Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1821 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 24 September 2008 - 11:36 AM

Ne migrene ne, mislim da tecnoba(pst, nic fantu povedat da priznavam biggrin.gif ) pa spet pomanjkanje zelje po seksu ali cemerkoli blizu spolnosti. Me je ginekologinja opozorila da imajo vse tablete iste stranske ucinke.
Poleg tega mi je rekla da mi jih najraje sploh ne bi predpisala zaradi vzroka smrti ocija, tako da...pac kondomi.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1822 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 24 September 2008 - 11:39 AM

Ej jst sem bla pri Yarini totalno tečna, nervozna, glava me je bolela, ful sem bla suha, seksal se mi je ene 2x na mesec...

Zdej pri Yasminelle je veliko boljše. Tečna sem še vedno malo (hihihi smile.gif ), glavobola, suhote in frigidnosti pa ni biggrin.gif
  • 0

#1823 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 September 2008 - 12:39 PM

Pol pa jaz mislim in se sekiram, da je z mano nekaj narobe, ker se mi ne seksa.
Nekje sem prebrala, da se lahko dobijo tudi tabletke z enim hormonom. Samo so starejše. Poleg tega pa se lahko dobivajo injekcije, prav tako z enim hormonom - samo o tem pa nič ne vem. Če je kdo že kaj slišal o tem, naj napiše. Na večih forumih sem že prebirala v zvezi s tabletkami in sem samo enkrat naletela na stavek o injekcijah, kaj več pa ni pisalo. Vsaka informacija dobrodošla.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1824 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 24 September 2008 - 12:49 PM

Jaz mam stediril-m, se pravi tastarejše tabletke.Te mi ustrezajo dosti bolj kot Logest in Yarina. VSaj mokra sem,ne flešira mi skoz,ne jokam za brezveze...O želji po seksu pa bi se dalo razpravljat.Jaz nisem nikoli pobudnik,o seksu ne razmišljam,nimam sploh nobenega nagona.Ma bmk,vsaj menstro mam urejeno.
Jemala jih bom še ene 2 leti,potem pa dokončno potegnila križ čeznje.Sem pa tudi kadila,ko sem jih imela-sicer občasno,ampak zdaj sem pa tud to čist skenslala.

Primeri kot je ta...pa...se dogajajo.Kaj ne bi blo neumno da vsez daj nehate s tableti?To je isto kot da kolegica moja dele ne bi šla v egipt,ker so tam par turistov ugrabili.Jbg,se dogaja. (čeprav jaz ne bi šla biggrin.gif biggrin.gif)
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1825 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 24 September 2008 - 01:03 PM

QUOTE(sonchika @ 24. 9. 2008 - 13:39) View Post

Pol pa jaz mislim in se sekiram, da je z mano nekaj narobe, ker se mi ne seksa.
Nekje sem prebrala, da se lahko dobijo tudi tabletke z enim hormonom. Samo so starejše. Poleg tega pa se lahko dobivajo injekcije, prav tako z enim hormonom - samo o tem pa nič ne vem. Če je kdo že kaj slišal o tem, naj napiše. Na večih forumih sem že prebirala v zvezi s tabletkami in sem samo enkrat naletela na stavek o injekcijah, kaj več pa ni pisalo. Vsaka informacija dobrodošla.

Zal prvic slisim za to, slisala sem za injekcije ampak so poc take kot tabletke, ko je vse skupaj namesano.
Mi je pa ena kolegica iz avstrije govorila o neki varianti ki ti jo vstavijo v noznico in imas potem menstruacijo na 3 mesece. Je pa tudi hormonsko in v avstriji placljivo.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1826 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2008 - 09:53 PM

Smrtonosne KT
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1827 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 September 2008 - 10:12 PM

Če ne kadiš in živiš dost zdravo, se mi zdi, da je ves halo okoli smrtonosnih tabletk odveč. Vsaka, ki se odloči za kt zna brat in miselno sprocesirat stranske učinke. Stvar presoje in pogleda. Sploh mi je članek mal hecen in dvoumen, ker mi je kolegica tole poslala vsa ogorčena, češ, kako je nevarno. (sindrom člankov iz 24kur.com pač)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1828 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2008 - 10:20 PM

No, o tem so precej resno poročali tudi v ostalih medijih.
Se pa glede ostalega strinjam s tabo.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1829 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 24 September 2008 - 10:29 PM

Oni enačijo yarino z yasmin? Yasminelle so pa spet neke 3 tablete? Al kako?
Ker za Yasminelle pa Yarino sem slišala, samo ne pa za Yasmin.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1830 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2008 - 10:32 PM

Yasmin in Yarina je eno in isto, le razlika je v poimenovanju tukaj in drugje.

