Jump to content

Photo

Novice po SVETU

• Please log in to reply
1843 replies to this topic

#1801 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18222 posts

Posted 13 July 2025 - 12:56 PM

Ja jaz kar malo cukasto gledam, ce je kje kak otrok kar nag. So bolj izjema kot pravilo, ampak vsakol leto se se kaksen najde.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1802 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18231 posts

Posted 13 July 2025 - 01:37 PM

Mhm, jaz tudi ne dovolim. Pa v svincnikih imajo, na ocalih. Groza, kaksna sprijenost. Sploh v Istri je tega ogromno. Lani sem vsaj o treh incidentih brala. Koliko je se neodkritih.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1803 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27948 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 July 2025 - 03:37 PM

Grozljivo. Pa koliko je še nič slabega mislečih nespametnih ljudi, ki rendomli snemajo vsepovprek in objavljajo na družabnih omrežjih brez kakršnegakoli filtra in grama zdrave kmečke pameti. Pa neke digitalno nepismene bumerje bi še pogojno prebolela, ker so zgodba zase, ampak mi vsakič pade tema na oči, ko vidim, kako sošolka iz osnovne na IG non stop snema svojo hčerko, zraven pa servira nekaj tisočim neznancem še kup drugih polnagih otrok na plaži.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1804 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29261 posts

Posted 05 September 2025 - 10:34 AM

https://www.deliciou...gmx?r=foodfiles

🤩😋
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1805 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26332 posts

Posted 26 November 2025 - 10:46 AM

https://www.bbc.com/...es/c1dzp050yn2o
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1806 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25348 posts

Posted 26 November 2025 - 11:39 AM

ravno v nedeljo je bil 5km maraton v Rimu za pravice žensk (al nekaj takega). 

Težko razumem, da je to sploh še stvar debate, kjerkoli ... kaj šele v Evropi

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1807 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18222 posts

Posted 01 December 2025 - 12:57 PM

Vem da vir ni glih neki neki ampak vseeno.
Prejsnji dan sem videla da so zdaj ze oglasi na TV narejeni z AI.
Naslednja branza s tezko konkurenco bodo torej igralci.

https://nova24tv.si/...osti-neobvezno/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1808 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18222 posts

Posted 18 December 2025 - 09:31 AM

https://youtu.be/T19...bp8IpPGD8bth3o6

Meni je iskreno zal da gremo v London. Upam da bomo tega videli cimmanj.

Hkrati pa una Nostradamusova prerokba ze dolgo ni vec smesna "Kamele bodo pile vodo iz Rena."
UK je gone, podobno kot Francija, Belgija, Nemcija....
  • 0

#1809 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14495 posts

Posted 18 December 2025 - 09:40 AM

Sej lahko se vedno ne greste in si prihraniš travmatično izkušnjo. Pa otrokom tudi😲
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1810 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18222 posts

Posted 18 December 2025 - 09:45 AM

Vem. Ampak ker onadva hoceta it bomo sli.
Leto kasneje pa v Varsavo, da si popravimo vtis.
Sko da niti videa nisi pogledala. Pozablas da nisem proti tujcem sem pa proti tujcem ki vsiljujejo svojo vero, izkoriscajo benefite, stepajo otroke in v krscanski drzavi preko zvocnikov 5x dnevno klicejo k molitvi, organizirajo teke ki niso dovoljeni zenskam starejsim od 12 let in podobno.
  • 0

#1811 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14495 posts

Posted 18 December 2025 - 09:48 AM

Sem delno pogledala.

Absolutno ne pozabljam kako strpna si.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1812 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28402 posts

Posted 18 December 2025 - 09:53 AM

🤣

Fiona kar pojdi, boš kasneje delila vtise z nami.
  • 0

#1813 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17557 posts

Posted 18 December 2025 - 09:56 AM

No ja, verjetno je odvisno v kateri predel greš.  V centru Londona mislim, da ne bo tako hudo. Sestra in mama sta bile lani pa tudi letos, pa nista nič rekle, da bi bilo kaj izven serijsko. 

