Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1841 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 September 2009 - 01:02 AM

QUOTE(Kalypso @ 31. 8. 2009 - 14:24) View Post

Kinky & Fluffy, dajta mi svetovat. Meni Tarantinovi filmi niso najbolj všeč, ampak Inglourious Basterds me mika pogledat zaradi tematike, ki pa mi je res všeč, tako da sem zdaj malo v dilemi. Bojim se, da bo preveč špricanja krvi in da bo preveč za lase privlečen, da bi mi bil všeč. Vem, da si je celotno zgodbo Tarantino sam zmislil, vse te barabe so izključno plod njegove domišljije, pa se bojim, da bo vsa zgodba izpadla preveč nerealno, preveč butasto,da bi lahko bila resnična. Ok, zdaj pa vprašanje.. ali naj grem gledat v kino ali naj raje počakam, da bo dostopen na torrentih, pa si ga takrat pogledam, da ne bom trpela v dvorani, če mi slučajno ne bo všeč?

Niso ti npr. všeč Pulp Fiction, Kill Bill I. in II., Reservoir Dogs? Ti si čudna. sleep.gif

No, šalo na stran ... Zgodba ni izpadla butasto, to zagotovo. Prikazana je na hm ... rahlo "umetniški, tarantinasti" način, ne znam drugače povedat. -) Če ti stil Tarantina ni všeč, predlagam, da počakaš na torrente. Me pa zanima, kako ti bo všeč. Meni je bil, kot sem že napisala, slabši, kot sem pričakovala (vendar moja pričakovanja so zelo visoka, sploh glede takih majstrov) ... sem pač pričakovala več od Tarantina.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1842 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 September 2009 - 06:27 AM

biggrin.gif

Kalypso: KLIK

Če ti ni več Tarantinov stil režije, njegov humor, itd. - potem ti odsvetujem ogled, še posebej ker se gre za fikcijo, pač njegov pogled na zadevo, Hitler in še posebej Goebbels sta prav karikaturi - no, NI dokumentarec, je pač drugačen film. Jaz bi si ga na tvojem mestu pogledala, saj kaj imaš pa za izgubiti. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1843 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 01 September 2009 - 11:51 AM

Pulp Fiction in Reservoir Dogs sem gledala par let nazaj ampak iskreno rečeno se res ne spomnim nič razen mastnih las Johna Travolte in afro čupe Samuela L. Jacksona. Še najbolj mi je od Tarantinovih filmov ostal v spomniu Jackie Brown, ki pa mi je bil tak pač. Ni bil nekaj ekstra, ni pa bil tud ne tak slab. Kill Bill nisem gledala, me mi nekak premamla. No, tak bom rekla, da pač nisem ravno nek zadrt nasprotnik Tarantina, mi njegovi filmi niso slabi, jih lahko gledam, ampak ima ded svoj stil, ki mi včasih ni najbolj pri srcu, čeprav mi pa ne gre tako zelo na živce.
Hvala za vse komentarje. Inglourious Basterds bom ziher pogledala, ampak ne bom pa plačevala kino vstopnice za to. smile.gif Ko bom pogledala pa poročam.

V zadnjem času sem gledala:

Goal! III
IPB Image
Prva dva dela te triologije sta govorila o mladem mehiškem nogometašu in njegovi poklicni poti. Pričakovala sem, da bo tretji del nadaljevanje drugega dela, ampak se je izkazal za kar nekaj. Glavni junak prvih dveh filmov se tukaj pojavi le v stranski vlogi in je tako kot ga sploh ne bi bilo. Film se osredotoči na dva angleška reprezentatnta in še to bolj na njuno osebno življenje, nogomet je kar nekak potisnjen v ozadje. V filmu so sicer posnetki iz svetovnega prvenstva, vendar so kar nekaj, nametan kalejdoskop golov, posnetkov navijačev, neke prave zgode pa sploh ni. Čist odveč je tudi skupina angleških navijačev, ki imajo po mojem mestu v filmu vlogo zapolnit minutažo.
Glede na to, da sta mi bila prva dva filma precej všeč in sta v rangu športnih filmov med mojimi najljubšimi, je ta daleč za njima. Film kot samostojen film bi še bil ok, čeprav bi bolj pasal v žanr telenovele kot v žanr športnega filma.
4/10

