Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1801 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 29 July 2009 - 04:16 PM

Harry Potter and the half-blood prince

IPB Image

Harry Potter se v šestem letu na čarovniški šoli Bradavičarki z modrim čarodejem Dumbledorjem odpravi po sledeh velike in nevarne skrivnosti, ki utegne razkriti bistvo Harryjevega smrtnega sovražnika Mrlakensteina. Ta je za izvrševanje svojih zlobnih načrtov izbral Harryjevega sovrstnika Draca, med tem ko se Harryjeva najboljša prijatelja Ron in Hermiona soočata s težavami prvih najstniških ljubezni. Toda obetajo se tragični dogodki, ki bodo za vedno spremenili čarovniški svet.

Pred parimi dnevi sem imela končno čas, da sem pogledala 6. del Harrya. Film mi je bil všeč, ampak je na nekaterih mestih vseeno malo razočaral. Ne bom se spet ponavjala, da se vsakič res potrdi, kako so knjige boljše od filmov. Sama igralska zasedba mi je všeč, prepričljivi. V tem delu je precej poudarjena že ta "najstniška" stran, prve ljubezni, mal jih res že razganja. biggrin.gif Jst bi rekla, da so dali temu prevelik poudarek, ker je ostalih, bolj pomembnih stvari, več. Edini veliki minus bi dala koncu, ki je nikakršen, za moje pojme. Izpustili so boj, ki je pomemben, smrt D. so prikazali čist na hitro (no, kljub temu, kako je bila prikazana, je blo žalostno, da sm skor jokat začela oops.gif ), kot da ne bi blo pomembno. Drugače je bil film fajn, hitro mineta dve uri in pol, ampak vseeno bi lahko nekatere stvari dodelali. Sem pa še zmerej prepričana, da tisti, ki ni bral knjige, manj zastopi, kot pa tisti, ki jih je, ker je veliko informacij spuščenih (sploh kakšni mlajši).

7-8/10

Haha, Nincha, smo obe hkrati pisale ocene. laugh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1802 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18674 posts

Posted 29 July 2009 - 04:16 PM

laugh.gif Usklajene pa sva laugh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1803 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 29 July 2009 - 09:09 PM

Moram se podpisat pod Kalypso glede filma The Ten. Ujela sem ga nekoč med šaltanjem po televiziji in sem skoraj bruhnila ko sem se malo dlje zadražal pri tem filmu. Če si hočete življenje podaljšat za 10 let ga preskočite. ermm.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1804 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 July 2009 - 09:28 PM

Je The Ten morda skrajno neposrečeno kopija (kakšno presenečenje!) hudo dobre zadeve Dekalog?

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1805 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 July 2009 - 10:12 AM

Jaz sem ene tri dni nazaj gledala Changelling in mi je bil film zelo všeč, celo Angellina mi ni šla na živce. Več napišem zvečer, zdle nimam časa.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1806 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17154 posts

Posted 30 July 2009 - 02:53 PM

Harry Potter and the half-blood prince

Moram povedat da me je film kar precej razočral. Cel film je bol ali manj skupek scen, ki med seboj niso najbolje povezane. Kdor ni prebral knjige vrjetno ni razumel polovice filma. Da ne omenjam, da so čisto preveč poudarka dali na ljubezenske težave glavnih igralcev, tako da večino filma ni nekega pravega dogajanja. Motile so me tudi kr ene scene in dialogi, ki jih ni bilo v knjigi in kot je že ena prej omenila precej spremenjo celotno predstavo/karakter lika, kot pa je prikazan v knjigi. Konec pa tudi. Pozitivna stran je da se končno nekaj začne dogajat, čeprav je vse skupaj nato zelo hitro izpeljano in zaključeno, brez nekega pravega konca.

