi ni nek problem.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1857 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 09 January 2022 - 12:14 PM

Tretinoin ti je zdravnica predpisala?
  • 0

#1858 Marmelada