Taxi 4
IPB Image
Ta serija francoskih komedij Taxi je z vsakim delom bolj butasta, že tako butasta, da ti mora bit smešna. Policisti so na trenutke prave karikature. Glavni junaki so enaki kot v prvem delu, manjka le Marion Cotillard, nova člana ekipe pa sta sinova glavnih dveh junakov. Daniel in Emilien tudi tokrat združita moči, da ulovita zločinca, ki ga poprej Emilien spusti na prostost. V glavnem... pač Taxi kot Taxi. 4. del ne ponudi nič novega, je slabši od npr. prvega dela, ampak je kljub temu za pogledat.
6/10
  • 0

#1844 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 02 September 2009 - 03:49 PM

BLUES ZA HAVANO
Habana blues

IPB Image

Blues za Havano režiserja in scenarista Benita Zambrana je zgodba o Ruyu in Titu, dveh mladih Kubancih z istimi sanjami: postati glasbena zvezda. Dilema in skušnjava, ki prideta s ponudbo o snemanju plošče zunaj države, spremenita njuni življenji in vplivata na odnose s svojci in prijatelji. Blues za Havano je lepa prispodoba dostojanstva, prijateljstva in ljubezni, kjer se prepletata smisel za humor in čustva.

Redko kateri film me gane in ta me na nek način je.Film se ne konča z nekim "srečnim koncem" kjer se na koncu vse uredi, ampak je konec predvsem realen,življenski, kar se mi zdi, da je dalo filmu nekaj posebnega.
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1845 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 04 September 2009 - 12:21 PM

Fools gold
IPB Image
Pustolovski iskalec zakladov Ben je ob iskanju bajeslovnega bogastva potopljene ladje iz 18. stoletja izgubil vse premoženje, slabo pa se je končal tudi njegov zakon z čedno Tess. Njuni življenjski poti se znova združita, ko Ben v svojo avanturo vplete hčerko premožnega ladjarja, za katerega dela tudi Tess. Nenavadna druščina se odpravi na nepozabno pustolovščino, polno morskih nevarnosti, zlobnih negativcev, nepričakovanih preobratov in vročih ljubezenskih trenutkov.
Meni je bil film všeč. Zgodba je dovolj zabavna in napeta, da te pritegne. Je mešanica različnih žanrov - je malce pustolovski, malce komičen, malce romantičen, malce akcijski. Matthew McConaughey in Kate Hudson sta še en filmski par, med katerima na filmskem platnu vlada kemija in ju zelo rada gledam. Za svoj žanr je film dober, čeprav obstajajo tudi boljši. Jaz bi ga priporočala za deževno popoldne, ko si želiš pogledat film ob katerem ne rabiš veliko razmišljat, se pa želiš zabavat.
7,5/10
  • 0

#1846 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 05 September 2009 - 10:07 AM

I love you, man

IPB Image

Še ena fajn komedija. Igralci so super, sploh Jason Segel je meni itak zakon (How I met your mother biggrin.gif ). Zgodba nič posebenga, srečen konec, itak, ampak meni je bil film všeč. Dosti smešen, hitro mine. Fajn sprostitev.

7-8/10

Vicky Cristina Barcelona

IPB Image

Mja, meni je bil film okej, ampak nič posebenga. Igralci so dobri, Penelope je super, Scarlett ji ne seže niti do kolen, Javier je hud. twisted.gif Zgodba se mi ni zdela nič kaj takega, nič presenetljivega. Za pogledat je, ampak ne pusti nekega "uau" vtisa.

6-7/10
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1847 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 September 2009 - 09:35 PM

Meni je bil Vicky Cristina Barcelona všeč. Bi mu dala recimo 7/8. Ni tisti klasičen film, ko že vnaprej točno veš, kaj se bo zgodilo. Tudi konec ni tipičen. Mene je pritegnil predvsem zaradi tematike in igralcev.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1848 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 September 2009 - 12:46 PM

Coco avant Chanel dobi od mene čisto 10ko! Se načeloma strinjam z Brokoli, tud to da ni povdarka na modi mi je v bistvu bilo zelo všeč. Love it in za v domačo kinoteko.

