Današnje vegi kosilo
Posted 05 August 2013 - 02:26 PM
Današnje vegi kosilo
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 August 2013 - 03:37 PM
Bogato. Dobro deluje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 August 2013 - 04:44 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 07 August 2013 - 10:53 AM
Curry - veganski
(gobice, rjava leča, feferoni, bučke, zraven basmati riž)
Zajeb. Hotela sem dati v temo Danes kuham, za Matildo.
Ja.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 15 August 2013 - 02:51 PM
Da porocam o Violife sirih:
Zaenkrat sem poskusila rezine s pikantno papriko, ki so mi bile ok, ampak bom brez tezav tudi brez njih zivela - sploh, ker je paket za 1 osebo kar zalogaj).
Na internetu vidim, da je okusov precej, ceprav vecine nisem uspela zasledit v lokalnih trgovinah:
Vceraj smo poskusili tudi Violife sir za pico, ki je direkt iz paketa res (predvsem po vonju) spominjal na 'real deal', ampak tisto, kar je iz njega na pici nastalo, pa ni bilo nobenemu vsec (no, razen R, ampak on ne steje, ker jé raznobarvne mrvice na kruhu za zajtrk). V bistvu sem potem razmisljala, da mi verjetno tudi odlicna imitacija ne bi bila povseci zaradi mentalnega linka na sir iz kravjega mleka ob vlecenju (pa med drugim tudi zaradi vse silne mascobe - mi ne odgovarjajo luze olja na pici sploh), tako da vztrajam pri chese-less veggie-full picah.
Posted 16 August 2013 - 05:58 PM
Jaz kupujem samo še tega navadnega za v toast, pikanten mi ni všeč, ta za na pico pa tudi ne preveč, ga tudi sama ne pogrešam na pici sploh, prosim, če mi dajo malo več paradižnikove omake, in je ravno tako dobro.
Posted 18 August 2013 - 01:45 PM
Za solato (iz taščinega vrta)
In še nekaj iz restavracij. Odkar se vegansko prehranjujem, še nisem imela težav. Povsod mi z veseljem kaj pripravijo/svetujejo. Včasih moram kaj razložit, pač da sir ne, ampak tudi maslo ne,
ampak ni večjih težav.
Jurčki na žaru + polenta
Zelenjavna rižota + gobe na žaru
Posted 07 September 2013 - 04:11 PM
Zadnje čase pogosto naredim kosilo na tak način, ker je narejeno 1 2 3 hitro in ful dobro, pa rada imam tortilje/zvitke z nadevom.
V Sparu kupim narejene tortilje in bio sejtan, ki ga popečem na čebuli in česnu.
Dodam različno narezano zelenjavo (paprike, že vnaprej kuhan korenček in grah, koruzo...) popražim, nato še pasiran paradižnik in veliko začimb po okusu.
Zvijem v tortilje, za prilogo pride solata po okusu. V nadev in povrh sem vtaknila še malo sira, se nisem mogla upret, zato ni vegansko
Za posladek pa si zmiksam 1,5 jabolka z malo vode, ledu in ingverja. Čista fantazija. Za sladkosnede se zraven da še malo datljev ali rozin.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 September 2013 - 08:50 AM
Posted 10 September 2013 - 08:48 PM
Kuhan krompir in domača blitva, sladko rdeče korenje, poleg solata coleslaw (redno na meniju; naredim z vegansko majonezo, odlično pride)
Fokača z olivami, humus
Riž z zelenjavo, vege burger, solata, rdeča pesa
Čili sin carne, koruzni kruh
Posted 10 September 2013 - 09:02 PM
Mater, kinky, sem si rekla, da te moram pohvalit- zelo veliko kuhaš in vse se zdi ful dobr! Ful mi je kul, k prou čutm kok rada kuhaš, ful dobr.
Ful si prijazna do hrane in do tvojega fanta in sebe in vrta, ker lepo prijazno vzameš kar ti ponudi, on to ziher čuti, ti pa tud in se dobr počutita drug z drugim
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 10 September 2013 - 09:03 PM
Kinky, vse izgleda super dobro. Pa ful imaš domišljije.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 September 2013 - 09:11 PM
Kinky jaz te tud moram pohvalit. Vse odlično izgleda, ničesar se ne bi branila.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 10 September 2013 - 09:22 PM
Hvala vsem za pohvale. rea. Kuhanje je res moj hobi, in to z velikim veseljem počnem.
Posted 10 September 2013 - 09:23 PM
Kinky, humus narediš sama, ali ga kupiš? Če ga kupiš, katerega?
Posted 10 September 2013 - 09:25 PM
Tega sem sama naredila, in sicer po tem receptu (je zelo preprost): http://okusno.je/recept/hummus.
Tahini sem pa kupila.
Posted 10 September 2013 - 09:28 PM
Jaz sem ga v Parizu konstantno jedla, tako kot ti, s korenčki.
Zdaj tukaj je malo težje, ker ljudje okoli mene ne sodelujejo. Ampak ga pogrešam!
Hvala za info.
Posted 10 September 2013 - 10:08 PM
Kinky jaz te tud moram pohvalit. Vse odlično izgleda, ničesar se ne bi branila.
Posted 11 September 2013 - 07:26 AM
Kaj sama skuhaš čičeriko za humus?
Kako pa narediš taki koruzni kruh?
Meni je pa zraven hrane še tvoj prt tak lep!
Posted 11 September 2013 - 07:38 AM
Včasih ja, spet drugič ne. Kupim v Leclercu vloženo.
Koruzni kruh pa naredim po enem receptu s spleta, ga sedaj ne najdem: moka, koruza, itd.
Nekaj takega: 1 cup cornmeal
1 cup flour
1/4 cup sugar
5 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup water, plus
2 tablespoons water
1/3 cup oil
Potem samo zmešaš in daš v pečico. Moko lahko zamenjaš, da ni bela.
Spekla sem potem kar v modelih za muffine.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users