Močno upam, da bo zadnji del boljši, še posebaj zato kr bo v dveh delih!
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1807 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18674 posts

Posted 30 July 2009 - 02:58 PM

M, mene pa samo še zanima kaj mislijo v 7 knjigi nardit s stvarmi, ki so jih v šesti izpustili (npr. da je Billa napadel volkodlak in da je cel brazgotinast) in pa s stvarmi, ki so si jih izmislili (npr. da je Jazbina zgorela- a potem v 7. filmu Weasleyevi ne bodo imeli doma, al kako? huh.gif ).
  • 0

After all this time?

Always.

#1808 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 31 July 2009 - 06:45 AM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 7. 2009 - 11:12) View Post

Jaz sem ene tri dni nazaj gledala Changelling in mi je bil film zelo všeč, celo Angellina mi ni šla na živce. Več napišem zvečer, zdle nimam časa.

Jst sem tolk jokala zraven. cry.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1809 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 01 August 2009 - 12:02 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 29. 7. 2009 - 22:28) View Post

Je The Ten morda skrajno neposrečeno kopija (kakšno presenečenje!) hudo dobre zadeve Dekalog?
Ne, The Ten je izredno neposrečena wannabe komedija, Dekalog kolikor lahko vidim je pa drama.

• 0

#1810 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 02 August 2009 - 12:14 PM

TAKEN

IPB Image

Super kriminalka/triler, čeprav nisem ravno fan tega žanra. Liam Neeson je super, prepričljiv, neusmiljen. Zgodba je dobra, film je skos napet in hitro mine. Priporočam.

JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH

IPB Image

Še en film, tipičen za Brandona Fraserja, narejen na podlagi knjige Julesa Verna. Zgodba ni nič posebnega, pustolovska, ne preveč napeta. Tud igralci niso ravno bleščeči, noben ne izstopa ravno. Verjamem, da bi lahko naredili precej boljši film, bolj napet (pustolovski), ampak če nimate kej za počet, bo ok. smile.gif Pogledaš in precej hitro pozabiš, ker je pač podoben ostalim filmov tega žanra.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1811 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 02 August 2009 - 09:31 PM

La misma luna
IPB Image
Ta film je še eno prijetno presenečenje. Pripoveduje zgodbo o devetletnem dečku Carlitosu. Njegova mama je pred časom imigrirala v ZDA, kjer poskuša zaslužiti nekaj več denarja in tako preskrbeti družino. Carlitos živi pri babici, po njeni smrti pa se odpravi na odisejado k mami v ZDA.... Sočasno z njegovim potovanjem, ki je vse prej kot lahko, spremljamo tudi materino dilemo ali sploh ima smisel vztrajati še naprej daleč stran od družine...
Film je preprost in ganljiv. Igralci so prepričljivi. Sploh mali Carlos v podobi Adriana Alonsa je odličen. Moraš ga vzljubiti in držati zanj pesti, da mu bo uspelo najti mamo. Všeč mi je bil tudi Enrique, ki Carlitosa spremlja na delu njegove poti. Njun love-hate odnos je prav posrečen. Konec... ne izdam ga. Poglejte film, pa boste videli. Namignem le, da je po mojem mnenju tak kot mora biti. smile.gif
8/10
  • 0

#1812 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 04 August 2009 - 11:55 AM

Vem, da tole ni tema za sprasevat ampak vseeno bi rada vedela, ce je katera prebrala knjigo Obala in gledala po tej knjigi posnet film? Kaksna se vam je zdela? Ravno sem prebarala knjigo in nocem, da bi mi film pokvaril celoten vtis.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1813 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 04 August 2009 - 12:15 PM

Jaz sem brala in gledala film že pred časom, ampak morm rečt, da je film je slabši - kot velika večina filmov posnetih po knjigah.
  • 0

#1814 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 04 August 2009 - 05:46 PM

