Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1801 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 July 2013 - 08:15 PM

Danes sem bila v DaBudi :D

S fantom sva bila navdušena, zelo zadovoljna. Jaz sem jedla pišanca z indijskimi oreščki in je bil nekaj fantastičnega, res, nekaj boljšega kar sem zadnje čase jedla. Poleg sem vzela tudi Miso juho (prvič v lajfu) in mi je bila kar okej, ampak noben presežek, ampak jaz nisem posebni ljubitelj juh. Ta mi je malo dajala po zažganem, ampak sklepam, da mora biti tak okus :D. Ampak tofu notri je bil ful mehek, mmm.

Fant je vzel Pad Thai s piščancem in je tudi bil zadovoljen. Meni osebno ni bil všeč, ker ne maram arašidov v jedi, ker jo naredi tako groozno težko in ne vem, čuden okus pač. Rekel je, da je bilo še kar podobno true tajskemu Pad Thaju, ampak seveda da to ni to, kar je bilo za pričakovati.

Za sladico sva vzela panna cotto z zelenim čajem in mangov sladoled s čokolado. Ob misli na panna cotto se mi še zdaj cedijo sline, definitivno ena boljših (waay boljša od npr. tiste v Loliti :P).

In še ena stvar ki jo moram omenit so njihovi ledeni čaji, to je bilo morda še najboljše od vsega. Jaz sem vzela turškega (ki me je zelo spominjal na moj najljubši Cha čaj - Turški jabolčni čaj jogurt limeta, saj je tudi ta imel rahlo noto jogurta), fant pa limeta - kumara, ki ima izredno zanimivo (in precej močno) noto kumare, ampak je bil turški vseeno zmagovalec, cena, 1.40€ za tavelik kozarec, pa še bolj, haha.

Ful sva bila presenečena nad končnim zneskom (25€), ne vem če je to normalna cena za LJ, ampak pri nas težko kje dobiš juho + glavni jedi + sladici + pijači za ta denar. Torej, ful poceni. Porcije pa zelo solidne, sploh fantova skleda Pad Thaia je bila ogromna.

Definitivno se še vrnem, ko bom v LJ.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1802 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 July 2013 - 08:31 PM

A imajo kaj pametnega vege ali pa morskega? Ravno zato, ker vsi tako hvalijo mesne jedi, mene DaBuda še ni videl.

Meni se tudi zdi FUL poceni. Verjemi, da v LJ dražje ješ, kot v KP. :D

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1803 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 July 2013 - 08:35 PM

^^ Ne vem, nisem gledala, sem že takoj vedela, kaj bom vzela. Ziher imajo brezmesni Pad Thai.

Cene pa so pomojem tam tam, dvomim, da je v LJ drastično dražje, bi si upala rečt da ne.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1804 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 July 2013 - 08:36 PM

Jina, saj če ne pa prosiš, če ti naredijo, po moje ne bi smeli komplicirati. Tudi rezance vprašaj če imajo riževe, na primer.

Ste me prepričale, da peljem fanta tja, on ima rad tako hrano, saj jaz tudi ... upam, da mi bojo znali kaj pripraviti, oziroma bili pripravljeni. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1805 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 July 2013 - 08:43 PM

Cene pa so pomojem tam tam, dvomim, da je v LJ drastično dražje, bi si upala rečt da ne.

To je itak čisto odvisno od restavracije, ampak tukaj je sigurno več dražjih/vrhunskih.

Sem pogledala menuje in bi se našlo kaj. :)

• 0

― V. Van Gogh

#1806 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 July 2013 - 08:44 PM

Torej ta slavna jed se imenuje: chicken and cashew nuts?

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1807 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 July 2013 - 08:44 PM

:lol:

• 0

― V. Van Gogh

#1808 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 July 2013 - 08:46 PM

To je itak čisto odvisno od restavracije, ampak tukaj je sigurno več dražjih/vrhunskih.

To pa vsekakor :yes:

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1809 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 July 2013 - 08:47 PM

:lol:

Ni potrebno odgovarjat, vse jasno. :D

• 0

#1810 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 July 2013 - 09:32 PM

Res je, da je ful jedi s piščancem (in mesom nasploh), ampak jih je kar nekaj tudi samo zelenjavnih ali s tofujem ipd. ;)

• 0

― V. Van Gogh

#1811 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 July 2013 - 11:25 PM

Oftopik, ampak Obala je skupaj z Ljubljano najdražji konec Slovenije, tako da se mi Sarahina opazka niti ne zdi zgrešena.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1812 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 July 2013 - 11:44 PM

Sarah :thumbup:

Drži pa, da je DaBuda glede na kvaliteto (hrana, ambient, osebje) cenovno ugodna restavracija.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1813 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 20 July 2013 - 12:25 PM

Oftopik, ampak Obala je skupaj z Ljubljano najdražji konec Slovenije, tako da se mi Sarahina opazka niti ne zdi zgrešena.

Bi si upala trditi, da je Portorož kar dražji od Ljubljane v povprečju.

Zdaj še mene vleče v to DaBudo... sicer ne vem s kom bi šla, ker fant ni ljubitelj azijske in podobne hrane. 

• 0

#1814 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 20 July 2013 - 01:28 PM

Sama. :)

• 0

― V. Van Gogh

#1815 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 20 July 2013 - 01:32 PM

Saj meni to ni problem, grem večkrat sama jest. :)

• 0

#1816 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 July 2013 - 06:37 PM

Danes sem bila tudi jaz v Da Bu Di, sem zadovoljna, fant je jedel tega slavnega piščanca, jaz pa solato z avokadom, tofujem in češnjevim paradižnikov.

Za 2 čaja (cca 3 evre), predjed (3 evre) in 2 glavni = 29 evrov, kar pomeni, da sta vidva jedla kosilo, Sarah? Da sta dala za vse našteto 25 evrov?

Drugače pa res OK, tudi postrežba je dobra, bom še šla. :)

• 0

#1817 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 July 2013 - 06:42 PM

Ja, kosilo. Pač vprašal naju je, če hočeva iz zgibanke "Kosila" ali "A la carte". Vprašala sem ga, kakšna je razlika in je rekel da so "Kosila" malo manjše porcije. Ampak nama so se že te zdele zelo solidne, tako da tiste  druge ne vem kakšne so :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1818 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 July 2013 - 06:44 PM

Aha, OK, vse jasno. Kosila so namreč precej cenejša od a la carte. :) Recimo porcija od fanta je bila 9.20 po a la carte, oziroma recimo temu po redni ceni. Saj če ne bi tudi midva vzela kosilo, ampak so samo med tednom med 11 in 15 uro. 

• 0

#1819 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 July 2013 - 06:46 PM

Ja, ta nut piščanec je a la carte 9€ pa nekaj, med časom kosil pa 6 pa nekaj.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1820 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 20 July 2013 - 07:01 PM

No, da še jaz priznam - tud midva sva včeraj zvečer tam jedla :njam:

Naročila sva rezance s piščancem in piščanca z indijskimi oreščki (torej čitno popolnoma isto kot Sarah in fant :P ), pijačo in za sladico mangov sladoled s čokolado.

Bilo je okusno, ampak noben presežek, zdaj lahko potrdim, da ni tako drugačna hrana kot recimo v kitajski, kamor greva občasno, malenkost drugačnega okusa je, sestavine in izgled je pa zelo podoben. Ampak ja, bilo je dobro, vrnila se pa najbrž ne bova več tja.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users