Whitechapel pa je že pred leti, ko sem jaz šla v LDN veljal za del, ki se ga je bolje izognit, če se prav spomnim. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1814 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28402 posts

Posted 18 December 2025 - 10:05 AM

Zadnjič sem se spoznala z izrazom Sizifov cikle panike, ki se je sicer nanašal na tehnologijo ampak bojda izraz izvira že z antične Grčije in bi ga čisti lahko uporabili na temo islamizma, cepiv, pa še česa najbrz.
  • 0

#1815 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27948 posts

Posted 18 December 2025 - 10:20 AM

Fiona, dvomim, da boste lazili po vzhodnem Londonu. :)
  • 0
Pablo Picasso

#1816 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18231 posts

Posted 18 December 2025 - 10:25 AM

Whitechapel je bil ze 200 let nazaj za riff-raff in si se ga izogibal, ce nisi bil street smart.
Meni je pa ravno Poljska ena taka cudna drzava. Se ne strinjam z njihovo notranjo politiko in se mi vcasih zdi, kot da berem o drzavi s seriatskim pravom, lol.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1817 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18222 posts

Posted 18 December 2025 - 10:31 AM

Pol bomo pa lahko delili vtise krscanskega seriatskega prava :D

Jaz nisem zaradi tega nic panicna. Zacetek propada Bruslja sem dozivela ze leta 2004, ne vem zakaj se vse kar se ne sprejema z opprtimi rokami in brez skepticizma oznacuje za paniko. Pac nisem za alle willkomen politiko, ocitno sem ful nestrpna kot rada poudarja Frcica. Res se mi ne da vec obrazlagat kaj je zame tolerantno in kaj ne. Kar so povedali modeli v zgornjem videu mi sigurno ni niti najmanj vsec. Mislim da sem na trziskih albancih ze dostikrat razlozila svoj pogled.
  • 0

#1818 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28402 posts

Posted 18 December 2025 - 10:38 AM

Ja Podgana in oni so še ful ponosni na to 😐. Ampak ok, oni so na drugi strani sprejeli ogromno Ukrajincev. Pa jaz ne vidim težave dokler je to narod, ki dela, ne da se šlepajo na nas. Mi imamo spet kar nekaj prišlekov iz Bosne, vsi asimilirani. Tudi tele makedonske družine so ful ok, verjamem pa da je na Jesenicah in v Ljubljani precej druga slika. Ne vem meni je včasih prav hudo,ko vidim kako si te družine želijo bit sprejete in zadnjič ko so bile punce na enem rdju je rekel S, da je staršem ful pomenilo, da se je malo ustavil, da so še njega malo postregli 🤣, ker ima moj priimek itak noben ne pozna porekla.
  • 0

#1819 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27948 posts

Posted 18 December 2025 - 12:20 PM

Sicer nisem pogledala Fioninega videa in mogoče bom brcnila v temo, ampak imam pri Fioni občutek, da gre predvsem za nespretno komunikacijo in je ne motijo priseljenci per se, ampak neintegriranost le-teh in dejstvo, da manjšina postaja večina? Ker imamo tudi mi v Sloveniji že zdaj probleme z določeno priseljensko skupino (in bo v naslednjih desetletjih še zabavno, glede na njihovo neintegracijo in razmnoževanje), samo da si vsi zatiskamo oči in se sprenevedamo, ker če karkoli rečeš, si takoj etiketiran kot nestrpen. Dvomim, da ima Fiona problem z Mirnesom iz Bosne, ki je bil na Triglavu že večdesetkrat in se trudi naučiti slovenščine.
  • 0
Pablo Picasso

#1820 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12845 posts

Posted 18 December 2025 - 12:24 PM

Se strinjam s Coco, Fiona ima svoj nacin pisanja, ki je v primerjavi z drugimi vcasih dramaticen, iz ene skrajnosti v drugo... pol pa trigira dolocene. Pa vse, kar je napisano, se velikorat prebere drugace, kot je dejansko misljeno pri osebi, ki je to napisala. Jaz sem zivi primer, kako hitro se lahko npr. na vibru zataknem z nekom.

Fiona, ne prevec bluzit, lepo pejte v London, ker se boste imeli super ;)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users