3.30 za 200 gramov.

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 18 June 2013 - 03:49 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 18 June 2013 - 03:51 PM
Hvala!
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 June 2013 - 03:53 PM
Iz katerih sestavin pa je narejen veganski sir?
Water, vegetable oil (23%), potato starch, stabiliser: modified plant starch, salt, emulsifying salt: natriumpolyphosphate, vegan flavouring, preserving agent: sorbic acid, colourant: beta-carotene, anti-caking agent: potato starch. Free from Palm Oil
Nutritional Content per 100g: Energy: 285/1190 (kcal/kj) Protein: 0G Fat: 23g. Suitable for vegetarians and vegans. Registered by the Vegan Society.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 18 June 2013 - 03:54 PM
Hvala za info.
Posted 20 June 2013 - 09:33 AM
Lepo pozdravljeni,
iz OrCe vam tokrat z velikim, velikim veseljem sporočamo, da smo v našo ponudbo dodali najbolj okusne veganske sire, kar ste jih kadarkoli poskusili! Pravzaprav upamo trditi, da ne boste opazili razlike med našimi veganskimi siri Violife in navadanimi mlečnimi siri.
Ne verjamete? Poskusite!
Jutri, v petek, 21.06.2013 bomo imeli med 13.00 in 18.00 uro v OrCi degustacijo sirčkov Violife, zato lepo vabljeni, da nas obiščete in tudi sami preverite, da naše zagotovilo res drži!
Violife veganski sirje idealen za vse, ki si želite bolj zdravega prehranjevanja, za vegetarijance in vegane, posebnre dietetične skupine in tudi za vse tiste, ki imate intoleranco na laktozo in sojo.
Violife veganski siri so:
- primerni za vegane in vegetarijance
- brez mlečnih sestavin
- brez laktoze
- brez soje
- brez palmovega olja
- brez glutena
- brez gensko spremenjenih sestavin
Violife veganski siri so lahki a obenem polnega okusa, uživate pa jih lahko hladne ali tople, saj so krasne teksture, ki se ob segrevanju topi. Uporabite jih lahko za sendviče, pice, prigrizke … ali v kuhinji kot nadomestilo klasičnemu siru.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 20 June 2013 - 03:08 PM
Pravkar jem toast s tem pikantnim in je res božanski, isti je kot navaden sir, neverjetno. Full vesela.
Najbolj pa čakam kako se bo izkazal na pici.
Posted 20 June 2013 - 09:01 PM
― V. Van Gogh
Posted 24 June 2013 - 01:05 PM
Zadnjič sem pekla piškote s pomočjo nadomestka za jajca No Egg. Full smešna stvar, ko zmešaš z vodo pride taka bela, puhasta stvar.
V piškotih se je super obneslo, moram pa testirati še kakšen bolj ambiciozen recept, denimo kakšno torto.
Posted 01 July 2013 - 11:31 AM
Punce, se opravičujem, ker se mi ta moment ne ljubi brskati po celotni temi, ampak bi prosila, če ima katera kakšen enostaven recept za presno sladico, ki bo potrebovala tudi nekaj transporta (tako, da ni npr. ravno nekaj za v kozarec ipd.)?
Posted 01 July 2013 - 12:00 PM
Včeraj sem prvič poskusila Valsoiin kornet (brez GSO, 100% veganski), pa je dober! Zelo!
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 01 July 2013 - 01:19 PM
Punce, se opravičujem, ker se mi ta moment ne ljubi brskati po celotni temi, ampak bi prosila, če ima katera kakšen enostaven recept za presno sladico, ki bo potrebovala tudi nekaj transporta (tako, da ni npr. ravno nekaj za v kozarec ipd.)?
Ena znanka vedno dela tole mangovo pito, ki je meni res ful dobra.
Sveža mangova pita
Testo:
3 lončki mandljev
1 strok vanilje
¾ čajne žličke soli
¾ lončka sesekljanih datljev
Sirup
¾ lončka sesekljanih datljev
3 žlice kokosovega olja
½ stroka vanilje
2/3 lončka vode
Krema
3 do 4 zreli mangi, olupljeni in narezani na rezine
Mandlje, vaniljev strok in sol zmeljemo v prah, dodamo ¾ lončka mandljev in dobro premešamo v mešalniku. Polovico mase damo na dno modela za pite. Za sirup premešamo ¾ loncka datljev, olje, vaniljev strok in vodo. Premešamo z rezinami manga in jih naložimo na plast testa. Obložimo s preostalo polovico testa.
Drugace pa tale torta.
Posted 04 July 2013 - 11:30 PM
Ta teden jem Violife sir in je res ful dober. Če ne bi vedela, da ni iz mleka, sploh ne bi ugotovila.
― V. Van Gogh
Posted 06 July 2013 - 03:19 PM
Včeraj sem prvič poskusila Valsoiin kornet (brez GSO, 100% veganski), pa je dober! Zelo!
Nisi več na presni?
Jaz sem pa danes jedla od Proorganike (Kalček) sladoled z okusom jagode in lešnika. Cena je obupna, cca 7 evrov za relativno majhen lonček,
ampak ker nisem nora na sladoled, in ga bom jedla mogoče enkrat na mesec, ne vidim v tem problema.
Lešnikov zmaga, je precej kremast in niti malo sladek, me je presenetilo. Se bom že navadila. Dober je!
Posted 06 July 2013 - 10:32 PM
Nisi več na presni?
Ne več 100%. Sem nekje na 90% presni hrani. Ampak se ne počutim več tako dobro, kot sem se na čisto presnem.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 07 July 2013 - 08:47 AM
Aha, hvala za odgovor.
Posted 08 July 2013 - 04:40 PM
Posted 11 July 2013 - 08:02 AM
Posted 23 July 2013 - 03:26 PM
Zelo dobro mi je tudi Isola Bio mleko z ječmenom.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 01 August 2013 - 05:02 PM
Nekaj zelenjavnih receptov KLIK
Večina je vegetarijanskih, nekaj tudi veganskih (nisem pogledala vseh)
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users