Miracle at St. Anna
IPB Image
Film je vpet v sedanjost, kjer spremljamo ostarelega Hectorja Negrona, ki dela na poštnem okencu. Nekega dne se na njem pojavi njegov stari znanec, ki ga Hector hladnokrvno ubije. V nadaljevanju se zgodba vrne v preteklost in predstavlja doživljaje Hectorja in še treh njegovih temnopoltih tovarišev, ki so se v drugi svetovni vojni bojevali v Italiji. Med reševanjem italjanskega dečka se le ti ločijo od svoje enote in se znajdejo ujeti za bojno fronto na sovražnem ozemlju. Počasi se nam razkriva krvavo poglavje Hectorjevega življenja in vzrok njegovega hladnokrvnega uboja...
Film ni slab. Zgodba se mi zdi zanimiva, vendar se mu pozna, da ga je posnel Spike Lee, ki se kar ne more znebit prikazovanja tega kako so bili črnci manjvredni in zatirani. Ja, so bili smatrani kot manjvredni, ampak to še ne pomeni, da je to treba vtaknit v vsak film, ki ga posname. Miracle at St. Anna bi bil veliko boljši film brez tega. Prizor v katerem se vojaki spominjajo kako niso dobili sladoleda medtem ko so ga Nemci dobili je popolnoma odveč, poleg tega je tudi zgodovinsko vprašljiv. Je še tudi več drugih zgodovinsko vprašljivih stvari, ampak se ne bom spuščala v njih.
Sama zgodba je zanimiva. Prične se napeto, da te res zanima kaj se zgodilo, zakaj je Hector to storil. Film pa žal izvodeni, ker se ta napetost ne ohrani. Izgubi se v prepirih med četverico vojahkov, izgubi se z predstavljanjem množice likov, ki sploh niso pomembni za zgodbo - npr. vloga Johna Leguizama. No, kljub vsemu pa vendarle izvemo vzrok Hectorjevega dejanja, čeprav vmes že skoraj pozabimo, kaj je storil. Na koncu se film znova vrne v sedanjost, ampak konec iskreno rečeno ni kaj prida. Za moj okus je preveč sentimentalen.
Igralci so dobri, prepričljivi. Najbolj posrečen mi je italijanski deček.
Film traja 160 minut in se na trenutke precej vleče. Mislim, da bi bil brez nepotrebnega balasta in malce drugačnim pristopom veliko boljši.
TRAILER
6,5/10
  • 0

#1815 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 04 August 2009 - 08:44 PM

QUOTE(Parvinder @ 4. 8. 2009 - 12:55) View Post

Vem, da tole ni tema za sprasevat ampak vseeno bi rada vedela, ce je katera prebrala knjigo Obala in gledala po tej knjigi posnet film? Kaksna se vam je zdela? Ravno sem prebarala knjigo in nocem, da bi mi film pokvaril celoten vtis.

Jaz sem brala in gledala film, in bila s filmom razočarana, ampak je tako kot je rekla Kalypso - redko katera knjiga je primerljiva s filmom. wink.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1816 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 05 August 2009 - 10:20 AM

Europa Europa (Hitlerjunge Salomon)
IPB Image
Tole je še en cukrček za vse ljubitelje filmov z zgodovinsko tematiko. Film pripoveduje zgodbo židovskega dečka Salomona, ki ga starši skupaj z bratom ob pričetku druge svetovne vojne pošljejo na vzhod. Tam se znajde v sovjetski sirotišnici, kjer ga vzgajajo v komunističnem duhu. Ko Nemčija napade Svojetsko zvezo se znova znajde sredi vojne vihre. Da bi si rešil kožo se Nemcem, v katerih roke pade, predstavi kot čisti Nemec, ki so mu boljševiki ubili starše. Nemci sprejmejo njegovo laž in kaj kmalu se prikupi vodilnemu častniku, ki ga pošlje celo v elitno šolo, kjer "perejo" možgane nemški mladini. Če Solomonu uspe prikriti svojo identiteto tudi tam, poglejte sami. wink.gif
Meni je bil film zelo všeč, kar pa niti ni presenetljivo, saj ima zanimivo tematiko, je dovolj napet in je vpet v resnični zgodovinski okvir, ki je po mojem mnenju dokaj dobro predstavljen. Hkrati s večjezičnostjo, kljub malce slabši zvočni obdelavi film deluje dovolj prepričljivo. Glavni junak ni popoln junak, kar mi je zelo všeč. Je povsem človeški. Ima napake, čustva, strahove. In kot mnogi drugi, je želel vojno samo preživeti, čeprav je moral v zameno za svoje življenje zatajiti tudi svojo družino. Lahko ga obsojaš, lahko ga razumeš.
9/10
  • 0

