Lunchtime je tudi meni odličen!
Restavracija in pizzeria Zajčja dobrava( Ljubljana Zadobrova)
V soboto smo šli tja na kosilo, sva bila pa s fantom že nekajkrat tam. Poleg pizz strežejo tako brodet kot carpaccio, njoke, polnjene njoke, testenine, kalamare, ribe, biftek pa tudi florentinec je na meniju.
Restavracija je obkrožena z gozdom, ima veliko terasa, tudi v notranjosti je veliko prostora.Imajo tudi igrala za otroke.
Jaz sem jedla pizzo. Poleg velikosti, ki mi ni bistvena, mi je bilo všeč izjemno okusno testo in uporaba mozarelle in ne pocenskih sirov. Ne uporabljajo veliko pelatov, kar mi je všeč, ker drugače lahko hitro postane testo razmočeno. Pizza je bila tudi dobro obložena. Za moje pojme najboljša pizza v Ljubljani (pizze iz Divače jih nesejo).
Fant je jedel polnjene kalamare na popečenm radiču, fantova mama pa svinjske medaljone(svinjska ribica) v gobovi omaki z dimljeno skuto in popečeno polento. Oba sta zelo pohvalila.
Sladice nismo jedli. Na meniju imajo panna cotto(boooooring) in jagodni tiramisu, ki sem ga že sita in seveda železni repertoar-palačinke. Večji izbor sladic bi res lahko imeli.
Ocena: 8,5 - 9
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)