• 0

#1831 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 24 September 2008 - 10:44 PM

Ja, saj.
Sem se 'ustrašla' da so dopisali premal črk- (yasmin) elle, ker jih je od fanta sestra, sem ji htola rečt.
  • 0

#1832 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 25 September 2008 - 08:38 AM

Je ginekologinja pri odmevih lepo rekla, da vse kontracepcijske ne glede na proizvajalca povečujejo možnost nastanak plučne embolije. Tako, da niso na udaru le Yarina, ki so omenjene.
  • 0

#1833 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 25 September 2008 - 11:32 AM

Jaz sem se odločila da potegnem črto. Čez tablete.Vsaj začasno,da vidim če so razlog za moje probleme.
Sej pravim,vse je super razen spolnega poželenja. V meni se nič ne premakne,pa tud če kak film gledam,če vidim hudega tipa na cesti,tvju....Fant pa sploh.Sploh mi ni privlačen pa še namerno sem se ga začela izogibat,ker se pač izogibam situacijam v katerih bi do seksa lahko prišlo. Zato tud ne spim več pri njem in podobno...To sem mu vse povedala in najbrž mi ni treba razlagat,da je bil revež čist šokiran.Sama pa vem da se more ob vsem tem grozno počutit,če se postavim v njegovo kožo,sploh ker pač načeloma z mano ravna kot s princeso.
Drugače sem mu pa rekla prov,dobesedno.."Zame bi bila najina zveza popolna,če seksa ne bi bilo.Pol bi bla pa res srečna." ni treba posebej razlagat da je ostal odprtih ust...

Ker s tabletami nisem prekinila še nikoli v življenju,zamenjala pa že tri vrste...jemljem jih 4 leta...misli mda je cajt da probam če so res vzrok tega,da postajam frigidna,dobesedno.
Edino kar sem opazila je to,da ob zamenjavi vsakih tablet mi je libido skoču,za kak mesec,ful potem pa spet na stare tire.Mogoče posledica zamenjave količine hormonov.
Jemala jih bom še do srede (ker grem zdejle pač na morje)....Pol pa konc.
Aja drugače pa ne prekinjam zarad te študentke, to nima veze...in to je en primer. Na enem primeru pa ne morš pol kr nehat,zato ker se je eni to nardil...Sej sem pri Pušenjaku tud brala,ena ženska je pač imela primer da ji je maternični vložek zašel v trebušno votlino in predrl maternico.Menda ne bodo zarad enga primera zdej vse ženske vzele obročke ven in si jih ne več dajale...
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1834 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 25 September 2008 - 12:28 PM

Moj libido med časom jemanja ermm.gif in po prenehanju huh.gif
Ne vem kva je to, sj mogoče še bo mal boljše, samo nasploh pa se vidi razlika med tem kako je blo na začetku (pa ne mislm nekaj mescev) ampak tko prvi 2 leti ko sem hotla sexat 4x na dan, fanta je že lulčk bolel, zdj mi je dost vseen.
Pa mislm da se ne gre za manjšo privlačnost do fanta, problemi so bli v tabletah in še nekje in očitno sem bolj občutljiva in nasploh telesno neprilagodljiva na spremembe, šoke itd.
Mogoče je že mal vidne spremembe, sam še vseen ne za 1 korak.

• 0

#1835 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 25 September 2008 - 12:58 PM

http://24ur.com/novi...ami-yarina.html
  • 0

#1836 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15771 posts

Posted 25 September 2008 - 01:45 PM

Ma jst nikol nism jemala KT, je bil tut ati zlo proti. Men so kondomi čist fajn.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1837 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 September 2008 - 02:00 PM

Jaz sem zdaj že več kot leto dni na Yarini in opažam negativne zadeve. Je res, da so KT lahko tudi zelo lep izgovor, ampak mislim, da v mojem primeru res ne gre za to. Razmišljam o prenehanju. Ampak potem pa spet neredna menstruacija, ki lahko zamuja ali pride prej, nikoli ne veš točno - zdaj jo imam skorajda na uro. Kondomov ne bi imela, bi pač pazila. sleep.gif

• 0

#1838 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15771 posts

Posted 25 September 2008 - 02:30 PM

Da ne bo treba pol vajinga otroka pazit. happy.gif

Jst jo mam kr točno, ponavad tist tedn, ko jo lahko dobim pač skos tampone v torbi nosim. Vseeno raj to, kot filanje s hormoni.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1839 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46101 posts

Posted 25 September 2008 - 02:33 PM

Jaz januarja neham z jemanjem. Zaščita bo pa kar prisilna abstinenca. huh.gif

• 0

#1840 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 25 September 2008 - 02:34 PM

Zakaj pa to?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users