Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1801 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 18 June 2008 - 08:14 PM

Piše ti: Razlaga izbranega odlomka (umestitev v sobesedilo), zvrstno-vrstna določitev, o avtorju. Nekaj v tem stilu. Pol pač govoriš kaj veš.

Jao, ta matematika je kar nekaj. Ta cela in naravna števila mi niso nič jasna. Za nekatere stvari prvič slišim. Lastnosti deljivost (antisimetričnost, tranzitivnost) in neke relacije urejenosti. wacko.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1802 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 June 2008 - 09:26 PM

Meni se bo zmešalo, joooj no. Kaj je fora soneta 18 od Shakespeara???? Ne štekam sploh in nimam nubenih zapiskov sad.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1803 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 18 June 2008 - 10:00 PM

Princeska zakaj se ti učiš poezijo? Nimaš osnovne ravni?
  • 0

[Napoleon]

#1804 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 18 June 2008 - 10:15 PM

Princeska, na osnovni res ni pesmic. Pa tudi na višji ne vem kok so kej, ker danes pri nas ni nihče pesmice potegnil.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1805 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 18 June 2008 - 10:17 PM

Mislim da je glih enih šest listkov ko so pesmice gor.
Sanies kaj si ti dobila?
  • 0

[Napoleon]

#1806 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 19 June 2008 - 06:22 AM

glede poezije na osnovnem nivoju - odvisno je, kk ste se s profesorjem/profesorico zmenili. pri nas je vprašala, a bi jo imeli al ne, pa so rekli da ne bi.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1807 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 19 June 2008 - 06:26 AM

Ja halo no... na osnovni ravni ni pesmic. Sploh ne vem, če so knjige na osnovni ravni? huh.gif
  • 0

#1808 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 19 June 2008 - 06:32 AM

knjige so. za pesmice pa kot sem že rekla - to se lahko profesorji odločijo (po navadi po posvetu z dijaki wink.gif ).

dejte povedat kakšne teme so kej ble na angleščini.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1809 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 19 June 2008 - 07:18 AM

Moreš odlomek ali pesmico kaj naglas prebrat?
  • 0

[Napoleon]

#1810 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 19 June 2008 - 07:26 AM

Mi nismo rabil.
  • 0

#1811 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 June 2008 - 08:27 AM

Ja ne vem, kako imate drugje, ampak pri nas mamo tud na OR in to ne sam 5 pesmi, ampak kr 6 in še o avtorju down.gif Sej jst obožujem poezijo, samo te pa niso glih kej ne vem kaj. OK stopping woods mi je kul, ma kul poanto.
Knjige pa itak so na OR.

Uglavnem... Preživela angleščino. Včeraj sm se učila te pesmi še ponoči pa ponoči sm šla Look back in anger brat. Sicer sm jo lani že 2x prebrala, ampak sm se letos spomnila le tko osnov, nobenih detajlov in sm mogla znanje osvežit. Pa mal sm si razne teme pogledala pa pregovore v zvezi s temami, ker pri nas to ful zahteva pa razne take zadeve. Pa kr ene spise sm učeri pisala, da sm se ulaufala v angleščino, ker sem bla še čist notr v nemščini in sm delala napake kot so hier-here, oft-often, freizeit-freetime, pač je težko čist v trenutku prešaltat, glede na to, da sm cel teden gledala Vox laugh.gif ohmy.gif

Jaa in spet sm mela srečo z listkom in z dnevom. Ne vem, kaj se men tm zgodi, ampak jst naenkrat dobim tisoč idej, doma pa gledam in buljim v naslove pa nobenih dobrih idej rolleyes.gif

Dobila sm sliko grdih grafitov in imela cel monlog v tem in pol smo čist v eno debato zašli. Pol sm dobila Transport in se tud razgovorila in za piko na i mojo ljubo knjigico The doga, ki sem jo prebrala 4x in res vem vse detajle pa še glede na to, da grem študirat defektologijo in sm že par knjig o aspergerjevem sindromu prebrala, tko da smo spet čist zadebatiral in sem bla tm več kot 20min. Zamuda zarad mene, LOL laugh.gif Sem pomoje dobila vse % al pa mogoče 1 manj.

Ful sem vesela in mam zdej večji zagon za slovo in mato oops.gif
  • 0

#1812 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 19 June 2008 - 09:43 AM

Jst mam jutri nemščino, pol pa sem konec.

No, še vedno se nism spravla učit, res se mi ne da. Mah, sej je vseeno, kolko pik dobim, tud če samo polovico. huh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1813 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 19 June 2008 - 09:45 AM

QUOTE(Princeska @ 19. 6. 2008 - 9:27) View Post

Pa mal sm si razne teme pogledala pa pregovore v zvezi s temami, ker pri nas to ful zahteva pa razne take zadeve.