#1817 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 07 August 2009 - 10:05 AM

Candy
IPB Image
Lepa in mlada slikarka Candy in občasni pesnik Dan uživata v prvih valovih zaljubljenosti. V heroinu najdeta brezmejnost, ki jo iščeta. Kmalu nimata več kaj zastaviti, zato začne Candy prodajati svoje telo. Dan ji to dovoli in ljubimca skoraj neopazno prestopita prag svojega raja. Odločita se za poroko. Odvisna od heroina in drug drugega se zapleteta v ljubezenski trikotnik med moškim, žensko in drogo.
Tole je tipičen džanki film, ki po ničemer ne izstopa. Zgodba je povprečna, gledljiva. Igra je dobra. Tako Abbie Cornish kot Heath Ledger sta v svojih vlogah prepričljiva. Film ni slab, ampak nekaj mu manjka, da bi ti ostal v spominu dlje kot uro in pol, kolikor traja.
6,5/10

• 0

#1818 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 12 August 2009 - 09:57 PM

Bend it like Beckham
IPB Image
V Londonu živeča indijska družina skuša svoji hčeri vzgojiti v tradicionalnem duhu, a še posebej z mlajšo, Jess, imajo precej težav. Dekle je sicer zgledna učenka in dobra hči, a ima skrito strast, ki preraste v pravo dogodivščino: Jess namreč nadvse rada brca žogo. Brca - tako kot David Beckham. In kmalu se pridruži ženskemu nogometnemu klubu...
Meni je bil film všeč. Je športna komedija z primesmi kulturnih razlik in romance. Ne preseže sicer Cool Runnings, ki je zame sinonim za dobro športno komedijo, ampak je kljub temu dober. Bend it like Beckham ima zanimivo zgodbo (ne snemajo vsak dan filmov o ženskem nogometu smile.gif ), ima zaplet in pričakovan razplet. Vse skupaj je začinjeno z meni všečnim humorjem in indijskim naglasom, ki je meni ful posrečen. Glavni igralci so simpatični. Igra je solidna.
8/10

Kinky, si že pogledala Defiance? Ti, ki si profi za vojne filme... kaj mi priporočaš na tematiko druge svetovne vojne?
  • 0

#1819 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17585 posts

Posted 24 August 2009 - 08:17 PM

IPB Image

Oskar, a meek 12-year-old boy, lives with his mother in the western Stockholm suburb of Blackeberg in 1982. He is regularly bullied by his classmates, and spends his evenings imagining revenge. One night, he meets Eli, who appears to be a pale, androgynous girl his own age. Eli has recently moved in next door to Oskar with an older man named Håkan. Eli initially informs Oskar that they cannot be friends. However, over time, they begin to share their lonely existence together.

Zgodba o prijateljstvu in maščevanju. Film je bolj počasen, ampak ne dolgočasen (je vsake toliko ravno prav krvi smile.gif ). Vzdušje je melanholično.
Konec je sicer mogoče malo predvidljiv, ampak ostane kar nekaj nepojasnjenih delov zgodbe (npr. kdo je moški, ki živi z Eli in zakaj ji pomaga) in pusti gledalca rahlo bosega.

8/10 (na imdbju sicer med top 250)

Kot zanimivost: en papak že snema hollywoodsko različico. Joy.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1820 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 25 August 2009 - 04:24 PM

Hvala. Je že na moji whislisti za ogled. smile.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users