The Ugly Truth thumbup.gif
IPB Image
Hudooo! Haha, jaz sem umirala od smeha. Katherine je največji cukr ever, Gerard pa itak *slin slin*. Lušna komedija, na momente sprevržena, pa vendar. laugh.gif thumbup.gif
  • 0

#1849 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 September 2009 - 06:16 PM

The Hangover (2009)

IPB Image

Igrajo: Bradley Cooper, Heather Graham, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Jeffrey Tambor, Ken Jeong

Režiser divjih komedij Road Trip in Modeli stare šole predstavlja zgodbo o skoraj poročenem Dougu, ki želi zadnja dva dneva samskega stanu preživeti s tremi najboljšimi prijatelji. Odpravijo se v mesto zabave Las Vegas, toda po prekrokani noči prijatelji ugotovijo, da je Doug izginil, v kopalnici tiči čisto pravi tiger, v omari pa joka neznan dojenček. Da bi našli pogrešanega prijatelja, se odpravijo po sledeh pretekle noči in ob tem odkrivajo, kakšne neumnosti in pregrehe so povzročili.

Komedija, ki je na začetku veliko obetala, ponudila pa bolj malo. Humor je zelo, hm, "nizek" oz. preprost. Predvsem si želim malo bolj izvirnega humorja. Pa ni treba, da je humor hudo zakompliciran, kjer treba povezat in poznat žnj stvari, da ti je jasno, ampak malo več izvirnosti pa vsekakor ne bi škodilo. Nasmejala sem se glih ene 2x. Film, ko si želite možgane res dati na pašo, kriterije za kakršnokoli kvaliteto pa še bolj.

3/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1850 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 September 2009 - 10:02 PM

Vicky Cristina Barcelona (2008)

IPB Image

Režija: Woody Allen
Igrajo: Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Javier Bardem, Penelope Cruz, Chris Messina, Patricia Clarkson, Kevin Dunn

V novi kaotični romanci Woodyja Allena se mladi ameriški prijateljici Vicky in Cristina podata na poletne počitnice v Španijo. V Barceloni jima pot prekriža zapeljivi slikar Juan, ki se z lepoticama zaplete v ljubezenski trikotnik. Za popolno čustveno zmedo poskrbita Vickyjin zaročenec iz New Yorka in Juanova neuravnovešena bivša žena Maria, ki ljubezen razume kot zelo usodno in smrtonosno čustvo.

Dokaj nedolgočasen filmčič, ki te skorajda fino zabava vse do konca. Bardem šarmanten, kot vedno ... le Scarlett meni nikoli ne bo fatalna seksi lepotica, za kakršno jo ima večina --- tudi njen igralski talent ni ravno hvale vreden. Prav tako menim za Penelope (aham, prav zares), čeprav je svojo vlogo v filmu odigrala solidno. Jaz bi si želela malo več provokativnosti oz. drznosti v filmu (za nekatere je seveda drznosti že več kot dovolj s tem, da se dogaja "ljubezen" med tremi osebki), ker ima dobre nastavke, ki so za moje pojme hudo neizkoriščeni.

6/10

• 0

#1851 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 19 September 2009 - 07:13 PM

