Korona virus / Covid-19
Posted 28 June 2020 - 07:04 PM
Najbrz bomo sli jutri domov ceprav smo zeleli ostati do torka zvecer. Nekaj mi govori da bodo glupci res sprejeli da je potrebno ob vracanju v karanteno.
Pa I ima vrocino. Nimam kaj pocet z njo ce ne bp jutri boljse.
Da o M ne zacnem...malo smrka pa je zoprn ko svinja. Sploh ga ne morem vec gledat fak.
Ko sem pa jaz dva meseca zdaj smrkala kot nora, kihala, glih da mi ni nos odpadel, pa se vedel ni da je kaj narobe...ko njemu iz nosa curi ve cel svet. Zame do vceraj nihce ni vedel da sem prehlajena in me boli grlo,ker nisem omenjala.
Posted 29 June 2020 - 07:22 AM
Posted 29 June 2020 - 07:30 AM
Jaz mislim, da to nikakor ne bo čez noč. Najprej mora na rumen seznam, potem šele rdečega in karantena.
Najbolj smešno bo, da mi bomo šli jadrat in ves čas praktično ne bomo v kontaktu z nobenim človekom ... ampak če bo CRO padla na rdeči seznam, bomo tudi mi morali v izolacijo. Pa tam bomo "varnejši", kot doma.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 29 June 2020 - 07:50 AM
Sam umestitev na rumen seznam potegne za samo posledice. Če ne moreš naredit covid-19 testa (za hrvaško niti ne vem kje bi ga šel delat oz. kateri zavodi to delajo proti plačilu), potem avtomatsko padeš v karanteno, čeprav je država na rumenem seznamu. Al sem jaz kaj narobe razumela?
Posted 29 June 2020 - 07:51 AM
Bellini: test itak ne pride v postev razen pri izjemah kot so tedenski delovni migranti. Rumeni seznam pomeni, da se slovenski drzavljani lahko vrnejo v slovenijo brez karantene. Tudi drzavljani, ki pridejo v teh drzav pa morajo v karanteno. Rdeci seznam: obvezna karantena za vse, tudi slovenske drzavljane.
Pa se tole sem zdaj na fb zasledila na strani od avtokampi.si. Mislim, da tole logicno povzame vse:
Za vse tiste, ki nas sprašujete o karanteni na povratku iz Hrvaške - nimamo magične krogle, da bi lahko napovedovali. Včeraj je bilo sprejeto, da bo država krila stroške karantene oz. povračil odsotnosti z dela, zato ni ravno pričakovati, da bo uvedena karantena. Če pa bodo Hrvaško dali na rumeni seznam (sedaj je na zelenem), potem še vedno velja, da za Slovence na povratku ni karantene. Ta je za nas obvezna samo za prihod iz držav na rdečem seznamu npr. BiH, Srbija, Albanija...
Posted 29 June 2020 - 12:12 PM
Za znoret. Prisezem da sem tu v stiku z manj folka kot doma.
Malo naj slo plaze pogledajo, kako je blo za vikend, italjani derejo k nam, to pa nikogar ne zanima. Ko bodo okuzbe iz hrvaske uvozene v slo, pol imajo pravico postavljati karantene. Dokler so lokalna zarisca se mi zdi to neumno.
Kaj mene briga Zagreb ce sem na Losinju no...
So pa budale da imajo odprte nocne klube. Mislim da so danes nekako zazugali nasi hrvatom da al naj sprejmejo dolocene omejitve, ali pa bo njihov turizem na racun nase karantene kmalu trpel...
Posted 29 June 2020 - 01:12 PM
Posted 29 June 2020 - 01:34 PM
Ko si ravno Zrče omenila, oni veselo neko jako fešto planirajo. Potem bodo pa spet vsi jokcali in iskali krivce povsod. Katastrofa nol.
[Napoleon]
Posted 29 June 2020 - 01:38 PM
Posted 29 June 2020 - 01:42 PM
Pa baje s(m)o Slovenci pokupili največ kart
Posted 29 June 2020 - 03:16 PM
Evo, Hevaska je ze na rumenem seznamu.
Jaz bi takim, ki skirvajo oz lazejo l simptomih in možnosti okužbe, kar lepo placilni nalog poslala.
[Napoleon]
Posted 29 June 2020 - 03:26 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 29 June 2020 - 03:36 PM
Posted 29 June 2020 - 07:01 PM

Posted 29 June 2020 - 07:33 PM
Posted 29 June 2020 - 09:57 PM
Pablo Picasso
Posted 30 June 2020 - 12:20 AM

Posted 30 June 2020 - 09:26 AM
Pri nas je 7 zdravnikov iz urgence okuženih, spet se bo Covid točka vzpostavila. :AJEBEŠ:
Posted 30 June 2020 - 09:37 AM
Moj je bil pa prejšnji teden na urgenci. Super! Upam, da se ne izkaže za resnično govorica, da je virus prinesel zdravnik iz poroke nekje na Balkanu, ker tole je potem že skor scenarij za kak javni linč.
Posted 30 June 2020 - 09:41 AM
Pediatrinja mojih otrok je Srbkinja in je rekla, da bo letos šladomov k staršem, saj jih ni videla že leto dni, kar je meni logično. AMPAK je zaradi nastale situacije uredila dopust v času 5 tednov, tako da bo v Srbiji zgolj polovico časa za drugo polovico pa se je zavestno odločila, da bo pač prestajala karanteno plus še dodatem čas doma, da ja ne bo ogrožala svojih bolnikov. Tako bi morali vsi razmišljat, če potovanja letos res ne moreš spustit.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users