Oskarjevec Nicolas Cage (National Treasure: Book of Secrets, Leaving Las Vegas) ima glavno vlogo v Prerokbi, napetem akcijskem trilerju o profesorju, ki po naključju naleti na zastrašujočo prerokbo ter se na vse pretege trudi, da bi preprečil njeno izpolnitev.
V kinu sem vidla reklamo za ta film in je bla super, sem si rekla, da moram pogledat. No, pogledala sem ga in žal me je čist razočaral. Film se sicer ok začne, ampak se tako bedno razvije, kr neki. Igralska zasedba, tudi Nicolas Cage (ki mi je ponavadi kul v takih pustolovskih filmih), ne deluje prepričljivo. Meni je film na trenutke tud mal strašen, ampak to ne vzet tok zares, ker mene je res takoj strah.

4
The proposal

Ko cenjeni, predvsem pa osovraženi knjižni urednici iz New Yorka, Margaret Tate (Sandra Bullock), preti prisilna izselitev nazaj v rodno Kanado, se domisli nenavadne rešitve. Rešitve, ki je povsem v njenem slogu; Margaret namreč ne pozna življenja zunaj pisarniških zidov, zanjo obstaja samo služba in trd, skorajda suženjski odnos do podrejenih. To najbolj občuti njen pomočnik, nadarjeni Andrew (Ryan Reynolds), ki ga je dolga tri leta mučila in zatirala. Seveda je prav on deležen te nenavadne rešitve, poroke po naročilu, ki bo šefinjo obdržala na vodilnem mestu priznane založbe. Njegov ja potegne za sabo kup huronsko smešnih, pa tudi neprijetnih in celo bolečih izkušenj in pripetljajev; najbolj nepričakovana je seveda nenadejana ''otoplitev'' med njima, ki nenadoma udari med obiskom njegove nič hudega sluteče družine na Aljaski. Kako bo neomajna, velemestna poslovna ženska, ki je vajena, da drži vedno vse niti v rokah, obvladala eno nepričakovano situacijo za drugo? Kako bo obrzdala svoje srce, ki ji nenadoma uide z vajeti? V vrtincu priprav na poroko od danes do jutri in trmastim uradnikom za nezakonite priseljence za vratom se Margaret in Andrew držita načrta navkljub neobetavnim posledicam, ki bi ju zadele, če bi ta načrt šel po vodi …
Končno sem si pogledala še to romantično komedijo. Meni so taki filmi super, čeprav vem, da so vse narejene (več ali manj) po istem kopitu in večinoma vem, kako se bodo razpletle. Ne glede na to si ne morem pomagat in jih moram pogledat.

8