La Môme (La vie en rose)
IPB Image
Od revnega pariškega predmestja do velemestnih luči New Yorka je bilo življenje Edith Piaf polno boja za petje in preživetje, za življenje in ljubezen. Edith Piaf je odraščala v veliki revščini. S svojim čarobnim glasom, strastnimi romancami in prijateljstvi z največjimi imeni svojega obdobja – Yvesom Montandom, Jeanom Cocteaujem, Charlesom Aznavourjem, Marlene Dietrich, Marcelom Cerdanom in drugimi – je zaslovela povsod po svetu. V drznih poskusih, da bi ubežala svoji tragični usodi, pa je pariški vrabček, kot so ji rekli, letal tako visoko, da ni šlo drugače, kot da si je ožgal krila ..
Pravkar sem pogledala ta film in morm rečt, da je odličen. Marion Cotillard je v svoji vlogi enkratna - prepričljiva kot ekscentrična Edith Piaf. Po mojem mnenju je zasluženo dobila oskarja.
Zgodba je biografija, zato nekih hudih zapletov in razpletov nisem pričakovala. Mogoče me je malce motilo preskakovanje v času, ki je na začetku malce moteče, ampak do konca filma se navadiš.
V filmu mi je bila všeč mi je bila tudi glasba, s pomočjo katere je povedanega veliko. Edith Piaf je imela res lep glas in njene pesmi so preprosto wub.gif.
8,5/10
  • 0

#1852 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 September 2009 - 07:30 PM

27 Dresses (2008)

IPB Image

Režija: Anne Fletcher
Igrajo: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Judy Greer, Edward Burns, Brian Kerwin, Charli Barcena

Zabavna mladenka Jane zna odlično pripraviti poroko, saj jih je doživela že 27, a vedno le kot priča. Skrivoma je sicer zaljubljena v šefa Georga, a mu svojih čustev nikakor ne zna priznati, zato pa ima več sreče pri postavnem lepotcu njena sestra Tess. Jane se tako znajde v čustveni zagati organiziranja poroke svoje največje ljubezni, a njeno stisko opazi mladi novinar, ki se odloči poskrbeti za srečen in romantičen razplet, čeprav morda ne na način, kot si je Jane sprva predstavljala.

Moje mnenje:
Lahkotna, sproščujoča romantična komedija, ki je name naredila pozitiven vtis, ena boljših tega žanra. Ni pocukranosti, cenenosti, dolgočasnosti. Katherine Heigl je meni en tak cuker, preprosto mi ne more iti na živce (pa bi mi po vseh pravilih morala iti, hehe), gledati jo na ekranu (pa čeprav brez igralskih presežkov) je taka prijetna sprostitev. Zgodba filma je so – so, pač, tipične ljubezenske zadevščine s srečnim koncem, kjer “zmaga resnica in dober človek”, tako nekako. Lušten film v svojem žanru.

7/10

• 0

#1853 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 19 September 2009 - 11:08 PM

Dreamgirls
IPB Image
Film prikazuje burno glasbeno dogajanje iz konca 60-ih in začetka 70-ih let, ko spoznamo trio zabavnih pevk Effie (Jennifer Hudson), Deene (Beyonce Knowles) in Lorrell (Anika Noni Rose). Ambiciozni menedžer Curtis (Jamie Foxx) jim ponudi, da bi bile spremljevalne pevke slavnega Jamesa 'Thunder' Earlyja (Eddie Murphy), kar pa je šele začetek velikih sprememb, s katerimi Curtis vodi in spreminja pevke po lastnem okusu. Trio sicer kmalu žanje velike uspehe, toda cena slave je zelo visoka, prava življenjska sreča pa vse bolj oddaljena.
Film mi ni bil slab. Veliko je meni všečne glasbe, zgodba je solidna in se ne konča povsem tako kot sem pričakovala, da se bo. Igre je bolj malo, je pa zato veliko petja. Jennifer Hudson med vsemi igralci izstopa in po mojem mnenju popolnoma zasenči Beyonce. Oskarja ne vem če si za svoj nastop ravno zasluži, je pa definitivno izmed vseh igralcev v tem filmu po mojem mnenju najbolje opravila s svojo vlogo.
7/10
  • 0

#1854 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts

Posted 21 September 2009 - 04:06 PM

Ujemi in spusti (Catch and Release)

