Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1821 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 28 June 2020 - 07:04 PM

Ma kaj sem hotla s tem povedat, da je vec sana da pobasem to butasto korono v portorozu kot tu, kjer sem!
Najbrz bomo sli jutri domov ceprav smo zeleli ostati do torka zvecer. Nekaj mi govori da bodo glupci res sprejeli da je potrebno ob vracanju v karanteno.
Pa I ima vrocino. Nimam kaj pocet z njo ce ne bp jutri boljse.
Da o M ne zacnem...malo smrka pa je zoprn ko svinja. Sploh ga ne morem vec gledat fak.
Ko sem pa jaz dva meseca zdaj smrkala kot nora, kihala, glih da mi ni nos odpadel, pa se vedel ni da je kaj narobe...ko njemu iz nosa curi ve cel svet. Zame do vceraj nihce ni vedel da sem prehlajena in me boli grlo,ker nisem omenjala.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1822 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 29 June 2020 - 07:22 AM

Jaz tudi ne vem kaj naj naredim. Zdej sem še enkrat rezervirala Umag od 6. do 10. julija. Do 4. še lahko odpovem. Ima katera insajderske informacije kdaj bo karantena za Hrvaško? 😁
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1823 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 29 June 2020 - 07:30 AM

Jaz mislim, da to nikakor ne bo čez noč. Najprej mora na rumen seznam, potem šele rdečega in karantena.

Najbolj smešno bo, da mi bomo šli jadrat in ves čas praktično ne bomo v kontaktu z nobenim človekom ... ampak če bo CRO padla na rdeči seznam, bomo tudi mi morali v izolacijo. Pa tam bomo "varnejši", kot doma.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1824 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4322 posts

Posted 29 June 2020 - 07:50 AM

Sam umestitev na rumen seznam potegne za samo posledice. Če ne moreš naredit covid-19 testa (za hrvaško niti ne vem kje bi ga šel delat oz. kateri zavodi to delajo proti plačilu), potem avtomatsko padeš v karanteno, čeprav je država na rumenem seznamu. Al sem jaz kaj narobe razumela?

• 0

#1825 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 29 June 2020 - 07:51 AM

Mislim, da ne bo hujsega. Receno je bilo, da bodo ob uvedbi karantene prej sporocili in tudi poslali SMS sporocila, da se lahko ljudje vrnejo domov. Jaz sem bila cez vikend na morju in nameravam poletje preziveti tam. Velika vecina primerov je v Zagrebu (geniji imajo odprte nocne klube, normalno ke tudi da se Zrce odprejo) in v Dzakovem (samostan). Ker imajo na hrvaskem v nedeljo volitve, vsaj ta teden ne bo iz nase strani kaksnih novih ukrepov. V tem casu pa upam, da se bodo tudi na hrvaskem vzeli v roke in zaceli malo umirjati situacijo. Aja, v Istri so maske ponovno obvezne v trgovinah.

Bellini: test itak ne pride v postev razen pri izjemah kot so tedenski delovni migranti. Rumeni seznam pomeni, da se slovenski drzavljani lahko vrnejo v slovenijo brez karantene. Tudi drzavljani, ki pridejo v teh drzav pa morajo v karanteno. Rdeci seznam: obvezna karantena za vse, tudi slovenske drzavljane.

Pa se tole sem zdaj na fb zasledila na strani od avtokampi.si. Mislim, da tole logicno povzame vse:
Za vse tiste, ki nas sprašujete o karanteni na povratku iz Hrvaške - nimamo magične krogle, da bi lahko napovedovali. Včeraj je bilo sprejeto, da bo država krila stroške karantene oz. povračil odsotnosti z dela, zato ni ravno pričakovati, da bo uvedena karantena. Če pa bodo Hrvaško dali na rumeni seznam (sedaj je na zelenem), potem še vedno velja, da za Slovence na povratku ni karantene. Ta je za nas obvezna samo za prihod iz držav na rdečem seznamu npr. BiH, Srbija, Albanija...
  • 0

#1826 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 29 June 2020 - 12:12 PM

A na rumenem seznamu,ce tampristane, se moram pa prej se nekje za covid testirati????