Hmm...imaš to kje na računalniku napisan pa bi mi lahko to dala?bi lepo prosila... oops.gif
  • 0

#1814 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 19 June 2008 - 09:45 AM

Princeska laugh.gif Tolko živciranja in pol vse točke biggrin.gif Čestitam no, lepo ti je ratalo!!

Eve, tebi pa srečno jutri.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1815 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 19 June 2008 - 09:59 AM

In a lahko poveš kaj več o tem sindromu?Jaz imam angeščino v ponedeljek. huh.gif
  • 0

#1816 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 June 2008 - 10:14 AM

QUOTE(Rafinesse @ 19. 6. 2008 - 10:45) View Post

Hmm...imaš to kje na računalniku napisan pa bi mi lahko to dala?bi lepo prosila... oops.gif

Tistega mojega nimam na compu, ker sem pisala na roke, bi ti skenirala, a žal nimam skenerja. Lahko ti pa od sošolke pošljem teme, ki so samo tako v spološnem zapisane, ti morš pol še kej na svoje življenje navezati pa to. Daj mi mail, pa dobiš smile.gif

QUOTE(Hevea @ 19. 6. 2008 - 10:45) View Post

Princeska laugh.gif Tolko živciranja in pol vse točke biggrin.gif Čestitam no, lepo ti je ratalo!!

Jst itak paničarim ful. Se nasplošno preveč sekiram, samo to je potem ponavadi OK, ker se prisilim, da delam in mi potem rata. Ne morm it npr. spat, če nimam predelanga vsega, vsaj mal no.
Je pa res, da je ful odvisno od teme, če bi kej v zvezi politiko al pa tehnologijo dobila, bi oplela po celi črti. Nimam ful besednega zaklada, sej tko tekoče govorim, samo ne uporabljam glih kakšnih težjih struktur pa strokovnih besed. Pri teh temah jih hvalabogu nism rabla. Pisno sm pa itak pomoje slabo pisala sad.gif

Čeprov Hevea, ti si ista glede sekiranja tongue.gif biggrin.gif A greva narest klub?

QUOTE(Rafinesse @ 19. 6. 2008 - 10:59) View Post

In a lahko poveš kaj več o tem sindromu?Jaz imam angeščino v ponedeljek. huh.gif

Kdaj pa imaš angleščino? Ker če maš še kaj časa, ti priporočam knjigo Aspergerjev sindrom - Tony Attwood. Ni neki dolga, so tko poglavja in se da res prebrat tisto, kar te zanima; takoj boš prepoznala Cristopherja, ker je lik, ki ga je Mark Haddon ustvaril kot popolno prezentacijo dečka z aspergerjevim sindromom in njegovega miselnega sveta.

IPB Image

Če pa nimaš časa, ti pa lahko pošljem preko maila eno obsežnejšo raziskovalno nalogo v zvezi z avtizmom.
  • 0

#1817 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 19 June 2008 - 10:19 AM

QUOTE(Princeska @ 19. 6. 2008 - 11:14) View Post

Jst itak paničarim ful. Se nasplošno preveč sekiram, samo to je potem ponavadi OK, ker se prisilim, da delam in mi potem rata. Ne morm it npr. spat, če nimam predelanga vsega, vsaj mal no.
Je pa res, da je ful odvisno od teme, če bi kej v zvezi politiko al pa tehnologijo dobila, bi oplela po celi črti. Nimam ful besednega zaklada, sej tko tekoče govorim, samo ne uporabljam glih kakšnih težjih struktur pa strokovnih besed. Pri teh temah jih hvalabogu nism rabla. Pisno sm pa itak pomoje slabo pisala sad.gif

Čeprov Hevea, ti si ista glede sekiranja tongue.gif biggrin.gif A greva narest klub?

Haha, dobra biggrin.gif Jst sm za, se bomo lahko grupno sekirali tongue.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1818 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 19 June 2008 - 10:33 AM

SEKIRANJE PREPOVEDANO!

IPB Image
  • 0

#1819 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 19 June 2008 - 10:34 AM

Don't hatchet yourself tongue.gif
  • 0

#1820 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 19 June 2008 - 10:41 AM

Matematika je kar šla. Sem en hut listek potegnila. tongue.gif Imela sem vse oblike linearne funkcije, skalarni produkt v ortonormirani bazi in geometrijsko zaporedje-tole zadnje sm mal zabluzila.smile.gif

Včeraj pa sem mela na sliki neke ljudi v knjižnici in učence v šolskih klopeh-čist brez idej.
Odlomek iz psa, ko mu fotr pove, da je ubil Wellingtona.
Tretje pa je blo celebrations.

2 down, one more to go!:)
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users