IPB Image

Po smrti zaročenca se Gray (J.Garner) preseli k njegovim najboljšim prijateljem. Medtem ko se Sam (Kevin Smith) in Dennis (Sam Jaeger) na vse pretege trudita, da bi jo spravila v dobro voljo, se Fritz (Timothy Olyphant) obnaša kot da mu to ni mar.
Go pa Gray premaga njegovo obrambo, končno sprevidi, zakaj ga je njen zaročenec tako zelo cenil. Dlje časa, ko preživita skupaj, bolj je Gray jasno, da njene možnosti za ljubezen niso umrle skupaj z zaročencem.
Kmalu pa se pojavijo še nepričakovani gosti, zaradi katerih bo Gray potrebovala vso podporo in ljubezen svojih novih prijateljev

Meni film ni bi ne vem kaj,recimo ne bi ga šla še enkrat gledat.Sem ga pa pogledala celga brez prevertavanja tako da prav slab mi tudi ni bil.Pač nič posebnega.

Penelope

IPB Image

enelope Wilhern, hčerko premožnih pripadnikov višjih krogov, prizadene Wilhernov urok, ki ga bo prekinila le, če bo našla ljubezen. Skrito na družinskem posestvu osamljeno dekle sreča vrsto snubcev, ko skušajo njeni starši zaman prekiniti urok.
Vsakemu snubcu je všeč Penelopa in njena precejšnja dota, dokler ne izvejo za njeno "hibo". Sita od vsega in odločena, da bo živela po svoje, se Penelopa odtrga od družine in se sama poda v svet ...

Romantična zgodba ,ki meji na pravljico s privdihom čarobnosti.Občasno si rada pogledam take filme in ta mi je bil kar všeč.Lahkoten film,primeren za kakšen večer,če seveda prebavljaš take filme.

Klub bralcev Jane Austen (Jane Austen book club)

IPB Image

Pet prijateljic se odloči, da bodo ustanovile klub bralcev priljubljene pisateljice Jane Austen. Vsaka izmed njih si izbere svoj roman, ki se v določenih detajlih pokriva z njenim življenjem.
Ker pa je vseh romanov Jane Austen šest, v svoj klub povabijo še simpatičnega moškega prijatelja in mu dodelijo preostali roman. Skupinica v knjigah in druženju najde tolažbo, sprostitev in nasvete za življenjske težave, hkrati pa ugotovijo, da se njihove ljubezenske težave sploh ne razlikujejo od težav junakinj britanske pisateljice.
Romantična komedija, v kateri se ljubezenske klasike prepletejo s sodobnim svetom.

Film mi je bil všeč,čeprav me je nekaj likov živciralo.Drugače pa imam rada Jane Ausetn in me je zaradi tega pritegnil,pa tudi zgodba se mi je zdela zanimiva.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.

#1855 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 September 2009 - 06:39 PM

My Blueberry Nights (2007)

IPB Image

Režija: Wong Kar Wai
Igrajo: Norah Jones, Jude Law, David Strathairn, Rachel Weisz, Natalie Portman

Mladenka Elizabeth se odpravi na dolgo pot po Ameriki, na kateri naj bi se končno našla in si odgovorila na vprašanja o svojih ljubezenskih čustvih, ključe pa pusti pri prijatelju Jeremyju, ki mu občasno s poti pošlje tudi kakšno razglednico. Elizabeth na poti seveda čaka kopica nenavadnih dogodivščin, a nekega dne se bo le morala vrniti v New York.

Moje mnenje:
Film z za večino mamljivo igralsko zasedbo, ki se tako hudo s slabimi elementi trudi biti poseben, da je veselje. Vseeno pa je zelo dolgočasen, nič izviren. Še najbolj se je izkazala pri svojem liku Rachel W., a vendar brez kakšnega zapomnljivega presežka. Jaz sem bila zelo razočarana, saj sem imela občutek, da bom videla nekaj prijetno drugačnega, bolj globokega.

5/10

• 0

#1856 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts

Posted 26 September 2009 - 11:59 AM

IRINA PALM

IPB Image

50-letna vdova Maggie skuša zbrati denar za zdravljenje umirajočega vnuka, a ker ne najde primerne službe ali posojila, se javi na oglas za hosteso v nočnem klubu. Lastnik Micky išče žensko, ki bi zadovoljevala seksualne potrebe obiskovalcev, a ker Maggie ne vidi drugega izhoda, sprejme nevsakdanje delo in med pohotneži zaslovi pod psevdonimom Irina Palm. Kljub lepemu zaslužku se njeno skrivno življenje znajde v navzkrižju z moralnimi predsodki sina in prijateljic ter rastočo navezanostjo na Mickyja.
Pogledala sem sicer cel film ampak mi ni bil všeč,ubistvu ne vem kaj bi lahko še rekla,ni pe pritegnil.

