Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1841 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 June 2008 - 07:02 PM

Ja, meli ste jo pri pouku. Ampak ni je pa v sklopu za maturo na ricu, tko da ne vem, če je so lahko kr tko vmesti notr med druge pri maturi.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1842 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 June 2008 - 07:10 PM

Mene pa zanima glede slove. Pač v tematskem katalogu na ricu so napisana obdobja književnosti, ki jih mormo znat opisat pa značilnosti pa tko, sam niso pa vsa, se mi zdi.

Kako to?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1843 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 19 June 2008 - 07:13 PM

Tole sm iz zvezkda od sošolke prepisala. Se oproščam za napake.

FIRE AND ICE
Frost believes that one should never compromise. Either one should love or one should hate. Anything else is a waste of time. Mediocracy is rejected completely. He preferes the passionate aproach to life- ''live and love to the fullest, be absorbed by the burning fire of desire''. Death by passion.
The poet was inspired by Dante's Inferno in which (canto 32) the betrayers of their own kind are plunged half in fire and half in ice (WTF?!). Fire and ice has 9 lines- Dante's 9 circles of hell.
Thematic level: The poem reflects the same sistem of ethics that Dante employs to classify the sins and punishment of hell. Like Dante,Frost follows Aristotel in condending haterige as far worse than desire.
Frost associates fire with group of people, who believe that fire commits less serious sins. When he speaks of haterige, he presents it as a (neki zmazan) of thought as a conscious choice -the reason is employed for haterige and not for love.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1844 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 19 June 2008 - 07:23 PM

hm. to je čist kontra kukr smo mi interpretiral biggrin.gif par zanimivih iztočnic. hvala wink.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1845 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 June 2008 - 07:24 PM

What? hmm.gif laugh.gif Sicer pa, Nika, interpretacija je stvar posameznika, še toliko bolj takrat, ko gre za poezijo. Mislim, da bi naj bilo pri gimnazijcu zaželjeno, da razmišlja s svojo glavo. Ti lahko interpretiraš po svoje, seveda pa moraš znat to dobro utemeljit. Verjamem, da s tem ne boš imela problemov.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1846 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 19 June 2008 - 07:30 PM

Pa še un woods...
Upam da se vid. Za napake ne odgovarjam.
PS: jst lepš pišm biggrin.gif .

IPB ImageIPB ImageIPB Image

• 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1847 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 19 June 2008 - 08:05 PM

Če kdo rabi še sedemnajsto interpretacijo vseh pesmi, jst se še neki spomnem laugh.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1848 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 19 June 2008 - 08:16 PM

Ma nam je rekla, da jo mormo za maturo znat. Niti nismo nikoli pesmi delali pri pouku, samo za maturo.

Princeska, tretjih vprašanj ni v katalogu, ja-orientalske književnosti npr. ni, na listkih pa je tretje vprašanje iz tega obdobja. Tudi meni ni jasno. Pripenjam tretja vprašanja in kombinacije.

Attached Files

• 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1849 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 June 2008 - 09:01 PM

Hvala ti, Sanies, zlata si.

Sam kako, da ne dajo teh zadev v katalog???
  • 0

#1850 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 19 June 2008 - 09:33 PM

QUOTE(Sanies @ 19. 6. 2008 - 21:16) View Post

Ma nam je rekla, da jo mormo za maturo znat. Niti nismo nikoli pesmi delali pri pouku, samo za maturo.

Princeska, tretjih vprašanj ni v katalogu, ja-orientalske književnosti npr. ni, na listkih pa je tretje vprašanje iz tega obdobja. Tudi meni ni jasno. Pripenjam tretja vprašanja in kombinacije.

Škoda ker tega že prej nisi dala...bi mi zelo olajšala učenje. ermm.gif
  • 0

#1851 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 19 June 2008 - 09:33 PM

Ni kej. wink.gif
Meni tut ni jasno tole, res ne. Sam so mi kr všeč tale tretja vprašanja. tongue.gif

Rafinesse, danes sem dobila.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1852 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 June 2008 - 09:53 PM

Raffinese, a še rabiš za anglo? Nisi nič rekla...

Ajaaaa, kok mormo pri slovi znat o avtorju???
  • 0

#1853 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 20 June 2008 - 06:17 AM

Umestit ga v obdobje, povedat še kakšno njegovo delo pa mogoče primerjat z drugim avtorjem, ki je na istem listu (ponavadi je to pri pesmicah).
  • 0

#1854 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 June 2008 - 08:35 AM

Ob dveh mam angleščino, jao, kak se mi ne da.
  • 0

#1855 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 20 June 2008 - 08:52 AM

js pa deset čez dve biggrin.gif sam bom pomoje okol pol2h not, ker radi mal pohitijo s tem ...
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1856 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 June 2008 - 08:53 AM

Js vem da ne bom prej not ker pridem v šolo ob dveh. Me bojo pa čakal, what do I care ... naročena sm ob dveh.
  • 0

#1857 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 20 June 2008 - 08:56 AM

nam je pa rekla, da nej bomo eno uro prej v šoli, ker ponavad so ljudje bolj hitro zunej, pa da ne čakajo pol brezveze (ratajo sitni, haha) ... pa da grejo čimprej domov. sej jih čist štekam po eni strani.
  • 0

#1858 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 June 2008 - 08:57 AM

Men ni noben nč reku, pa sm se menla s profesorji. Sami so si krivi, kaj pa mi nikol nč ne povejo. Itak bom 5 do 10 minut prej v šoli (to sm tak vedno), ampak eno uro prej pa res nam hodla.
  • 0

#1859 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 20 June 2008 - 09:01 AM

jop wink.gif sej jih ne bo pobral, itak majo plačan biggrin.gif

js morem zdejle še šolske sisteme pa charity mal pogledat, pol se pa počas odpravim ... ker glih po tahudi vročini ne mislim pešačit v šolo, itak mi je pa vseen, kje berem zapiske.

bom držala pesti za vse, k mate kej danes wink.gif.
  • 0

#1860 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 20 June 2008 - 09:04 AM

Končno konec. biggrin.gif Angleščina mi je šla verjetno najboljše od vseh treh ustnih. Ok prvo slikica, sem imela neke odrasle v knjižnici in na drugi otroke v šoli. To in tudi od knjige sm malo mečkala. Pol sm mela pa še Food in to sm kar dosti povedla. smile.gif

Ah. Samo da je konc. tongue.gif

Srečno vsem, ki še imate ustne. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users