Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#18421 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15672 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 July 2010 - 04:46 PM

Pure Poison = IPB Image
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

• Guests

Posted 13 July 2010 - 04:48 PM

Uh, ta izgleda, da ima rada kemijo. To pa nisem jaz tongue.gif. Ma dobro, close enough.
  • 0

#18423 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 July 2010 - 08:57 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 13. 7. 2010 - 17:06) View Post

Sarah, pejt v kopalnico pa si tuš usmeri na trebuh in oblivaj s toplo vodo. Drugače pa lahko na dan npr. 3 tavelike (550mg) nalgesine poješ pa ene 6 lekadolov (sam lekadol so itak peewee kar se mene tiče).

Sem bila v službi do zdaj pa me je zanimalo če bi slučajno bila sila, koliko imam še lufta tongue.gif Hvala.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#18424 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 14 July 2010 - 06:06 AM

QUOTE(PurePoison @ 13. 7. 2010 - 17:28) View Post
Lahko bi z vzgonom. biggrin.gif Veš, da ma deci vode 100g (ker ma 1l eno kilo), pa bi dala v eno plastično posodo en deci vode in dala to posodo v večjo posodo (polno vode) in si označla do kje se je notranja posoda potopila, pol pa iz notranje posode zlila vodo iz posode in dala not tolk sira, da bi se isto potopilo... laugh.gif Ne morem verjet, da mi je to prišlo na misel. butl.gif

ideja fantastična, sam preveč kompliciranja... laugh.gif

• 0

#18425 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26485 posts

Posted 14 July 2010 - 06:23 AM

^sej ni slaba ideja, ampak če maš stvari enakega volumna, še ne pomeni, da bo masa enaka (gostota = party pooper).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 14 July 2010 - 07:08 AM

Saj nisem rekla, da je isti volumen snovi. Samo vzgon je v obeh primerih enak (in volumen izpodrinjene tekocine!). smile.gif
  • 0

#18427 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 14 July 2010 - 07:13 AM

sej sem tud jst na začetku mislila pokarat, da sta gostoti lahko različni, potem sem pa še enkrat prebrala in opazila tisto o drugi posodi biggrin.gif
  • 0

#18428 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 July 2010 - 08:51 AM

Vprašanje:

rada bi razbarvala eno obleko, ki je iz sintetike. Pa ne vem, s čim se naj tega lotim...
Ima katera kakšno idejo?

Zavedam se, da obleka mogoče ne bo snežno bela, ampak dovolj mi bo že, da bo približno bela.
Naknadno je ne mislim barvati, bi pa (če bo potrebno) postopek razbarvanja ponovila.

Najbolj me skrbi, da bi kakšna stvar za razbarvanje poškodovala samo tkanino.

Res prosim za nasvet. Hvala!

Ps. obleka ni umazana, ampak je take barve, da mi ni všeč. Torej ne gre za odstranjevanje madežev.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#18429 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14563 posts

Posted 14 July 2010 - 01:04 PM

Se kdo spozna na dedovanje? Če v prvem kolenu ni nobenega kako gre potem? Ima vnuk prednost pred bratom, brat deduje ali ne?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#18430 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26485 posts

Posted 14 July 2010 - 01:11 PM

QUOTE(PurePoison @ 14. 7. 2010 - 8:08) View Post

Saj nisem rekla, da je isti volumen snovi. Samo vzgon je v obeh primerih enak (in volumen izpodrinjene tekocine!). smile.gif

ah, ok, ne vem zakaj sem spregledala nadaljevanje zgodbe biggrin.gif mi je všeč ideja, zakaj se nisem js tega spomnila? thumbup.gif biggrin.gif

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#18431 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30632 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 July 2010 - 01:40 PM

QUOTE(Frčica @ 14. 7. 2010 - 14:04) View Post

Se kdo spozna na dedovanje? Če v prvem kolenu ni nobenega kako gre potem? Ima vnuk prednost pred bratom, brat deduje ali ne?

kolikor sem na hitro prebrala, sta vnuk in brat pokojnika v istem dednem redu, drugem. sklepam, da sta v tem smislu enakovredna in imata oba pravico dedovati.
mogoče bi bellini al pa Piket kej več vedla? hmm.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#18432 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19004 posts

Posted 14 July 2010 - 02:47 PM

Danes zjutraj sem si na suho brila noge, kot že petstokrat prej, z razliko, da me zdaj pečejo k svinja. Sem 100% da je to od britja, namazala sme s kremo, vse as usual, what to do? AUČ! cry.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#18433 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 14 July 2010 - 02:52 PM

Sarah, to imaš mentrualne krče ? Jaz imam ful hude, Nalgesina moram vzet 2 da sploh prime (po eni uri). Zadnjič sem prvič vzela Analgin in je nehalo v 5min. woot.gif
  • 0

#18434 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 July 2010 - 03:27 PM

Mah, ja menstruacijo ja. Jaz pa imam popolnoma neboleče, dostikrat sploh vem ne da jo imam za dobit. 2× na leto cirka pa imam tako boleče da velja še vse za nazaj. In ta je bila ena od teh. Meni ponavadi zgolj Lekadol pomaga.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#18435 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 15 July 2010 - 06:34 AM

QUOTE(Freya_ @ 14. 7. 2010 - 15:52) View Post
Sarah, to imaš mentrualne krče ? Jaz imam ful hude, Nalgesina moram vzet 2 da sploh prime (po eni uri). Zadnjič sem prvič vzela Analgin in je nehalo v 5min. woot.gif

Sem že 100x povedala, da Analgin roxx, but nobody listened (except Freya)

sleep.gif

• 0

#18436 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 15 July 2010 - 09:29 AM

biggrin.gif biggrin.gif
Ej a je treba kej posebnega vedet v zvezi z njim? Jaz v škatlici nisem navodil dobila. hmm.gif Al pa sem jih nevede stran vrgla, čeprav dvomim no.
  • 0

#18437 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 July 2010 - 09:32 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 15. 7. 2010 - 7:34) View Post

Sem že 100x povedala, da Analgin roxx, but nobody listened (except Freya)

QUOTE(Sarah @ 14. 7. 2010 - 16:27) View Post

Meni ponavadi zgolj Lekadol pomaga.

Dokler deluje se ga nameravam držat tongue.gif Pa saj je sam 2x na leto laugh.gif
Ene italjanske so tudi ful dobre, so prav za menstrualne krče, samo pri nas se jih žal ne dobi.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#18438 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 15 July 2010 - 09:36 AM

A obstaja kaka kombinacija tipk na tipkovnici, ki naredi narobe obrnjen vprašaj in klicaj (uno špansko pač)? biggrin.gif
  • 0

#18439 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 15 July 2010 - 09:46 AM

Freya, na dan lahko 3 poješ...to je to... pa če maš ful visoko vročino (40°C) ga lahko vzameš za zniževanje smile.gif
  • 0

#18440 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 15 July 2010 - 09:51 AM

Ok kul, hvala! Sej to me je malo begalo, ker nisem vedela, koliko na dan jih lahko. Ampak veš kak čudež, v petih minutah mi je prijel, kej takega pa še ne!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users