Kontracepcijske tablete
Posted 25 September 2008 - 02:34 PM
Posted 25 September 2008 - 02:35 PM
Kalypso gre v klošter!!!!

Posted 25 September 2008 - 02:46 PM
Jaz sem zdaj že več kot leto dni na Yarini in opažam negativne zadeve. Je res, da so KT lahko tudi zelo lep izgovor, ampak mislim, da v mojem primeru res ne gre za to. Razmišljam o prenehanju. Ampak potem pa spet neredna menstruacija, ki lahko zamuja ali pride prej, nikoli ne veš točno - zdaj jo imam skorajda na uro. Kondomov ne bi imela, bi pač pazila.

Kaj pa ce si omislis tiste teste za spremljanje plodnosti? Jaz imam namen jih kupit pa ti lahko sporocim kok so učinkoviti.
Dragica

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 25 September 2008 - 03:04 PM

Posted 25 September 2008 - 03:12 PM
To pa res ni razlog, da ne bi sexala.

Posted 25 September 2008 - 05:01 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 25 September 2008 - 05:34 PM
Kalypso gre v klošter!!!!

A ni Kalypso govorila, da gre njen fant študirat v tujino naslednje leto?

Odločila sem se, da bom nehala, ker se mi vseeno zdi, da takšno umetno uravnavanje hormonov vseeno ni na dolgi rok dobro. Ko se bova vidla bodo pač kondomi. Malo me pa je vseeno strah kakšne bodo posledice. Ampak bomo se že sprijaznili, karkoli že bo.
Posted 25 September 2008 - 05:42 PM

Jaz sem jemala te Yarina tabletke in po določenem času sem opazila določene spremembe. Tako, kot nekaterim občasno pri učkah utripa živec, je to men delalo po nogah in rokah. Sem vprašala kaj bi to bilo in so rekli, da ni nič. Sej nevem kaj bi blo to povezano z aktualnimi dogodki. Že pred meseci sem prenehala z jemanje. Po tem se mi niti enkrat to ni več zgodilo.
Opravičujem se za tako slabo razlago, ampak nimam pojma kak bi to lepše opisala

Posted 25 September 2008 - 05:44 PM
Posted 25 September 2008 - 06:24 PM
Jaz sem zdaj že več kot leto dni na Yarini in opažam negativne zadeve. Je res, da so KT lahko tudi zelo lep izgovor, ampak mislim, da v mojem primeru res ne gre za to. Razmišljam o prenehanju. Ampak potem pa spet neredna menstruacija, ki lahko zamuja ali pride prej, nikoli ne veš točno - zdaj jo imam skorajda na uro. Kondomov ne bi imela, bi pač pazila.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 25 September 2008 - 06:25 PM
Drugače nisem nikoli čula, da bi se to lahko dogajalo zaradi jemanja tablet.
Posted 25 September 2008 - 08:28 PM

Posted 25 September 2008 - 08:34 PM
Ko sem šla naslednjič na pregled sem ji rekla, da ne pijem več tablet in se je posmejala in mi mi rekla: no če gre brez kemije, potem je boljše tako.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 25 September 2008 - 08:36 PM

Posted 26 September 2008 - 07:07 AM
Posted 26 September 2008 - 07:24 AM

Ne ne, sej mal se hecam. Sam je pa res možno, da "krivimo" tabletke, pa le-te mogoče sploh niso krive za to.
Posted 26 September 2008 - 07:32 AM

No, ko sem jaz prenehala piti tablete ni bilo nobenih sprememb, menstrucija je redna - in skoraj točna, jaz v glavnem nimam pripomb in ne grem več na tablete.

Posted 26 September 2008 - 09:54 AM
Nekaj mi ni jasno. Tukaj vsaka druga piše, da ima težave z libidom (isto je na med.over.net-u), ginekolog, ki pa odgovarja na tistem forumu pa piše, da je zelo malo verjetnosti, da bi bile težave z libidom povezane s tabletkami. Da se to zgodi samo pri kakšnem procentu/promilu uporabnic KT.
Jaz sem opazila pri sebi in pri kolegicah, da če smo imele kakšne probleme s tem, so bili krivi moški. Oz. lepše rečeno, veze niso bile najbol srečne. Zdej, a je bil kriv tip ali ne, o tem se mi ne da debatirat.
Pač v vezah nekaj ni štimalo in smo bile tečne, depresivne, slabe volje, nekatere celo fuuuul lačne

Seveda pa verjamem, da je možen majhen vpliv, zaradi jemanja.
Posted 26 September 2008 - 09:58 AM
Na živce mi gre, ker mi menstra sedaj zamuja že 5 dni in dobila sem mozolje po dekolteju. Dekolteju!!! Še v življenju ga nisem tam zasledila.
PMS-a tokrat nimam.
Kaj vse je povezano z odtegnitvijo hormonov, še trenutno ne morem povedat. Lahko, da so tudi tisti mozolji posledica česa drugega.
Se mi zdi, da je moj libido bil skozi isti. Izredno je povečan za časa mesečnega perila, a to ne vem, koliko ima opravit s tabletami.
Sedaj sem na kondomih. Razne "pazi" varijante zamen ne pridejo v poštev, ker še nimam urejenih osnovnih finančnih in bivalnih razmer. Igrala se pa s tem res ne bom!
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 26 September 2008 - 12:11 PM
Zdravnikom pa jaz ne zaupam, kar se tice njihovih ocen stranskih ucinkov. Sem imela 3 leta nazaj ko sem se jedla tablete stalna vnetja in ko sem ga vprasala ce je mozno to stranski ucinek je kateoricno rekel ne. Cudno, sedaj ga ze 3 leta nimam.....Ginekologa sem seveda zamenjala.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users