Alice Doesn't Live Here Anymore

IPB Image

V tem nepredvidljivem filmu se Ellen Burstyn, ki je za vlogo vdove Alice Hyatt leta 1974 dobila Oscarja za najboljšo žensko vlogo, s sinom odpravi na težko pot v iskanju boljšega življenja.
Režiser Martin Scorsese se zelo dobro znajde tako v vaškem okolju jugozahoda, kakor tudi v urbanih področjih. Alicijino potovanje vodi z občutkom, ki jih nikoli ne uniči s sentimentalnostjo. Film je le delček življenja, pravega, smešnega in provokativnega.

Znimiv že starejši film z različnimi smešnimi situacijami,ki prikazuje življenje matere ,ki ostane sama z 12 letnim nekoliko neuzgojenim sinom v sedemdesetih letih in vse finančne stiske,ki jih preživljata na različne načine.In se seveda se na koncu vse srečno konča.

• 0

#1857 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17154 posts

Posted 26 September 2009 - 01:20 PM

The Ugly Truth

Simpatična romantična komedija, za popestritev popoldneva. Ima nekaj dobrih scen, tipičen happy end. Gerard Butler je takoooooo pofukljiv da dol padeš. Videz bad boya, z nekaj dni staro brado, pa scena ko plešeta salso twisted.gif wub.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1858 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17740 posts

Posted 27 September 2009 - 07:17 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 23. 9. 2009 - 19:39) View Post

My Blueberry Nights (2007)
IPB Image
Moje mnenje:
Film z za večino mamljivo igralsko zasedbo, ki se tako hudo s slabimi elementi trudi biti poseben, da je veselje. Vseeno pa je zelo dolgočasen, nič izviren. Še najbolj se je izkazala pri svojem liku Rachel W., a vendar brez kakšnega zapomnljivega presežka. Jaz sem bila zelo razočarana, saj sem imela občutek, da bom videla nekaj prijetno drugačnega, bolj globokega.

5/10

se povsem strinjam s to oceno, od filma sem pričakovala mnogo, saj naj bi bil po vseh opisih nekaj ful posebnega, drugačnega. igra protagonistov je bila sicer luštna, ampak sama zgodba pa totalno dolgočasna, skozi film se komaj kaj dogaja... kar pa dober film rabi, je dobra zgodba in dogajanje.
Res škoda, da se niso bolj potrudili, ker sicer bi od te "globine" morda še kaj bilo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1859 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 September 2009 - 07:21 PM

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Super risanka, meni osebno ena boljših, sem se večkrat iz srca nasmejala foram. Karakterji seveda posebni in zelo posrečeni, humor izstopa iz povprečja, zato filmu podeljujem 9/10. Pojavi se tudi Buck, ki doda vrednost že tako super narejeni risanki, z moje strani vse pohvale. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1860 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17154 posts

Posted 27 September 2009 - 09:24 PM

Coco Chanel

Film sem šla gledat čisto na blef, braz kakih pričakovanj, malo me je ednio skrbelo kako bom dve uri prenašala francoščino. Moram rečt da me je film precej presenetil, v pozitivnem smislu. Koliko so se držali dejanskih dejstev nebi vedla, mi je bila pa zelo všeč kustomografija. Audrey je dobro upirizorila ekscentrično in zelo samosvojo žensko, ki si je upala izstopati. Škoda edino da so dali poudarek predvsem na obdobje do njenega prodora v svet mode, čas ko je bila na višku pa je prikazan čisto bežno, in malo otopelo. Vendar tako lažje razumemo kaj je oblikovalo njeno osebnost in delno povzročilo tudi zagrenjenost in nedostopnost na stara leta.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users