- Pečem ajdov kruh z orehi.
Poročaj, pls, kakšen bo! Jaz včasih vzamem oni ajdov hlebček z orehi v Kruharni in je božanski .
Sem pa gledala zadnjič v Sparu, ajdova moja je 4€, uf.
Posted 03 November 2013 - 09:35 AM
- Pečem ajdov kruh z orehi.
Poročaj, pls, kakšen bo! Jaz včasih vzamem oni ajdov hlebček z orehi v Kruharni in je božanski .
Sem pa gledala zadnjič v Sparu, ajdova moja je 4€, uf.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 November 2013 - 10:07 AM
Ja, vem kateri misliš. Tudi Lidl ga ima, ampak je z maslom, tako da .... Bomo videli, sedaj bom zamesila, pa javim kasneje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 03 November 2013 - 11:13 AM
Z maslom je? (is not amused) Sem pogledala sestavine, pa res. Skoda. Ful dober, pa ko je v Lidlu akcija, je samo 1.19 eur ponavadi. Ajdovo moko se da pa tudi ceneje dobit, ce ne drugace, iz mlina, v lokalni kmetijski zadrugi je sveza ajdova moka iz mlina max. 3 eur.
Btw tile tvoji jedilniki, Kinky, so za prste polizat, pa vsakic, ko mi zmanjka ideje, kaj si pripravit za kosilo, malico, poscrollam po tvojih objavah ^^.
Jaz bom pa delala danes spet prirejeno prekmursko gibanico.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 03 November 2013 - 11:45 AM
Hvala, Olivija. Tisti Lidlov je tudi meni božanski, in sem bila zelo razočarana, da vsebuje maslo.
Moko bom pa jaz nabavila ko grem čez 3 tedne spet v Prekmurje, prav en mlin je tam na Muri, in bom šla iskat.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 03 November 2013 - 12:08 PM
Jaz sem bila pa prepričana, da je Lidlov ajdov kruh z orehi veganski, očitno sem pri branju sestavin maslo spregledala...
Posted 03 November 2013 - 12:30 PM
Tudi LIDL ga ima, ja. Ampak meni je oni iz Kruharne osebno boljši. Čeprav ima all in all meni osebno Lidl super kruhe.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 November 2013 - 01:58 PM
Kinky, hvala...Bom poskusila kak drug dan, nisem imela testa, nobenega... Naredila bom pa:
Bučno juho s semeni in gurmanski krompir z zelišči
Aja lidlov je dobr, šparov ajdov kruh z orehi je pa tud super.
Posted 03 November 2013 - 08:23 PM
Vege gyros, pražen krompir
Pecivo z bučkami, jabolki, makom in mandlji (brez sladkorja)
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 November 2013 - 09:19 PM
Jina, mamljivo.
Pa še moji slikci od danes.Krompir mi ni ratal, mi je razpadel in sem zimprovizirala. Malo je bilo presuho, drugače pa noro dobro. Poleg sira po vrhu bi mogla vkomponirat še kislo smetano. Sem pozabila
Posted 04 November 2013 - 01:36 PM
Mmmmm, Jina.
Poročaj, pls, kakšen bo! Jaz včasih vzamem oni ajdov hlebček z orehi v Kruharni in je božanski
.
Kruh je uspel, je dober, je pa ta iz Lidla malo boljši. Bom še poskušala, dodam slike kasneje. Sva ga pa včeraj s fantom za popoldansko malico skoraj celega pojedla.
Danes:
Posted 04 November 2013 - 02:39 PM
zelenjavni kus kus (rdeča paprika, paradajzki, gobe) pa motovilec
Posted 04 November 2013 - 02:48 PM
Fiona, oboje zgleda ful dobro. Se mi je prav zluštala hokaido juha zdaj.
Jaz bom danes narastek s cvetačo, brokolijem in smetanovo-sirovo omako. Imam zdaj zalogo domače cvetače in brokolija.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 November 2013 - 04:12 PM
Thanks saj je tudi bilo dobro
Jaz sem pa za danes kus kus nadomestila s kvinojo in kar sem do zdaj poskusila (nisem je še nikoli jedla) je super.
Še fanta počakam pa v napad (bom prilepila tudi slikico...on ma boljši telefon
)
Jutri bom pa delala čičeriko v paradižnikovi omaki s polento
Recepta nimam, bom improvizirala
Posted 04 November 2013 - 04:50 PM
Pa še slikovno gradivo
Posted 04 November 2013 - 05:17 PM
Mmm, kvinoja je ful dobra, jaz sem jo tudi danes kuhala, ampak s porom. Preprosto in okusno.
Pečem pa še "pull apart" česnov kruh.
Posted 04 November 2013 - 06:33 PM
Jaz pa sem danes napekla muffine:
- limonini
- čokoladni
- jabolčni z oreški in koščki čokolade
Posted 05 November 2013 - 07:09 PM
Posted 05 November 2013 - 08:39 PM
Jina, zanima me recept za pecivo? Drugače pa ful zakon fotke, vse
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 November 2013 - 09:58 PM
Bom napisala v temo Sladice.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 November 2013 - 12:39 AM
- čokoladni mousse
(banana, avokado, kakav, agavin sirup)
Boš dala recept?
0 members, 1 guests, 0 anonymous users