Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo
Posted 25 June 2014 - 05:59 PM
Posted 25 June 2014 - 06:03 PM
Jaz sem bila na zavodu za transfuzijo...so špiknili šele po pogovoru z zdravnico.
Posted 25 June 2014 - 06:10 PM

Posted 25 June 2014 - 06:18 PM
Mi smo najprej rešili vprašalnik. Men je zdravnica potem rekla, da odpadem, ker vzamejo 10% krvi in bi padla skupaj. Pa sem rekla, da ne, potem je pa rekla, naj ji ne solim pameti in naj se ne sekiram, ker kao že sama gesta veliko pomeni.
Posted 25 June 2014 - 06:21 PM
V Lj v Kliničnem je isto kot je Ančka napisala. Najprej ti vzamejo vzorec nato pa greš na razgovor. Meni so tudi odsvetovali odvzem.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 25 June 2014 - 09:52 PM
A vsem zaradi teže?
Jaz sem prvič šla na krvodajalsko, ko sem še jedla meso (leto nazaj) in sem imela premalo Hb.
Odkar ne jem mesa, sem že 2x lahko darovala.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 June 2014 - 10:16 PM
Meni zaradi teže, ja, je rekla, da mi sicer lahko vzame, a da bi cel dan bila omotična. Enkrat pa zaradi visokega pritiska, ker me je bilo strah bele halje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 26 June 2014 - 06:18 AM
Mene so tud zavrnili zarad teže, pa res ne vem kok je meja pol...55?
sem pa mela hemoglobina 150 takrat.
Zdaj nazadnje je blo 130 prejšnji mesec, prej 138, kakšni so čist sveži izvidi ne vem, ne jem pa rdečega mesa praktično nič. Toliko o tem!
Posted 26 June 2014 - 06:37 AM
Predpisana meja je 50...ampak dejansko pa velja presoja zdravnika.
Kinky, mojega sodelavca so tudi 2x zavrnili. Pri 21 letih je imel hemoglobina 160, pritiska pa 160/90. Doma ima normalen pritisk
Posted 26 June 2014 - 07:59 AM
Ja, jaz imam doma 120/80 pritisk, hehe. Imam pa tudi več kot 50 kg, ampak tako mi je pač svetovala zdravnica, in sem jo poslušala. Meja je pa 50, da.
Posted 26 June 2014 - 08:33 AM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 June 2014 - 08:39 AM
Jina, to ti diši samo na žaru pripravljeno? Tudi meni, veš. A le, če sem lačna. Ostalo, kot na primer raznotrazne salame in klobase .... res si niti
pod razno ne predstavljam, da bi še kdaj to jedla. No, meso sploh. Vseeno pa preveri rezultate, nikoli ne veš.
Drugače sem jaz zgrožena nad prehranjevalnimi navadami ljudmi. Prejšnji vikend smo šli za 3 dni v hribe, 3 so jedli meso, kupili so 3 kg in še je na koncu zmanjkalo.
Posted 26 June 2014 - 12:54 PM
Ja, prav mleto meso. Imam sram.
Včeraj sem fantu povedala, kaj je glede tega rekla Anouk, zvečer mi je pa potem omenil, da sem shujšala in sem vprašala kako le, in se pogladila po trebuhu. XD
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 June 2014 - 12:57 PM
Jina, sem potem vceraj se malo razmisljala na to temo - sicer ti nimam nobene oprijemljive studije za pokazat, ampak mogoce te je malo zdelal stres zadnjih tednov, ki se odraza v izgubljeni tezi in hrepenenju po vec kcal oz. bolj kaloricni hrani (kar mleto meso gotovo je)?
Posted 26 June 2014 - 02:49 PM
Ja, saj je verjetno res tako, ker v obdobjih, ko sem močno pod stresom, praktično nimam apetita (jem vseeno kolikor se da normalno, ampak porabim več), po koncu imam pa precej povečanega.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 June 2014 - 08:02 AM
Posted 27 June 2014 - 06:12 PM
Posted 27 June 2014 - 06:38 PM
V ZDA imajo res teh veganskih alternativ, kolikor se jih zmisliš.
Se mi zdi, da smo v Sloveniji še ful slabo založeni, bo treba počakati še nekaj let.
Kar se veganskih sirov tiče, sem slišala, da je dober tudi Wilmersburger , dobil naj bi se še v Kalčku.
Poleg tega sedaj v Foculusu ponujajo pizze z Violife sirom - je treba posebej rečti.
Moram še sprobat, je tudi na bon.
Bill Bullard
Posted 27 June 2014 - 07:36 PM
Jutri grem na kulinaricno popotovanje v Nemcijo, imam namen tocno to znamko sira izvohat. Mimogrede grem se po supermarketih pogledat, kako se njihova ponudba kaj od nizozemske razlikuje, pa se obisk DM-a imam na seznamu. Bo lustno, ceprav severni del Nemcije ravno ni veganska Meka.
Posted 27 June 2014 - 07:39 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users