Za znoret. Prisezem da sem tu v stiku z manj folka kot doma.
Malo naj slo plaze pogledajo, kako je blo za vikend, italjani derejo k nam, to pa nikogar ne zanima. Ko bodo okuzbe iz hrvaske uvozene v slo, pol imajo pravico postavljati karantene. Dokler so lokalna zarisca se mi zdi to neumno.
Kaj mene briga Zagreb ce sem na Losinju no...
So pa budale da imajo odprte nocne klube. Mislim da so danes nekako zazugali nasi hrvatom da al naj sprejmejo dolocene omejitve, ali pa bo njihov turizem na racun nase karantene kmalu trpel...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1827 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 29 June 2020 - 01:12 PM

Ni se treba testirat. Slo drzavljani lahko brez omejitev prihajajo domov. Tuji drzavljani pa bi naj sli v karanteno. Dokler hrvaska ne pade na rdeco listo, je to zgolj signal, da moramo biti previdni. Pac na Zrce letos ne bomo sli 😆 (kot, da sem bila tam ali pa v diskacu zadnjih 10 let).
  • 0

#1828 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17148 posts

Posted 29 June 2020 - 01:34 PM

Ko si ravno Zrče omenila, oni veselo neko jako fešto planirajo. Potem bodo pa spet vsi jokcali in iskali krivce povsod. Katastrofa nol. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1829 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 29 June 2020 - 01:38 PM

Zato sem jih pa omenila... cista norost. In odprti diskaci in nocni klubi...
  • 0

#1830 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26187 posts

Posted 29 June 2020 - 01:42 PM

Pa baje s(m)o Slovenci pokupili največ kart :lol:

• 0

#1831 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17148 posts

Posted 29 June 2020 - 03:16 PM

Naslednji teden bo pa cudenje.
Evo, Hevaska je ze na rumenem seznamu.

Jaz bi takim, ki skirvajo oz lazejo l simptomih in možnosti okužbe, kar lepo placilni nalog poslala.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1832 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17571 posts

Posted 29 June 2020 - 03:26 PM

Ni se?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1833 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 29 June 2020 - 03:36 PM

Jutri verjetno.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1834 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 29 June 2020 - 07:01 PM

Mi smo skenslali nas dopust na Pagu in smo ostali v Sloveniji. :(
  • 0

#1835 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26075 posts

Posted 29 June 2020 - 07:33 PM

Mami z Nizozemske potem leti direkt na Krk, če bo to problem, pa ne vem ... Najbrž tud oče potem ne gre na morje, mogoče pride pa z avtom k nam gor na dopust.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1836 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 29 June 2020 - 09:57 PM

Jaz moram samo pripomniti, da mi grejo lasje pokonci, ko slisim Kacinovo nazalno sesljanje. Tako lepo je bilo, ko je bil na pavzi. 💔 Jelko, go home.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1837 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 30 June 2020 - 12:20 AM

:lol: 👍
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1838 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19484 posts

Posted 30 June 2020 - 09:26 AM

Pri nas je 7 zdravnikov iz urgence okuženih, spet se bo Covid točka vzpostavila. :AJEBEŠ:

• 0

#1839 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4322 posts

Posted 30 June 2020 - 09:37 AM

Moj je bil pa prejšnji teden na urgenci. Super! Upam, da se ne izkaže za resnično govorica, da je virus prinesel zdravnik iz poroke nekje na Balkanu, ker tole je potem že skor scenarij za kak javni linč.

• 0

#1840 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4322 posts

Posted 30 June 2020 - 09:41 AM

Pediatrinja mojih otrok je Srbkinja in je rekla, da bo letos šladomov k staršem, saj jih ni videla že leto dni, kar je meni logično. AMPAK je zaradi nastale situacije uredila dopust v času 5 tednov, tako da bo v Srbiji zgolj polovico časa za drugo polovico pa se je zavestno odločila, da bo pač prestajala karanteno plus še dodatem čas doma, da ja ne bo ogrožala svojih bolnikov. Tako bi morali vsi razmišljat, če potovanja letos res ne moreš spustit.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users